Forum
saçlarımın potansiyeli var zaten =)
bende isterdim tabii..
Merhaba. Naber?
Ne alakası var abi siz Türkiye'de görmüyorsunuz Glam Rock..Amerika'da hayvani bir kitlesi var Glam Rock'ın..Türleri şöyle Türkiye'den baz alıp '' amanin tür gitti ölüyor bitiyor napıcaz '' demiyorlarmı uyuz oluyorum..Evet ne yazıkki nüddürük metalciler bilek metalciler çoğaldı Glam Rock'çıları görmez olduk ama siz bilek metal ve nü metal adı altında asimile oldukça Amerikan kitlesi Glam Rock'ı hala yaşatıyor hemde babalar gibi..
zaten sorunda o. Türkiye'de neden Badluck dışında glam rock grubu çıkmamış?
Glam rock ın olmedigini gormek istiyenler caravan rock bara ugrayabilirler
Keşke; Yozgat'da, Sivas'ta veya Kayeri'de bir karavan bar olsada bizde görsek glam.
ne yapalım bizde cd lerimizle yetiniriz.
I, wanna rock and roll all nite, and party every day
Ne alakası var abi siz Türkiye'de görmüyorsunuz Glam Rock..Amerika'da hayvani bir kitlesi var Glam Rock'ın..Türleri şöyle Türkiye'den baz alıp '' amanin tür gitti ölüyor bitiyor napıcaz '' demiyorlarmı uyuz oluyorum..Evet ne yazıkki nüddürük metalciler bilek metalciler çoğaldı Glam Rock'çıları görmez olduk ama siz bilek metal ve nü metal adı altında asimile oldukça Amerikan kitlesi Glam Rock'ı hala yaşatıyor hemde babalar gibi..
zaten sorunda o. Türkiye'de neden Badluck dışında glam rock grubu çıkmamış?Glam rock ın olmedigini gormek istiyenler caravan rock bara ugrayabilirler
Keşke; Yozgat'da, Sivas'ta veya Kayeri'de bir karavan bar olsada bizde görsek glam.ne yapalım bizde cd lerimizle yetiniriz.
Ya abicim sorun o değil..Senin demek istediğinde o değil..Sen genel olarak Glam Rock öldü diyorsun..Bende diyorumki Glam Rock Türkiye'de öldü..Anavatanı olan yerde yani Amerika'da hala yaşıyor merak etme sen..Türkiye ve Glam Rock ? Türkiye'deki ''sözde'' rock kitlesinden Glam Rockçımı olur bıraksana ya..Linkin dinle sonra gel White Lion dinle oldu mk
isterdim,bambaşka bi atmosfer varmış o zaman yaa ![]()
glam bambaşka bi tür, tanımlayamıyorum bile, tanımlasam basit kaçar çünkü ![]()
white lion güzel bi örnek evet ama benim takıldığım şey, çoğu zaman skid row glam mi hard rock mı heavy mi , g'n'r ne yapar nedir kimdir türü karışıklıklar çıkıyor benim de kafam karışıyor şahsen...
encumbered forever by desire and ambition, there's a hunger still unsatisfied.
our weary eyes still stray to the horizon, though down this road we've been so many time...
Skid Row'a genelde heavy metal diyorlar ama ben doğru bulmuyorum. hard rock ve Glam rock arası gidip geliyor bence.
GnR'yi belirli bir türe sokmamak gerek bence.
hair metal ya da pop metalle eş anlamlı olmayan rock dalı. hair metal ya da pop metalle eş anlamlı olan pop müzik etkileşimli rock dalı glam metal adını taşır. glam rockla glam metal aynı şey değildir, bunu da anlamaz kimse.glam rock 1970lerin fenomenidir. cinsiyet belirsizliği, tartışmalı cinsel kimlik anahtar sözcüklerdir glamle ilgili. glam rock, kaynağını cinsel sapkınlık ve cinsel kimlik karmaşasını 60'larda ilk işleyen grup olan velvet undergrounddan, andy warhol ve factorydeki marjinal kitle ile yapılan müzikal ve görsel çalışmalardan alır. velvet underground, bu tür için en önemli etki kaynağı oldu. bu türün en önemli isimleri david bowie, t rex, slade, roxy music ve new york dolls olarak anılır. lou reed ve iggy pop da 1970lerin belli dönemlerinde glam rocka ucundan bucağından bulaşmışlardır. glam rock müzisyenleri görsel bakımdan çok dikkat çekici olmuş ve cinsiyetler arası farkın belirsizleştirilmesine çalışmışlardır. makyaj, kadın kıyafetleri ve sahnedeki tiyatral şovlar glamin en önemli özellikleridir. 1972-1975 arası glam rock için altın dönem olarak nitelenebilir. david bowienin ziggy stardust, t rexin electric warrior, roxy musicin roxy music ve lou reedin transformer albümleri listelerin tepesine yerleşmişlerdir. bu tarihten sonra bowie, soul ve r n b ile uğraşmış, roxy music disco tarzı ile devam etmiş, t rex ise bodoslamadan hard rocka dalmıştır.
glam rockın etkisi hem punkta hem metalde hem de bunlarla ilişkili başka tarzlarda ortaya çıkar. punkın new wave, goth rock, new romantic gibi ilişkili stillerinde glam etkisi çok barizdir.
glam metal ise 70'lerin glam rockından etkilenmiştir. özellikle t rex ve new york dolls, glam metalcilerin üzerinde en çok etki bırakan isimdir. david bowie de önemli bir etki kaynağı sayılır. 1980lerin glam metalcileri de glam rockçılar gibi makyaj yapmış ve kadın kıyafetlerine bürünmüş, androjen bir görüntü ve feminen tavırlara sahip olmuşlardır, ancak genel tavırları 70'lerin kadınsı glam rockçılarına göre çok erkeksi ve maçodur.
Glamrock Asla ölmedi Ki Ve ölmiycekte
Çok güzel bir açıklama yapmıssın dostum.
Kusura bakmayın ama "Glam Rock " başlığı altında guns n roses,skid row hatta Iron Maiden ismlerinin geçmesine dayanamıorum.Glam rock cok ayrı, "Glam Metal" cok cok ayrı iki başlık, hatta "80s Metal" cok cok cok ayrı bise.Hala glam metale yada 80lere aşık adamlar görmek beni ok mutlu etti ama ben sahsen Motley Crue'yi, Twisted Sister'ı, Poison'u Cinderella'yı "Glam Metal" başlığı altında görmek isterim.Lütfen glam rock ve metal arasındaki ayrımı iyi yapalım, bu yanılgıya düsmeyelim.
Hair Is Alive In our hearts and souls !
Skid Row için son söz:
1989 self titled skid row albümü belirgin 80ler soundu,yani bir parça glam metal bir parça heavy bir parça hard rock, taşır.Gerek sözler gerek riffler bakımından tam bir 80ler albümüdür, yani tanımlanamaz.
'91 Slave To The Grind ise Tam bir Heavy Metal albümüdür.Amerika'nın En İyi 10 Heavy Metal albümü içnde değerlendirilir zaten.Bu albümle beraber Skid Row çizgisini belirlemiş ve Heavy Metal grubu olmuştur.
Özet olarak,ilk albüm 80ler çocukları olmaları ve Bon jovi desteği nedeniyle Glam Metal soslu bir 80ler albümüdür.Bundan sonra çıkan albümlerde ise Skid Row bir heavy metal grubudur.
skid row heavy metal ??
Arkadaşlar, Tommy Lee Mötley Crüe'den ayrıldı mı, ayrılmadı mı? Headbang dergisinde okumuştum; Tommy Lee'nin ayrıldığını, derginin sonraki sayısında ise ayrılmadığı yazıyordu. hangisi doğru? bilen biri varsa, bizi aydınlatsın lütfen!
Tommy'nin naptığı belli olmaz, ama ayrılmadı hatta yeni albüm hazırlığı var die biliorum ben
müziğin deiğişim süreci içinde hemen hemen 70li yıllarda varolmaya başlamıştır.fakat her geçen gün değişen dünyayla birlikte günümüzde glam rock bitmiştir doğal olarak bence ki glam rock tanımlaması sadece başka müzikal tarzlarla birlikte anılmaktadır.fakat şöyle ki;glam rock,müziğin gelişim ve değişim sürecinde bir yeri olduğu için hala da yaşamaktadır bu anlamda .