Forum
bana göre cahillik ve ülkemizdeki kanayan dier yaralardan biri daha
cinayet i$leyenler pi$man deilmis! pes yani
‘Töre cinayeti işleyen pişman değil’Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nin töre cinayetlerine ilişkin araştırması, cinayetleri işleyenlerin büyük çoğunluğunun pişman olmadığını ortaya koydu.
Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent Mazhar Bağlı ve ekibi, TÜBİTAK’ın desteğiyle töre cinayeti işleyen ve azmettirenlere yönelik Türkiye’deki ilk çalışmayı başlattı.
Haberin devamıYaklaşık 2 aydır süren araştırmada, terö cinayetleri nedeniyle cezaevinde yatan 90’ı aşkın mahkumla görüşüldü.
Araştırma daha sonlanmadan, töre cinayetlerine yönelik ipuçları da ortaya çıkmaya başladı. İlk sonuçlara göre, toplumsal baskıyla cinayet işleyenlerin büyük bölümü yaptığından pişman değil.
Mazhar Bağlı “Gerçekten çok büyük bir kısım pişman değil. Bir insanı öldürmüş olmaktan dolayı bir pişman olmama durumu değil. Toplumsal baskı vardır. Toplum içerisinde bir birey olmanın gereğini yerine getirmek dolayı pişman olmadıklarını söylüyorlar” dedi.
Araştırmacıların dikkat çeken bir izlenimi de kadınlarla ilgili. Şimdiye kadar törenin mağduru olarak gösterilen kadınlar da bazı cinayetlerde önemli role sahip.
Mazhar Bağlı “Töre ve namus cinayetleri kapsamında değerlendirilebilecek direkt tetik çeken kadınlarla da görüştük. Bu tür vakalar da var bizim araştırmamızda çok önemli oranda azmettirici ya da tasarlayıcı kadınların da olduğu çok birebir görüşerek müşaade ettik” diye konuştu.
Doçent Mazhar Bağlı ve ekibi, 40 ildeki cezaevlerinde bulunan 200 tutuklu ve hükümlü ile görüşecek. Çalışma sonunda hazırlanacak rapor, kitap haline getirilecek.
http://www.ntv.com.tr/news/407377.asp
Törelerini zkeyim onların! Nefret ediyorum şöyle olaylardan. Nasıl bir zihniyettir bu. Bir insan nasıl kızına, kızkardeşine, ablasına, şusuna busuna kıyar? Bide pişman değillermiş he? Onları birilerinin pişman ettirmesi gerekiyor bence..
The Broadcast like their prayers went unanswered and ignored
god, like the rest of the world, just watched in silence
Feodalite yikilamadiktan sonra bunlar dahil hicbir dogmatik katliam engellenemez.. Cumhuriyet'in kurulus felsefelerinden birisi de bunun onune gecmektir.
lan hangi çağda yaşıyoruz biri bana anlatsın nasıl bir cehalettir bu
Thrash Till Death...
A.q Töre Nasıl deği$ti yaa Türkmenler Anadoluya ilk geldiğinde töre neydi $imdi ne oldu Hayret 1 olay
A.q.Kıza,Eni$tesi tecavüz ediyor.Eni$teyi değil kızı öldürüyor mal herifler sanki kız,eni$tesini sikti...
Darkness Always Kill The Light!
Blessed with Blood!
A.q Töre Nasıl deği$ti yaa Türkmenler Anadoluya ilk geldiğinde töre neydi $imdi ne oldu Hayret 1 olayA.q.Kıza,Eni$tesi tecavüz ediyor.Eni$teyi değil kızı öldürüyor mal herifler sanki kız,eni$tesini sikti...
+546
Kendimi başkaları,başkalarını kendim için kurban etmeyeceğime varoluş aşkım üzerine andiçerim...
www.soulflytr.com | Soulfly Türkiye Fan Sitesi
''Pişman değilim'' diyen bu insanların eğitim durumları en fazla ilköğretim seviyesidir.. Yani katil aslında cehalettir..
Nefrete Sevgiden Daha Çok Güvenirim Dedi ŞeYTaN..ÇÜNKÜ NEFRETİN SAHTESİ OLMAZ..!
.... sürülcek akıl yok afedersiniz.
Bahaneler gıç deliği gibidir her insanda bulunur.
Lay lay lay.. (diyecek birşey bulamadım gerçekten..)
Fena, çok fena. Sabah sabah bir bu başlık , bir de gece dayak yiyen metaltr üyelerinin başlığı içimi kararttı. Yediniz bitirdiniz lan beni ![]()
Neden pişman olsunlarki namusları temizleriyor onlara göre.İsterseler müebbet yesinler tüm ailesini öldürsünler yine pişman olmazlar.Namusları temizleniyor ya o yüzden.
Adam olsa silahı eline almaz
amen!!
Güzel ülkemin mal insanlarından nağmeler.
Ömrümde tek bir zevkim var,boks.
Tabiki değiller , bu insanların doğduklarından beri beyinleri yıkanıyor. Abiden babadan böyle görüyorlar. Namus oralarda çok başka bir olgu. Ya da cinayet işlenen konu her ne ise. Gidip anlatmaya kalksan onların doğrularıyla bizim doğrularımız tutmayacaktır. Yazıda da belirtildiği gibi doğal bi görev olarak görüyolar bu olayı. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecektir.. (umarım)
hedon!
your children wild and filled with death...
:.::ђανєη
Böyle insanların böyle kültürü var. Dağa çıkıp, özgürlük dedikleri yalanın arkasına sığınıp kendi ırkından bebeklere kurşun atan bu itlerin yasaları ve kurallarından ne beklersiniz ki?
Yaşam yok, Işık yok, Aşk yok, Düşüşümdür karanlığa varolan tek gerçek
Tabiki değiller , bu insanların doğduklarından beri beyinleri yıkanıyor. Abiden babadan böyle görüyorlar. Namus oralarda çok başka bir olgu. Ya da cinayet işlenen konu her ne ise. Gidip anlatmaya kalksan onların doğrularıyla bizim doğrularımız tutmayacaktır. Yazıda da belirtildiği gibi doğal bi görev olarak görüyolar bu olayı. Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecektir.. (umarım)
Böyle gelmiş ve böyle gidecek ne yazık ki... Bu şerefsizlerin kültürü bu. Değiştiremessin.Sonra gelişememelerinin sorumlusunu Türkiye ilan ederler. Bunları amcaları abileri yetiştirmiyo anaları yetiştiriyo zaten. Ana doğduğu günden sokuyo bu töreyi beyinlerine. Allah ıslah etsin.
Yaşam yok, Işık yok, Aşk yok, Düşüşümdür karanlığa varolan tek gerçek