Forum
İstanbul Valiliği'ndeki toplantıda, "Şenlikler sempatizan kazanmak için uygun zemin oluşturuyor" denildi
İstanbul Valisi Muammer Güler başkanlığında düzenlenen ve üniversite yönetimlerinin katıldığı toplantıda, il genelindeki tüm üniversitelerin kampuslarının içinde bundan sonra şenlik yapılmamasına karar verildi.
Brifingde eğitim-öğretim yıllarının başında ve sonunda üniversitelerde düzenlenen "öğrenci şenlikleri"nin sempatizan kazanmak için uygun zemin oluşturduğuna dikkat çekildi. Rektörlükler tarafından artık bu şenliklerin yapılmasına izin verilmemesinin ideolojik grupların sempatizan kazanma çalışmalarını olumsuz yönde etkileyeceği kaydedildi.
Buna göre, İstanbul genelindeki 22 üniversitede kampus içinde öğrenci şenliklerinin yasaklanması kararı alındı.
Yorumsuz..
-Abi şimdi buraya illa ciddi şeyler mi yazmak lazım?Hebele hübele yazsak?
-Lan manyak mısın?! Romantik ol olm azcık. Biraz da karamsar takıl. Şimdi bu moda
-Hmmm tamam
"Gözlerin ıslanmış kadınım. Yağmur mu yağıyor yoksa?" Oldu mu
-Aferin
-Ehe
hmm cok kucuk dar kapsamdan bakmayın bu tür olaylara bunlar ulusal guvenlik stratejileride her hafta sonları illerde jandarma bölge komutanı alaay komutanı il emniyet müdürü vali belediye başkanı mit başkanı gibilerinyaptıkları olağan toplantılar vardır burda bu gibi kararlar alınırken milli istihbaratta jandarmadan polisden bilgi alınır ülkesel bölgesel konjüktürler incelenir başbakanlıktan genelkurmay başkanlığından emniyet genel müdürlüğünden jandarma genel komutanlığından gelen bilgi ve istihbaratlar doğrultusunda hareket edilir... kısa bi ozet geceyım dedim umarım anlamısınızdır olaylar sadece kafalarına gore festival yaptırmamak değil özellikle kuzey ıraktaki gelişmeler doğrultusunda verilmiş bir karardır su an yasadısı terör örgütünün toparlanmaya çalıştığını sözde ateşkes ilan ederek kış aylarını rahat geçirip bahara doğru yeniden dirilme sürecine girecekler,tabii diğer yasadışı örgütlerde kendi ideolojilerine gore bu bosluktanda faydalanmak isteyecekler ... daha geniş dusunelim lutfen ... daha ayrıntılı bilgi isteyen msnime gelip benle konusabilir fikirleri tartısabilir... bilginize...
MAVİ LİMAN
Çok yorgunum, beni bekleme kaptan.
Seyir defterini başkası yazsın.
Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman.
Beni o limana çıkaramazsın...
Nâzım HİKMET
Peki bu süreçte sivil ideolojiler de zarar görmüyor mu? Bence faydalı siyasetle zararlı olanı birbirinden ayırmak lazım.İnsanlar haklarını aradıklarında bu kötü bişeymiş gibi algılanmamalı
Gelelim konuya. Madem öyle o zaman üniversiteleri de kapatalım.Daha güzel bir ortam düşünemiyorum ideolojilerin beslenmesi için.PKK'nın gelişimini sekteye uğratmak için Kuzey Irak'a girmek yerine bahar şenliklerini iptal ediyorsak bence burada çok ciddi sorunlar var demektir. Yarın birgün bu adamlar gelip konserlere, rock festivallerine aynı şeyi yaptıklarında da mı böyle düşüneceğiz?Bence üniversiteler bu kararı protesto etmeli, öğrenciler protesto etmeli ama nerdee
-Lan manyak mısın?! Romantik ol olm azcık. Biraz da karamsar takıl. Şimdi bu moda
-Hmmm tamam
-Aferin
-Ehe
İstanbul Valiliği'ndeki toplantıda, "Şenlikler sempatizan kazanmak için uygun zemin oluşturuyor" denildi
way canına
Ömrümde tek bir zevkim var,boks.
Sivil ideolojiler zarar görmüyormu .. evet genel anlamda bakarsak görüyor fakat bulunduğumuz dönem ve durumda birilerinin bişeyleri cok acıkca kullandığı bir gercek ve maalesef senin bahsettiğin protesto edememezlik olgusu bu konudada baş gösterıor kendini.Akılcı siyaset yerine farklı akımlara yönelme gibi sonuclar doğuruyor evet diktatörlük gibi gözüküyor ama tam demokrasinin gelişmediği bir ulkede demokrasının gelişmesi icin ve korumak icin sert kararlar almak gerekebilir ve almamak aptallık olur.yani birileri size savas actığında biz barıscıyız savas acamam diemezsin.
rock festivallerine gelince,ne alaksı var diosun en son barısarock denılen konsere gittiğimde cok alaka gordum.Evet false in truth gibi sağlam grupalr vardı ve gelenlerin sağcılık solculukla pek alakası yoktu ama, bir ama varki bu cok onemli yeni yetisen nesilde ordaydı ve birileri onlara durmadan bişeylerin propagandasını yapıyordu..
lütfen bu kadar saf olmayalım bazı gercekleri gorelim tamam sen ben bunlara kanmayız ama kananlarda var bunu inkar edemeyız ve bu kişiler bir devlet yonetıyor kendi kişisel cıkarları doğrultusunda bi festivali yasaklamak akıl mantığa sığmaz.Bu kadar dert sorun varken hele bunla hic ugrasmazlar..
Biraz mantık yürütsek algılayıp anlayabiliriz,herseye kendi dunyamızdan ve dusuncelerimizden bakmayalım gene diyorum acıkca buraya herseyı yazmıorum ama tartısıp konusmak fikir edinmek veya bir yanlısımı gorup duzeltmek isteyen varsa [email protected] buyrun konusalım...
konuyu ustunden hafif gecip anlattığım icin ozur dilerim ama burda boyle yazmak zorundayım..
MAVİ LİMAN
Nâzım HİKMET
Bunun yerine denetim arttırılarak bu tür sempatizan toplama tabanlı eylemlerin önüne geçilemez mi? Pire için yorgan mı yakmak gerekir ?
-Hmmm tamam
-Aferin
-Ehe
denetimler arttırılıo ve genel krmay başkanlığı değiştiğinden daha farklı stratejilere gidilior bu sadece acil onlem pakedi ve buyuk bir ihtimal sadece bu yıl icin gecerli kuzey ırak konusuna gelince ordaki operasyonun siyasi boyutaları var ama değişik stratejilere gidilior anca bu kadarını soyleyebilirim
MAVİ LİMAN
Nâzım HİKMET
Accursed korkmaya başladım ben senden
Mit görevlisi falan mısın yoksa ![]()
-Hmmm tamam
-Aferin
-Ehe
o zaman bız de kufur olmayıp da hemen hemen aynı ıcerıge sahııp bır yazı yazarız.. sadece kelıme ısrafı olacak ya neyse..Kufur ıcerıklı mesajlar sılınmısıtr.
feel..
pogo sipo yoboya, sa rang he..
taban yaratıcılardan degılım asla ama su da var kı..
bız arapların sıyasetını almak ıcın hala ugrasıp duruyoruz
yanı sıyaset ozunde halkı yonetmektır genel anlatım ıtıbarıyle
ama sıyesette halkın adı tabe dıye gecer bunun anlamı da tabi olandır
verılen kararlar uzerıne etkısı olmayan, sürü niteligindedir.
halbu ki avrupa polıtıkası aktıf katılımcılıga dayanır
vatandas sürü degil, polıtıkanın ta kendısıdır
dusuncelerını hur ıradeyler belırtır, sıvıl toplum kuruluslarıyla varlıgını her zaman parlementoya hıssettırır.
bız daha sıvıl toplum olmayı ıstemıyorken ozgur ıradenın de var olmasını ıstemek bıraz mantıksız.
ayrıca verdıgı bılgılere tezat olarak dıyebılırım kı
ahmet necdet sezerın defaşlarca veto ettıgı yok tasarısını hatırlıyor musun?
hanı su akp ıktıdarının ılk meyvelerınden.
orada unıversıtelere atanacak rektorlerın yok tarafından degıl, hukumet tarafından atanması soz konusuydu
yanı bız yuksek egıtım kurumu tarafından degıl, o tarıhte kım veya hangı sıyası dusunce bastaysa ona gore yonetılecektık
ornekleyecek olursak akp geldımı unıversıteler dıncı kadrolara burunecek,
dtp geldımı unıversıteler yesıl sarı kırmızı olacak, mhp geldımı kampusu kopekler basacak..
nerde tarafsız egıtım
egıtımın sıyasetten uzak tutulması?
bahar senlıklerı ılk olarak bızım okulda gecen sene kaldırıldı (ege unv. ve ustelık basta chp bıle varken neden? cunku rektor (SAV) akp kadro) bu hareketlerın de aynı kokten oldugunu dusunuyorum
basıretsız, ıyı nıyetsız yonetıcıler ve mılyonlarca tebası (suruye dahıl olan sen ben o koyun ıste..)
feel..
pogo sipo yoboya, sa rang he..
yaa ilk duyunca baya söwdüm bende böle mallık mı olur die ama accursed ün yazılarından sonra ne bilim "hersey bu kadar basit olamaz" die düşündüm...bilmiom walla yinede mallık ![]()
Mightiest am I,
but I am not alone in this cosmos of mine
baska isimiz yok toplanip orgut kurcaz 5 saatlik festival icinde..
"HERKES ANLAYABİLDİĞİ KADAR YAŞAR,
VE ANLAYAMADIĞI ŞEYLERİ UMURSAMADAN ÖLÜP GİDER..."
Hmm aslında şu an beni pek ilgilendirmiyor, üniye gidene kadar belki yasak kalkar ![]()
The Broadcast like their prayers went unanswered and ignored
god, like the rest of the world, just watched in silence
annaşıldı kaçak yapcez şenliklerimisi fakültenin arka sokaklarında fln ![]()
sentenceeeeeeeed!!!