İçeriğe geç

Overkill – Ironbound

MetalTR.NET2 dk okuma9 okunma3 yorum
10/10
İnceleyen: slayerize

Yeni Overkill albümünün haberi nedense beni pek heyecanlandırmamıştı. 10 yıldır aynı monoton şarkı yapıları, aynı durağan melodiler, aynı sert olma çabaları… ”99’dan beri değişmeyen ve biraz sıkmaya başlayan, formsuz Overkill albümlerinden biri daha geliyor, pöff.” deme , Ironbound’u birkaç dinleyişin ardından tozlu raflara gönderme niyetindeydim. Tüm bu düşünceler, ilk parça The Green And Black’in kulağıma dolmasıyla son buldu. Artık şundan eminim: Uyuyan dev uyandı!

KADRO:

Boby ‘Blitz’ Ellsworth- Vokal
D.D. Verni- Bas, Back vokal
Dave Linsk- Gitar
Derek ‘The Skull’ Tailer- Gitar, Back vokal
Ron Lipnicki- Davul

İlk 5 albümü ile thrash metal çetesinin elebaşlarından olmayı başaran Overkill’in, sonrasında yaptığı her albüm ayrı bir tartışma konusu olmuştur. Müzikal değişime en güzel örneklerin verildiği I Hear Black ve Necroshine gibi 2-3 albüm yanında, eskiye özenen başarısız albümler de yapılmış, bu durum Overkill fanlarını fazlasıyla üzmüştür. Özellikle 1999 tarihli Necroshine sonrasındaki 4 stüdyo albümü de oldukça zayıftır. Bu gidişin, 2010 tarihli Ironbound’da da devam edeceğini düşünen kitleye seslenmek isterim: Overkill hepimizi ters köşeye yatırıyor.

İlk parçadan, son parça The SRC’nin sonuna dek sürecek bir thrash metal resitaliyle karşı karşıyayız. Albümü, ilk dinlemelerin gazını almak için en az 50 kez dinledim ve sonuç değişmedi: BU BİR THRASH METAL DERSİ!

Sound büyük oranda 90 öncesi Bay Area tarzında. Tüm şarkılar oldukça kaliteli. Fakat şu üçü ruhumda kolay kapanmayacak yaralar açtılar: Endless War, The Green And Black ve The SRC. D.D. Verni basları, her zaman olduğu gibi dominant. Riffler ve vokaller kafaları kopartacak cinsten. Gustaffson’a ayıp olmasın ama sololar dehşet. Albümün en deli edici özelliklerinden biri ise ultra vahşi davul performansı. Bu davullara sadece şunu söyleyebilirim: YUH!

Ironbound, tüm Overkill diskografisinde en üste oturmayı hakedecek denli canavar bir albüm. The Years Of Decay, From The Underground And Below ve Horrorscope gibi şahane albümlere imza atan Overkill’in, yıllar geçtikten sonra tüm hepsinden daha yukarıda bir albüm yapabileceğini kim tahmin ederdi ki?

Sanırım 2010 mükemmel bir yıl olacak!

(Puan: 10/10)

İlgili haberler

Yabancı gruplar Mayhem’de Ayrılık! Bu haberi paylaş Blasphemer aşağıdaki açıklamayı yaparak Mayhem’dan resmi olarak ayrıldığını beyan etti: Burada yazdığım kelimelerle Mayhem’daki gitaristlik görevimden çekildiğimi bildiririm. [Haberin Detayları Devamında ] Bu kararın ardında… 24 Nisan 2008 2 dk
Albüm HELHEIM Cephesinden Yeni Haberler Bu haberi paylaş Norveçli Viking Black metal grubu HELHEIM yeni bir EP yayınlıyor.Grubun piyasaya süreceği yeni EP ismi “Åsgårds Fall” olarak açıklandı.İçeriğinde 6 parça yer alıyor. Grubun yeni… 29 Eylül 2010 1 dk
Haber Top 10 Cover band – Bayanlar Bu haberi paylaş Cover bandlar her zaman orjinallerinden biraz daha değişik, bazen eğlenceli bazense sıkıcı olmuştur..Gerçi şimdiye dek pek sıkıcı olanını görmedim ya 🙂 Bu yazıda dünya üzerindeki… 27 Ekim 2008 2 dk

3 yorum

  1. Albüm sanki geçmişten geleceğe yollanmış gibi.Resmen 80’lerden fırlamış. O Bay Area havasını yeniden hissettiriyor kulaklarıma.Farklı,saldırgan bir yapı içerisinde ve 80’lerin havasını güncel bir hale getirerek bir sentezleme yapmışlar.Hiç de sırıtmamış.Oldschool havası,NWOBHM,thrash ve bazen inanılmaz gitar riffleriyle bezenmiş.Bu şekille beğeniye sunuldu.Eminim ki herkesi tatmin etmişlerdir büyük ölçüde.Çünkü 20 yılı aşkın bir süredir ve geleneksel çizgisinde müzik yapan biri grubun bile bazen değişikliğe ihtiyacı oluyor az da olsa.Ama köklere sadık kalarak.

    Şarkılar bazen oldukça teknik bir yapı alıyor ve Blitz’in harika vokalleriyle çok güzel uyum sağlamış.Davul ve bass uyumları da çok hoş olmuş.Zaten basslar çok belirgin ve oturaklı.

    2010 yılının en Thrash albümü olmaya aday ve bunun üzerine çıkacak bir grup var mı göreceğiz bakalım.

    Ayrıca bazı şarkılarda dikkatimi çekti.Endless War’ın sonlarında Iron Maıden-The Trooper,Bring Me The Night’ta çok benzer Helpless ve Killing For A Living introsu Metallica-Damage Inc, kokuyor resmen.Üst üste dinledim ve çok dikkatimi çekti.Sanırım dikkatle dinleyenler hak verecektir bana.Daha fazla içini deşmek istemiyorum.Vokallerde biraz da olsa screamlarda oynama var gibi ve davullarda.Ama her şeye rağmen 10 numara bir albüm ve taş gibi Thrash.

    Kısacası;Beklediğime yakın bir albüm soundu ve performans.Sağlam iş çıkarmışlar ve eleştirilere en sert tokadı vurmuşlar resmen.Helal olsun.

    (Okuyucu puanı: 10/10)

  2. bazı albümleri vardır ilk şarkıyı açarsın şarkının ortalarında albümün şaheser olduğunu anlarsın aynen öyle bir albüm Overkill’i bu sene bide canlı dinleme şansımız var daha ne olsun…

    (Okuyucu puanı: 10/10)

  3. evet kesinlikle bir şaheser var karşımızda.

    yıllardır beni şöyle kolumdan tutup da teee 80’lere götüren bir albüm beklemişimdir old school thrash metal gruplarından. metallica, megadeth,testament,kreator,slayer hepsi yine kendilerinden beklenen albümleri çıkarttılar ama eksik olan tek şey o albümlerdeki 80ler sounduydu. saydığım gruplar yeni kayıt teknolojisiyle modern sounda kaydılar, ve müziklerindeki old school thrash ruhunu modern sound ile birleştirdiler…

    overkill bu albümüyle bunları aştı ve beni teee 80ler old school thrash metaline götürmeyi başardı.

    istediğim de bu değil miydi zaten benim…

    overkill ironbound albümüyle kelimenin tam anlamıyla thrash dersi veriyor dünyaya. ölmediklerini tükenmediklerini basa basa gösteriyorlar. belki çok abartı olacak farkındayım ama 80lerdeki thrash metali aşık, ona bağlı olan bir müzik dinleyicisi olarak ve 80lerde çıkmış olan efsane statüsüne ulaşmış thrash metal albümlerinin affına sığınarak söylemeliyim ki ;

    thrash metal tarihinin en sağlam albümüyle karşı karşıya kalmış olabiliriz !!!

    (Okuyucu puanı: 10/10)

Yorum yaz