Forum
ben hala seviyom
+1 in flames ashkım bitmedi bitmes
the jester race benje en ii albmleri dinliorum we dinlemeye dewam edicem bi de gelseler de canlı dinnesek beawz
![]()
ill fight the heathens.........................................
çok ii grup hocam beeeeeeeeeee
Vokal (slaves of god)
teknik acidan oldukca iyiler sozlerde oyle grup olarakta tabiki. ama son calismalar albumler (vokal)yani beni tatmin degil sadece mutsuz etmistir.umarim deneysel bir calisma olarak kalir.
And I cannot ignore
Smiling at the memories
When I slaughtered the whore!
offf abi yaa in flames aq ötesimi war yaa tüm albümleri iidr ama clayman ve Reroute to remain'ı tek geçerim,,bnce come clarity de çok sağlam albüm çıktığından beri günde iki kes baştan sona dinliorm
in flaaaaameeeeesssssssssss abi yaa söse gerk warmı aq
As god's reflection tests my pride
abi in flames süperdir ama son albümlerinde biraz yumuşama oldu(piyasa öyle gerektirio)
the jester race ve december flowers şarkılarına bayılıom
Welcome to deep of my Hades
çok sefdiim dinlemekten sıkılmadığım bi gruptur in flames the jester race bence en iyi albümleri
myspace.com/turkmetalbands

[url=http://www.guvenceylan.net]
[url=http://www.kapakmagazin.com]
Bazı gruplara karşı fazla hassas olabiliyorsunuz..Size "hayal" bahşeden adamların sizde yaratacağı en ufak bir hayalkırıklığında tepkiniz büyük oluyor..METALLICA Load'u ve Reload'u yaptığında kimilerimiz onları "dönek,satılmış vs." ilan ederken,kimilerimiz ise hararetle savunmaya çalışmıştık..Oysa ikisi de yanlış olmalı..Şunu kalın kafalarımıza sokmalıyız ki,grupların gireceği müzikal yollar onların bir tercihidir ve bizlere sadece yapacakları çalışmaları beğenmek veya beğenmemek düşer,onları asıp kesmek veya sırf onlar yapıyor diye her türlü materyallerini savunmak koca bir yanlışlık..Evet ST.Anger METALLICA için çok kötü bir albüm,evet Reload'un eski METALLICA ile alakası yok..Ama burada devrim yapmış bir gruptan söz ediyoruz ve onlar saygıyı sonuna kadar hak ediyorlar..Ben ne yaparlarsa yapsınlar Metallica önünde eğilirim..Ancak karşıma ST.ANGER çıktığında albümü kendi zevklerim ve müzik bilgim çerçevesinde yorumlayıp,beğenip beğenmediğimi söyleme ve albümü dinleyip dinlememe hakkına da sahibim..Sadece bu kadar..Fakat bizler bazen çizmeyi aşıyoruz..Bugün IN FLAMES'in müziğinin gözle görülür bir değişim geçirdiğini kimse inkar edemez,fakat son hallerini beğenmiyor olmamız onları aşağılama hakkını bize tanımıyor;onlar bir nu-metal grubu değiller,Linkin Flames hiç değiller..
Zamanında en manyak IN FLAMES fanlarından biri olmama rağmen,ben bile,Soundtrack To Your Escape ile doruğuna çıkan düşüncelreimle buun"yozlaşmak olabileceğini" düşündüm..Fakat başta belirttiğim hassasiyetten ve aşırı sevgiden/beklentiden kaynaklanan bu -doğru veya yanlış -reaksiyona rağmen,hiç bir zaman onları aşağılamaya,onları "Linkin Flames" diye adlandırmaya,"Nu-Metal'ci lan bunlar" demeye ve bir kalemde IN FLAMES'i silmeye yeltenmedim..Bunu yapan adamların kalın kafalarındaki müzik anlayışlarını değiştirmeleri,sorgulamaları gerekiyor..Evet bana da Jester Race mi STYE mi deseler,Jester derim,ama artık hayalimdeki müziği yapmıyorlar diye onları aşağılamam son derece sakar bir tutum olurdu..Bu anlamda,yabancı internet sitelerindeki "fuck'larla,shit'lerle" dolu albüm yorumları sadece yobazlık..
Sabit ve sığ fikirlerin,komplekslerin ve sövüp sayma anlayışlarının yanlışlığını vurguladıktan sonra şimdi müziğe,Come Clarity'ye dönelim..
Ayrıntıya girmeden,COME CLARITY'de ilk olarak gözüme çarpan iki şeyi söylemek istiyorum..Bunlardan birisi davul,diğeri ise vokal..Davul tonu RTR ve STYE albümlerine nazaran daha belirgin ve doyurucu,üstelik Daniel Svensson performasını resmen katlamış..Davulun "davul" gibi olması,albümün önceki 2 albüm gibi yapay bir hava taşımasını engellemiş,zira zaten son 2 albümde(coma clarity milatında tabiî ki
) kimi yerlerde kullanılan efektler,bas ve gitar tonunun seçimleri müziklerde yeterince yapay bir hava yaratırken buna bir de sevimsiz bir davul eklenince müzik iyice donuklaşıyordu.Ve vokal..Anders benim son 2 albümde pek beğenmediğim performasını bu albümde kırmış ve çok daha sert ve tutkulu söylemişti..Clayman dönemini aratmıyordu kesinlikle
.. Ayrıca clean vokallerde de oldukça başarılıydılar.. Bu müzik adam gibi bir vokal olmadan çekilmiyor ve Come Clarity'de Anders Friden yeteneklerini olabildiğince ortaya koymuştı,çok tatmin edici bulduğumu belirtmeliyim..
Albümün IN FLAMES'in yeni dönemine ait olduğunu söylemekte bir sakınca yok sanırım,çünkü RTR veya STYE'deki tat Come Clarity'de de var.Metalcore tadındaki bölümler,SOILWORK'de de sık görülen kesik gitar riffleri,o "modern Rock" havası..Fark kabaca nakaratlarda ve melodilerde kendini gösteriyor,bu anlamda melodi yaratma konusundaki tartışmasız gücüyle IN FLAMES SOILWORK dahil tüm benzer Gothenburg soundlu grupları açık ara solluyor..
Albüm Take This Life ile başlıyor,Son derece hızlı bir girişe sahip..Parça su götürmez bir Melodik Death parçası,ancak muhteşem nakaratını da her hangi bir Melodik Death grubu değil,IN FLAMES yaratabilirdi..Anders'in Take This Life! çığlığına ve şarkının bununla başlayan nakaratına bayıldım,çok sıkı bir giriş şarkısı olmuştu zamanında hala öyle
..
2. şarkı Leeches ise albümdeki favorimdi..Çok orjinal bir girişe sahip değil,ancak 45. saniyede öyle bir gitar bölümü giriyor ki..Bu melodi ancak gökyüzünden aşağı dökülebilir..Şarkının IN FLAMES'in eski dönemlerinden farksız çok tatlı soloları var,ama o nakarat Tanrım,işte bu harika..!Dinlerken içimden sessiz bir çığlık kopup gökyüzüne doğru fırlıyor sanki.(It burns,It rips,It hurts..)
Reflect The Storm ise vokalin yine hünerlerini döktürdüğü,topluluğun yeni dönemiyle CLAYMAN zamanlarındaki lezzetinin bir karışımıydı..
Ve Dead End..Albümün dinlemesi en zevkli parçası belki de,üstelik ilk kez kullanılan bayan vokaliyle IN FLAMES için bir yenilikti..IN FLAMES'e ait hızlı girişin ardından Evanscence tadında bir bölümle girizgah yapan kızımızı Anders'in harika vokali yarıveriyor..Şarkının nakaratı da çok güzel..Ve şarkının 2:07'den 2:28'e kadar olan bölümü..Korkunç!!!..Ne diyeyim,işte bu IN FLAMES!!!O melodiyi,o soloyu ancak IN FLAMES'den duyabilirsiniz ve elbet o "yaratıcılığı"..
Scream ise RTR dönemini hatırlatan,güzel giriş melodisiyle albümün bir diğer iyi parçası..Son derece hızlı ve gaz bir parça,metalcore diyebileceğimiz bölümleri ve kimi yerleri ile SOILWORK'ün Figure Number Five albümünü hatırlatıyor..Ardından gelen Come Clarity ise albümün slow tek şarkısı..Girişteki gitar melodisi güzel ancak şarkının nakarat dışında fazla çekici bir tarafı yok..Nakarat demişken bunu bir daha vurgulamak gerekiyor;bu grubun şarkılarını bir kaç kez dinledikten sonra nakaratlara kesinlikle kapılıyorsunuz..IN FLAMES'i bugün bu kadar popüler yapan ve onu Metalin zirvesine taşıyan en önemli unsurlardan bir tanesi bu..Çünkü sadece kemik melodik death dinleyicisinin ya da IN FLAMER'ların dışında bir çok Rock dinleyicisinin de rahatlıkla kapılabileceği modern ve çok yaratıcı bir anlayışları var..Özellikle Come Clarity'nin nakaratları bu anlamda çok başarılı ve bir kaç kez dinlendikten sonra akılda kalıcı olması kaçınılmaz..
Yine harika nakaratıyla Vacuum ve bitişi sırasında müthiş bir hıza ve karmaşaya ulaşan Pacing Death's Trail hızlı parçalar..(Özellikle Pacing Death's Trail Colony döneminden fırlamış gibi)..Crawl Through Knives ise giriş melodisiyle IN FLAMES dinlediğinizi hemen hatırlatıyor,şarkı modernleşmiş Gothenburg soundunu taşıyor yine..
Versus Terminus ve ardından gelen Our Infinite Struggle yine son derece hızlı ve kaliteli parçalar,topluluğun son dönem müziğine ait geçişleri var,nakaratları yine güzel,ancak kapanışın bir öncesindeki şarkı Vanishing Point bambaşka çünkü özellikle girişi ve hakim melodileriyle,sololarıya tam anlamıyla IN FLAMES karakterini yansıtan korkunç lezzetli bir şarkı..Albümdeki bir diğer favorim kesinlikle..Yine 2:11 de başlayan o melodiyi ve soloyu ancak IN FLAMES yapabilir..
Kapanış bölümlerinin de en az intro'lar kadar önemli olduğunu düşünürüm.Örneğin DARK TRANQUILLTY'nin The Mind's Eye adlı kapanış parçası ürkütücü derecede güzeldir..En derininize simsiyah bir el uzanıp orayı karıştırır ve deliliğe kadar uzanan duygularınız kapkara çalkantılı bir deniz olup sizi bir oraya bir buraya çarpar..(O şarkıyı bir film çekseydim mutlaka kullanırdım,hatta o şarkıdan bir film bile çıkarabilirim)
Your Bedtime Story Is Scaring Everyone da benzer şekilde garip,ürkütücü bir kapanış parçası..Bir yerde okuduğuma göre Anders bu şarkıyı sürekli kötü olayları,savaşları,cinayetleri vs. anlatan akşam haberlerinden esinlenerek yazmış..Sonuç ise son derece iyi bir kapanış çalışması olduğu..
Özetle Come Clarity,Reroute To Remain ile yeni bir döneme giren IN FLAMES'in bu döneminin en sert,en iyi,en kaliteli ve en "In Flames" albümüydü..Colony'den,Clayman'den ve IN FLAMES yaratıcılığından lezzetlerin yerleştirildiği,ama yeni IN FLAMES müziğinden de kopmamış bir çeşit sentez albümü diyebiliriz buna..Prodüksiyon açısından da son 3 albüm içinde en iyisi..
IN FLAMES WE TRUST!!
Evet bu nerden çıktı böyle diye soracak olursanız,son zamnalrda haksızlık ettiğim bir grup.Onlar benim ilkimdi.Ve hala öyleler.Albümlerini hala ilk günkü gibi lezzetle dinliyorum.dinleyeceğim
.Evet onlar benim ilkim
..
MAKE A CHANGE... KILL YOURSELF!
Yazdığın herşeye katılıyorum. Rtr nin çıkışıyla bende ilk başta hayal kırıklığına uğramıştım. Hatta uzun süre rtr den hiç bir şarkıyı dinlemedim.. Daha sonra ufak ufak şeyler farketmeye başladım şarkılarda ve in flames in amacı dank etti kafama.. Ardından Sountrack to your escape geldi ve daha sonra Come Clarity.
Adamların kalitesinin ne kadar yüksek olduğu en azından beraber çıktıkları gruplardan anlaşılabilir.. Herşeyi bir köşeye bırakırsak. Tek başına bir akım yaratan. Taklit etmeyen kaç tane grup sayabilirsiniz ki bana? Swedish Melodic Death, Gothenburg sound. Bunlar In Flames sayesinde tanıştığımız şeyler..
Probably the best band on the world!
Kim ne derse desin. Come Clarity, Clayman, Colony, Jester Race, Whoracle gibi albümler yapabilmiş bir grup saygıyı çok fazla hak ediyor..
PS : Come Clarity in flames in ilk defa hatun vokal kullandığı şarkı değildir.
Lunar Strain albümünde "Everlost II"de de hatun vokal kullanmışlardır.
"My beginnings are lost in the darkness of the past. I am not dead nor am
I alive? I am undead, forever!"
Yazdığın herşeye katılıyorum....
PS : Come Clarity in flames in ilk defa hatun vokal kullandığı şarkı değildir.
Lunar Strain albümünde "Everlost II"de de hatun vokal kullanmışlardır.
Gözümden kaçmış az önce şarkıyı açtığımda fark ettim teşekkürler düzelttiğiniz için.Ayrıca hemfikir olmamızada sevindim
MAKE A CHANGE... KILL YOURSELF!
benim sevdiğim in flames lunar strain,the jester race,the whoracledekiyidi.soundtrack to your escape,come clarityi bazı bilmezlere melodik isveç death metal albümü diye tanıtıyorlar,sinirim bozuluyor.in flames the colony ile birlikte bitmiş bir gruptur.herkes takmış in flamese kardeşim bu dünyada tek melodik grup in flames değil, ki artık isveç sounduyla alakası da kalmadı
Probably the best band in the world...
Grubun son albümleriyle birlikte tarzının değiştiği bir gerçek ama her haliyle cok severim in flames i....
You live in black behind your eyes...
her albümünü saatlerce sıkılmadan notalarını do re mi faa sollll die aynı anda çıkarabileceğim
bi gruptur.. ![]()
http://metaltr.mybrute.com
bi şarkının ne kdr gaz olabileceğini gösterirler
Sell me the infection, it is only for the weak
On bleeding knees, I accept my fate!!