Forum
İlk kez bir tüp bebeğin dondurulmuş halde dünyaya getirilmesi sağlandı.
Kanadalı uzmanlar ilk kez, laboratuvar ortamında olgunlaştırılmış bir tüp bebeğin dondurulduktan sonra doğmasını sağladı. Bu sayede kanser hastaları başta olmak üzere tüp bebek tedavisine uygun olmayan birçok kadın anne olabilecek.
Araştırmayı yürüten McGill Üniversitesi uzmanları, yumurtası dondurulduktan sonra doğan bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Aynı yöntemle 3 kadının daha çocuk beklediği belirtildi. Klasik tüp bebek yönteminde, anna adayına yüksek dozda hormon ilaçları verilerek rahimde yumurta oluşumu tetikleniyor. Ancak bazı durumlarda anne adayı kadınların sağlığı bu hormon ilaçlarına uygun olmuyor. Kimi insanlarda vücut ilacı kabul etmiyor, kimi hallerde ise, örneğin göğüs kanseri hastaları gibi, hormon ilaçları telikeli oluyor. Bu yöntemi diğer tüp bebek tedavilerinden ayıran ise, dondurma işlemi. Daha önce olgunlaşmış yumurta hiç dondurulup eritilip, üremeye bırakılmamıştı.
McGill Üniversitesi'ndeki araştırmada ilk kez denenen yöntem ise, dondurulmuş olgun bir yumurta eritildikten sonra üremeye bırakıldı. Tedavinin mantığı bu çok aşamalı sürecin, üreme esnekliğini artırıyor olması. Diğer bir deyişle, uzmanlara farklı müdahaleler için zaman tanıyor olması.
Araştırmayı yürüten McGill Üniversitesi uzmanı Hananel Holzer, dondurulmuş yumurtadan bebek elde etmenin artık mümkün olduğunu ve 4 kadının bu şekilde hamile kaldığnı vurguluyor. Ancak Holzer şunu da ekliyor: "Araştırma deney aşamasında ve henüz kanser hastalarında denenmedi."
Holzer bu yöntemin gelecekte tüp bebek tedavisinde bir yöntem olarak kabul göreceğini belirtiyor. Holzer yeni tekniği polisistik ovaryan sendromu hastası 20 kısır kadında denedi. Bu yöntemin özellikle hemen anne olmak isteyen kanser hastalarına çare olacağı belirtiliyor. Kemoterapi kadınlarda kısırlığa yol açabiliyor, yeni yöntem sayesinde kanser hastası kadınlar kemoterapiye başlamadan önce yumurtalarını dondurma yolunu seçebilecek.
http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=17897
Tonight your soul sleeps, but one day you will feel real pain,
Yakında erkekler de doğurur.
Bende önceden dondurulmuş bir bebek dünyaya geldi sandım
+1

ilginç bi yöntem ama.dondur erit falan hoş yani ![]()
....ben kendi gözümün içindeki saç teliyim.
www.furisdead.com
www.thehungersite.com
LİNKLERE LÜTFEN BAKINIZ!
ilginç bi yöntem ama.dondur erit falan hoş yani
Şehr-i Harabe
lol: suçu başlıga atıyorummm. okuyunca direk öyle anlam çıkıyor 
Walla bende sitenin yalancısıyım 
Tonight your soul sleeps, but one day you will feel real pain,
tıp adına güzel bir haber.
anne olamayanlarada öle
Bakire bedende fahişe düşünceler...
lol: suçu başlıga atıyorummm. okuyunca direk öyle anlam çıkıyor

Walla bende sitenin yalancısıyım 
linki farketmeyi daha yeni başardım
kotukedi nin sucu yok tabi , özür 
....ben kendi gözümün içindeki saç teliyim.
www.furisdead.com
www.thehungersite.com
LİNKLERE LÜTFEN BAKINIZ!
bu bazi seylerin kaniti oarak gosteriliyor olabilir
sevindirici bir haber/
amen!!
ilginç bi yöntem ama.dondur erit falan hoş yani
boris olshansky