İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Yıl 9298..

7 Gönderiler
4 Üyeler
0 Reactions
1,090 Görüntüleme
(@cradleqirl-28171)
Gönderiler: 212
Reputable Member
Konu başlatıcı

[#16152]

-İrem-
Yıl 9298..
Bu sabah kalkdığımda Hefetroska ülkesinin prensesi ve benim de sevgilim olan İrem ile tarih hakkında konuşuyorduk..
Ve birden ikimizin de bir anda çok hayret ederek sohbete atıldığımız Fatih Sultan hakkında derin derin konuştuk..
Henüz onun hakkında ki bilgilerimiz tamemiyle zıttı..
Fakat Şoi gezegenin güzel görüntüsü zihnimizi adeta genişletmişti..
Yavaş yavaş fikirlerimiz çakışmaya başlamıştı.. Derken...!
Masıl çalındı ve içeri Blopr gezegenin sadık ve asil prensi ve en yakın dostum Militevski girmişti..
Güneşin içinden çıktığımızı haber verdi ve artık Güzel Dünyamıza dönüşümüzü müşdelemişti...
Gemimiz Işık hızından 10 kat daha hızlıydı ve maksimum hızda Dünyaya döndük..
Babam ve annem Nazareth gezegeninin güzel çölünde geziniyolardı...
Ve dödüğümde ilk kez Dünyaya geldikleri söylenen Kluyotların lideri Hebet'in benimle görüşmek istediğini duydum..
Hemen yola koyuldum özel gemimi hazırlattım ve lalam Savelyiç de yanımda geliyordu..
Kiluyot mabetine varmışık orası o kadar güzel ki kelimelere dökemem o güzelliği.
Orası adeta cenneten bir bahçe gibi.. Ve o cenneti de koruyan ölümsüz Heraklios bizi kapıda karşıladı..
O gizemli kapı açıldı ve bir kaç saniyelipine durup o güzeliği seyrettim..
Daha sonra Heraklios haydi efendim gidelim dedi.
Ve Savelyiçle yola koyulduk.. Hebet'in o gür sesi kulaklarımda çınladı..
Hoşgeldin Grinev ve hoşgeldin değerli dostum Savelyiç dedi..
Savelyiç gülümseyerek hoşbulduk Şanlı dostum Hebet dedi..
Bende Hebetin yanına gidip elini sıktım ve merhaba Hebet görüşmeyeli uzun zaman oldu.. dedim.
Hebet kahakaha atarcasına güldü ve eyy.. Pyotr Andreyiç Grinev ne de büyümüşsün böyle.
Boyun 3 katına çıkmış seni son gördüğümden beri..
Savelyiç:Evet epey uzadı zamanında az Metoşun kudretli sütünden içmedi.. Çok yararı dokundu..
Yazıkki 2 hafta önce hakkı rahmetine kavuştu..
Metoş'un sütü için her ya çeşitli gezegenlerden biri gelip 1 galon alıp giderdi..
Onun sütü öyle çokdu ki istese bir kalenin tümünü sütle boğardı..
O benim için iyi süt veren bir inekten benim küçüklüğümden beri en iyi dostum sayılırdı..
Savelyiç o anda bana bakkıyordu benim gözaşlarımı gördüğünde..
Aman be hünkarım bu kadar üzme kendini beni de üzüyorusun..
Hemen gözyaşlarımı silip gülümeyerek peki Savelyiç üzülmek yok ikimiz içinde dedim..
Ve Hebete seslendim:Değerli Hebet beni buraya çağırdığın için şükranlarımı sunarım..
Fakat sebeb-i keyfin nedir? dedim..
Bunu özel olarak konuşalım izninle Savelyiç..
Pekala fakat bugün yapacağımız işlerimiz var..
Lütfen acele edin.. dedi.. Ve odasınza gittik üç cariye vardı hepside inanılmaz güzelikteydi..
Onları dışarı def etti..
Seni dinliyorum Hebet anlat.. dedim..
Bak Grinev bunca yıl Gezegenimi ezli düşmanımız Kılakus'lardan korudum ve
Ağabeyin Pugaçevde Dünyanın lideri olmaya hazır.. dedi..
Evet Hebet devam et lütfen.. dedim.
Ben artık çok yaşlandım ve baş doktor 1-2 ay içersinde öleceğimi söyledi..
Seni küçüklüğünden beri tanırım senin gibi biri hayata en son milyonlarca yıl önce geldi..
Bizim Baş Liderimizin 3. Oğlu Raktios o zamanında ele geçirilmesi imkansız olarak
Görülen 8 büyük gezegeni savaşarak kazandı..
O gezegenleri alması ne ordumuzun çokluğuyla ne de kusursuz silahlarmızla ilgili değildi..
Hepsi her gezegeni o Kusursuz olağansütü zekasıyla elde etti..
O zekayı sende gören bir tek ben değilim.. Şu anda akıl şehrinde senin Kluyotların yeni lideri seçmemi
Destekleten bir çok Alim var.. Ve bence de sen en uygun kişisin..
Fakat küçük oğlum Puşkin de bir aday ama o henüz 1 yaşına yeni ayak bastı
Ve ülkeyi yönetmesi de biraz zor .. dedi ve gülümsedi..
Hepsi bu kadar Grinev cevabın nedir ? dedi..
Ben ise:Efendim bu isteğiniz beni fazlasıyla gururlandırdı en kısa zamanda size cevabımı ileteceğim diyerek
Elini sıktım ve giderken..Hebet unutmadan şu da sana düşünürken cevabını kolaylaştırıcak bir hediye olsun dedi..
Ve.. Aman tanrım elimde Kiliyotların kalesinde cennetin göbeğinde saklandığı söylenen ve Dünyaya da
Hediye ettiği Kaleyi onun ile yaptığını söyleyen saydam fakat rahat bir şekilde hissedilen..
Küçük canlı Kej'di o.Ve onu tanrının gönderdiği Kilişotlara en başından beri bina yapımlarında yardım
Ettiği söyleniyordu.. Kej'in 1000 katlı Taiki binasını dakikalar içersinde yaptığı söylenirdi..
Bu ele geçirililecek gezengelirin yıkılan binalarının yerine yeni binaları kolay şekilde yapmak için çok önemil bir şeydi.
Ve tekrar Hebeti selamladım ve cevabım'ı ileteceğim Hebet diyerek lala'mı unuttuğumu anlıyarak hemne yanına gittim.
Savelyiç çok endişeliydi Beyefendi ne oldu yahu meraklandım dışarda ağaç kesildim nerelerdeydin.. dedi..
Ben:Sonra anlatırım Savelyiç şimdi İremi görmeliyim dedim.. Ve kaleden çabucak çıktık..

Devamı gelicek..

Gönderildi : 31/01/2007 4:40 pm
(@cradleqirl-28171)
Reputable Member
Konu başlatıcı

Yorum yapmaktan çekinmeyin her türlü eliştiriye açığım..

Gönderildi : 31/01/2007 10:21 pm
(@fallfromgrace)
Gönderiler: 1230
Noble Member

İşin doğrusu pek bir şey anlamadım yazılanlardan (muhtemelen saatten ötürü) ama birkaç noktaya da kafam takılmadı değil. Herşeyden önce çok fazla yabancı terim var ve bu başlı başına okuyuşu zorlaştırıyor. Bunun dışında "konuşma" satırlarını özellikle belirtirsen, mesela "" içerisinde yada koyu renkle yazarak, dikkat toplamayı engelleyen unsurlardan birinin daha önüne geçmiş olursun diye düşünüyorum. Bir de sürekli paragraf başı yapmasan tadından yenmeyecek doğrusu:)

Bu arada nereden geliyor bu rus isimleri merakı huh, söyle bakıyım? Herneyse yazmayı sürdür ben de sağlam kafayla en başından tekrar okuyayım yazdıklarını:) Tekrar bi yorum yaparım. Kolay gelsin

-Abi şimdi buraya illa ciddi şeyler mi yazmak lazım?Hebele hübele yazsak?
-Lan manyak mısın?! Romantik ol olm azcık. Biraz da karamsar takıl. Şimdi bu moda
-Hmmm tamam

"Gözlerin ıslanmış kadınım. Yağmur mu yağıyor yoksa?" Oldu mu

-Aferin
-Ehe

Gönderildi : 01/02/2007 6:20 am
(@cradleqirl-28171)
Reputable Member
Konu başlatıcı

Ya aslında bu ilk hikayem.Ben aslında hep şiir yazıyorum.. bu ilk olduğundan biraz deneyimsizce oldu tabi kusura bakmayın..
Ve Rus isimlerinin nedenide 20 yaşında Puyort Andreyiç adında bir adam var.Bu adam Alexsandr Sergeyeviç PUŞKİN'in soyundan geliyor.PUŞKİN bunun Büyükbabasının amcası oluyor.Şuanda Türkiyede kalıyor bizim hemen alt katımızda 3-4 ay oldu geleli.. Hergün evine şair romancı filan bisürü adam geliyor.Arada bende giderim ona türkçesi hiç fena değil,hatta çok iyi diyebirim.. PUŞKİNİN yazılmış yazılmamış bütün yazıtları var onda çoğu internetten kendi dosyarını koydupu bi site var ama siteye password girişi yapılıyor başka türlü girmen imkansız.Ve yanınlanmamış bir çok yazıtı var bunlar gizli tutuluyor.Nedenini bilmiyorum Andreyiç'e sorduğumda anlamamış gibi yaptı bende bişey demedim. Ve bu Andreyiç in ismi de çok ünlü romanlarından birinde geçiyor.Sanırım bu 15 tatilin sonunda ülkesine dönmeyi pilanlıyor.Kendide bişeler yapıyor ama anlamadım roman yazıyor heralde.

Gönderildi : 01/02/2007 12:47 pm
elektra
(@elektra)
Gönderiler: 151
Estimable Member

hm.. güzel hiyake kutlarım..

Gönderildi : 17/02/2007 12:31 am
elektra
(@elektra)
Estimable Member

Gönderen: @elektra
hm.. güzel hiyake kutlarım..
bu yorum benim değil!!sonuna kadar bile okumadım.ve gayet saçma.

Gönderildi : 05/04/2007 8:28 pm
Aton
 Aton
(@aton)
Estimable Member

Hikaye olmamış. Nedeni mi? Başlığı. Yıl 9298. Olay örgüsü ve anlatmak istediğin mevzuyu bir tarafa bırakırsak krallıklar yerine gezegenleri, at arabası yerine uzay gemisi koymakla yetinmişsin fakat diyaloglar ve anlatım biçimin ortaçağ a yani 1200-1500 yıllarına has olmuş. Üstelik bir de hünkar var. Öncelikle hangi tarzda yazacağına karar ver kahramanlık hikayesi mi bilim kurgu mu fantazi mi önce olayı kur. Eleştirim için de içerleme bunlar edebi gerçekler.

.[-h(bar)2/2m]d2.y+u.y=e.y

ekindron vanehedris asohimdor

Herkes bir yönüyle haklıdır ancak nerede ne kadar haklı olduğunun farkında değildir.

Gönderildi : 08/04/2007 12:18 am
Paylaş: