Forum
BİRA İÇMEYİ "FAZLACA" SEVENLERE BİR İYİ, BİR DE KÖTÜ HABERBira beyni küçültüyor
ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Wellesley College tarafından yapılan bir araştırmada haftada 7 bardak bira içmenin beynin küçülmesine neden olduğu ortaya çıktı. Orta yaş ve üstü 1839 kişi üzerinde yapılan araştırmada, haftada en az 7 bardak bira içen deneklerin beyinlerinin bira içmeyenlere oranla yüzde 1.6 oranda küçüldüğü tespit edildi. Bu oranın çok ciddi olduğunu belirten bilim adamları, yaşlanma sürecinde bile beyindeki küçülmenin yılda sadece binde 19 olduğunu ifade etti.
Günde 2 kadeh şarap içmenin de beyinde benzer etkiye sahip olduğu belirtildi. Ayrıca beyinde bira kullanımına bağlı küçülmenin kadınlarda erkeklere oranla daha fazla olduğu da görüldü. Bilim adamları, beyindeki alkole bağlı küçülmenin sara hastalığı ve bunamaya kapı araladığını belirtirken, aşırıya kaçmayan tüketimin kalp için yararlı olacağını ifade ettiler.
İçelim, enerji üretelim!
Avustralyalı bira markası Foster's ile Queensland Üniversitesi uzmanlarının ortak çalışmaları sonucunda biradan enerji elde edildi. Bira üretimi sonrası kalan atık suda yer alan şekerin bir bakteri aracılığıyla yok edilmesi sonucu enerji elde edildiği belirtildi. Ortalama 2 kilovat enerji üreten bir bira bataryasının, farklı endüstrilere uyarlanabileceği ifade edildi.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/04/yasam/yas04.html
anlamıştım zati.
ibneler sizi
"İçelim, enerji üretelim!
Avustralyalı bira markası Foster's ile Queensland Üniversitesi uzmanlarının ortak çalışmaları sonucunda biradan enerji elde edildi. Bira üretimi sonrası kalan atık suda yer alan şekerin bir bakteri aracılığıyla yok edilmesi sonucu enerji elde edildiği belirtildi. Ortalama 2 kilovat enerji üreten bir bira bataryasının, farklı endüstrilere uyarlanabileceği ifade edildi."
biradaki enerji de daha çok cesareti tetikliyo herhalde.osuruktan kavga sebebleri üretmeler bilmemneler
Şampanyada aynı olay yoktur dimi?
The Broadcast like their prayers went unanswered and ignored
god, like the rest of the world, just watched in silence
Bi yeri büyüttüğüne göre küçültmesi normal ama hala integral çözebiliyorumm..
amen!!
Benim ki hala büyük ![]()
Nefrete Sevgiden Daha Çok Güvenirim Dedi ŞeYTaN..ÇÜNKÜ NEFRETİN SAHTESİ OLMAZ..!
haftada 7 bardak bira içmenin beynin küçülmesine neden olduğu ortaya çıktı
diye yazıyor...
haftada 7 bardak içsem hemoroitim büyür,beyin küçülse ne olacak...
ben bir küçülme hissetmiyorum...ama midemi fena bozdum:S:S
Türk milleti gariptir
her bi lafı kaldırmaz
..bne dersin kızar da
s.k..sin aldırmaz
NEYZEN TEVFİK
İçenler düşünsün abi ben süt içiyorum 
Do you want heavy?
Tallica gives you heavy , baby!
Önemli olan büyüklüğü değil işlevi bi kere! (niye öyle bakıyosunuz?)
-Abi şimdi buraya illa ciddi şeyler mi yazmak lazım?Hebele hübele yazsak?
-Lan manyak mısın?! Romantik ol olm azcık. Biraz da karamsar takıl. Şimdi bu moda
-Hmmm tamam
"Gözlerin ıslanmış kadınım. Yağmur mu yağıyor yoksa?" Oldu mu
-Aferin
-Ehe
EWWETT şuanda beyinimi ufaltıorum arkadaşlar hepimize hayrlı olması dilekleriyle..
dur bekle..portaklada vitamin olmak iidir hoştur..kal öyle..
hahahha diorum saten,,kafam gittikçe hafifleşiomu ne
![]()
As god's reflection tests my pride
benim beynimin fındık kadar kalması lazım o zaman?
ya zaten ne işe yarıyo bu zamanda bırakalım bitsin