Forum
ben yeni başladım bu gruba ancak herifleri oldukça hayvan buldum!harikalar
asla sewemedim bu grubu sewemicemde galiba
son olarak şöyle diyim Marduk BM dinleyicisinin basacağı en önemli basamaklardan biridir.Bu basamağa basmadan çıkılmaz derim.
Senin çıplak cesetin
Güneşin batışı kadar güzel, güneşin ilk ışıklarıyla
Fakat senin soyulmuş, ağarmış kemiklerindi
Benim gerçekten nefesimi kesen
ben yeni başladım bu gruba ancak herifleri oldukça hayvan buldum!harikalar
Eğer yeni başladıysan dinlemeye.
Dark Endless (1992)
Those of the Unlight (1993)
Opus Nocturne (1994)
üçlüsü ile başlamanı tavsiye ederim.Tabi kült kabul ettiğimiz Fuck me Jesus (1991) demosunu da ekle en başa.Eskilerden başlarsan grubu daha iyi özümsersin sonraları da zaten Heaven Shall Burn ve özellikle Panzer division la oldukça şaşırıcaksın..
And just look at these men: their eye saith it- they know nothing better on earth than to lie with a woman.Filth is at the bottom of their souls; and alas! if their filth hath still spirit in it!
Al sana black metal!!! blackmetalin özgürlüğüne kavuşmasında enbuyuk katkısı olan ve bu tarzda kendini ispatlamış ve sevdirmiş dedelerimizabarttın hoca herifler sövmüyo... 1460 yılların sonunda eflak falan o civarda olup biteni anlatıyo adamlar... türkleri katlettiklerinden falan bahsediyo... hatta grubun bi röportajında türk karşıtı olmadıklarını hatta türk arkadaşları olduğunu ve nightwing albümü yüzünden yanlış anlaşıldıklarını vs. okumuştum....
çok sağlam gruptur acayip severim... gerçi baya bi dağıldı ama eski albümler falan acayip kalitedir.... tercih ettiğim albüm: panzer division marduk ve heaven shall burn...
sövmese bile türklere piliç,korkak vs. demediği kalmıyo. 2. si tarihi tamamiyle çarpıtıp anlatıyo olayı. 3. sü isveçli adam romaniada olan olayı niye anlatıyo kıçına mı giriyo? dracul va domni de de aynı fenomen sözkonusu.
abarttın hoca herifler sövmüyo... 1460 yılların sonunda eflak falan o civarda olup biteni anlatıyo adamlar... türkleri katlettiklerinden falan bahsediyo... hatta grubun bi röportajında türk karşıtı olmadıklarını hatta türk arkadaşları olduğunu ve nightwing albümü yüzünden yanlış anlaşıldıklarını vs. okumuştum....
çok sağlam gruptur acayip severim... gerçi baya bi dağıldı ama eski albümler falan acayip kalitedir.... tercih ettiğim albüm: panzer division marduk ve heaven shall burn...
sövmese bile türklere piliç,korkak vs. demediği kalmıyo. 2. si tarihi tamamiyle çarpıtıp anlatıyo olayı. 3. sü isveçli adam romaniada olan olayı niye anlatıyo kıçına mı giriyo? dracul va domni de de aynı fenomen sözkonusu.
O konuda zaten bir çok açıklama oldu.Marduk grubunu savunacak değilim.Ama bizim tarihimizde yazanların bir o kadar alakasızı da yabancı tarih kaynaklarında yazıyor.Sonuçta gerçek nedir tarihe bakarak kesin bir yargıya varmak zordur.Morgan o lirikleri yazarken yabancı tarih kaynaklarında ne anlatılıyorsa o şekilde yazdığını söylemiştir.Ve Vlad ın türkleri ezdiği,aşaladığı söylenmektedir.Türklerin tek avantajının sayılarının fazla oluşu,Romanya nın soyluların ülkelerini satıp Osmanlı ile işbirliği yapmasından dolayı Vlad ın öldürüldüğü aynı şekilde babasının da vatansever olmasından dolayı soylular tarafından katledildiği öncesinde tek başına tüm Türklere korku saldığı anlatılmaktadır.100 lü tabir edilen adamlarıyla binlerce türk ü öldürdüğünü defalarca öldürülmesine rağmen tekrar dirildiğini anlatır.
Black metal in Transilvania mitleri ve tarihi ile büyük ilgisi vardır..Norveçlisi de İsveçlisi de birçok Black metal grubu da efsane olarak nitelendirdikleri bu adamı anlatmaktadır.Dark throne -Transilvanian hunger Mayhem -Funeral fog liriklerine bakın Transilvania da doğann hüküm sürmediğini farzettikleri bir bölge ile ilgilidir ve Dead in kendi lirikleridir röportajlarında Funeral fog'un hikayesini dehşet ve delilik dolu bir tasvirle anlatmıştır..Ölümündede I love transilvania tshirt ünü hatırlıyorsunuzdur.Vlad Dracul'un tanrısızlığı,merhameti olmayışı ve kötülüğünde sınır tanımaması kendisini efsane yapmıştır.En ufacık olaylardan dolayı kendi vatandaşı olsun olmasın herkesi güpegündüz kazığa geçirerek sırf diğer insanlara ders olsun diye halkın ortasında öldürmüştür.Osmanlı elçilerini milli kıyafetler giymesinden dolayı huzurunda çıkarmalarını istemiş bunu yapmıyan elçilerin kafasına kazıkları çakmıştır.Vlad korkunun büyük gücüne inanmıştır ve en büyük gücü kötülükle insanlara yaygın bir korku salmayı başarabilmesiydi.Hatta birçok kaynağa göre ölümden dirilmesinin sebebi Tanrı nın ne cennetine nede cehennemine Vlad'ı kabul etmemesidir.Tabi bunlar dinin propagada araçlarıdır.Vlad ın hiçbir zaman tanrı ile işi olmadı ne varlığına ne cennetine ne cehennemine inandı...
Aç gözlülük her türlü ordudan daha güçlüdür denir,ama ben çok daha güçlü bir silah biliyorum.Korku!
Prens Vlad Dracul..(1476)
And just look at these men: their eye saith it- they know nothing better on earth than to lie with a woman.Filth is at the bottom of their souls; and alas! if their filth hath still spirit in it!
marduk'un lirikleri tarih bilimcileri tarafından yazılmıyor. adamlar ellerindeki kaynaklara göre yazıyorlar sözleri. tabi ki transilvanya hayranlığı da yok değil. ama bu artık bm'in başlıca konularından biri neredeyse.
zaten üzerine çok cici açıklamaları oldu grubun. 2005de ellerine bayrak tutuşturup tatminde oldu yurdum fanları.
kadro morgan dışında tamamen değişmiş olsa da bm tarihinin en büyük gruplarından biridir. müziği ile ilgilenmek gerek.
ibneler sizi
funeral bitch sarkısına hasayım bana gore pure black metalı Immortaldan snra en ii yapanlar
İçimi Kemiriyor Zifir!!!
bu grup iyidir.
bundan sonra iyidir kotudur yazicam detaya gerek yok.
And I cannot ignore
Smiling at the memories
When I slaughtered the whore!
Al sana black metal!!! blackmetalin özgürlüğüne kavuşmasında enbuyuk katkısı olan ve bu tarzda kendini ispatlamış ve sevdirmiş dedelerimizabarttın hoca herifler sövmüyo... 1460 yılların sonunda eflak falan o civarda olup biteni anlatıyo adamlar... türkleri katlettiklerinden falan bahsediyo... hatta grubun bi röportajında türk karşıtı olmadıklarını hatta türk arkadaşları olduğunu ve nightwing albümü yüzünden yanlış anlaşıldıklarını vs. okumuştum....
ya iyi bir şekilde bahsetseydi iyi olucaktı grup şimdi kötü bahsetti kötü oluverdi..tarihi carpıp anlatıo diosun sankı bız kendı tarıhımıze bunu yapmıoruz..tarıh ı artık kımse tarafsız savunmuo zaten..herkez ne duyarsa onu dogru sanıo ,adamalr bı kere turklere okadar sovüp saydırsalar nıye turkıyeye gelme geregı duysunlar,pekı marduk turk dusmanıysa avrupada marduk sıklenmedıgı halde neden turkler marduk'u sevsın...mılleyetcı duyguların kabarıosa ozaman dınleme,isveçli adam niye romanyadan bahsedıomus dıosun nıye bahsetmesın bı kere her yerde bole seyler oluo neden ozman cogu grup 2.dunya savasından bahsedıo onlarında mı kıcına gırıo...nese a.k son albumu dınedım ne alaka marduk da clean vokaller ya kotü olmamıs ama sertlıgın dogruklarındakı marduk dan beklenmeyen bişey garıp geldi.. panzer dıvıson dakı mardukdan eser yok..
Guttural Slamming Brutality Crew...
Marduk yılların black metal efsanesi son albümüyle ayakta kaldığını gösteren nadir black gruplarından.son albümlerde çok sağlam ama gönül those of the unlight,heaven shall burn,opus nocturne tadında birşeyler olsun istiyor.panzer division marduk albümüne gelirsek marduk'un en agresif albümüdür ve hatta black metalde de en sert albümlerden biridir
elindeki ana riff yapısını döndüre döndüre tekrardan çalıyor.bir bakıma olağan birşey ama tekrara tekrar 3-4 kere bir şarkıdan aynı riff kalıbından başka hiçbir şey olmaması sıkıcı bir unsur bir bakıma.bu dediklerim baptism by fire şarkısı için ve belli başlı dinlediğim şarkıları için geçerlidir.diğerleri nasıl bilmiyorum ama çok özgün bir soundu yok sanırım.biraz bayma olabilitesi yüksek gibi geldi.daha dinlemek lazım tabi.
..into the mighty forest from throne of the dark mysticism.
http://www.youtube.com/user/Tordenskrall
aşırı derecede gürültü, hayvan bi grup. bunlar müzik yapmıyo bence.
Ölüm aslında insanın sonsuzluğa doğumudur.
Son albüm Rom:512 bomba Nazilerin ilk panzerinin adı aynı zamanda..tavsiye ederim Morgan oldugu sürece dinlenecek grup
At War With Grindcore !
Gagana/Shıt: Hyper Sıck Vıolent Gore/Noıse Project By:Kurtlubeyın
http://www.strasbourgcurieux.com/fourrure/
Forever fuckıng underground!
Antı-Homoseksual sound ..