Forum
Siyahın ötesini görebilmek Dark Throne'un yeteneklerinden biri sadece...Karanlıkta ne yaptığını bilen (ve hisseden) bir grup olmanın asıl sebebidir işte bu. Yartıcılıklarının yanında sahip oldukları hislerin çeşitliliği sayesinde siyahın ötesindeki karanlığıda buluyorlar ve tahtlarını o karanlığın içinde biryerde savunuyorlar.
Efsane 1986'da Norveç'te başladı. Herkes gibi onlarda trash metalden etkilenmişti. özellikle Fenriz her fırsatını bulduğunda Celtic Frost'a bağlılığını belirtiyordu.1987 başlarında Ivar Engar ve Dag Nielsen gruba alındı ve bu sırada grubun ilk gitaristi odasında bir pop sanatçısına ait bir poster olduğu için gruptan şutlandı. Aynı yılın sonlarına doğru kendi yeteneklerinin iyice farkına vardılar, iş daha da ciddiye bindi ve DarkThrone ismini aldılar. Fenriz'e göre bu ismin etkilenim kaynakları Celtic Frost lirikleri ve Danimarkalı Blackthrone isimli bir fanzindi.
1988 başlarında ik demoları "Land Of Frost"u kaydettiler.Yoğun thrash etkileri taşıyan enstrümantal bir demoydu bu. Demonun hemen ardından gruba Ted Skjellum 2. Gitarist olarak katıldı.Ve böylece müziği karanlıla tanıştıracak olan 3 insan bir araya gelmiş oldu. 2. demoları "Thulcandra"da köklerindeki thrash metale ekledikleri death metal öğeleri ve Gylve Nagell'ın yaptığı pekte iyi olmayan vokaller bu demonun ilk göze çarpan özellikleriydi.Yine de henüz içlerindekini tam olarak nasıl dışarı çıkaracaklarını bilmiyorlardı. Bu demo sonrasıda gitarın yanında vokal görevinide Ted üstlendi ve bunun ne kadar yerinde bir karar olduğunun ispatı sırardaki demo olan "Cromlech"ti. Bu demo underground piyasayı altüst etmekle kalmayacak aynı zamanda gruba Peacville ile bir anlaşma yapma imkanıda sağlayarak ne kadar lanetli bir çalışma olduğunu gösterecekti .İsveç'teki sunlight stüyolarında geçirilen 1 hafta içinde grup ilk albümünün kaydını tamamladı.
SOULSIDE JOURNEY
DarkThrone'un ilk albümü 1991 başında piyasaya çıktı. Bu aynı zamanda grubun death metal yaptğı albümlerinin ilkiydi. Ted, Ivar, Gylve ve Dag'tan oluşan kadro karanlık ruhların ortaya koyabilmek için ter döktü. Albüm genel olarak ölüm teması üzerine kuruluydu ve her parça ayrı ayrı bu konuyu işliyordu. Albümde zaman zaman kullanılan klavyelerin yerinde olması albümün kalitesini gösteriyor, bazı efektlerin etkisiyle yaratılan ürkütücü hava albümde gothic bir yan ortaya çıkarıyordu. Sağlam growl vokaller ise bu havayı dahada ürkütücü kılıyor. Yetneğin ne kadar yüksek olduğu gitar ve davul arasındaki uyumdan anlaşılıyor ve gitarın bir rifften diğerine nasıl geçtiğini hiç bir zaman anlayamazsınız, zillerin sanki geri vokal yapan bir koro gibi kullanımı albüme extra puanlar katıyor..Ve eğer sadece davula yoğunlaşırsanız herşeyin orada saklı olduğunu anlarsınız, o sizi alıp başka bir moda sokar ve oradan çıkmanıza asla izin vermez!!!
Bu albümde grup tüm yeteneğni ortaya koydu, diğerlerinde de yeteneğin nasıl kötü yolda kullanılabileceğini...Genel anlamda bir death metal albümü olmasına rağmen diğerlerinin içinde cromlech isimli parça farklı yapısyla sivriliyor. Doğru...kim bilebilirdi ki bunun ilk adım olacağını...
"Soulside Journey" sonrası Dag Nielsen'in gruptan ayrılışı tek değişiklik değildi, aslında diğerlerinin yanında önemli bir değişiklik sayılamazdı bile. İlk albümün ardında DarkThrone garip bir şekilde imajda sounda, liriklerde müziğe kadar herşeyi değiştirdi. Ve eğer dışarıdan şöyle bir bakarsanız artık herşey çok daha iğrençti.
öncelikle death metalin işlediği ölüm teması artık onları pek etkilemiyordu. Daha karanlık şeylere eğilimliydiler ve bunu olabilecek en iğrenç şekilde dışa vurdular. Artık hepsinde corpse paint makyaj vardı ve yukarıdaki resimde olduğundan çok daha iğrenç görünüyorlardı. Artık gerçek isimlerini kullanmaktanda vazgeçmişlerdi.Ivar; Zephyrous, Ted; Nocturno Culto ve Gylve'da Fenriz ismini seçti.Artık herşey hazırdı ve 1991 sonunda 2. Albüm piyasaya çıktı.
We are A BLAZE IN NORTERN SKY...
"Soulside Journey"nin gruba kazandırdığı fanlar 2. Albümü dinlediklerin şoka uğradılar, çünkü sadece grubun logosu eskisiyle aynıydı."A blaze..."'in ilk parçası ürkütücü bir sample ile açılıyor ve Nocturno Culto'nun mırıldandığı birkaç kelimeden sonra giren müzik tüm karnlığıyla sizi vuruyor. İlk rifften sonra neye uğradığınızı şaşırıyorsunuz ve gitarları takip edebilmek için oldukça uğraşmanız gerekiyor.Gerçektende yeni DarkThrone ile tanışmak için "Kathaarian Life Code" mükemmel bir parça. Hemen göze çarpan diğer bir değişiklik ise vokaldeydi; Nocturno artık sırada growl vokal yerine çok daha garip, yırtıcı ve ürkütücü bir ses tonuyla bağırıyordu ve bu kuşkusuz grubun yeni haline daha uygundu.Fenriz yine ilk albümdeki gibi hızlı çalıyor bu albümde. Tüm parçalarda riffler fazla tekrar edilmeden sürekli değiştiriliyor bu da dinleyicinin içine düştüğü karanlığın farklı bir boyutunu daha gösteriyor. "Kataarian Life Code", "In The Shadow Of The Horns" , "A Blaze In The Northern Sky" , "The Pagan Winter" ...hepsi birbirinden asil parçalardır, hepsi karanlık, yalnızlık ve soğuğu aynı anda tattırıyordu. Albüm öncekinden çok daha kötü bir sounda sahipti, kapakta Zephyrous'un makyajlı hali vardır ve ilk albümün kapağından çok daha basit durur..Ama bunlar birer negatif etki olmaktan çok grubu girdiği yolda ne kadar kararlı olduğunu gösteren işaretlerdi. Tüm bunlar kaçınılmaz sonu hazırladı ve "A Blaze..." metal dünyasında kült statüsüne erişti. Bu konuda Mayhem'in "Demysteriis..." ve Emperor'un "In the Nightside..." albümleriyle beraber anılır duruma geldi.Ayrıca bu iki albümden daha önce yapıldığı için bir ilk olma özeliğide taşır.Grup bu albümü Mathem'in frontmanı Euronymous'a adamıştı, bu bile daha o zamandan Norveç'te piyasanın yakında ateşlenceğini gösteriyordu.
Bir yıl içinde grup çok az konser verdi, çünkü Fenriz live çalmaktan gerçekten nefret ediyordu. Bu bir yılı daha çok müziklerini iyice yerine oturtmak ve karanlığın dozunu artırmakla geçirdiler.
UNDER A FUNERAL MOON
1992'de grubun 3. Albümü piyasaya sürüldü.Kapak tazı bir öncekiyle aynıydı ama bu sefer kapakta Nocturno Culto vardı.Sound daha da kötü bir hal almıştı."A blaze..." e göre daha şiddetli ve daha karanlık bir albümdü bu. Fenriz artık ilk albümdeki gibi çalmıyor, gitar ve vokalin öne çıkmasına izin veriyordu. Noctuno Culto bu albümde en yırtıcı ses tonuna ulaştı. Albüm, hepsi saldırganlık, dehşet ve iğrençlik yüklü 8 parçadan oluşuyordu. Artık yeni tarzlarına iyice alışmışlardı. Bir başka deyişle içlerinde gömülü olan karanlığı nasıl dışarı çıkaracaklarını öğrenmişlerdi. Tabii ki bu albümünde başaısız olması beklenmezdi. Ve böylece "Under a Funeral Moon"da diğerlerinin arasında black metal tarihinin bir parçası olarak yerini aldı.Bundan sonraki 2 yıl içinde grup daha da karanlık bir albüm yapmak için uğraştı. Tabii ki bu sürenin bu kadar uzun olmasının başka sebepleride vardı.'93 yılında Eoronymous'un ölümü, Varg Vikernes'in hapse girmesi daha yeni gelişmekte olan black metal hareketini sekteye uğrattı ama onların durmaya hiç niyeti yoktu...
so pure...so cold TRANSILVANIAN HUNGER
Hiç şüphesiz grubun en çok tanınan, en aşırı albümü 1994'te piyasaya çıktı. Sonunda tamamen iğrenç katlanılmaz bir hal alan parçaları bu özelliğin artması için bilerek daha tek düze yazmışlardı..Kapaktaki, liriklerdeki herşey bunun yeryüzündeki en "black" albüm olması yönündeki çabayı ortaya koyuyordu.Albümün ilk parçası olan "Transilvanian Hunger" black metal fanlarının kafasına kazındı, 3. Sıradaki "Skald Av Satans Sol" ise birkaç yıl sonra Marduk, Dark Funeral gibi grupların izleyeceği yolun ilk örneğiydi. Herşeyden önce bu albümü anlayabilmek için gerçektende siyahın ötesini hissedebilecek kulaklara sahip olmak gerekiyordu. Bunlar dışında albümün birçok eleştiri alan yönüde vardı;kapağın içine büyük harflerle "Norsk Arisk Black Metal" yazmışlardı. Bu yüzden ırkçılıkla suçlandılar. önce Peaceville grubun böyle bir görüşü olmadığını ve kendilerininde bunu desteklemediğini açıkladı, ardından benzer birşeyi grup yapmak zorunda kaldı. Albümün ardından yayılan bir başka söylenti ise grubun Peacville'den ayrılıp Moonfog'a geçebilmek için kapagı ve soundu böyle kötü yaptığıydı.Yinede bu bir söylenti olmaktan ileri gidemedi. Albümün liriklerinde o zamanlar Norveç'teki en ünlü kişi olan Count Grishnackh (Varg Vikernes) Fenrize yardım etmiş 4 parçanın liriklerini kendi yazmıştı. Sonuç DarkThrone'un en ünlü albümü ve yer yüzündeki en siyah albümlerden biriydi...
DarkThrone
Is For
All The
Evil In Man
tamamiyle alıntı.arada kendi düşüncelerim var.resimlerle süslemek isterdim fakat beceremedim...umarım doyurucu olmuştur..
Eyw. Erhanım hoş olmuş
Cold be hand and heart and bone,
and cold be sleep under stone.
bi grup hakkında herseyı bılmıyorsanız o grubun fanı olamazsınız helvete nın demek ıstedığı su eğer darkthrone u çok sevıyorsan bu kadar apatal ınsanın bulunduğu bu sıteye forum bıle acmazsın eğer acıyorsanda herseyı adam gıbı yazarsın bır ıkı aylık darkthrone cular gıbı bır forum acmıssın yazdıklarından bellı oluyor bu grubuda buralara hakknda forum acarak zıyan etmeyınız ....
eyvaaaah arkadaşımız çok gaz yaa..dostum burda darkthrone fanı olduğunu idda eden mi var..ben niye görmedim..ben öle bişey demedim şahsen sadece darkthrone hakkında okuduğum bir yazıyı paylaşmak istedim.fan olmanın kolay olmadığını bende biliyorum hatta bunu başka bir başlıkta dasöyledim..çok sıkı bir orphaned land dinleyicisiyim bütün albümleri orjinal hemen hemen bütün sözlerini ezbere bilir ve manalarınıda bilirim..ama genede daha fan olmadığımı düşünüyorum..
darkthrone hakkında bişey yazmayın demişsin..bikere darkthrone hakkında yazı yazılmasını istemediğin forumda yazarsın böle sakat bi durum..eğerbu foruma darkthrone gibi ilahlar hakkında bişey yazılmasını istemiyosan yazar olmayacaksın bikere o siteye bu bir..iki bence bi sakınca yok zaten darkthronu bilen bilir dinleyen dinler..ben bu forum harici ravens gate i de izliyorum bişiler öreniyorum..sadece o forumdamı yazılsın bu gruplar hakkında bilgi..bence hayır..çünkü öğrenmek isteyen çok insan var..bırak onlarda öğrensin dinlesin..ha kötü yorum yapılırsa meraket önce ben karşı çıkarım..
orphaned land dınleyen bır ksının darkthrone hakkında bana muhalefet yapmasını onemsemem pek bu bır artı ravens gate hakkında da burda konusma orda da benım arkadaslarım var ve bnde uyeyım sakın olakı adresını verıp burdakı aptalları oraya da bulaştırma senle sınırlı kalsın ....
ok darkthrone fanı olduğunu ıddıa eden yok demek bence bu foruma yazanların avatarlarına bır bak ...
açmayın böle başlıklar herkes darkthrone cu olmudu nedir bu ya grubun tanımadan yorum yapmayın grubun zaten lekelenen bir şanı var son zamanlarda iyice rezil etmeyin bide old darkthrone geyine dönmesin bu iş
birben zaten ravens ın adresini verecekkadar embesil değilim..burda darkthrone hakkında yazan adamlar azda olsa bilgisi olan adamlar zaten yazıyo..ben sadece bilgisi az olan adamların dağarcığının biraz daha fazlalaşmasından yanayım..darkthrone u herkes dinlemesin die bişey yok abi..dinleyen dinler zaten dinlemeyen adam DİNLEYEMEZ.2parça dinler bune ya der kapatırve bidaha açma gereksinimi duymaz.dinlese bile ne anlar?bisikim anlayamaz. oyüzden benim içim rahat.tabi siz hala rahat değilseniz söyleyelim webmaster a silsin başlığı..sonuçta benden daha bilgili adamlarsınız (onura (Fenriz) sorarak ve ravens gate deki entry lerinizi okuyarakbu kanıya vardım)..
TRANSILVANIAN HUNGER albümünden günümüze kadar olan albümler hakkında bilgi verebilecekler var mı? yazarsanız çok iyi olur
ne bilgisi vericez ki abi ?
silence...
Harad...
orphaned land dınleyen bır ksının darkthrone hakkında bana muhalefet yapmasını onemsemem pek bu bır artı ravens gate hakkında da burda konusma orda da benım arkadaslarım var ve bnde uyeyım sakın olakı adresını verıp burdakı aptalları oraya da bulaştırma senle sınırlı kalsın ....ok darkthrone fanı olduğunu ıddıa eden yok demek bence bu foruma yazanların avatarlarına bır bak ...
Orphaned Land dinleyen Darkthrone dinleyemezmi nası bi savunmadır bu bunu es geçiyorum avatar mevzusunda da Darkthrone hakkında hiçbişey bilmeyip Fenriz'in nası bi davulcu olduğunu bilmeyen yoktur sanırım ki bende Fenrizi beğendiğimden avatar yaptım Darkthrone'u baz alma yani sadece Fenriz olarak düşün.Ama Darkthrone hakkında benim için yeterli olan bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.Bundan öteside beni ilgilendirmez sen istediğini yazar istediğin eleştiriyi yaparsın.Madem burdaki insanları beğenmiyosun gider ravensgate'de yazarsın kardeşim gereksiz tartışmalara girmezsin ok?
Cold be hand and heart and bone,
and cold be sleep under stone.
dostum fenriz çok iyi bir davulcu deyil fenrzi iyibir söz yazarı ve karanlık bir ruha sahip tek cross çalan bir davulcuyu çift cross çalan bir davulcuyla kıyaslayamazsın
DARK THRONE en mükemmel gruptur ve benim ilk göz ağrılarımdandır. FENRIZ tartışmasız harika bi davulcu ve KVELDV ile ikisi harika bi ikili oluşturuyorlar.
IO KAOS BAFOMET! IO PAN PAN PAN !!!
Karanlığa bu kadar yakın kaç grup vardır acaba???
bu ne ya????? bir grubu dinlemek için hakkındaki herşeyi bilmek mi gerekiyo?? böyle bi zorunluluk mu var? yada siz ananızın karnındayken mı öğrendiniz darkthrone'u??? sizin mantığınıza göre bilmiyenin dinlememesi gerekiyoki buda kimsenin dinlememesi demek unutmayınki sizde bir zamanlar bilmiyordunuz.... müzikle doğmadınız... yada gebelik sırasında annenizin karnından dünyadaki black yada death yada herhangi metal grupları hakkında bilgi edinerek doğmadınız!!!
grup başlığı açmak öle şu tarihte bunu yapmış şu tarihte öle olmuş diye açıklamadan olmuomu? şahsen ben 2 albümünü dinledim dinliyorumda ama haklarında özellikle bir araştırma yapmadım çokda bilgiye sahip değilim... ama sizin gibi ben süperim ordadada yazarım vs dien herifleri gördükce sinirden kuduruyorum.... bu başlığı açan ark.ımız açarken böyle bir grup var dinledim ilgimi çekti beni bilgilendirebilirmisiniz dese ne yapcaktınız acaba??? siteyi hacklemeye fln çalışırdınız heralde " EYWAH BAK NE DEMİŞ" karalamaktan vazgeçin saygı duymayı öğrenin SAYGI!!!!!!!!!