İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Metallica

714 Gönderiler
310 Üyeler
0 Reactions
240.1 K Görüntüleme
(@antiquesh)
Gönderiler: 1507
Noble Member

Swedish_Death:

Ya sen ne diyon ya ne fun ı FUN ne mk asfdafd daha FAN denen olayın nasıl yazıldığını bilmiyosun bide FAN mı olcaksın..FuN'ım diyo ya.. :D Evet öylesin aslında çok fun bi tipsin :D

ing sini yazıorum...

Gönderildi : 01/11/2007 6:44 pm
SonofSatan
(@sonofsatan)
Gönderiler: 467
Reputable Member

Master Of Puppets alternatif olarakta black album ve Ride the Lightning diye bilirim

Gönderildi : 01/11/2007 7:07 pm
(@antiquesh)
Noble Member

ZoSo-Bonzo:

Gönderen: @antiquesh

Swedish_Death:

Ya sen ne diyon ya ne fun ı FUN ne mk asfdafd daha FAN denen olayın nasıl yazıldığını bilmiyosun bide FAN mı olcaksın..FuN'ım diyo ya.. :D Evet öylesin aslında çok fun bi tipsin :D

ing sini yazıorum...

ingilizcede de 'fan' ın olduğunu sanıyordum. St. Anger benim gözümün önünde bir albüm değeri, genel olarak müzik aleminde en ufak bir değer bile göremiyorum. Hadi LP yapsa o albümü mallıklarına veririm. (Gerçi Metallica'da da pek farklı değil artık) Ben Metallica fanı bir adam değilim. Açıkcası da sevmem. İlk albümleri gerçekten çok iyidir. Safkan thrash vardır. st. anger'da Kill em All'da Metallica adı altında çıkarıldı. İsim aynı, isim aynı olduğu için beğenme içgüdüsüne kapılma. Beğenmek zorunda değilsiniz kardeşim.

yok harbiden sewiorum st.anger ve purify şarkılarını çok sewiorum hatta baya gaz nese siz inanmassınız..ama yeni çıkıcak albüm demolarına bakılırsa black/thrash karışımı şarkılaR vardı..benje bomba albüm olabilir...ama metallica karşıtlarına bi bahane daha var kötülemek için JAMES BAZI ŞARKILARI brutal vokal şeklinde sölemiş...bekleyip görc artık..

NOT=(artık fun alşkanlk oldu bende fun club dan gln bi alşknlk ) ;)

Gönderildi : 01/11/2007 10:10 pm
(@antiquesh)
Noble Member

ZoSo-Bonzo:

ZoSo-Bonzo:

Swedish_Death:

ing sini yazıorum...

ingilizcede de 'fan' ın olduğunu sanıyordum. St. Anger benim gözümün önünde bir albüm değeri, genel olarak müzik aleminde en ufak bir değer bile göremiyorum. Hadi LP yapsa o albümü mallıklarına veririm. (Gerçi Metallica'da da pek farklı değil artık) Ben Metallica fanı bir adam değilim. Açıkcası da sevmem. İlk albümleri gerçekten çok iyidir. Safkan thrash vardır. st. anger'da Kill em All'da Metallica adı altında çıkarıldı. İsim aynı, isim aynı olduğu için beğenme içgüdüsüne kapılma. Beğenmek zorunda değilsiniz kardeşim.

yok harbiden sewiorum st.anger ve purify şarkılarını çok sewiorum hatta baya gaz nese siz inanmassınız..ama yeni çıkıcak albüm demolarına bakılırsa black/thrash karışımı şarkılaR vardı..bence bomba albüm olabilir...ama metallica karşıtlarına bi bahane daha var kötülemek için JAMES BAZI ŞARKILARI brutal vokal şeklinde sölemiş...bekleyip görc artık..

NOT=(artık fun alşkanlk oldu bende fun club dan gln bi alşknlk ) ;)

Brutal vokal sevmem.

aynen ama aslında tam brutal deil istersen dinle link veriim

Gönderildi : 01/11/2007 10:22 pm
iron_maiden_trooper
(@iron-maiden-trooper)
Gönderiler: 721
Honorable Member

zamanında black album demişim..şuan olsa kill'em all derdim..

Words escape me when i try to speak...

Gönderildi : 01/11/2007 11:21 pm
(@antiquesh)
Noble Member

bilgi için çok sağol..

Gönderildi : 02/11/2007 2:52 pm
(@antiquesh)
Noble Member

Swedish_Death:

Swedish_Death:

ing sini yazıorum...

İngilizcesi Fan'dır zaten dostum..Fun şaka,komedi anlamındadır..

ama bi siteye üye olmuştum orda Metallica Fun Club yazıodu valla bnm suçum yok :-D :-D :-D bidaha da kullanmam rahatsız oılduysanız ;-)

Gönderildi : 03/11/2007 10:51 am
Linwe_Tiwele
(@linwe-tiwele)
Gönderiler: 3569
Famed Member

gekir007:

Metallica ABD'li thrash metal grubu. Thrash metal akımının kurucusu, ve 80'li yılların en iyi ve en ilham verici metal grubu kabul edilir. 60 milyonu ABD'de, 40 milyonu da dünyanın geri kalanında olmak üzere yaklaşık 100 milyon albüm satışı bulunan grup, müzik tarihinin ticari olarak en başarılı metal gruplarından biridir. Konser satışları açısından da Amerikan müzik tarihinin en büyük 13. topluluğu konumundadır.

Tarihçe
Gruptan Megadeth grubunun kurucusu Dave Mustaine, 1986 yılında bir trafik kazasında ölen Clifford Lee Burton ve Metallica ile yollarını kendi isteği ile ayıran Jason Newsted gibi isimler gelip geçmiştir. Ron McGovney ise grubun orjinal bas gitaristi olup, ilk albümden kısa bir süre önce Cliff Burton ile yer değiştirmiştir. Grup enteresan bir şekilde bir gazete ilanıyla kuruldu. İlk albümleri 1983'te çıkardılar. Kill'em All adıyla çıkan ilk albüm metal dünyasında çılgınca karşılandı. İkinci albüm Ride the Lightning ile grup Avrupa'da turnelere çıkmaya ve imza dağıtmaya başladı. Master of Puppets albümü ile thrash metal zirveye taşındı ve grup heavy metalin lokomotif gruplarından biri oldu.

Topluluğun ilk üç albümünde bas gitar çalan Cliff Burton, 1986 yılında İsveç'te bir konser dönüşü yaşanan trafik kazası neticesinde hayatını kaybetti. Cliff Burton'un ölümünden sonra yerine Flotsam & Jetsam isimli gruptan Jason Newsted geçti. Grup, ...And Justice for All albümü ile grup yavaş yavaş yeraltından çıkıp popüler müziğin önemli gruplarından biri olmaya basladı. 1991'de kendi adlarını taşıyan Metallica albümü grubu dünyanın en tanınan metal grupları arasına sokmuştur. Sonrasında gelen Load ve Reload albümleri eski hayranlarını hayal kırıklığına uğratırken gruba yeni jenerasyon hayran kitlesi kazandırdı ve grup birçok ödül daha kazanıp yoluna güçlenerek devam etti. Sonrasında gelen Garage Inc. ve Symphony & Metallica (S&M) albümleriyle grup popülerliğini korudu. 2000'li yıllarda Napster davası ve bas gitarist Jason Newsted'in gruptan ayrılması grubu içinden çıkılmaz durumlara sürükledi. 2003 yılında bir dönem Ozzy'nin (Ozzy Osbourne) bas gitarcısı olan Rob Trujillo gruba katıldı, fakat o sırada albüm kayıtları sona ermek üzere olduğundan bas gitarı o değil, aynı zamanda prodüktörleri olan Bob Rock çaldı. 2003 yılında yayımlanan son albümleri St. Anger, çiğ soundu, garip davulları, Hetfield'ın cilasız vokal performansı ve hiçbir solo olmaması gibi nedenlerle çok tartışıldı ve karışık eleştiriler aldı. Grup 2005 yılı sonunda 15 yılı aşkınlık prodüktörleriyle yollarını ayrdı ve birçok önemli isimle çalışmış olan Rick Rubin'le çalışmaya karar verdi. Şu sıralarda yeni albüm çalışmalarını sürdürmekte olan Metallica'nın bu albümünün 2007 yılında yayımlanması bekleniyor.

Metallica, Türkiye'de biri 1993 yılında İnönü Stadı'nda, diğeri de 1999 yılında Ali Sami Yen Stadı'nda olmak üzere iki konser vermiştir.

Şu anda yeni bir album çalışmasındadırlar. Yeni albunlerin isimi HQ olacaktır. 2006'dan beri verdikleri konserlerde yeni albümlerinden 2 parça seslendirmektedirler. Bu parçaların adını söylemeden konserlerinde "The New Song" ve "The New Song 2" olarak canlı performanslarını sergilerler. Bu şarkılarla beraber Master of Puppets albümlerinden önceki sound'a dönmeyi planlamaktadırlar. Verdikleri röportajlarda hayranlarını ikinci bir St.Anger faciasını yaşatmayacaklarını dolaylı yoldan söylemektedirler.

Grubun üyeleri Wikimedia Commons'da
Metallica ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur.

Mevcut Üyeler [değiştir]James Hetfield - Gitar, Vokal
Lars Ulrich - Bateri
Kirk Hammett - Solo Gitar,Geri Vokal
Robert Trujillo - Bas

Eski üyeler / Stüdyo müzisyenleri [değiştir]Lloyd Grant - Solo Gitar (Kill'em All öncesi)
Dave Mustaine - Solo Gitar (Kill'em All öncesi)
Ron McGovney - Bas (Kill'em All öncesi)
Clifford Lee Burton - Bas (ilk üç albüm)
Jason Newsted - Bas (1986 - 2001)

hedon!
your children wild and filled with death...

:.::ђανєη

Gönderildi : 03/11/2007 1:03 pm
radser
(@radser)
Gönderiler: 674
Honorable Member

metallica;ölüsü bile iş yapar bu heriflerin.Kirk Hammet gibi bi solo gitariste sahipler.o inanılmaz rifflere inanılmaz parçalara sahip bi grup.satrianininde dediği gibi:Kirk Hammet en kötü öğrencim çünkü Metallicada çalıyor;)

bicok kişi satrianinİn kirk için solediklerini yanLış biliyor.bi insan 24 senedir 'mi' den çalıpda bu kadar çeşitli solo atabilirmi.en bariz örneği sololar hepsi birbirinden çeşitli hepsi birbirinden 'farklı'.artık adamların ismi 'mi' den metallica olmasına karşın bunu yapabilen bu çeşitliliği müziğe yansıtan bir grup daha yok arkadaşlar.satrianide bu lafı söylerken 'bnm en kötü öğrencim bile Metallica gibi bi grupda çalıyor' diyerek metallicanın büyüklüğünü(birazda kendisinin büüklüünü:P ) belirtmiş. eee insanın en iyi öğrencisi steve vai gibi bi adam olunca varın gerisini siz düşünün.

lafım 3-5 şarkı dinniyip,etrafındakilerin laflarına kanıpda gelip forumlarda metallicaya bok atanlara : METAL UP ALL THESE FUCKİNG ASS...

Kendimi başkaları,başkalarını kendim için kurban etmeyeceğime varoluş aşkım üzerine andiçerim...

www.soulflytr.com | Soulfly Türkiye Fan Sitesi

Gönderildi : 08/11/2007 1:12 pm
(@antiquesh)
Noble Member

Gönderen: @radser
metallica;ölüsü bile iş yapar bu heriflerin.Kirk Hammet gibi bi solo gitariste sahipler.o inanılmaz rifflere inanılmaz parçalara sahip bi grup.satrianininde dediği gibi:Kirk Hammet en kötü öğrencim çünkü Metallicada çalıyor;)

bicok kişi satrianinİn kirk için solediklerini yanLış biliyor.bi insan 24 senedir 'mi' den çalıpda bu kadar çeşitli solo atabilirmi.en bariz örneği sololar hepsi birbirinden çeşitli hepsi birbirinden 'farklı'.artık adamların ismi 'mi' den metallica olmasına karşın bunu yapabilen bu çeşitliliği müziğe yansıtan bir grup daha yok arkadaşlar.satrianide bu lafı söylerken 'benim en kötü öğrencim bile Metallica gibi bi grupda çalıyor' diyerek metallicanın büyüklüğünü(birazda kendisinin büüklüünü:P ) belirtmiş. eee insanın en iyi öğrencisi steve vai gibi bi adam olunca varın gerisini siz düşünün.

lafım 3-5 şarkı dinniyip,etrafındakilerin laflarına kanıpda gelip forumlarda metallicaya bok atanlara : METAL UP ALL THESE FUCKİNG ASS...

5-6 tane metallica şarkısı dinleip metallica ya bok atanlara sözüm "Metallica anlatılmaz yaşanır" artk bizim beynimizde müzik grubu deil felsefe olmuş bu adamlar daha ne diim...

Gönderildi : 08/11/2007 2:47 pm
Snake_Pit
(@snake-pit)
Gönderiler: 1154
Noble Member

Metallica yardım konserinden görüntü

Dahası da var....

Do you want heavy?
Tallica gives you heavy , baby!

Gönderildi : 08/11/2007 8:19 pm
AFhMeR
(@afhmer)
Gönderiler: 12
Active Member

Metallica'nın ilk 4 albumu herkes tarafından begenilir. Load ve Reload ilk 4 albume nispeten biraz geride kalmıştır. Ama en iyi albümleri sırasıyla Master of Puppets, Ride the Lighting, ...And Justice For All ve Kill Em All'dır.

Metal is not only music, Metal is a way of life...

m/

Gönderildi : 08/11/2007 10:20 pm
hime
 hime
(@hime)
Gönderiler: 53
Trusted Member

Ortaokulda başlamıştım metallica dinlemeye, şimdi lise bitti hala dinlemekteyim bakalım daha ne kadar devam edicek :D ...
Ride The Lightningtir!..
Ride The Lightning,Fade to black,Escape benim için çok çok önemlidir :cry: Yine dinleyeyim=)

Artık hayal bitti,zaman doldu!..Gözlerini açman gerek, uyan artık!, uyan!, uyan artık!..

Gönderildi : 14/11/2007 9:16 pm
Snake_Pit
(@snake-pit)
Gönderiler: 1154
Noble Member

Metallica : Ecstasy of Gold enstrumental coverı ile Grammy'e aday !

Rakipler ise : Satriani , Steve Vai , Bruce Springsteen ve Rush !

Ecstasy of gold coverı bence mükemmel olmuş...Yine de zorlu bir Grammy.

Kaynak : http://www.metclub.com

http://www.orionturk.com/
Ayrıca Önümüzde ki Metallica yaz Turneleri tarihleri de belli olmuş

Do you want heavy?
Tallica gives you heavy , baby!

Gönderildi : 07/12/2007 1:14 pm
Asmodeus_the_Demoniac
(@asmodeus-the-demoniac)
Gönderiler: 27
Eminent Member

metallica iyidir. ama eski metallica. black albüm ve sonrası hiçte iyi değildir.metalden koptuktan sonra eskisi kadar iyi beste yapamıyorlar.eskiden her albümde her şarkı hit olacaka kadar iyiydi.ama black ve sonraki albümlerde bu oran düştü.hatta st.angerda hiç yok. umudumuz yeni albüm. bakalım ne olacak.

Blood is the Life and it Shall be Mine

Gönderildi : 10/12/2007 9:50 pm
Sayfa 23 / 48
Paylaş: