Forum
Bu başlık Altinda Yazılan Yazilarin %95 ini okudum.. Lakin Bukadar boş bu kadar inancsiz.. insalarin olduğuna şahit oldum icin kendimden bile utandım.. ben sizlerin tartiştiklarindan ziyade bu kadar inancsiz ve boş olma sebeblerinizi dusundum acaba cevrenizmi ? acaba anne babanızdamı sizin gibi ? yoksa insalikmi ? Yoksa BudaALLAH'ın Bir Lutfu mu anlayamadım..Umarım Bir Gun uyanırsınız o bu derin uykularınızdan.. + Ben esmaul husna nın icinde tanri ibaresini bir turlu bulamadim ? Nicin Bu kadar Gocunuyorsunuz ALLAH demeye bir turlu anLam veremedim..
Parmak BaSSam Olmazmi ?
)) ImpLosioN cok cakal sorular soruyorsun lakin.. ALLAH'a inanmak yada Varliğini Hissetmek icin illaki birilerinin anlatmasina gerek yoktur.. insan doğuşunda zaten imani ile beraber doğar sonrasida bu iman ya kaybolur tukenir gider kişinin benliği ile beraber yada doruğa cikar.. Şöle bi baksaniza insanlar yuzyillar boyu hep tapicak birisini yada bişey aramiş kimisi eşşeğe ineğe tapmış kimiside kendisine gösterilen yolu secmis ama sorgulamiş ama sorgulamamiş..Ki.. Bizim Dinimiz Sorgusuz Sualsız Ben Müslümanim dieni kendinden saymaz.Bu tarz Sorularla Kafanızı Kurcalamak Yerine Kendi inanclariniz Doğrultusunda yapabildinizin en iyisini yapmaya calisin bence cunki.. öRneği: iki duz cizgi dusunun birbirinden bağimsiz yol alan.. biri gider gider gider bir yerde durur daha ilersine gidemez işte bu mantıktır akıldır.. biride gider gider gider hic bi sekilde durmaz.. işte oda imandir. eğer örnekte verdiğin kör ve sağir arkadas
) kalbine iman tohumu serpilmişse inan senin ve benim ona bi şeyler anlatmamiza ihtiyacıı yoktur.. zaten bu kişi herşeyden muaftır..Allah'a ve onun peygamberlerine inanmak yada inanmamak sizin elinizde ama bu sekilde birilerinin anlattiklari ile değil eğer birazcik inanmak istiyorsaniz yol zaten belli okuyun öğrenin..yuzyıllar boyu hic değişmemiş bir kitaba sahipsiniz
) lakin sizler hala fesatlık peşindesiniz yazık.. kolay gelsin.. 3 senedir cok yanlış bi ortamda cok boş insanın olduğu bi ortamda takılıyormusum farkında değilmisim.. Son yazımda Herkeze uzun ve mutluluk dolu bir hayat diliyorum
hade eyw..
Parmak BaSSam Olmazmi ?
çok zor olurdu herhalde ![]()
My Life İs Metal
Beni inanıyorum Tanrı'yada dinime de ..Her gerektirdiğini yapıyor muyum.?Tabi ki hayır...Aslında belki saçmalıyor diyeceksiniz ama böyle konuları sabaha kadar tartışabilceğiniz bir ilahilatçıyla falan konuşmak gerekiyor.Ama insan 7'snde neyse 70'dede odur..İnanmayan birisine istediğin kadar ikna etmeye çalış kanıt koy kendince o hep kendine göre haklı sebepler bulup inanmamaya devam etcekdir(yanlış anlaşılmasın bu arada saygı duyarım herkesin inancı kendine)Ya da inanan birine istediğin kadar Tanrı'nın var olmadığını anlatsan o da inanmaya devam etcektir..İçten gelen birşeydir yani..Konu biraz değişecek ama ben yinede söyleyeyim İnancı yaşamanın en güzel yolu vicdandan geçer.Geceleri yattığında vicdanın rahat uyuyorsan en güzeli budur..Tabi bu bencesi.Saygılarımla..
tamamen katılıyorum dostum inananda inanmayanda zaten ikna olmucak hiçbişeye kasmaya ne gerek var.bole konularda yorumlar çoğaldıkça sorularda çoğalıcaktır buda bizim için en büyük zaman kaybıdır.Önemli olan kendini bilmek.başkasını ikna etmee gerek yok...bu arada imza süper=)
Sağol birader
I cAn n0t Live,I cAn n0t Die...
Simdi tam ismini hatırlamıyorum ama bir filozofun bi düşüncesi vardı tum insanlar anlaşıp intihar etsek bir kisi bile kalmasa kendi kıyametimizi kendimiz yaratmış oluruz tanrıyı yenebilirz diyodu
ilginç geldi walla
My Life İs Metal
tanrı sözcüğü ucu açık bir kavram içine hertürlü inanışın her türlü ilahı girer fakat müslüman bir inanış ve yaşayış içerisinde bulunan toplumlar ve insanlar kutsal kitap kuran-ı kerim de yazanlara inanır allahın tek ve bir olduğunu yaratılmamış olup evreni ve insanları yaratığını anlatan bu kitaba inanan insanlar için zaten bu sorunun cevabı bellidir aksini düşünenler veyahut ikilemde kalan insanların aklına doğal olarak bu tip sorular gelicek ve soru işaretleri kafasını karıştıracaktır aslına bu tür hassas olaylar hakkında yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum olmadığınıda olduğunuda kanıtlayamadığımız soyut konular kişinin kendi içinde halletmesi gereken durumlar...
Geçmişte insanlar olayları açıklayamadığı zaman,korktukları zaman(bugün de olduğu gibi) Tanrının varlığına inamışlardır .Ben Tanrının varlığı konusunda şüpheliyim ve ne varolduğunun ne de olmadığının kanıtlanamıyacağını düşünüyorum.Geçmişte bazı filozoflar bir kaç satır ile Tanrının varolduğunun kanıtını göstermeye çalışmış olsalarda sonuçta tam tersini yapanlarda olmuştur.5 duyu organımız olmadan bu evreni algılayamıyorsak neyi kanıtlayabilirizki?
Cevap "İkisi de oluyor ? " !!!
Saddam Hussein is Rock' N 'Roll
Bu konuda garip bir dialetik olduğunu düşünüyorum.
Tartışma sanatından çok iyi anlayan biri, başka birine tanrının var olmadığına inandırabilir ama bu durum tanrının varlığını ya da yokluğu ispatlamaz.
Böyle bir durum aslında çok gariptir çünkü Tanrı insanın yarattığı bir şey ise, bu tartışma sanatından iyi anlayan birey metafizik dünyasına bir tanrı daha kazandırmıştır. Çünkü herkes inancı kendine olduğu gibi herkesin tanrı anlayışı farklıdır ve dolayısı ile ne kadar inanan varsa o kadar da tanrı vardır benim gözümde.
Lakin, onun varlığı ile yokluğundan daha önemli olan olgu ise şudur: tanrı var ya da yok, ama kesin olan şey bizim varlığımızdır. Ben varım. Bitmiştir olay o zaman.
Ben şahsen yaratıcı bir gücün varlığına inanıyorum ama tanrı mı denir buna bu da çok ta önemli değil. Ama inanmadığım şey şudur, 'ahiret' denen kavram yoktur. Eğer varsa ve ben tanrının koymuş (!) olduğu kurallara uymadı isem, sonsuza kadar cehennemde yanacağım.
Eeeee? Yan, yan , yan, yan, yan ne oldu ve yine tekrar yan. Tanrı bu kadar kibirli mi diye sorarım kendime mesela... Bu düşünce geliştirildikten sonra fark edersiniz ki en mantıklı fikir reenkarnasyondur. Belki o 'tanrı' ilk yaşayışından sonra orada yaptıklarından sonra hak ettiğin bir yaşam koşulunda doğmana olanak sağlayacaktır.
Karışık. Sorgulanması gereken o kadar çok şey varken tanrının varlığını tartışmak boşa kürek çekmektir. Bu evrende insan için en önemli şey insanın kendisidir. Lavey'in 'You are the center of the universe' ü gibi...
Laveyan veya satanist değilim ama katıldığım noktaları var.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Jeff Hanneman ile Kerry King kavga ediyorlarmış Tom Araya girmiş düzelmiş
o facia ilginç bir konu aslında adamlara hiç bir şekilde kaçma şansı tanılmamış,tabii bazıları burdan cinsellik günah mı diye sorabilir ama bence değil hatta bu bir saçmalık her insanın sevmeye,sevilmeye,dokunmaya,dokunulmaya ve cinselliğe ihtiyacı vardır buda çok doğal bir şeydir.Zamanındaki yapılan facia'yı hatırlayın, insanlar sapıklık durumlarının son derecesine geldiği için ölmüştü, ama onlarda allaha inanıp yapıyorlardı? O halde suçları neydi? Ve neden bu konu inatla din iman konusuna yöneliyor?
Simdi tam ismini hatırlamıyorum ama bir filozofun bi düşüncesi vardı tum insanlar anlaşıp intihar etsek bir kisi bile kalmasa kendi kıyametimizi kendimiz yaratmış oluruz tanrıyı yenebilirz diyodu
ilginç geldi walla
İlginç ama çok saçma
tanrı yarattı ama serbest bıraktı..ne bokları varsa yesinler die..lakin diğer dünyada da hesap sorucak peki bu çelişki nie?
Öyle büyük ki içimdeki boşluğum,ne koyarsam koyayım dolmuyor...
kıyamet sadece insanlık için kopmucak bizler ölsekte yeryüzünde tek bi insan bile kalmasa(ki imkansız) yine de kopucak.. sadece dünya için değil ki kıyamet.. bütün evreni vede bütün canlıları kapsıyor kıyametten kasıt sadece bütün insanların yok olması değil evrenin yok olmasıSimdi tam ismini hatırlamıyorum ama bir filozofun bi düşüncesi vardı tum insanlar anlaşıp intihar etsek bir kisi bile kalmasa kendi kıyametimizi kendimiz yaratmış oluruz tanrıyı yenebilirz diyodu
ilginç geldi walla
İlginç ama çok saçmakaç kişi intihar edebilir ki
ya da bütün intihar edenler ölecek mi ?
Fazla dikkat etmemiştim ama doğru bir bakış açısı
kıyamet sadece insanlık için kopmucak bizler ölsekte yeryüzünde tek bi insan bile kalmasa(ki imkansız) yine de kopucak.. sadece dünya için değil ki kıyamet.. bütün evreni vede bütün canlıları kapsıyor kıyametten kasıt sadece bütün insanların yok olması değil evrenin yok olmasıSimdi tam ismini hatırlamıyorum ama bir filozofun bi düşüncesi vardı tum insanlar anlaşıp intihar etsek bir kisi bile kalmasa kendi kıyametimizi kendimiz yaratmış oluruz tanrıyı yenebilirz diyodu
ilginç geldi walla
İlginç ama çok saçmakaç kişi intihar edebilir ki
ya da bütün intihar edenler ölecek mi ?
evren yok olunca ne olacak? her şeyi yarattığı düşünülen tanrı bu yokluk karşısında ne yapacak? tekrar yaratacak diyorsan o zaman niye yıktı? nasıl bu kadar eminsin kıyametten?
Jeff Hanneman ile Kerry King kavga ediyorlarmış Tom Araya girmiş düzelmiş