Forum
graspop metal fest te enteresan bir şey yaptılar. standart bs kadrosu ilk başta ozzy ile hemen ardından dio ile bi konser verdi enteresan oldu seyircileri sahneye kilitledi muhteşem bişeydi...
ve black sabbath olmasa megadeth metallica felan olamazdı diyen arkadaş çok haklı da birşeyi hatırlatmak lazım deveden büyük fil vardır led zeppelin pink floyd deep purple olmasa zamanında black sabbath da olamazdı... ![]()
" Odinden geldim, Odine döneceğim " - Varg VIKERNES
" Asla şöhret olmak gibi bir amacım olmadı. Ben sadece bana musallat olan bu aydınlıktan uzaklaşmak için karanlık müzik yapıyorum. " - Varg VIKERNES
Black sabbath için diyecek o kadar çok şey war ki. Hala dinliyorum ben. Ama şimdiki tayfa dinlediği müziğin kurucuları olan black sabbaht ı tanımazlar bile.
"Sosyalizmin, hem de kapitalist gericiliğin ortasında, hiç kimse bir şeylerini feda etmeden kurulacağını düşünmek bir masaldır."
kötülüklerin anası içkiyse metalin anasıda Black Sabbathtır ![]()
I am the black thoughts of the night Deep in the darkness of your mind Always unseen but never far behind
ne modası gececek yaa ..
unuttunuzmu nedır ???
black sabbath metalın kurucusuuu....
alooo msj formlara bıraz dusununde yazın yanee ayıp oluyoo...
taviz yok...
Şaşırdım... Burzum, Slipdon gibi gruplar bile ön sayfalarda, onlarca mesaj yazılmış, Black Sabbath ise...
Black Sabbath'ı kelimelerle anlatmak, yaptığı müziği tanımlaya çalışmak öyle zor ki... Heavy metalin ta kendisi, Doom metalin çıkış noktası(günümüz doom'u değil), Symhpton Of The Universe ile thrash metalin temeli...
Metal müziğin gelmiş geçmiş en karanlık grubu aslında.. Daha ilk albümleriyle kilisenin tepkisini çekmeyi başarmış. Şarkılarındaki şeytanın müziği olarak adlandırılan eksik 5li notasıyla (şeytan çağırmada kullanılır =), yazdıkları dahiyane sözlerle... Sadece kilisenin değil, bir çok insanın tepkisini aslında. Düşünsenize, insanlar daha Led Zeppelin'in şokunu üzerinden atlatamamış ve Led'den daha skandal oluşturabilicek nitelikte şarkılar yazan bir grup...
Bugün dinlediğimiz bütün grupların, Sabbath'tan Led'den esinlendiği inkar edilemez bir gerçek, fakat Sabbath'ın verdiği tadı başka hiçbir gruptan almak mümkün değil... Ve de Black Sabbath dinlemeden,sevmeden Metal dinlediğini iddia etmek.
Keep The Heavy Metal Faith!
Yaa bilgisayar satın alıp bütün gün internetten MP3 indirip, albüm satın alanları 'enayi' diye damgalayan, müziğe alttan değil üstten başlayan, Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd bilmeden 'Shape of Despair' dinleyen ve kendisine 'metalci' diyen sözde metal sever Türk gencinin Black Sabbath'a burun kıvırmasına çok şaşırmamak lazım. Konuşamayan, kendini ifade edemeyen, düşüncelerini oluşturamayan, sadece tüketen gençliğimizin eline klavye verip ondan Batı'daki rock ve heavy metalin felsefesini, kültürünü, tarihini ve ruhunu ifade etmesini beklemek de bence oldukça yanlış. Sadece, bu başlığın altında düzeltmeler yapan arkadaşların sözlerinin dinleneceğini, biraz akıllanacaklarını umabiliriz o kadar.
şu sıralar "when death calls" isimli parçalarıyla beni tekrar benden almış gruptur. Tony Martin gözümde devleşti bir anda yemişim ozzy ozbourne u
şaka şaka. tavsiye ederim. Israrla dinleyin dinletin ![]()
false love turn to pure hate..
kesinlikle modası geçemeyecek, belirli aralıklarla albümlerini baştan sona defalarca dinleten efsane!
ozzy osbourne un ayrılmasıyla kan kaybettiler biraz ama yine de iiler kendi çizgilerinden kopmadılar metal dünyasının efsane gruplarından biri bence
ҳ̸Ҳ̸ҳ†ஐThErOcKuLaஐ๑†ҳ̸Ҳ̸ҳ
^^^tHe FreEdOm!!! ^^^Tehlikenin farkında mısınız SİYAH ın adını biz koyduk...^^^
Yaa bilgisayar satın alıp bütün gün internetten MP3 indirip, albüm satın alanları 'enayi' diye damgalayan, müziğe alttan değil üstten başlayan, Led Zeppelin, Deep Purple, Pink Floyd bilmeden 'Shape of Despair' dinleyen ve kendisine 'metalci' diyen sözde metal sever Türk gencinin Black Sabbath'a burun kıvırmasına çok şaşırmamak lazım. Konuşamayan, kendini ifade edemeyen, düşüncelerini oluşturamayan, sadece tüketen gençliğimizin eline klavye verip ondan Batı'daki rock ve heavy metalin felsefesini, kültürünü, tarihini ve ruhunu ifade etmesini beklemek de bence oldukça yanlış. Sadece, bu başlığın altında düzeltmeler yapan arkadaşların sözlerinin dinleneceğini, biraz akıllanacaklarını umabiliriz o kadar.
Seni öpebilir miyim?!
I, wanna rock and roll all nite, and party every day
heavy metalin emektar gruplarından biri...ozzy ve arkadaşlarının bu türe verdikleri emek aktardıkları yenilik unutulmamalıdır...devamlı rammstein,slipknot,coal chamber dinleyeceğimize açıp da judas priest,black sabbath ya da deep purple dinneyin geçmişin bilmeyen gelecekte bocalarrrrrrrr...
ҳ̸Ҳ̸ҳ†ஐThErOcKuLaஐ๑†ҳ̸Ҳ̸ҳ
^^^tHe FreEdOm!!! ^^^Tehlikenin farkında mısınız SİYAH ın adını biz koyduk...^^^
kesinlikle efsane bi grup en sevdiğim gruplardan biridir çok sık dinlerim
Ölümünüz için seçtiğim yol
Yavaş ölüm büyük çöküş
Hayatınızın akıp gittiği duşlar altında...
yabancı bir komedyen izliyorum büyük ihtimalle black sabbathın memleketinden konu bir şekilde kız arkadaşına ve evine geliyor evinden bahsederken black sabbath posterlerinden grubla çekilmiş fotoğraflarından bahsediyor. sonrada diyorki kız arkadaşım kendini ergen biriyle çıkmış gibi hissediyor.
yani bu kadar sevmene rağmen black sabbath gözünde bu mu yada diğer yabancıların bu bir ergen olayı ımı yauv
ıssız