Forum
Johnny Cash'i hiç duydunuz mu? belkide hiç kale bile almadınız ama işte size rock'ın gerçek babası. Bugün üzerimizde siyah tişörtlerle geziyorsak onun sayesindedir. hiçbirzaman paraya tama etmedi. Paraya tama edenler ise (elvis, Beatles...) herzaman göz önünde oldu. o sadece müziğini yaptı ve 2003 te aramızdan ayrıldı...
çok bilge bi sesi var adamın.tam hatırlamıyorum ama hurt diye bi şarkısı vardı sanırım.çok güzel bi şarkıydı.eşinin ölümünden sonra mı yazmıştı.onu da tam hatırlayamıyorum
you know i'm born to lose, and gambling's for fools,
but that's the way i like it baby,
i don't wanna live for ever,
and don't forget the joker!
doğru diyorsun senin gibi gerçek müzisyenlere önem verenler oldukca johnny cashler her zaman yaşayacaktır
johnny cash gibi bi müzik adamını herkes duymuş olmalı bence.. hurt dinlenmeli..
Johnny Cash (26 Şubat, 1932 – 12 Eylül, 2003) Amerikan rock ve country müziğini önemli ölçüde etkilemiş bir gitarist, söz ve müzik yazarı ve June Carter Cash'in eşiydi.
Derin ve özgün sesi, "yük katarı" diye de anılan Tennessee Three adlı orkestrası, kendisine "siyah giysili adam" ünğ kazandıran kara giysileri ve tavırlarıyla ünlüydü. Tüm konserlerini sade bir takdimle başlatırdı: "Merhaba, ben Johnny Cash".
Özellikle kariyerinin sonlarında doğru ana teması hüzün ve çile çekmek olan müzikler yaptı. "I Walk the Line", "Folsom Prison Blues", "Ring of Fire", "Man In Black" ve "Hurt" en ünlü şarkılarındandı. "One Piece At A Time", "The One on the Right is on the Left" ve "A Boy Named Sue" gibi esprili, eğlenceli şarkılar da yazdı.
alıntıdır.
katılıyorum.bence de rock'ın gerçek babası o adam.god's gonna cut you down şarkısı cidden etkileyici bir şarkı.
Acayip boktan işler.
Johnny Cash'i duymamak mı? Biraz zor olsa gerek... Tabi zoru başaranlarında kendi kayıbı...
We are rising from our ashes just to burn again...
geçenlerde merakımı daha fazla bastıramadım ve elime hazır para geçmişken esential albümünü aldım çift cd.cry cry cry ı daha önce dinlediğimi ayrımsadım sesine diyecek yok.liseden beri duyarım bu adamı ama yeni yeni dinlemeye başladım nedense.ayrıca elif şafak ın (bence) şimdiden başyapıt olmuş kitabı baba ve piç' te de johnny ye değinip türkçelerini yazmıştır.kentli insan johnny dinler izlenimini vermektedir! konserlerinin başında hello this is johnny cash demesi büyük inceliktir bence.o zaman şöyle sonlandırayım; ben büyüyünce johnny amcam gibi karizma olmak istiyorum..