İçeriğe geç

Forum

ıbanez grg170dx ha...

Bildirimler
Tümünü temizle

ıbanez grg170dx hakkında goruslerınız

23 Gönderiler
9 Üyeler
0 Reactions
5,033 Görüntüleme
elektromania
(@elektromania)
Gönderiler: 13
Eminent Member
Konu başlatıcı

[#14570]

nasıl bı gıtar arkadaslar bılen varsa yardım etsın yaw :D

Gönderildi : 21/09/2006 9:13 pm
anthracis
(@anthracis)
Gönderiler: 54
Trusted Member

ben de grg 270 var onu kullanıyorum ama grg 170 çaldım geçen bir stüdyoda tek farkı sabit köprülü olmasıydı.gitarı elime aldığımda yabancılık çekmedim doğrusunu söylemek gerekirse özellikle yeni başlayanlar için ideal bir gitar bence klavyesi oldukça rahat,tonları da yeterince doyurucu yeni başlayanlar için tabi

S.A.B.A lead gitar

fight for freedom fight authority

Gönderildi : 30/03/2007 7:29 pm
bonesaw
(@bonesaw)
Gönderiler: 712
Honorable Member

ben yaklaşık 1.5 yıldır bahsettiiniz gitar, Ibanez Gio - RG 170 DX kullanıyorum. 5 adet bar konserinde çıktım bu gitarla ve death metal yapıyoruz. acaip memnunum yani, görüntü renk ve hatları güzel olduu gb, klavyesi çok raat (sololar için), manyetikler doyurucu ses verimine yardımcı, sert ton kullanmama rağmen ötme nerdeyse hiç yok. çok iyi bi gitar herkese tavsiye ederim avatarımdaki gitar odur hastasıyım..

RISING TOMORROW / Gitar - Vokal
www.myspace.com/risingtomorrowband
www.risingtomorrow.org

Gönderildi : 31/03/2007 1:18 pm
bonesaw
(@bonesaw)
Honorable Member

profesyonellerin bile tercih ettii türden bi gitardır, gitara milyarlar verecek durumu olmayıp da sağlam bişi isteyenler varsa bu gitardır :D

www.risingtomorrow.org

Gönderildi : 31/03/2007 1:20 pm
(@syntax)
Gönderiler: 85
Trusted Member

grg170dx fiyatıan göre çok iyi bir gitar..üzerindeki 2 humbucker 1 single manyetik ile geniş bir ton yelpazesi sunuyor..ama tabi stock manyetiklerin kalitesi tartışılır.......abisi 370dx den aslında tek fark floyd rose gibi görünsede aslında birkaç fark daha var...birincisi sapın 3 parça olması..ikincisi jumbo fred olması ve manyetiklerinin inf olması(ki buda stock manyetiktir ama 170dx deki gibi noname değil)...onun dışında gövdede kullanılan ağaç ikisindede aynı..yani donanım olarak 370dx ile arasında aslında dağlar kadar fark var ee fiyat farkıda ona göre tabi...

kısaca başlangış ve orta seviye için bu fiyata çok iyi bir gitar...

not: gitarın manyetiklerinin karakteristik bir tona sahip olduğunu düşünmüyorum.ibanezler tarz olarak her tür müziğe gider ama yinede death metal için uygun olduğunuda düşünmemekteyim...

Gönderildi : 02/04/2007 4:52 pm
bonesaw
(@bonesaw)
Honorable Member

ben bir çok grupla sahne paylaştım çoğunun gitarından iyi performans verdi, iyi bir pedal ve düzgün ton ayarlaması + doğru tel tipi seçimiyle iyi bir death metal sound'u yakalanabilir ancak müzisyenlik hayatımın 7 yılını doldurunca şöle sağlam bi jackson ile deiştirmeyi düşünüyorum elbette mesela bi V kasa olabilir :D

www.risingtomorrow.org

Gönderildi : 02/04/2007 6:17 pm
(@syntax)
Trusted Member

şimdi durum şöyle..

sonuçta sound'unu belirleyen çok faktör var...bir boss mt-2 örneğin death metal için uygun bir pedaldır....en dandik gitara bağlar jilet gibiton elde edersin...ama albüm kayıtlarında duyduğun soundu yakalayamazsın....

ton olayı tamamen gitarın karakteristik özeliğine ki bunu etkileyen faktörler gitarın ağacı,köprüsü,manyetiğidir...

death metal için ya aktif manyetik kullanacaksın yada çıkış gücü yüksek bir manyetik kullanacaksın...EMG 81-85 manyetikler death metal için uygun bir manyetiktir..pasif olarak çıkış gücü en yüksek manyetik olan dimarzio x2n düşünülebilir...Bu manyetikleri atıyorum usa bir fender'e takarsan yinede istediğin tonu elde edemezsin.yani ben şahsen denemedim ama death metal yapabilecek bir ton yakalamış olsanda o kulağının aradığı tonu yakalayamazsın...

bunun dışında kötü noname stok manyetikler fead back manyağı yapar..emg aktif manyetikler yapmazmı diye soracaksınız onlardada benzer sorun vardır ama stok manyetik atıyorum dist değeri 1 de iken fead back yapıyorsa emg 2 de iken yapacaktır....sonuç olarak katete farklı her zman var...

Bu olaylar tamamen bütçeye bakıyor tabi...

emin ol esp SV standart veya usa jackson gitar alırsan veya konserde çalarsan aradaki farkı direk hisseceksin..bu gitarlar pahalı diye kaliteli olduğu anlamına gelmiyor tabi ama sonuçta işçilik olarakda ağaç kalitesi olarakda çok iyi gitarlar..

Gönderildi : 02/04/2007 6:57 pm
bonesaw
(@bonesaw)
Honorable Member

kısacası şu..

bütçem kısıtlı 400 $ üstüne çıkamam, metal müzik yapıcam, uygun gitar bulun derseniz ben bu gitarı öneririm sonuna kdr..2 yıla yakındır kullanıyorum birçok bar konserine çıktım, stüdyo kayıdına girdim gayet iyi sonuçlar verdi ancak muhteşem yeterli bi gitar diildir asla..bu fiyata bulunabilecek maximum iyi gitarlardan birisidir..

bende bi sorun çıkarmadı, iyi bir analog pedal ve doğru tel seçimleri ile birlikte iyi sonuçlar veriyor. ne zmnki kendinizi aştınız 6-7 yıl gb bi süre mesela, siz zaten deiştirmek isticeksiniz, daa iyi bi ton ve ses isticek kulaklarınız. ben 3 yılı devirdim henüz gitaristlik olarak ve 2 yıl gb bi süre daa kullanıcam grg 170 dx'i, ardından daa üst düzey ses veren bi gitar (jackson gb) alıcam inş..grg 170 dx kullanıcılarına bol keyifler, deerini bilin iyi gitardır, dizayndan klavyesine, orta seviyeli manyetikten kısacası herşeyine..

saygılar!

www.risingtomorrow.org

Gönderildi : 04/04/2007 11:56 pm
(@syntax)
Trusted Member

yaa tabiki herşey bütçeye bağlı..orta seviye bir gitar ile üst seviye bir gitar arasında o kadar çok fark var ki.aradaki parasal fark'a değer..kulak zaten çok farklı bir organ...aradaki farkı anında algılıyor...sana tavsiyem 2 yıl daha kullanacam şeklinde kendini şartlandırmam..ilk fırsatta master gitarımı alırım :D bu 2 sene olur 3 sene olur sana kalmış birşey tabi....ama bir gitarist bir gitara kitledi ise yemez,içmez,gezmez,otobüse bile binmez o gitarı alır :D kendimden biliyorum :D

Gönderildi : 05/04/2007 5:29 pm
bonesaw
(@bonesaw)
Honorable Member

ya baba iyi diosun da öğrenci adamız :D
otobüse binmeden, öğle yemeği yemeden, sigara almadan nasıl yapıcaz..
birikmesi zor ancak çalışarak olur elimdeki gitarı da öle aldım yazları çalışarak :)
profesyonel çalışmalarda yer alıyorum 3-4 yıllık gitaristim ve sanırsam bi 2 yıl kdr daa ibanez grg 170 dx kullanıcam yani 2 yaz sezonu daa çalışıp 2 kat iyi donanıma sahip sağlam bişi alıcam yani ömürlük bi gitar :wink:
ama bu bahsettiimiz gitar da piyasadaki çou gitarın eline verir o bi kesin :wink:
bi jackson olabilir mesela bi kez çalma fırsatım oldu bi dükkanda, bayaa fark ediyo yani verdii tondan tut, klavye raatlıına valla uçuyosun gitarla :P

www.risingtomorrow.org

Gönderildi : 08/04/2007 12:29 pm
(@syntax)
Trusted Member

öğrenci olmak zor iş vesselam :D

Gönderildi : 08/04/2007 3:33 pm
bonesaw
(@bonesaw)
Honorable Member

zor valla cidden zor ama o olay da bitince daa kolay bi durumla karşılaşılmıyo yahu :D bakıcaz bi çaresine bu gitarı nasıl çalışıp aldıysak daa iyisini de aynı yolla alıcaz :lol:

www.risingtomorrow.org

Gönderildi : 09/04/2007 3:51 am
LeoNN
(@leonn)
Gönderiler: 5
Active Member

230 dolar bu gitar için nasıl fiyat????

Gönderildi : 24/04/2007 4:17 pm
bonesaw
(@bonesaw)
Honorable Member

düşük bi rakam 230 $ ...
sıfır diildir heralde ?

www.risingtomorrow.org

Gönderildi : 28/04/2007 10:01 pm
LeoN
 LeoN
(@leon)
Gönderiler: 71
Trusted Member

Sıfırı 230 dolar :lol: Biraz sıkı pazarlıkla tabii 8)

Gönderildi : 29/04/2007 8:28 pm
Sayfa 1 / 2
Paylaş: