Forum
arkadaşlar böyle bir başlık açmamın sebebi daha benim bile ismini tam olarak söyleyemediğim grupların olması bakalım hangi grup nasıl okunuyor böyle bir başlık daha önceden açıldıysa kusura bakmayın
-everybodys fool
sıkıntıı
örneğin
dream theater => dırim titır
black sabbath=>bilek sabat
iron maiden=> ayrın meydın
children of bodom=>çildrın of bodom
alnıtıdır....gibi
-everybodys fool
sıkıntıı
selamlar,
öncelikle grup isimlerini, normal bir kelimeyi bile okuma biçimleri milletten millete, dilden dile değişir. sen bir ingiliz - amerikan gibi black sabbath okuyacaksan, yukardaki telaffuz yanlış oluyor. bilek sebbıt şeklinde okunur, veya dıriğm tiğetır şeklinde okunur. türkler fakat başka şekillerde okumaktadır, bu dildeki telaffuz farklılıklarından kaynaklanmaktadır.
başlığı açarken zaten şu dilde olsun falan diye açmadım maksat bildiklerimizi paylaşmak dil her ne olursa olsun
-everybodys fool
sıkıntıı
Queensryche nası okunuyo gerçekten bilmiyorum..![]()
Mind your Ed, or be dead..!
testament'da test-mnt diye okunuyo
testament de diyebilirsiniz tabii çok isterseniz![]()
Mind your Ed, or be dead..!
dark tranquillity en zoru sanırım
tarantula diyesi geliyo insanın...açıkcası ben bi süre böyle anlaşabiliyodum
sonrasında hangi dilde anlamı varsa öyle okumaya başlamıştım biçok grubu.. hani adı fransızca ama bazıları ingilizce okuyo.. 3-4 senedir buna dikkat ediyom sanırım..
Dio bilmecesini de enson kabul ettirdim bu şekilde : )
..Notalarına yaklaş aşkın !
en çok ...aaarrgghh... da zorlanıom
müzik dinlerken biri gelio ne dinlion diyor ve kalakakalıyorum öhhm eee şeyy
metal dinleyen birine anlatmak gene zor deil böğürüom suratına karşı ama gelde normal birine söle bunu
eski adını kullanıp sagansara diyorum bazen
çözümü bu şekilde buldum ![]()
I am the black thoughts of the night Deep in the darkness of your mind Always unseen but never far behind
Serbest Kursu'ye taşıyorum ..
kuinrayç veya kuinraysQueensryche nası okunuyo gerçekten bilmiyorum..
ikiside kullanılıyor
http://www.myspace.com/sabaontheroads
[email protected]
F.O.X Vokal
Motörhead fan hatta birebir yaşıyor ve yaşatıyor
long live rock n roll
enayileytir ... Annihilator .. olsa gerek =p
Şehr-i Harabe
Empyrium'u hep merak etmişimdir. Empayriyum diye telaffuz edenler gördükçe merakım da artıyor.
Jeff Hanneman ile Kerry King kavga ediyorlarmış Tom Araya girmiş düzelmiş
kesinlkle kendi simlerini verdikleri şarkı king of the kill albümündedir ve aynen yazdığın gibi enayileytır diye söylüyorlarenayileytir ... Annihilator .. olsa gerek =p
bu arada chimaira nın okunuşunu bilen varsa sevinirim çimayra diyenlerde var kameyra iyenlerde.döt olmama korkusuna tişörtünü soramıyorum
saçma sapan telaffuzlar (pronounciations)duymaktansa bu başlık altında insanlar bişeyler öğrenirse daha mantıklı olur. Çünkü herkezin ingilizce bilgisi olmayabilir olsa bile fonetiğini bilmeyebilir..Unutmayın ki bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıptır..
konuya bok atmayı bırakın en iyisi..
abi bunun tartışmasını bi kaç arkadaşla yapmıştık geçen yaz sanırım.kesinlkle kendi simlerini verdikleri şarkı king of the kill albümündedir ve aynen yazdığın gibi enayileytır diye söylüyorlarenayileytir ... Annihilator .. olsa gerek =p
bu arada chimaira nın okunuşunu bilen varsa sevinirim çimayra diyenlerde var kameyra iyenlerde.döt olmama korkusuna tişörtünü soramıyorumyardım bi zahmet.
ben çimayra diyorum arkadaş çaymira diyor ben de gayet fonetik alfabesine göre açıklamasını yaparak çimayra olduğunu kabul ettirdim ki bi keresinde Florida'dan yayın yapan internet radyoda dj anonsu yaparken çimayra demişti.