Forum
Lethe (Le)
çok seviorum tapıorum bu şarkıya..
..Lethe.. (H)

Bana yepyeni kelimeler verin. Yepyeni, hiç duyulmamış, mucizevi kelimeler... Bana bu ihtişam karşısında dağılıp, kaybolmayacak kelimeler verin. Yoksa devam edecek suskunluğum, dilim tutulduğu gibi kalacak... Ve biraz hayret kalacak geriye sessizlikten başka; biraz hayret, biraz da boyun ağrısı..
Dt damarım tuttu yine ![]()
![]()
MAKE A CHANGE... KILL YOURSELF!

Onları anlatmak için konuşmak yetmez.. Hiçbi zaman yetmedi ![]()
hedon!
your children wild and filled with death...
:.::ђανєη
hours passed in exile
feast of burden
haven
not built to last
....
Jeff Hanneman ile Kerry King kavga ediyorlarmış Tom Araya girmiş düzelmiş
@Linwe_Tiwele
Düzelttim resmi 
en sağlam albümleri şüphesiz the gallery.the mind's Idan sonra müziklerine klavye de girdi bu beni gruptan biraz soğuttu yalnız yine de o harika melodilerle her albümde sevenlerine müzikal keyif yaşatmayı başardılar ve başarıyorlar da her ne kadar fictionı charactera göre zayıf bulsam da
Damage Done..Ne Swedish Death Metalin ne olduğundan ne AT THE GATES'den ne de IN FLAMES'den bahsedeceğim..Ne Gothenburg soundundan,ne Dark tranquillity'nin THE GALLERY'den bu yana müziğinde meydana gelen değişimden söz açacağım..
Söz veriyorum brutal vokal kavramının bazılarının iddia ettiğinin aksine müziği bozmadığını falan da savunmayacağım..Hele böyle bir vokalin ayrı bir ensturman olduğunu falan asla söylemeyeceğim
..
Merak etmeyin,metal müzikte gitarların kuru gürültü olduğunu söyleyenlere de cevabım olmayacak..Bir anda hüznü,öfkeyi,isyanı ve koyu bir duygusallıkta ne varsa hepsini tek bir potada eritip,gitarların telinden oluk oluk üzerimize akıtan şarkılar olduğunu söylemem de mümkün değil..
Bestelerin ağlama nöbetleri sonunda mı yaratıldığı,yoksa dinlerken mi sırılsıklam olmamız gerektiği gibi sorularla da vakit kaybetmeyeceğim..
Sık aralıklarla yanıp sönen şimşeklerin aydınlattığı bir gecede,ıpıslak toprağın üzerine dizlerinin üstünde çökerek,gökyüzüne göz yaşları içinde haykıran bir isyan sesinin bu albümde bulunduğunu iddia etmem çok komik olurdu..Ne de olsa bu sesin,yer yüzüne ait olmadığını,gökyüzünde bir yerlerde açılmış sert bir hüzün bayrağının dalgalanış sesi olduğunu söyleyen birileri de çıkabilir..
Evet hiç birine yeltenmeyeceğim..Çünkü ben bu vokalin haykırışını,bu besteleri,bu gitar tonlarını,bu duygusallığı anlatacak kelimelere sahip değilim..Treason Wall,Hours passed in exile,Ex nihilo,Final Resistance,Single part of two benim anlatabileceğim şarkılar mı..?.Hiç sanmıyorum..
Ben dünyanın öteki ucundan duyulabilecek bir haykırışı ve artık griliğini terk edip siyahlaşmaya başlayan bir hüznün sesini taşıyanlara,sadece göz yaşlarımla teşekkür etmek isterdim..Ama onu bile beceremeyeceğim;bu şarkılar,bu öfke ve bu hüzün,sadece boğazımda düğümlenip kalacak çünkü eminim..
I brought you fires
that you put out
I brought you fires
for I cannot be without
I came with sadness
but this my shattered heart can't bear
Dark Tranquillity'nin tarzı melodik death metal olarak geçsede içnde thrash elementleride bulnduran bir gruptr zaten bunu kenileride belrtior ilk olarak Septic Broiler adında thrash metal grubu olarak kurulmus daha sonra death metal yapmaya başlamşlar zaten projector albumunden sonrada yine melodik death metal alt yapılarını,içeriğini koruyarak daha thrash metale yakın bir tarz benimsemişlerdir ve bu tarzda devam eden baba bir gruptur kendileri
ilk albumlerinde ve demolarında Anders Fridén vokal yapmasına karşın D.T'nin muziğine Mikel Stanne'nin daha bass bariton tarzı vokali daha uygun gidiyor yaw
Türkiyeye de 1 defa gelmişler ve Ankarada 1 kosner verip gitmişler 98 yıldna galibs bi yerde okumustum bende ama yılını tam hatırlamıyorum
While you were asleep I was awake to be part of the dark
While you were asleep I was awake to find the truth I had sought for
şuanda metaltr radyosunda special weekend'e seçilmiş olan grup...
http://metaltr.mybrute.com
Evet, 2 gün boyunca en çok dinleyeceğiniz şey D.T olacak ![]()
Ben de Dark Tranquillity başlığına Lethe den başka yazıcak birşeyleri olmayan insanların yazmamasını istiyorum
Acaba çok mu şey istiyorum..
hedon!
your children wild and filled with death...
:.::ђανєη
adam mesajı yazdığına pişman oldu bee..bi dövmediğiniz kaldı ![]()
Arnold Civardagezer
Bayadır giremiyordum foruma, bi bakayım dedim neler olmuş bitmiş diye. Hâlâ Lethe Lethe diye tutturan arkadaşlarımız var. Onları kınamıyorum ama lütfen biraz daha çaba biraz daha anlamak için gayret sarfedin. Bu grubun bir tane mi şarkısı var. Ne zamanlardır şu başlıkta yazıyorum Lethe de Lethe. Hayır bundan dolayı şarkının mahremiyeti kalmıyor zevk almıyorum dinlemesinden. Bu kadar dillerde dolanması gerçekten sıkıntı verici. Biraz dışarıdan bakmayı öğrenseydiniz konulara daha iyi anlardınız.
Look at that shell that is you;
Empty, fragile, weak;
Soon the battle is over,
Lost to Apathy...
Ben de Dark Tranquillity başlığına Lethe den başka yazıcak birşeyleri olmayan insanların yazmamasını istiyorumAcaba çok mu şey istiyorum..
+54564654123465
ayrıca d.t zıçtı nerde o melankoliii...........
Vokal (slaves of god)
lethe rüzgarı her forumda olduğu gibi burda da var anlaşılan. bu hastalık bitmeyecek , onun için bu tartışmayı geçiyorum. 2007'nin en iyi albümlerinden birini çıkardı grup 'fiction' adı altında. her şarkı muazzam. terminus , the lesser faith albümdeki en göze batan parçalar bence. diğer şarkılar da gayet çok sert ve dt'ye yakışır derecede güzel. son olarak şunu söyleyeyim , dark tranquillity bu albümle beraber çıtayı epey bir yükseltti , nasıl melodik death yapılırmış bizlere tekrar gösterdi. fiction bizleri epey bir oyalayacak sanırım. tek kelimeyle harika!