Forum
master dienlr bide şöle düşünsün;;;; şimdi cliff yaşarken metallica dünyanın en ii trash grubu olarak tanınmaya gösterilmeye bşlandı.ama sora cliff öldü ve dier üç elemandaki psikolojiyi düşüneblrmsnz?ama adamlar o baskıya rağmen bi kaç sene sora and justice for all gibi mükemmel ötesi bi albüm yptılar.tmm basslar zayıf kaldı biraz ama harvester of sorrow ONE bunları yabana atmayın nolur
walla bişey sölenemez ki efsaneler artık
DOLCEFLUTE
tıklatın http://s14.bitefight.net/c.php?uid=16738
metallica(1991) derim
1-2 albümleri dışında her albümünü sevdiğim ve bir zamanlar hayranı olduğum grup. Şimdi başka ufuklara açıldım ama Cliff hastası olduğum için hala dinlerim.
Masteeeeeeeer
D'arch Bass
black album dedim ben
to be yourself is all that you can do
kişisel görüşlerdeki farklılıkla ne olsun metallica bu müziğin tarihine yön vermiştir.metallica metallicadır.ayrı bi tadı var bu adamların.her albümünde apayrı bir tadı.METALLICA LYRICS
album: "Kill'Em All" (1983)
Hit The Lights
The Four Horsemen
Motorbreath
Jump In The Fire
(Anesthesia) Pulling Teeth
Whiplash
Phantom Lord
No Remorse
Seek & Destroy
Metal Militia
Am I Evil?
Blitzkriegalbum: "Ride The Lightning" (1984)
Fight Fire With Fire
Ride The Lightning
For Whom The Bell Tolls
Fade To Black
Trapped Under Ice
Escape
Creeping Death
The Call Of Ktulualbum: "Master Of Puppets" (1986)
Battery
Master Of Puppets
The Thing That Should Not Be
Welcome Home (Sanitarium)
Disposable Heroes
Leper Messiah
Orion
Damage, Inc.album: "Garage Days Re-Visited" (1987)
Helpless
The Small Hours
The Wait
Crash Course In Brain Surgery
Last Caress / Green Hellalbum: "...And Justice For All" (198
Blackened
...And Justice For All
Eye Of The Beholder
One
The Shortest Straw
Harvester Of Sorrow
The Frayed Ends Of Sanity
To Live Is To Die
Dyers Evealbum: "Metallica (Black Album)" (1991)
Enter Sandman
Sad But True
Holier Than Thou
The Unforgiven
Wherever I May Roam
Don't Tread On Me
Through The Never
Nothing Else Matters
Of Wolf And Man
The God That Failed
My Friend Of Misery
The Struggle Withinalbum: "Load" (1996)
Ain't My Bitch
2 x 4
The House Jack Built
Until It Sleeps
King Nothing
Hero Of The Day
Bleeding Me
Cure
Poor Twisted Me
Wasting My Hate
Mama Said
Thorn Within
Ronnie
The Outlaw Tornalbum: "Re-load" (1997)
Fuel
The Memory Remains
Devil's Dance
The Unforgiven II
Better Than You
Slither
Carpe Diem Baby
Bad Seed
Where The Wild Things Are
Prince Charming
Low Man's Lyric
Attitude
Fixxxeralbum: "Garage Inc." (199
Free Speech For The Dumb
It's Electric
Sabbra Cadabra
Turn The Page
Die, Die My Darling
Loverman
Mercyful Fate
Astronomy
Whiskey In The Jar
Tuesday's Gone
The More I See
Helpless
The Small Hours
The Wait
Crash Course In Brain Surgery
Last Caress / Green Hell
Am I Evil?
Blitzkreig
Breadfan
The Prince
Stone Cold Crazy
So What
Killing Time
Overkill
Damage Case
Stone Dead Forever
Too Late Too Latealbum: "S&M" (1999)
The Ecstacy Of Gold
The Call Of Ktulu
Master Of Puppets
Of Wolf And Man
The Thing That Should Not Be
Fuel
The Memory Remains
No Leaf Clover
Hero Of The Day
Devil's Dance
Bleeding Me
Nothing Else Matters
Until It Sleeps
For Whom The Bell Tolls
- Human
Wherever I May Roam
The Outlaw Torn
Sad But True
One
Enter Sandman
Batteryalbum: "St. Anger" (2003)
Frantic
St. Anger
Some Kind Of Monster
Dirty Window
Invisible Kid
My World
Shoot Me Again
Sweet Amber
Unnamed Feeling
Purify
All Within My Handsözellikle ilk 5 albüm baz alınıdığında tercih yapmak harbiden de çok zor gözüküyor.yine de master of puppets-...and justice for all ve black albüm üçlüsünden biri ön plana çıkabilir.ama yok ya diğerlerine kıyamam o zaman
hepsi 10 numara albüm anasını satayım!
kesinlikle...
is life over? this life's over! or has it only just begun?
The Unnamed FeeLing
VazGeçiLmezim...
ŞEREFSİZLERE, RUH HASTALARINA, KALLEŞLERE, ADİLERE, RUHSUZLARA, İKİ YÜZLÜLERE, KARAKTERSİZLERE, KORKAKLARA, YALANCILARA RAĞMEN, DURMADAN, YILMADAN.. `METAL`
komik yazılr gördüm kill 'em All dan sonra bitmiş falan bu insanlar kafa mı buluyo yoksa hiç mi müzik kulakları yok metallica MASTER OF PUPPETS albumuyle trash metali ayrı bir yere çıkarmıştır demek fazkla abartı olmaz herhalde ve diğer albümlerindeki şarkılar Fight Fire With Fire,Creeping Death,Blackened,one,Sad But True,kim dinletebildi bu şarkılar ayarında parçalar
benim hit albümüm MASTER OF PUPPETS dir
LONG LIVE ROCK N ROLL
Kesinlikle en kaliteli olan gruplardan bi tanesi. Ne kadar son albümü çok kötü olsa da benim için hiç bi zaman yeri değişmeyecektir yani. Ben Master Of Puppets, Ride The Lightning ve Black Album arasında kaldım ama Black Album biraz daha öne çıkıyo gibi sanki.
Çok sahiplenmeden, Çok ait olmadan yasayacaksin.
Hem her an avuçlarindan kayip gidecekmis gibi,
Hem de hep senin kalacakmis gibi hayat,
İlişik yasayacaksin.
Ucundan tutarak...
Can YÜCEL
Cidden anlayamıyorum nasıl bu kadar garip düşünebildiğinizi...Yani Metallica'yı her şekilde savunmaya çalışanlar...
Körü körüne Metallica'ya bok atan veya sadece ortama ayak uydurmak amaçlı böyle yapanlar haricinde gerçekten bu müziği dinleyen ve bilen kişilerin yorumlarına bile tahammül edilemiyor...İnanın ilk iki saydığım tip insan dışındakiler olarak çoğumuz sizden daha çok seviyoruzdur Metallica'yı...Bu da sakın ukalalık gibi anlaşılmasın siz-biz olayı sadece sınıflandırma...
Ben şehsen sert tepkilerimi Metallica'yı kötülemek için değil "sevdiğim için" veriyorum mesela...O albümleri yapabilmiş bir grubun şimdiki haline bakınca üzülüyor insan...Justice'den sonra hiçbir albümünün beş para etmediğini düşünüyorum...Tabii ki türünü değiştirir ve o kalıplarda değerlendirilirse her sanatçı/albüm başarılıdır...
Metallica bir "Kill'em All" veya "Justice" ayarında albüm yapsa nasıl thrash ezici bir önplana çıkar...Ama dediğim kesim şimdiki Trivium'a utanmadan thrash diyen zibidiler değil gerçekten bu müziği sevip Metallica'ya sırtını çevirmiş insanlar..Bu potansiyele sahip dünya üzerindeki ender gruplardan biri Metallica..
Bu kadar eleştiriyi haketmelerinin temel sebeplerinden biri de bakıyorsun Exodus'a Destruction'a Kreator'a %100 aynı olmasa da tabii ki eski albümlerine nazaran iyi albümlerle hala yaşamlarını sürdürmekteler aynı dönemlerin grupları bunlar..Ha keza Metallica'dan 10 yaş eski bir Maiden gerçeği var...Çizgisinden hiç sapmayan ve inanılmaz bir albüme imza atan...İnsan bu grupları gördükçe daha da üzülüyor Metallica için tabii ki...
Bir grubun kendini kanıtlaması şu andaki yaptığıkları yüzünden eleştirilmemesi anlamına gelmez ki...Bu hala Metallica'yı thrash metal grubu olarak görmek olur...Daha doğrusu nüans burda işte...Metallica Justice'i yapıp dağılsaydı çok sağlam bir thrash grubu olarak akıllarda kalacaktı orjini de o çünkü...Ama şimdi bu gözle baktığımız için biz/ben doyurucu gelmiyor yaptıkları müzik ve thrashle alakası yok...Ki bence Justice'den sonraki hiç bir albümü güzel/thrash değil...Thrash grubu olarak değerlendirilmesi gereken ama thrashle alaksız şeyler yaptığı için tüm eleştirileri hakeden grup Metallica...
St.Anger mesela...Bu albümü savunanları anlamak mümkün değil...Tamam sen sev başka bir tarzdır bu albüm ama iyi değil Metallica için yüzkarası bir albüm...E böyle de eleştirince biz "yok efendim çekemiyorsununuz" "Metallica'ya bok atmak moda" vb gibi saçma sapan şeyler söyleniyor...
Tamamen kişisel olarak da Slayer'ın Metallica'nın Exodus'un sevmesem de hiç Megadeth'in,şu andaki gözde olan Trivium,Mastadon,Chimaira,Slipknot vb gibi alakasız gruplarca desteklenmelerini veya altlarında çıkmalarına sinir oluyorum...
En son da Metallica ilk albümleri ayarında bir albüm yaparsa kim niye eleştirsin diye bitirmek istiyorum...
Saygılarımla...
Good friendly violent fun in store for all..
Hammer of Justice Crushes You,Overpower
I Cant Believe The Things You Say
I Cant Believe
I Cant Believe The Price You Pay
Nothing Can Save You
Justice Is Lost
Justice Is Rape
Justice IS Gone..
falla hepicii güzel bea sonuçta bu metallica yahuu![]()
sad_but_true
ride the lightning,gerçi her albümü güzel(st anger kabusundan sonrası için bi şey diyeme) ama buna alternatif olarak and justice for all diyebilirim,metallica yı
Onlar benım ıcın bırer ılahtır onlar bırcok ınsan gıbı benı de kendı ateslerıyle kutsadılar Yıllardır onların fanatıgıyım bırcok ksıı onarlın yumusadıgı dusuncesede onarl her zmn kendıne yenıledıler ve dıger gruplardan bbu sayede ayrıldırla.Onlar sıradan olmaya karsı savastılar Sacma kurallara buroksılere sahte dunyaya ve en buyugu ıcmızdekı gercek bızı cıakrtılar ortaya Onlar her zmn ılham kaynagı oldular her gruba ve her ınsana!!!!!
St_AnGeR
Onlar kadar soz yazan bır grup o da ıron maıden dır herhalde.Ama yıne soyluyor her zmn METALLİCA cunku onlar kendılerını yıllar onmce kanıtladı Ve farklarını gosterdıler herkese Onlar cokusu ve yukselısı bılen sayılı gruplardan!!!
St_AnGeR
Bence boyle bır anket cok sacma cunku en ıyısı olmaz her albumlerı her sozlerı harıka onların!!!!bu tartısılmaz ve oylanmaz benım ıcın!!!!
St_AnGeR