Forum
Kendilerini yıllar önce dinlerken ilah zannederdim melodik death metal olarak adlandırsalarda kendilerini death olma öğelerininin pek azını barındırıyorlar..
Death, Brutal Death ve Melodic death arasında dağlar kadar fark vardır.. Zaten bu nedenle birinin adı Death diğerinin adı Brutal death ve Melodic death.. Death metal den yola çıkarak oluşturulmuş farklı tarzlar bunlar..
"My beginnings are lost in the darkness of the past. I am not dead nor am
I alive? I am undead, forever!"
acayip bir grup bu dark t.vokali çıkarın müzik kendi başına şarkı olmuş akıyor zaten.bu adamın tenorlukla bir alakası var mı acaba?manyak bir ses,eşsiz güzellikte bir grup.bildiğim kadarıyla da bu tarzın grupları arasında en ağır başlı en olgun en mütevazı olanları bunlar.metalin teneke gürültü olmadığı ispatlayan ,diğer gruplara aşacak birşey bırakmayan aşmış grup![]()
Dark Tranquillity nin müziğine melodik diyen zihniyeti anlamıyorum ben..o zaman death yada ne biliim orphaned land,Melechesh vs gruplar ne yapıyo...direk melodik mi diyecez bunlara...dark tranquillity heavy metal grubudur bence diğerleri gibi...
Dark Tranquillity nin müziğine melodik diyen zihniyeti anlamıyorum ben..o zaman death yada ne biliim orphaned land,Melechesh vs gruplar ne yapıyo...direk melodik mi diyecez bunlara...dark tranquillity heavy metal grubudur bence diğerleri gibi...
Tabii bizim aslında DT'ye direkt olarak Black/Thrash/Folk/Gothic dallarında da eserler vermiş dememiz lazım ama işte biz anlamıyoruz naparsın iyi dinleyici değiliz kulaktan dolma bilgilerle..
Arkadaşım death metalin enstrumantal açıdan daha zengin; yer yer oryantal öğeler de barındırabilen versiyonu diyoruz bu türe ve bak görki Klavye vs gibi melodik hatta çok çok melodik aletler kullanılır..Hatta sondan bir önceki albümede bakıldığında arada hatun vokalde kullanmıştır..
Bu tür üzerinde vokalin bir çok tamamlayıcılık yapması yerine araya güzel müzik ögeleri girer ve biz bu grubu bu şekilde tanıdık.
Hadi Brutal vokal olduğu için Thrash Metal de olmadı at Melodik kısmını direkt Death Metal de ama bana Heavy deme.Ya sen hiç W.A.S.P,Motörhead vs.. dinlemedin ya da ben salağım ![]()
MAKE A CHANGE... KILL YOURSELF!
Dark tranquillity heavy metalmi?o zaman avatarında taşıdığın death'te heavy metaldi.Cidden saçmalamışsın heavy bilmesek tamam dicez
doom baştan aşağa melankolik bir duyguya sahiptir.dt'de melodi yüklü şarkılar yaptığına göre az biraz benzetmeye çalıştım.doom metal kadar duygu yüklü şarkıları çok iyi.
www.viril.anatolianrock.com
beyler saçmalık dediğiniz şeyleri söölerken halihazırda bulunan hiçbir bilgiden etkilenmek zorunda değilim..noctis,o zaman deathde heavy metaldi diyo.şindi bi bok bilmeden konuşma..ben death in biçok parçasını çalmış bütün roportajlarını dinlemiş biriyim...ve chuck bi roportajında şöyldiyo..biz death metali yaratmadık çünkü biz bir heavy metal grubuyuz...sadece müziği dinleyip karar vermeyin arkadaşlar müziği yapan adamın da ne dediğine bakın..amacım burda kimmseyle bilgi yarıştırmak deil dt de en sevdiğğim gruplardan..ben fikirlerimi kendi tarzıma göre ssöölerim..doorudur yanlıştır tartışırız..ama bi bok bilmiyo gibisinden tripler içine girmeyin..çünkü biz müzik dinleyen ve çalan insanlarız az çok bişilerde biliriz...
Swedish Melodic Death Metal. Der susarım. Dark Tranquillity'nin bir çok röportajını okumuş, hergün grubun sitesine giren, onlar hakkında her türlü bilgiye sahip olmaya çalışan biri olarak. Uzamasına gerek yok ne kadar araştırırsanız araştırın bu böyledir. Death kendisine heavy metal diyebilir, Dark Tranquillity direk olarak Swedish Melodic Death Metal olarak adlandırır kendini..
hedon!
your children wild and filled with death...
:.::ђανєη
beyler saçmalık dediğiniz şeyleri söölerken halihazırda bulunan hiçbir bilgiden etkilenmek zorunda değilim..noctis,o zaman deathde heavy metaldi diyo.şindi bi bok bilmeden konuşma..ben death in biçok parçasını çalmış bütün roportajlarını dinlemiş biriyim...ve chuck bi roportajında şöyldiyo..biz death metali yaratmadık çünkü biz bir heavy metal grubuyuz...sadece müziği dinleyip karar vermeyin arkadaşlar müziği yapan adamın da ne dediğine bakın..amacım burda kimmseyle bilgi yarıştırmak deil dt de en sevdiğğim gruplardan..ben fikirlerimi kendi tarzıma göre ssöölerim..doorudur yanlıştır tartışırız..ama bi bok bilmiyo gibisinden tripler içine girmeyin..çünkü biz müzik dinleyen ve çalan insanlarız az çok bişilerde biliriz...
En başta adam gibi yaz.Yok bi bok bilmeden yazma etme filan fulan nedir?Kelimelerine dikkat et.İstersen Death'i hatim et umrumda değil.Heavy metal çıkış noktasıdır.Chuck'ın da biz heavy demeside bundan kaynaklanır.Her zaman böylesi açıklamalar vardır.Iron maiden'nın eski vokali Paul di'anno özüm ve herşeyim punkım der ama gider heavy metal söyler.Olay burada söylenen değil icraat edilen tür.Chuck'ın dediği geldikleri özüdür temellidir.Eğer yapılan türle asıl özün ne olduğunu ayırt edemiyosan bu senin sorunun.Demekki okuduklarını anlamak istediğin biçimde okuyorsun.Ayrıca Dark Tranquillity'nin yaptığı tür bellidir Swedish death metal.Her yerde adamlar bu türü yaptıklarını söylüyorlar.Denemelik başka türde şarkıları vardır.Ama bu onların Swedish death'ten ayrıldıklarını göstermez.Artık death metalle gerçekten heavy'i ayıramıyosan daha ne diyim sana.Müzik icraat ediyoruz diyosun aradaki farkı daha iyi bilmen lazım.Heavy'le death arasındaki farklar ortada göz var nizam var kulak var.Benim söyleyeceklerim budur nokta.
adam bide calıyoruz Death parcaları herşeylerini bilirim havalarına giriyo suraya bak..senin gibi müzisyenler oldukca bu ülke bi yere gelemez zaten,tür şeysi yapmıyorumda hani bi yerdede bi fark wardır o da D.T nin heavy metal olmadıgıdır..bilgin olmadan yorum yapamazsın bunuda unutma..
dm.wasp.gen.tr
Sana hiçbir şey bilmiyorsun demedik en azından ben öyle bir şey kastedmedim ama yanlış bildiğini vurguladım..Görünen köy kılavuz istemediği gibi çalınan müzikte başka yerlere saptırılmak istemez..Konu burda Death değil DT..Apaçık yani diyecek bir şey bulamıyorum..
MAKE A CHANGE... KILL YOURSELF!
anlaşıldı beyler aynı dillerden konuşamayacağız galiba..eleştri yaparken egolarımızı biraz kontrol edelim özellikle noctis nikli arkadaşım..ben yıllardır death dinlerim ve bu kültürle büyüdüm bazı yerde abartmışımdır hatta..noctis kardeşim al albümleri ve teker teker bidaha incele..sadece albüm söyleyim sana..human,symbolic,the sound of perseverance,ve control denied la çıkan the fragile of ex..benzer rifflerin ötesine geçebilecek kulak varsa sende eğer(hani bana klaktan bahsediyosn ya)vokal bass ve sololardaki agresifliği bi ölç ..sizin mantığa göre..aha tarz değişikliği..aha bidaha..aha göt oldu yine...dostlarım bu kategorize olayı inanın bi yerde takılabiliyo..ve ben bundan hoşlanmıyorum..biçoğunuzun böyle düşünmediğinide biliyorum ama ne yapalım benim sözüm budur..kolay gele herkese..
anlaşıldı beyler aynı dillerden konuşamayacağız galiba..eleştri yaparken egolarımızı biraz kontrol edelim özellikle noctis nikli arkadaşım..ben yıllardır death dinlerim ve bu kültürle büyüdüm bazı yerde abartmışımdır hatta..noctis kardeşim al albümleri ve teker teker bidaha incele..sadece albüm söyleyim sana..human,symbolic,the sound of perseverance,ve control denied la çıkan the fragile of ex..benzer rifflerin ötesine geçebilecek kulak varsa sende eğer(hani bana klaktan bahsediyosn ya)vokal bass ve sololardaki agresifliği bi ölç ..sizin mantığa göre..aha tarz değişikliği..aha bidaha..aha göt oldu yine...dostlarım bu kategorize olayı inanın bi yerde takılabiliyo..ve ben bundan hoşlanmıyorum..biçoğunuzun böyle düşünmediğinide biliyorum ama ne yapalım benim sözüm budur..kolay gele herkese..
Bak arkadaşım senin hatan dt'de death metaldir diyip sadece death grubundan bildiğin bi olayı onada yıkman.Eğer death grubundan temel alıp gidersek tüm death metal yapanlar heavydir diye söyleriz.Senin anlamadığın olay burada death'ten değil dark tranquillity'den bahsedilmesi.Dicek olrusan tüm albümlerinide dinledim gitara başlama sebebimde Chucktır.Bilmem anlatabildimmi bana kalkıp şudur böyledir demene gerek yok.Herşey ortada artık tartışma uzamasın.
kardeşim benim ben death ile dt yi teknik açıdan asla kıyaslamadım..sadece death bildiğim bir örnek ve sizin ve biçok kişinin kategorize sisteminize karşı benim gibi düşünen insanlardan oluşmuştur(yada ben onlardan etkilenmişimdir)..detah i burda bitiriyorum biliyorum biraz fazla kullandım...ben burda bu saçma sapan kategorize sisteminin(tabi bana göre..artık belirtme ihtiyacı duyuyorum) heavy metal kökenli grupların müziğini nasıl kısırlaştırdığını nasıl belli senkronlara mahkum ettiğini müzisyenlerin bundan nasl etkilendiğini yani olayın biraz daha kökünü tartışmak isterdim beraber..yoksa amacım var olan bilgileri yada grupların müzik altyapıları arasındaki farkları görmezden gelmek değil...umarım bu mesajda anlatabildim ne demek istediğimi..tabi sanamı kaldı lan onu tartışmak herşey gün gibi ortada ahada diyosanız buyrun böyle olsun...yeterince meşgul ettik sanırım topiği..benden bu kadar beyler saolun...