Forum
Sonunda da olsa basinda da olsa bir gün yakalar bence..Bizim müzikte is var...
saçma sapan insanların albumleri basılıp reklamı yapılıp satılırken bizim metal gruplarına üvey evlat muamelesi yapılıyor saçma sapan lavuk levo, kıraç felan rock yapıoz die oratada dolanıyorlar albumleri satıyor halk alıyor istek artıyor üretici veriyor üretici kazanıyor tüketici akıllanmıyor rock dinliyorum zannediyor sonrada yurtdışında bir tane tanıdık adam olmuyor neden diye soranda yok çünkü nedeni belli para kazanmak uğruna rocknrolla çamur atıyorlar lekeliyorlar nasıl olsa ben burda satıyorum alan enayi bol anasını satim ondan bi söz bundan bi beste alıp albumu tamamlarım paraları atarım cebe. mantık bu olduğu sürece ne metal fan artar ne türk metal tanınır ya daha ne diim bırakın avrupayı türkiyede bile 3-5 i geçmiyor adam gibi gruplar.
Schizos are never alone
bencede gelbu tiplerle avrupaya yaklaş ama olsun yinede ilerlemebence her siyahlıya satanist gözüyle bakanlar olduğu sürece mümkün diil a.q.
İşkence odalarına geri döndün
Çürüyen cesetlerin içinde barış bulmak için
İnfaz yerine geri döndün
Kan kokusunu içine çekmek için
http://www.myspace.com/canerakgenc
Daha çok çalışmamız lazım. Piyasadaki isim yapmış gurupları geç. Amatörce bu işleri yapan gurupları düşün. İleriye dönük ne yapıyoruz ki? Bi kere biz daha gurup elemanı olmanın anlamını bile bilmiyoruz. Bir çok kişi benim gurubum var diyebilmek için bu işlere bulaşıyor. Ve ben de bunu yaşadım daha önceki gurubumda.
Bir hedef belirleme cesareti bile yok gurupların. Şunu yapalım deyince uçma diye cevap alıyorsun. Ve işte bundan dolayı Türkiye'de metal müzik ilerlemiyor.
Piyasadaki guruplar bu işi beceremediyse bizim yapmamız lazım değil mi? Ama bunun için de biraz ileriye dönük düşünmeyi öğrenmemiz gerek...
NOTAYLA YARATILAN HİÇBİR ESER GÜRÜLTÜ DEĞİLDİR...
bu gidişle çok zor sanki ![]()
myspace.com/turkmetalbands
turkiyede avrupadan cok daha saglam adamlar var ama kosullar engel oluyor bize
Bir gün herşeyi bırakıp güneye yerleşicem
ozumuze kendi degerlerimize donmeden taklitcilikten vazgecmeden hic bişi y7apamayız onemli olan kendi sound unu yaratmak ve kendi has ses tonajını cıkarmaktır... gerisi zaten gelir
MAVİ LİMAN
Çok yorgunum, beni bekleme kaptan.
Seyir defterini başkası yazsın.
Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman.
Beni o limana çıkaramazsın...
Nâzım HİKMET
yok yahu daha neler ama bizim metalciler zor şartlarda bir şeyler yapmaya çalışıyorlar,bence iyi bir yol kaydettiler zaten,destek lazım
bu zihniyet var olducakça çok zor
Bir Şeyi Ne Kadar Az Bilirsen O Kadar Radikal Savunursun!!!
Bu gelir durumuyla çok zor.Memlekette malesef müzikle karın doymuyor.Bu sebepten ne stüdyo açabiliyoruz ne de olan stüdyoya para yetiştiremiyoruz...Herkez zor şartlarda kaliteli müzik yapma çabasında ama kurulalı 1 sene olmadan beş para etmez bir albümle çıkıpta emeğe saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen zihniyeti kınıyorum.Kaliteli müzik insanlarımızca ayrılmadığı sürece araplar bile bizi geçer...
mali durum düzelir, zihniyet değişirse neden olmasın ?
sımdı arkadaslar muzısyenler ıle produktorlerın ayrı ayrı kısıler oldugunu hatırlayacak olursak konumuz daha basıtlesır
muzısyen ana tema olarak sevdıgı seyı yapmaktadır
tuccar da (produktor) para kazanacagı seye para yatırır
turkıyede metal muzık de dahıl olmak uzere bır cok muzık turunun ortaya daha ıyı cıkabılmesı ıcın cok kesın bırkac kıstas vardır
eger devlet polıtıkası desteklıyorsa (kı bu en buyuk etken) gerı kalan ıs yıne bızım bu muzıgı seven ve yaratan ınsanlara kalıyor
bunların produktorlerıne kabul ettırebılmelerı ıcın kendı malı kulfetlerını kendılerının karsılayabılmesı, ılk denemelerde ortaya cıkan zararları ustlenebılmesı gerekmektedır
kısaca
metal muzıgın standartlara ulasması su an ıcın oncelıkle metal muzık yapan muzık adamlarının ceplerının bayaa dolu olmasını gerektırıyor
eger yukarı sevıyelere cıkılması gerekıyorsa oncelıkle urunu (kı sanata urun demek hala burkutur ıcımı) ortaya cıkarabılmelı
bunu basabılmelı
tanıtabılmelı
ve sonra ınsanların talebını yaratabıldıkmek gerekmektedır
sonra basarılara zaten sahıp olunur
yanı once cesaret
sonra para
benım yorumum bu sekılde![]()
feel..
pogo sipo yoboya, sa rang he..
türkiyede metal müzik avrupayı çoktaaaan yakaladı asıl soru şu : bazı kişiler elimizdeki bu cevherlerin farkına ne zaman varıp bunu dünyaya en uygun şekilde taşıyacak
+10000. bu zihniyetle mumkun diil diyen arkadaslar evet sizin gibi bi zihniyetle mumkun diil .neden yakalayamayiz ya insanlarin bakis acisi ve siyah giyenlerin satanist olarak nitelendirilmsi bizim onlardan iyi olamayicagimizi mi gosteriyor.mumkun diil diyen arkadslar sadece destek verse onlar bile gruplarimiz tanitiminda buyuk rol oynar .tanitim diyorum cunku zaten avrupadan daha iyi muzik yapan gruplarimiz var.onalar muzikleriyle umuyorum turkiyede bi yerelere gelmeselrde yurt disinda cok ses getiricekler.turkiyedeki metal dinleyicileri bile sadece destek verse gruplarimiza albumlerini alsa o bile gruplarimiz icin super bir doping olur .ama bole bisi olmaz diip kestirip atilmasi yuzunden gruplarimiz ulkede umdugunu bulamiyorlar.
........................
ya kalite olarak zaten Avrupalı grupalr kadar iyiyiz bence.tabi iron maiden kadar kaliteli bi grubumuz yok ama en azından avrupa'daki bazı gruplardan kaliteli gruplarımız var.ya zaten biz türklerin herşey de ''biz avrupalıdan kaliteli olamayız'' takıntısı var.ama oluruz.peki,ün açısından avrupalı grupları yakalayabilirmiyiz,bu biraz zor.çünkü reklamımızı yapmamız lazım.bir avrupalı'nın aklına Türk müziği diyince hemen ya tarkan ya mustafa sandal gelir.eğer kendi metal gruplarımızın reklamını yaparsak avrupalıları geçebiliriz bile.bundan 20 yıl önce finlandiya'lı grupları kim biliyordu?ve ya finlandiya ne kadar metal ülkesi olarak tanınıyordu?ama adamlar,kendi gruplarını çıkarıp kendi reklamlarını yaptılar.bizim de yapmamız gereken bu.ama üzülüerek söylüyorum,insanların ismail-yk dinlediği,gelin kaynana programları izlediği bir ülkede yaşıoyoruz.metal dinleyenlerin satanist yerine koyulmasından söz etmiyorum bile.
Acayip boktan işler.