İçeriğe geç

Forum

Hayallerinize Ulaşm...

Bildirimler
Tümünü temizle

Hayallerinize Ulaşmaya Çalışırken Karşılaşacağınız 6 Kişi

8 Gönderiler
8 Üyeler
0 Reactions
1,976 Görüntüleme
iRoNcLaD
(@ironclad)
Gönderiler: 3411
Famed Member
Konu başlatıcı

[#17707]

"Bazıları, etraflarına bakarak, Neden? diye sorarlar.
Ben etrafımda göremediklerimin rüyasını görerek, neden olmasın!? diyorum."

ROBERT FROST

Hayallere ulasırken kimlerle karşılastığımızı, kimlerin sayesinde gerçeklestirdigimizi hiç düsündünüz mü?
Tüm hayallerimizi 6 kategorideki kisiler sayesinde gerçeklestiririz.
Bu kişiler farklı kategorilerde farklı rol üstlenebilirler.

1. DESTEK OLANLAR:

Bir hayal olustugu andan itibaren tıpkı bir bebek gibi bakıma muhtaçtır.
Birilerinin onun gelişmesi için destek vermeye ihtiyaç duyar.
Çok hayati kisilerdir destek olanlar. Bizler onlara çogu zaman Es, Çocuk, Anne, Baba, Ağabey, Kardeş, Abla, Amca,Dayı, Teyze, Hala, Anneanne, Babaanne ya da Arkadaş deriz. Onlar hayallerimizi hiç bıkmadan dinler, kendi görüslerine göre destek olmaya çalısırlar. Bazen 2 yaşındaki oğlunuz bile en önemli hayallerinizden birini gerçeklestirmek için sizi tetikleyebilir.

2. KÖSTEK OLANLAR:

Bunlar hayallerinizin önündeki engelleri yaratanlardır.
Bazen isteyerek bazende istemeyerek bunu yaparlar. Köstek olanlar sizin dahada hırslanmanıza gücünüzü toplayıp tekrar yüklenmenize neden olan enerjinin olusmasını saglarlar. Aslında çok geç farkederler size köstek olmak isterken hayalinize daha güçlü sarılıp, daha çok sarıldıgınızı. Bilinçli sekilde takoz olanlar genelde sizin hayallerinizi kıskanan ya da o hayallere ulaşmak için enerji ya da hevesi olmayanlardır.

3. ÖNÜNÜZÜ AÇANLAR :

Bunlar yoldaki karları küreyen greyderler gibidir.
Çogu zaman sizi sevdigi için ya da hayalinize ulasmak için ne kadar çok ugrastığınızı görüp sizin hayatınızı kolaylastırmak için yeryüzüne inmiş meleklerdir. Onlarda bunu bazen bilinçli bazen bilinçsiz yaparlar. Zor ve bir o kadar keyifli olan şeyse sizin önünüzü açan bu greyderlere hiç beklemdikleri anda tesekkür etmektir.

4. iLHAM VERENLER :

Bu çok ilginç bir kategoridir. Her an her yerde olabilirler.
Hayatın her anına karışmış, hayatla beraber akarken karşılastığınız kisilerdir. Örneğin, bir arkadaş partisinde ilk defa Eric Clapton'ı dinleyip, blues müziği ile tanışarak, elektro gitar çalmaya başlamak gibi.
İşin zor yanı onlara asla bir daha geri dönüp tesekkür etme sansınız olmaz.
Bu ilhama karşılık yapmanız gereken sizin de baskalarına ilham vermenizdir.
Zincir ancak böyle kopmadan devam eder.

5. SiZİNLE AYNI HAYALİ PAYLAŞANLAR :

Bu insanlar sizin yol arkadaslarınızdır.
Hayallere giden yollar çogu zaman uzun ve zorluklarla doludur. Bu yolculuk tek basına çıkılmayacak kadar engebelli de olabilir. Sizle aynı hayali paylaşanlar yolda yaralandığınızda size ilk yardımı yapacak olan, sıyrıklarınıza yara bandı saracak olan kisidir. Bu kisi ya da kişiler aynı hayali paylaştıkları için birbirlerine sırt verirler, gönül verirler, el verirler, iyi günde de kötü günde de. Bunun karşılıgında da hayali aynı istek ve coskuyla paylasmak isterler.

6. SiZ VE SiZi SiZ YAPAN ÖZELLiKLERiNiZ:

Bu kategori çok tuhaftır.
Herseyin baslangıcı kendi beyni olmasına karsın, ne kendisini, ne de onu o yapan özelliklerini önemsemez.
En zor anlarda bile moralini nasıl yüksek tuttugunu, nasıl asla hiç vazgeçmedigini, nasıl olupta o yaşta, birçocugun ısrarına sahip oldugunu hep unutur. Hatırlamak için aynaya ve geçmisine bakması gerekebilir.
Daha da zor şartlar altında hayaline ulasmak için gösterdigi çabanın ona ögrettiklerini arada bir hatırlaması ruhuna bedenine iyi gelebilir.
Kimi zaman yalnız kalıp düsünerek kimi zamanda aynaya bakıp gülümseyerek: )))

Eminim hepiniz kendi hayallerinizi gerçeklestirirken karşılastığınız
6 kişiyi düsünmeye basladınız.
İlk aklınız geliverenlerden bir telefonu ve candan tesekkürü esirgemeyin...
Siz su anda bunun için aransaydınız nasıl mutlu olacagınızı düsünün.

Hayallerinizi hiç bırakmayın.
Küçük büyük tüm hayaller hayatın tadıdır.
Rengidir.
Ulaşılsalar da, ulaşılmasalar da.
Unutmayın bazen aramak mutluluktur.
Ulaşmak degil...

"Degistiremeyeceğiniz bir geçmiş geride dururken, şekillendirip sahip olabileceğiniz bir gelecek bizi bekliyor."

F.W ROBERTSON

Kaynak: Biymed

Gönderildi : 01/05/2007 12:37 pm
Dean
 Dean
(@dean)
Gönderiler: 2530
Famed Member

güzel yazı abi

Gönderildi : 02/05/2007 12:21 pm
melancholyangel
(@melancholyangel)
Gönderiler: 472
Reputable Member

mesela sen su üni yi kazan hep yanında olcam dien salaklar hangi gruba girio :D

inan diyorum ah bir periyim ben..
ve ömrüm gözlerimden akıyor ''ıslak''
kanıyorum diyorum ulan kanıyorum..
ben bir insanım ve hayallerim diyorum...

Gönderildi : 02/05/2007 1:46 pm
bindokuzyuz84
(@bindokuzyuz84)
Gönderiler: 3149
Famed Member

tek enqeL pasaport qörevlisi oLcak qibi..

..Notalarına yaklaş aşkın !

Gönderildi : 03/05/2007 4:25 pm
sorrowsong
(@sorrowsong)
Gönderiler: 56
Trusted Member

genellikle bu tür işlerde hep köstek olunur ama..köstek olan kişilerde sora günlerini görür...

Gönderildi : 23/05/2007 9:52 pm
violate
(@violate)
Gönderiler: 2424
Noble Member

simdi bişi soracam... sanırım tanımlama yaparken bir yanlışlıgım var :roll: . hem köstek olup hem de önümü açmaya çalısan ve de ilham kaynağım olmaya calışan şeye ne diyebilirim ?

Şehr-i Harabe

Gönderildi : 23/05/2007 9:59 pm
psk_bela
(@psk-bela)
Gönderiler: 403
Reputable Member

Gönderen: @violate
simdi bişi soracam... sanırım tanımlama yaparken bir yanlışlıgım var :roll: . hem köstek olup hem de önümü açmaya çalısan ve de ilham kaynağım olmaya calışan şeye ne diyebilirim ?

büyük ihtimalle hiçbirini beceremediği için sen ona birşey deme... boşa yorma kendini...

ama keşke destek olmaya, ilham vermeye çalışanlarda köstek olmaya çalışanlar kadar çaba gösterseler...

HERŞEYE; HERKESE İNAT YAŞAMAK...
HERŞEYE, HERKESE İNAT SAVAŞMAK...
ÖZGÜRLÜK İÇİN...

Gönderildi : 24/05/2007 2:58 pm
ShadoWMessiaH
(@shadowmessiah)
Gönderiler: 878
Prominent Member

harib çok aydınlatıcı bir şarkı sanki o şekilde birileri karşımıze çıkarsa, karanlığın içinde kalırsak bizi aydınlatacak tek ışık gibi..........

[?/!]Gøđ AllяεäđΨ ¢uяsêď Mє!...[?/!]

Gönderildi : 27/05/2007 9:35 pm
Paylaş: