İçeriğe geç

Forum

Elvis Presley (KRAL...

Bildirimler
Tümünü temizle

Elvis Presley (KRAL)

21 Gönderiler
16 Üyeler
0 Reactions
6,216 Görüntüleme
AccurseD
(@accursed)
Gönderiler: 1390
Noble Member
Konu başlatıcı

[#16521]

ELVIS PRESLEY HİKAYESİ
Elvis Aaron Presley, zor şartlarda, fakir bir aile olan Vernon ve Gladys Presley’in çocuğu olarak 8 Ocak 1935’te Tupelo, Mississippi’de dünyaya gelir. İkiz kardeşi doğumda ölür, Elvis tek çocuk olarak büyür. Elvis ve Ailesi 1948 yılında Memhis, Tennesse’ye taşınırlar ve Elvis buradaki Humes Lisesi’nden 1953’te mezun olur.

Müzikal anlamda, zamanının pop ve country müziğinden, kiliselerde duyduğu dini şarkılardan, ve Beale Caddesindeki Rhytm And Blues türü müzikler onu etkiler. 1954 yılında Memphis’te ki efsanevi Sun Stüdyolarında şarkıcılık kariyerine başlar. 1955’in sonlarında, Sun şirketiyle yaptığı anlaşma RCA Victor’a satılır. 1956 yılıyla birlikte tüm ülkede tanınmaya başlar. Sesi ve değişik stilini etkilendiği çeşitli müziklerle birleştirerek sosyal ve ırksal engellere meydan okur.

33 tane başarılı filmde başrol oynar. Televizyona çıkışları, TV’ler için yaptığı Showlar, syirci katılım kıran konserleriyle tarih yazmıştır. Dünyada 1 milyardan fazla albümü satmıştır. Amerika’daki 112 değişik albüm ve 45’lik satışları ona altın ve platin plak ödülleri kazandırmıştır. Bu da müzik piyasasındaki herkesten daha fazladır. Aldığı birçok ödülün içinde 3 kez kazandığı Grammy ödülü(14 kez aday oldu), 36 yaşında kazandığı Grammy Hayat Boyu Başarı ödülü, ve 1970 yılında United States Jaycees tarafından verilen “Amerika’nın En başarılı Kişileri” de vardır. Tüm ihtişamına ve ününe rağmen Amerikan ordusuna şerefiyle hizmet etmiştir.

Kabiliyeti, fiziksel görünümü, karizması, ve tatlı mizaçıyla kendini milyonlara kabul ettirmiş ve sevdirmiş, ve hayatı boyunca insanlara alçak gönüllülük ve nezaket göstermiştir. Tüm dünyada bilinen ilk adıyla, 20.yüzyıla damgasını vuran en önemli kişilerden biri olmuştur. Elvis, 16 Ağustos 1977 günü Memphis’teki evi, Graceland’de hayata gözlerini yummuştur.

...

Elvis Presley için ne denilmelidir ki? Onu kelimelrle ifade etmek çok zordur ve asıl üzüldüğüm nokta bırakın bu jenarasyonu kendi jenarasyonum hatta benden bi önce ki jenarasyon bile tanımıyor Elvis Presley'i. Bence kesinlikle onu tanımalı müziklerini dinlemeli ve gerçek rock'n'roll u birde Kral'dan dinlemeli. Bu arada küçük bir anektod, bir anketin sonuclarına göre Amerikan vatandaşlarının yarısı hala Elvis Presley in ölmediğine inanıyormuş. Aslında bende ölmediğine inanmak istemiyorum. O Gerçek Bir Kral!!!

Kral hakkında daha fazla bilgi edinmek için: www.elvisinistanbul.com

MAVİ LİMAN

Çok yorgunum, beni bekleme kaptan.
Seyir defterini başkası yazsın.
Çınarlı, kubbeli, mavi bir liman.
Beni o limana çıkaramazsın...

Nâzım HİKMET

Gönderildi : 23/02/2007 2:54 pm
octavarium
(@octavarium)
Gönderiler: 539
Honorable Member

kesinlikle evet kendisi rock'n roll un modern hale gelmesindeki en önemli kişidir.bugun bile şarkıları dinlerir.
bence tüm jenerasyonun "endistüriel rocknroll"müzikleri yerine rock'n roll u gerçek "kral"dan dinlemesi tavsiye edilir... :)

Emeğe Saygı
Repleri Unutmayalım Beyler...:)

Gönderildi : 23/02/2007 10:43 pm
barrierofsound
(@barrierofsound)
Gönderiler: 15
Eminent Member

Paraya tapan bi tip bence müziğe hiçbisey katmadı kadınlarla yatıp kalktı sonra da kendisini uzaylılar kaçırdı. Bence rock'n'roll adına birşeyler arıyorsanız Johnny Cash'i öneririm...

Gönderildi : 26/02/2007 9:14 pm
AccurseD
(@accursed)
Noble Member
Konu başlatıcı

:)

MAVİ LİMAN

Nâzım HİKMET

Gönderildi : 27/02/2007 2:04 pm
AccurseD
(@accursed)
Noble Member
Konu başlatıcı

Hayır hiç katılmadım hatta böyle bir oluşumun yeni farkına vardım ama katılmak isterim... ya sen?

MAVİ LİMAN

Nâzım HİKMET

Gönderildi : 28/02/2007 2:53 pm
SoulForged
(@soulforged)
Gönderiler: 320
Reputable Member

Bende katilmak isterim siteyi ogrendigim iyi oldu parti tarihleri takip ederim artik.barrierofsound da saka yapiyodu sanirim ciddi olamazsin

Taste the poison
Feel that is the life
Hallowed be the game

Gönderildi : 28/02/2007 7:05 pm
aren
 aren
(@aren)
Gönderiler: 767
Prominent Member

Bahsedilen film "elvıs has left the building "kim basinger ve john corbett oynuyor..kim basinger kralla arabada tanışıyor ve o araba onun oluyor daha sonra gelişen olaylar epey keyifli...elvis presley kılığında gördüğü her adam ölüyor vs ben çok eğlenmiştim tavsiye ederim....

Her hırsı kaybettim; birisi olma arzusu yoktu, Bir şeye ulaşma arzusu yoktu. Yalnızca kendi içime atılmıştım. Bu bir boşluktu ve boşluk insanı deli eder. Ama Işığa giden tek kapı boşluktur. Buna, ancak delirmeye hazır insanlar erişirler demektir.

Gönderildi : 02/03/2007 10:46 pm
anqlofdeath
(@anqlofdeath)
Gönderiler: 330
Reputable Member

elvis presley gerçekten "kral".. teyzem inanılmaz bir elvis fanı ben "fan" olacak kadar çok dinlemesem ve takip etmesem de :)

Gönderildi : 15/03/2007 2:42 pm
SoulForged
(@soulforged)
Reputable Member

o zaman ne duruyosn hemen su sarkıları dinle ve basla : jalhouse rock , dont be cruel , heartbreak hotel , hound dog , cant help on falling love , long tall sally ,teddy bear, let me be , blueberry hill. beatles la da kardes grup gibi o zamanlarda beates elvis coverlıyo(long tall sally) veya elvis beatles coverlıyor(hey jude).

Taste the poison
Feel that is the life
Hallowed be the game

Gönderildi : 15/03/2007 3:33 pm
anqlofdeath
(@anqlofdeath)
Gönderiler: 330
Reputable Member

tmm :) zaten çoğu var =) başlıyorum =)

Gönderildi : 15/03/2007 3:40 pm
HyperboreaN
(@hyperborean)
Gönderiler: 1181
Noble Member

bu adam çok ii yav baya dinlediydim kendisini severim 600 küsür milyon satmı$ albümleri

Darkness Always Kill The Light!

Blessed with Blood!

Gönderildi : 22/03/2007 1:17 pm
warning_crow
(@warning-crow)
Gönderiler: 160
Estimable Member

annemden öğrenmiş omuştum elvisi... ELVIS LIVES!

LONG LIVE ROCK N ROLL

Gönderildi : 12/04/2007 1:44 am
bonesaw
(@bonesaw)
Gönderiler: 712
Honorable Member

Favoriler ve saç bombadır :D

RISING TOMORROW / Gitar - Vokal
www.myspace.com/risingtomorrowband
www.risingtomorrow.org

Gönderildi : 13/04/2007 1:31 am
SoulForged
(@soulforged)
Reputable Member

Su aralar en cok dinledigim kisi oldu ozellikle konserlerdeki medley leri mukkemmel o konserlerdee olabilmek icin neler vermezdim

Taste the poison
Feel that is the life
Hallowed be the game

Gönderildi : 15/04/2007 1:06 pm
Gate_Of_Nanna
(@gate-of-nanna)
Gönderiler: 286
Reputable Member

Parçalarını pek dinlemişliğim kendisni takip etmişliğim hiçbir alakam yok konserleri ni tesadüfen bir yerlerde izledim herif çok yakışıklı ve karizmatik bir adam.Birde james dean bu heriflere uyuz oluyorum :)

And just look at these men: their eye saith it- they know nothing better on earth than to lie with a woman.Filth is at the bottom of their souls; and alas! if their filth hath still spirit in it!

Gönderildi : 27/04/2007 1:05 am
Sayfa 1 / 2
Paylaş: