İçeriğe geç

Forum

Hayvandan insana or...
 
Bildirimler
Tümünü temizle

Hayvandan insana organ nakli!

8 Gönderiler
7 Üyeler
0 Reactions
4,437 Görüntüleme
SMITD
(@smitd)
Gönderiler: 2752
Famed Member
Konu başlatıcı
 
[#29457]

(AA) -- Global Times gazetesinin Şinhua ajansına dayandırarak verdiği haberde, Nancing Tıp Üniversitesi Araştırmacıları domuz organlarının ilgili organ türüne bağlı olarak 2 ila 3 yıl içerisinde klinik içerisinde nakil işleminin yapılacağını savundu.

Projenin lideri Day Yifan, 2 yıl içerisinde domuz korneası ve derisini klinik çalışmalarda deneyeceklerini, 5 yıl içerisinde de kalp, böbrek ve karaciğer gibi temel organları deneyeceklerini söyledi.

Domuz organlarının genetik olarak insan vücuduyla uyumlu olarak değiştirilebileceğini savunan Day, sıkı bir hijyen denetimiyle organların bakteri ve virüsten arındırılabileceğini iddia etti.

Pekin'de bulunan Çin-Japon Dostluk Hastanesi Klinik Tıp Enstitüsünden Lou Cinning, Day ve ekibinin bu çalışmasını Çin'de yapılan "bariz bir atılım" olarak niteledi.

Lou, insana hayvan organlarının naklinin biyomühendislik açısından bir eğilim olduğunu ve domuzların bunun için mümkün olan en iyi hayvan olduğuna inandığını kaydetti.

Nanjing Gulou Hastanesinden Dr. Ding Yitao da bu konudaki endişelerini dile getirerek, hayvanların insan bünyesinden farkının itiraf edilmesi gerektiğini belirterek, maymunlar üzerinde yapılan deneylerdeki başarının insan üzerinde başarıya ulaşacağı anlamına gelmediğini ifade etti.

Çin'de her yıl 1,5 milyon insan organ nakli için sırada bekliyor ve ülkede bulunan donör sayısı 10 binden az olarak belirtiliyor.

CNN Türk


SMITD HER HAKKI SAKLIDIR
Kirâmen kâtib-în
Fem
Work

 
Gönderildi : 25/03/2011 1:36 pm
sound
(@sound)
Gönderiler: 4114
Famed Member
 

Eğer yamulmuyorsam bazı kalp ameliyetlarda inek damarları kullanılabiliyordu. Yalnız bizimkiler domuz organı taktırmaz mundar hayvan diye :)


<a href="http://about.me/cagrisarap">Kimdir? Nedir?</a>
<a href="http://sarapdunyasi.wordpress.com">Şarap mı dedin?</a>

 
Gönderildi : 25/03/2011 8:08 pm
exsaddam
(@exsaddam)
Gönderiler: 15628
Illustrious Member
 

bilim son sürat g8eliştikçe insaların geriye gitmesi ne kadar tezat


http://exsaddam.mybrute.com

 
Gönderildi : 25/03/2011 9:41 pm
SMITD
(@smitd)
Gönderiler: 2752
Famed Member
Konu başlatıcı
 

Umarım yıllar sonra akılda nakledilebilir...Yoksa birileri sürekli bilimsel çalışmaların öyle yada böyle önünü tıkayacak...


SMITD HER HAKKI SAKLIDIR
Kirâmen kâtib-în
Fem
Work

 
Gönderildi : 26/03/2011 1:46 am
(@adnansikisenses)
Gönderiler: 6
Active Member
 

PLAN YAPMAYIN PLAN .


 
Gönderildi : 05/04/2011 3:19 am
karaphum
(@karaphum)
Gönderiler: 650
Honorable Member
 

Çok büyük bir faydası olacaktır; eğer başarıya ulaşılırsa. Buna inanıyorum...

Öncelikle organ mafyasının damarlarını koparacak


Şu anki hislerin, oluşmakta olanın mükemmel yansımasıdır.

Emerson

 
Gönderildi : 07/04/2011 1:03 pm
Teddy
(@teddy-2)
Gönderiler: 758
Prominent Member
 

Organ mafyası hayvanlara yöneliyormuş *-*


Azıma sıcıyım.evet yapayim bunu.

 
Gönderildi : 13/04/2011 3:19 pm
(@black-fear)
Gönderiler: 2
New Member
 

bence bilim ortadan kalkmalı artık. ilkel hayata geri dönmeliyiz.


 
Gönderildi : 13/04/2011 11:09 pm
Paylaş: