İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Lord Bael-Anadolu Black Metal (Eski Verborgen)

150 Gönderiler
43 Üyeler
0 Reactions
48.1 K Görüntüleme
-Jo-Tu-N-hE-iM
(@jo-tu-n-he-im)
Gönderiler: 52
Trusted Member

black metal piyasa olucak bır tarz degıldır
bunun ıcın bu kadar caba sarf edılmekte yanı demek ıstedıgın black metal de nu metal gıbı bır tarzmı olsun grupların t shırt vb baskılı gıysılerı herkezın uzerındemı olsun boyle mı olmalı ayrıca boyle bır ızlenıme varmamın sebebe ıse bı topıcdır
anadolu black metalını bılıyorum tarz olarak
sadece turk ezgılerıyle suslenmesı boyle bır akım dogurmaz bence
grubu hıc dınlemedıgım ıcın onlara yorum yapamam ama benım yorumum su ana kadar bu topıcde okudugum mesejlardan olusan bır genelleme ıdı

hakikatin ömrü sonsuzdur
http://www.myspace.com/necroorganization

Gönderildi : 06/01/2008 7:51 pm
HolyDemon
(@holydemon)
Gönderiler: 988
Noble Member

Gönderen: @holydemon
Ayrıca tarzı çok merak ettim " Anadolu Black Metal " de nasıl oluyo ? O_o

Edip Akbayram veya Zülfü Livaneli ye cover yapmıyosunuz heralde. Parçalarınız türkçe mi ayrıca ? Bir myspace yapsanız ? Veya bir demonuzu koysanız ?

Bende sormuştum -Jo-Tu-N-hE-iM arkadaşlar henüz tarz hakkında bir açıklama yapmadılar. Anladığım kadarıyla bu tarzı ilk Lord Bael başlattı. Devrimlerinde başarılar dilerim...

asdfjkdfshfh

Gönderildi : 06/01/2008 10:25 pm
Zombie_Attack
(@zombie-attack)
Gönderiler: 321
Reputable Member

Allah Belanı versin ya akşam akşam koptum Anadolu Bilek Metal :D

Saddam Hussein is Rock' N 'Roll

Gönderildi : 06/01/2008 10:28 pm
uther
(@uther)
Gönderiler: 332
Reputable Member

Şimdi dostlarım şöyle bir acıklama yapıyım bir tarz düşünelim sözlerin ve melodinin anadoluyu desteklemesi sonucu genel bir başlıktan kendimize bir ara kol şeçtik bu da anadolu black metal aynı tür(Black) ve cins(anadolu) gibi başta açıkladıklarım da doğadaki özellikleri umarım açıklayıcı olmuştur

DÜNYADAKİ TEK GERÇEK "sex uyuşturucu alkol rockn roll"
Lord BAEL: jonhny(emrah) basçı

Gönderildi : 07/01/2008 12:44 am
-Jo-Tu-N-hE-iM
(@jo-tu-n-he-im)
Gönderiler: 52
Trusted Member

sarcophagus grubu bu ısı super yapıyodu onlarında yenı albumleını beklıyoruz
lord beal de muzı kolarak merak ettıgım bır grup
ıdeolojık olrak yaptıkları ıs guzel ama onemlı olan muzıkal kalıtedır dınlemeden daha fazla yorum yapmak uygun olmaz
sadece ıdolojık olarak uygun duser yapılacak yorumlar
ama tas gıbı bır muzık yapıyolarsa kımsenın sız anaolu ymus suymus buymus dıye ugrasıyosunuz demeye hakkı olmaz bence

hakikatin ömrü sonsuzdur
http://www.myspace.com/necroorganization

Gönderildi : 07/01/2008 2:13 pm
Vergorgen
(@vergorgen)
Gönderiler: 162
Estimable Member
Konu başlatıcı

Merhaba. Ben Lord Bael'in vokali ve yöresel enstrümanlarının zanaatkarıyım. Burada yapılan haksızca eleştirilere defalarca yanıt vermek zorunda kaldık. Cevap vermediğimizde çok eleştiri aldık; "madem arkasında duramayacaksınız, hiç yapmayın o zaman" dediler, cevap verdik; "her şeye cevap vermeyin" dediler. Açıkçası, daha dinlemeden, müzikal eleştiri yapmadan, grup üyelerine ve grubun tarzına hakaret etmek; üstelik te "allah belanı versin gibi" içi boş söylemleri kullanarak alay etmek; hiç de hoş değil. Bir kere Anadolu Black Metal akımı 1996 yılından itibaren Sarcophagus kardeş grubumuzun başlattıgı bir akımdır. Tarihe dikkat edilirse Türkiye'deki ilk black metal gruplarından olduğu anlaşılır. Ve tabi Sarcophagus gibi bir köklü cult grubu bilmemek, sanırım eleştirenlerin cahilliği ya da o devirde yaşamamış olmaları yani "new age" tipler olmaları olabilir (üstüne alınanadır bu cevap, herkes üstüne alınmasın; lütfen!). Nitekim daha önce de çok sert ve aptalca eleştiriler yapanların (yine üstüne alınması gereken alınsın lütfen) tabiri caizse çocuk yaşta oldukları ve tecrübesizce saldırganca davrandıklarını tespit etmiştik. Hatta tehdit edenler bile olmuştu. Neyse, dönelim konumuza. Biz bir duyuru yaptık ve hatta metaltr anasayfada konser afişimizi yayınladık ki; herkes gelsin, görsün, dinlesin. Olumlu-olumsuz eleştirilerini orada canlı olarak yapsınlar dedik. Tabi gelen geldi, gelmeyenlerin de bir kısmı hala haksız eleştiriler yapmaya devam ediyorlar. Biz demo yapmayacagız ya da myspace sayfası hazırlamayacagız demiyoruz ki. Her şey bu kadar basit mi, her şey o kadar ucuz mu? Bir kayıt için grupların neler çektiginden kimsenin haberi var mı? Kendi adıma konuşuyorum; grupların çogunu tanıdıgım için kayıt, albüm ve demo sürülmesi dönemlerinin ne kadar sıkıntılı oldugunu bizzat biliyorum. Oraya dünya kadar para dökmeniz lazım. O parçalara dünyanın en mühim dikkatini vermeniz lazım. Zaman ayırmanız lazım. Üstelik herkesin işi gücü var, biz boş vakti olan zibidi zengin züppeleri değiliz! Hayatta başarılı olmanın yolu emekten geçer. Alnımızın teriyle hayatımızı, düzenimizi sürdürmeye çalışırken; bir yandan da geceleri uyku uyumayıp albüm için çalışmalar yapıyoruz. Acaba hangi enstrümanı nereye kullansak, hangi ezgiyi, hangi savaş destanımızı nerede anlatsak diye.. Bir yandan dünya kadar ücret isteyen kayıt şirketlerine para yetiştirebilmek için ugraşıyoruz. Kendimizi acındırmaya çalışmıyoruz. Kendimizi anlatıyoruz!

Anadolu'nun belli bir kültürü, üzerinde yaşayan biz Türkler'in de belli bir tarihsel vizyonu ve misyonu vardır. Sanırım bu saklı geleneklerimiz ve de unutturulmaya çalışılan kahramanlık destanlarımız, savaşlarımız, tapınışlarımız ya da tapınmayışlarımızı en uygun dille, müzikle; ve hem de müziklerin en gelişmişi; en yakıcı ve anlamlı toplumsal lirikleri olan; sosyoloji biliminin bile çözmekte ve eleştiri yapmakta zorlandıgı bir o kadar karmaşık; Black Metal ile birleştirmekten daha uyumlu bir karar olamazdı. Ve üstüne bir de Anadolumuzun her yöresinin buram buram tutkal kokan Anadolu enstrümanlarımız; cura, ney, mey, tulum, bağlama gibi şahane çalgılarımızı ekleyince; bunun adı "Anadolu Black Metal" dir. Sizlere Türkiye'deki Black Metal gruplarından bir kaçının eleştirilerini yazayım.

"Bu konuya değinmeniz gerçekten çok hoş. İlk duydugumda farklı zannetmiştim. Başarılar kardeşlerim". Episode 13 Vokal

"Gerçekten izleyiciler coştu". Black Omen ve Truck Vokal.

"Anadolu'nun kalbinde siz atıyorsunuz. Heil" S.A.B.A vokal ve grup üyeleri

"Kardeşlerim olarak Anadolu Black Metal'in yeni neferleri, kutluyorum. Heil" Sarcophagus vokal.

Örnekler çok daha fazla fakat maksadı aşmak istemiyorum. Tarz konusu sanırım biraz daha aydınlandı. Bundan sonra umarım eleştiri yaparken daha dikkatli oluruz. Kırmadan, alay etmeden ve bilerek. Yoksa bizim de demirden bileğimiz vardır; topragın altından çıkmaya görsün!

Bu, Lord Bael adına verecegim son cevaptı. Bundan sonraki yorumlar, umarım sadece müziğimizi dinledikten sonra yapılır ve umarım dinlemeyenler ya da dinleyemeyenler de merak ettiklerini soru cümleleriyle sorarlar (zaten öyle yapanlara bir lafımız yok).

Myspace sayfamız açıldı. Fakat kayıt aldıktan sonra kayıtlarımızı da ekleyebileceğiz.

www.myspace.com/lordbaeltr

Lord Bael vokal
Infernal Heils!!

Gönderildi : 07/01/2008 4:14 pm
devilation
(@devilation)
Gönderiler: 1992
Noble Member

Konseriniz ne zman olacak s.a.b.a olarak sizi merak ediyoruz

http://www.myspace.com/sabaontheroads
[email protected]

F.O.X Vokal
Motörhead fan hatta birebir yaşıyor ve yaşatıyor
long live rock n roll

Gönderildi : 25/01/2008 10:13 pm
HolyDemon
(@holydemon)
Gönderiler: 988
Noble Member

Gönderen: @btgkowboy
Bi aksilik çıkmazsa 19 Ocak ta kayıda gireceğiz,20 si akşamı myspace sayfamızdan dinleyebilirsiniz.

Bugün 20 Şubat Daha Bi Numara Yok Hocam ?

asdfjkdfshfh

Gönderildi : 20/02/2008 2:28 am
BtgKowboy
(@btgkowboy)
Gönderiler: 67
Trusted Member

Gönderen: @holydemon
Gönderen: @btgkowboy
Bi aksilik çıkmazsa 19 Ocak ta kayıda gireceğiz,20 si akşamı myspace sayfamızdan dinleyebilirsiniz.

Bugün 20 Şubat Daha Bi Numara Yok Hocam ?

Gerek grup elemanlarının mesleki işleri,gerek benim sınavlarım yüzünden Ocak ayından beri aksadı.O tarihte kayda giremedik,tarih vererek yazdım bu konuda ben sizlerden özür dilerim.

16 Mart taki konserde repertuarda bir yeni bestemiz daha var.Ayrıca organizasyon budur.

Herkesi bekleriz..

Dont Panic
No Fırfır
This is Turkish Technology

Bertuğ-Lord Bael:Guitar
[email protected]

Gönderildi : 20/02/2008 5:22 pm
(@power-of-darkness)
Gönderiler: 16
Active Member

tarz olarak çok iyi bir yol seçmişşiniz.gerçekten bunun yapılması gerekiyordu.her zaman destekçiniziz.başarılar diliyorum

Gönderildi : 22/02/2008 1:08 pm
(@power-of-darkness)
Gönderiler: 16
Active Member

tarz olarak güzel tebrik ediyorum ama isim konusunda bu tarza yakışır türklükle alakalı bir isim bulunabilirdi diye düşünüyorum.

Gönderildi : 23/02/2008 7:52 pm
Islamic_Heavy_Metal
(@islamic-heavy-metal)
Gönderiler: 225
Reputable Member

kültürümüzü ve tarihimizi black metalde işlemeniz takdire şayan bir davranış..1-2 olumsuz eleştri sizi bozmasın.müzikal yolculuğnuzda size en içten dileklerimle başarılar dilerim.!!!

MARMARA EREĞLİSİ / TEKİRDAĞ

Gönderildi : 24/02/2008 12:33 am
Vergorgen
(@vergorgen)
Gönderiler: 162
Estimable Member
Konu başlatıcı

Aslında açıkçası kameramanımız yok :D
fakat fotografçı arkadaşımız var. eger kamerasına çekecek arkadaşlar varsa buyursun gelsinler, içeriye beleş sokacam ve de bir bira bizden içsin.

Lord Bael vokal
Infernal Heils!!

Gönderildi : 10/03/2008 1:48 am
melkor_darklord
(@melkor-darklord)
Gönderiler: 479
Honorable Member

2 konserinizi de kaçırdım ama bu sefer dershaneyi asıp gelecem.yhve bile gelse engelleyemez beni :twisted:

Bu arada Lord Bael´e başarılar. Grup üyelerine bende selamlar ve saygılar

Hail Lord Bael !

Gönderildi : 10/03/2008 3:48 am
Todes_Engel
(@todes-engel)
Gönderiler: 1665
Noble Member

Norvegian BM,Swidish death vs vs tarzı oluyorsa Anatolian black metal'de olur...Türkiye'de yaşayıp,bu tarzı yapıyorsan da saygı duymak,desteklemekten başkası sahteliktir...B.k atanlara söylüyorum bunu...Türkçe BM olmaz deniyor,yakışmaz deniyor...Norveçli Norveç dilinde,İngiliz ingilizce vs vs dilinde yapıyorsa Türk'te Türkçe yapar ve buna saygım var...Bende grubumda ve Türk gruplarında Türkçe taraftarıyım ve bunu yapan nadir grup var Türkiye'de...Nasıl Türksünüz anlamıyorum(b.k atanlar),nasıl milliyetcisiniz anlamıyorum.Bu konu çok hassas olduğum bir konudur tartışma çıkarabilirim =)...

En iyisi susayım ve Lord Bael grubu kardeşlerime başarılarını ve selamlarımı ileteyim...Saygılar

Hail !!!

][a]v[aR]-[a]{
Amduscias

Gönderildi : 10/03/2008 4:33 am
Sayfa 9 / 10
Paylaş: