Forum
Tracklist aşağıdaki gibi olucakmış:
1. Coil
2. Heir Apparent
3. The Lotus Eater
4. Burden
5. Porcelain Heart
6. Hessian Peel
7. Hex Omega
Porcelain heart dışındaki tüm şarkılar M.Akerfeldt tarafından yazılmış. Porcelain heart da gruba yeni olarak katılan frederick akesson ile mikael tarafından yazılmış. Ayrıca per wiberg ve mikael tarafından yazılmış Bridge of sighs adında bir parça da bulunmakta. Bunun dışında 3 tane şarkı coveri var.
when the evening reaches here
you're tying me up
i'm dying of love
it's ok
o 3 şarkı cover ından biri Alice in Chains'den WOULD parçası,biri de Roxette vokalisti Marie Fredriksson'un bi parçasıymış..
Ve Watershed'in müzikal yapısı modern metal,progressive rock,free jazz,folk karması bi yapısı varmış. Artık opeth in türünü böyle bile zor ifade edicez ![]()
param olsa da alsam 
Melloboat konserinden..
Heir Apparent
http://video.google.com/videoplay?docid=-7413196368343592012&q=heir+apparent&total=257&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=5
Çok başarılı yine şaşılmayacağı üzere.. Yalnız bu sefer biraz daha teknik bir opeth bekliyor heralde bizleri..

İşte yeni albüm kapağı yine efsanevi,travis smith bu sefer opeth'e özel çalışmış..Ellerinden öpüyoruz..
Dijital single Porcelain Heart 21 Nisan'da çıkıyor..
http://www.roadrunnerrecords.co.uk/page/News?&news_page=&news_id=53882
Şimdiden hayırlı uğurlu olsun..
Şimdi bir de special edition versiyonuna kapak yapmışlar..Onu da siteye girerken görebilirsiniz..
Lakin çok marjinal
olmuş. Posta kutusu gibi.. Açıkçası ilk kapak daha güzeldi ![]()
İşte o special edition kapağı da budur..Yine Travis Smith imzalı..

Albümden The Lotus Eater ve Porcelain Heart internete düşmüş.. Keşke düşmeseydi..
bu nedir yahu ![]()
Moonspell, Deicide, Opeth ...
ard arda yapılmaz ki .. ne istiyonuz bizden ![]()
..Notalarına yaklaş aşkın !
eve gelir gelmez direk bi siteden temin ettim albümü ve şuan dinliyorum..sanırsam daha 2 şarkı dinledim.. ve nasıldı diye soran olursa anlatılmaz yaşanmaz dinlenmez.. içinde olmanız gerekiyor.. hayatı siz yönetiyorsunuz sanki.. herşey sizsiniz..başka hiçbirşey yok..sen mikael fred ve diğerleri varsınız.. muhteşem.. gerçekten dinleyin..
sarıl bana ruhum sar beni..
{Abrogate - Solo Gitar}
http://myspace.com/abrogateband
ve nihayet albüm kaçkerelerce dinlenilmiş ve hazmedilmişdir..
albüm geneli olarak pek hoşuma gitmedi.. daha iyisini beklerdim, daha depresif..
ama 4.parça Burden albümün en sıkı parçası.. harika bi parça.. bu yeterli oldu benim için..
..Notalarına yaklaş aşkın !
Olgunlaşmış Opeth, malesef metalci gençliği üzse de , Mikael yine Watershed'de müzikal dehalığını konuşturmuştur. Bu albümden sonra artık Mikael aşmıştır,ayrı ayrı hem clean hem brutal vokalde çoktan top koşturmaya başladığı 1. lig de şampiyonluğun en favori adaylarından biri olmuştur..
Gitarlar için birşey söylemek artık gereksiz oluyor..Galiba Opeth adına bu konuda daha fazla yorum yapmam için daha fazla kültür ve de jargona ihtiyacım var ![]()
Kısacası;
Opeth artık bazı kitleler için LEGENDARY seviyesindedir.
Mikael bir DEHADIR,her ne kadar kendini beğenmiş ve artiz olsa da ![]()