Forum

Daha önce “Der Weg” EP haberini duyurduğumuz Alman Death/Folk grubu Die Apokalyptischen Reiter 11 parçadan oluşan yeni albümleri “Licht” ile 29 Ağustosta dinleyici karşısına çıkıyor. “Der Weg” EP’sinde baş gösteren vasatlık “Licht” albümünde de devam ediyor. EP de favorim olan "Es Wird Schlimmer" parçası açılış için son derece uygun ve gaz bir giriş olmuş. Özellikle parça başındaki riffler albüm için umut verici gibi gözüksede 2. ve 3. parçalarda bu umudunuz biraz hayal kırıklığına dönüşebilir.
Folk ritimlerindeki üstünlüğünüde yavaş yavaş elinden bırakan ve endüstriyelleşmenin eşiğinde olan grubun bazı parçalarında hafif bir Rammstein havası sezinleniyor.Albümün bir diğer farklılığı ise daha önceki albümlerinde bir kaç tanede olsa İngilizce parça icra eden Die Apokalyptischen Reiter bu albümünü tamamen Almanca olarak tercih etmiş.
Albüm CD, LP ve 500 kopyalık DVD Digipack olarak 3 versiyonda yayınlanacak. DVD Digipack'te sevenleri için özel süprizler ve 2008 başında yayınlanan "Tobsucht" DVD'sindenbazı görüntüler bulunuyor.
Diğer albümlerden biraz daha soft bir albüm lan "Licht"te en dikkat çeken parçalar açılış parçası "Es wird schlimmer" "Wir sind das Licht" ve " Wir hoffen". Toplam süresi 45:15 olan albüm Nuclear Blast etiketiyle raflardaki yerini alacak...
Albüm parça listesi;
1. Es wird schlimmer 04:05
2. Auf die Liebe 03:09
3. Wir sind das Licht 03:03
4. Nach der Ebbe 03:33
5. Adrenalin 03:42
6. Der Elende 05:32
7. Heut` ist der Tag 02:46
8. Wir hoffen 03:54
9. Der Weg 03:28
10. Ein Lichtlein 04:25
11. Auferstehen soll in Herrlichkeit 04:38
Grup kadrosu;
Fuchs (aka Eumel (until 2000)) - Vocals, formerly Guitar (1995-)
Volk-Man (Volkmar Weber) - Bass, Vocals (1995-)
Sir G. (Georg Lenhardt) - Drums (2000-)
Lady Cat-Man - Guitars (200![]()
Dr. Pest - Keyboards, synths (1995-)
Folk'a yavaş yavaş merak salmış biri olarak ilk EP haberi başlığında heveslenerek yine çok tutacağım bir grup olur belki diye dinlemiştim ve az kalsın folktan uzaklaşmama neden oluyordu.. En azından yeni albümdeki değişimleri merak ettiğimden edinicem.. bakalım nasıl olmuş..
http://metaltr.mybrute.com
olmamış
..Notalarına yaklaş aşkın !
Folk derinlik ister...
Dinleyeceğim...
Ey!.. Ademoğlu..
Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz.
Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.
Sizin dininiz size, benim dinim banadır...
derinlik isteyen Progresiftir .
Doğru aslında...
Ama yine de folk dinlerken alıp götürüyor beni başka bir yere. Belki de bu yüzden derinlik dedim. Tablo gibi geliyor herşey...
Progresif ise film gibi... Daha kalıcı...
Ey!.. Ademoğlu..
Ben sizin tapmakta olduklarınıza tapmam.
Siz de benim taptığıma tapmıyorsunuz.
Ben de sizin taptıklarınıza asla tapacak değilim.
Sizin dininiz size, benim dinim banadır...
evet..
ayrıca folk yöresel dille icra edildiğinden en iyi Almanca ve Fince/İsveçce 'de iyi işler çıkıyo.. arşivde olan bi grup Die.. yinede türünün iyi örneklerinden, sevenine..
çok sevmedim ama fenada olmamış album
Droomz.