İçeriğe geç

Forum

Neden Bazılarımız S...

Bildirimler
Tümünü temizle

Neden Bazılarımız Solak .?

63 Gönderiler
50 Üyeler
0 Reactions
11.7 K Görüntüleme
Rainbowglow
(@rainbowglow)
Gönderiler: 1442
Noble Member

Bende solağım. Sağ elle daş bile atamam. Düz bir yazı çizemem. Kaşığı tutamam. Ekmeği koparamam.

Ama Sol elime istediğim gibi hükmedebilirim. Ayrıca Bilgisayar oyunlarında tüm sitedekileri külliyen ithamda bırakıyorum ve üzerime adam tanımayacağımı dile getiriyorum :D

Spor'a gelince. Bir zamanlar ufakken Bursaspor'un alt yapısındaydım. Sonra Eskişehir'lere geldim. Öylece kaldı :)

Gönderildi : 07/02/2008 8:02 pm
humanity
(@humanity)
Gönderiler: 217
Estimable Member

Sağ koyar.

Gönderildi : 07/02/2008 8:49 pm
bindokuzyuz84
(@bindokuzyuz84)
Gönderiler: 3149
Famed Member
Konu başlatıcı

Gönderen: @rainbowglow
Bende solağım. Sağ elle daş bile atamam. Düz bir yazı çizemem. Kaşığı tutamam. Ekmeği koparamam.

Ama Sol elime istediğim gibi hükmedebilirim. Ayrıca Bilgisayar oyunlarında tüm sitedekileri külliyen ithamda bırakıyorum ve üzerime adam tanımayacağımı dile getiriyorum :D

Spor'a gelince. Bir zamanlar ufakken Bursaspor'un alt yapısındaydım. Sonra Eskişehir'lere geldim. Öylece kaldı :)

kısmetin kapanmış solak oldugun için :D

..Notalarına yaklaş aşkın !

Gönderildi : 08/02/2008 8:54 am
Er2
 Er2
(@er2)
Gönderiler: 5542
Illustrious Member

Solağım bende :) sağ elimlle yumruk atarım.çok denediler sağını kullan diye yapamadılar :) solaklar biraz dahamı fazla sakar oluyor ?

Gönderildi : 08/02/2008 9:19 am
Rainbowglow
(@rainbowglow)
Gönderiler: 1442
Noble Member

Bence sen solakları sakar olarak görmek istiyorsun. Özlemişsin. Yada ilktir böyle birşeye tanık olacaksın :D

Gönderildi : 08/02/2008 3:41 pm
von_black
(@von-black)
Gönderiler: 17
Active Member

Solağım bende sakarlığın s si yok sol elim çok güçlüdür :)

Gönderildi : 08/02/2008 4:39 pm
Gate_Of_Nanna
(@gate-of-nanna)
Gönderiler: 286
Reputable Member

İngilizce'de sol anlamındaki 'left' kelimesi, zayıf ve kullanışsız anlamında eski İngilizce'de kullanılan 'lyft' kelimesinden türetilmiştir.
Sağ anlamındaki 'right' ise haklılık ve doğruluk anlamında da kullanılır.

Türkçe'de de öyle değil mi?
Sağ hem canlı ve hayatta anlamında kullanılır, hem de sağlıklı, sağlam gibi sıfatların kökünü oluşturur,
Sol 'un ise soluk gibi bir sıfatın kökünü oluşturma dışında sadece bir nota ile isim benzerliği vardır.

sol elle yemek yersen yediklerin şeytanın midesine gider''diyenlerde var.Ben hep şeytanı besledim demek ki
solaktım bende.ilkokuldaki hocam zorla sag elimi kullandırttı.cok zorlanmıstım saga gecerken.bir süre sonra sagla yazıp solla yemek falan yiyiyordum.solaktan saglak olmak cok zor:D

''Sağ kullan işlerin hayırlı gitsin,sağ ayakla gir,çık falan filan''

''Tüm solaklar uzaylıdır'' diyenler bile var :)

Bende solağım sol elimi kullanırım.Sağ elimi pek kullanamam.Arkadaşların da anlattığı ve toplumumuzda da sıkça duyduğumuz ve rastladığımız üzere,sürekli sağ el ve sağ ayak kullanımı tavsiye edilmekte buna dini etkilerde katılmakta,hatta küçük yaşlarda çocuklar zorlanılmaktadır.Sizce neden bu sağ kullan tutkusu ve baskısı?.Bence bunun tek nedeni var o da dini etkidir..

Çünkü

Sağ ve sol kol bir dini sistemdir ve adları Sağ ve Sol olarak geçmektedir..Tüm ilahi dinler(Hristiyanlık,Müslümanlık,Musevilik gibi) sağ kol dinidir ve tek tanrılı sistemde (Koşulsuz ve şartsız,körü körüne bir tapınma ve sorgulayamadan inanma) yapılanmış ve tapınılmakta,dünyada hüküm sürmektedir..
Sol kol dini inanç sistemi ise kişinin ruhani gelişiminden(Bireyin tanrı statüsüne erişimi ve bireysel zevkleri baz alınan sistemdir) bahsedilmektedir.İlahi dinler tarafından şeytan işi olarak adledillen tüm inanışlar kapsamı altındadır.(misal Satanism)
Mantıksız sağ ayak ve sağ el tavsiyeleri ve sol kullananların aşağılanmasıda bu nedenin etken olduğunu düşünüyorum

And just look at these men: their eye saith it- they know nothing better on earth than to lie with a woman.Filth is at the bottom of their souls; and alas! if their filth hath still spirit in it!

Gönderildi : 09/02/2008 1:03 am
melancholyangel
(@melancholyangel)
Gönderiler: 472
Reputable Member

çok şey cektim bu solaklık meselesi yüzünden...
küçükken hep sag elimle yemek yedirmeye calıstılar ulan yemeği resmen ben degil masa yiyordu aq(bana o işkenceyi yapan akrabalarımdan nefret ediyorum)
bi de enstruman çalmak harbi kasıyor yavs ne biliyim gitara gittim bi ara o zaman tellerini degistirttim simdi keman calmak istiyorum ama sag elimle calacagım bakalım sonuç iyi olur umarım...
ve gercekten sag ve solu sadece dini kavram olarak görüp sol günah sag iyidir iyen her türlü insandan da nefret ediyorum... ne alaka senin inancınla kalemi tuttugun elinin günah olması?

inan diyorum ah bir periyim ben..
ve ömrüm gözlerimden akıyor ''ıslak''
kanıyorum diyorum ulan kanıyorum..
ben bir insanım ve hayallerim diyorum...

Gönderildi : 09/02/2008 2:22 am
exsaddam
(@exsaddam)
Gönderiler: 15628
Illustrious Member

Gönderen: @humanity
Sağ koyar.
höst

http://exsaddam.mybrute.com

Gönderildi : 09/02/2008 2:29 am
TritoNSpideR
(@tritonspider)
Gönderiler: 114
Estimable Member

Bende %10luk kısımdanım yani solağım =) kötü tarafını görmedim zamanla bulunduğum ortama ayak uydurup sağ elimide kullanmayı öğrendim hatta gitarı bile uzun uğraşlar sonucu sağ elle çalmayı örendim =) solak oluşum öğretmenlerim tarafından hiç hoş karşılanmıyordu tek sorun buydu özellikle orta sondayken matematik öğretmenim ilk okulda benm öğrencim olsaydın sana döve döve sağ elle yazmayı öğretirdim demişti :D

Rhythm Guitarist of CogReSS

Gönderildi : 10/02/2008 3:10 am
gede
 gede
(@gede)
Gönderiler: 20
Eminent Member

bende solağım ama benimki mecburiyetten doğmuş bişey=)

Cry for the heart who surrenders to pain for the solitude of those left behind

Gönderildi : 19/02/2008 11:08 pm
glohithia
(@glohithia)
Gönderiler: 848
Prominent Member

bende solağım bi ara sağlada yazardım küçükken ama unttum giti sonra olmuyo şimdi:) dinci itin teki sen şeytana uyuyosun demişti 4. sınıftayken solak olduğum için anlamamıştım:) hala anlamıyorum angutlar yaw:)

Gönderildi : 20/02/2008 12:21 am
RaHsZaGaL
(@rahszagal)
Gönderiler: 3582
Famed Member

solak olmak zor ya ama davulu sol da sag da calıom topu iki ayagımlada oynayabiliyorum bi acaip ama insanlar kendilerini geliştirebilir diye düsünüyorum. ama zor iş.

..And the Black tormentor of Satan
Will take all our lives on this night
He who comes with domination - A shadow of our infernal King

Gönderildi : 20/02/2008 12:36 am
HyperboreaN
(@hyperborean)
Gönderiler: 1181
Noble Member

Solağım bende.Sol elimi,sağ ele göre 3 kat hızlı kullanabiliyorum. Sol kolum sağ kolumdan daha uzun ve pazulu neden olduğunu bilmesemde...

Darkness Always Kill The Light!

Blessed with Blood!

Gönderildi : 20/02/2008 7:48 am
dark_lore
(@dark-lore)
Gönderiler: 267
Reputable Member

bende solagım pek faydasını görmedim

perennial sophia

Gönderildi : 20/02/2008 4:17 pm
Sayfa 3 / 5
Paylaş: