Forum
ya bazen insan karsındaki gruptan müzikten fazlasını istior...Müzikten fazlası derken nasıl anlatsam ... Yani mesela duygulu bir anda arkadasınmıs gibi hissediyorsun sarkıyı... Yada yalnız kaldıgın zamanlarda sarkıyı dinleyince arkadasın varmıs gibi oluyor.... Bizim gruplarımızdan bazıları bu duyguyu hissettirmekte zorluk çekiyor yada hissettiremiyor
ya ne alaka? her grup her şarkı farklı bi duygu hissetirir.Yeterki sen önyargıyla yaklaşma.
ya yaklasmıyorum ki zatenn ... bunu hissettirebilen gruplarımız var ..ya bazen insan karsındaki gruptan müzikten fazlasını istior...Müzikten fazlası derken nasıl anlatsam ... Yani mesela duygulu bir anda arkadasınmıs gibi hissediyorsun sarkıyı... Yada yalnız kaldıgın zamanlarda sarkıyı dinleyince arkadasın varmıs gibi oluyor.... Bizim gruplarımızdan bazıları bu duyguyu hissettirmekte zorluk çekiyor yada hissettiremiyor
ya ne alaka? her grup her şarkı farklı bi duygu hissetirir.Yeterki sen önyargıyla yaklaşma.
Yabancı grplardan da bunu hissettiremeyenler var.. Zamanla olucak bişey olarak düsünüyorum ki gruplarımızın da yeni oldugunu düsünürsek söyledigim sey kendi fikrim ve gayet mantıklı, yani önyargılı olarak söylemedim bunu.. bizimkilerdeki gözüöe çarpan ilk eksikligi belirttim
gittim benim ..
kesinlikle katiliyorum örnein lord bael topiine bakin dinleyici dediimiz adamlarin daha grubu dinlemeden yapt1klari yorumlara....Şimdi yerli grupların eksik yanlarını gormek için ilk once yerli dinleyiciye bakmak gerekir.Çünkü yerli gruplarda yerli dinleyicilerin arasından çıkar...Bu da şöyle bir soruyu doğuruyor:Yerli dinleyicinin elle tutulur yanları neler?Neler yapıyoruz neler yapmıyoruz?Yada hangi platoları aşmalarını sağlıyoruz yerli grupların ki eksik yanlarını soyleme hakkını kendimizde görüyoruz?
Bana göre hiçbirşey..
Biraz da değişik bir yana kaydıralım bu açıdan konuşalım muhabbeti...
lafla peynir gemisi yürümez...
http://www.myspace.com/sabaontheroads
[email protected]
F.O.X Vokal
Motörhead fan hatta birebir yaşıyor ve yaşatıyor
long live rock n roll
balın arkadaşlar biz tutturmuşuz yabancı gruplar ama şurda pentagram la ilgili bir başlık yok biz böyle yaparsak türkiyede metal ilerlemez
Bizim gruplarımızın kaliteli dinleyici kitlesi, işin piyasasını değil müziği düşünen prodüktörleri ve müzik adamları, müziklerine ve tarzlarına saygı gösteren toplumu, istedikleri gibi müzik yapmak için zamanları ve maddi kaynakları eksik, en azından genelinde gördüğüm sorunlar bu...
Ve biraz düşündüğümüzde hiçbirinin kökü gruba dayanmıyor...O kadar çok sapına kadar metal yapan grubumuz var ki,kaçı bu üstteki eksiklere erişebiliyor acaba merak ediyorum...
Yani burada yok tarzları yok sahne performansları diyoruz ama grupların genelinde bu sorunlar yok, olanlarda da sorunların kaynağı grup değil...
http://zapzup.deviantart.com
My Photography
balın arkadaşlar biz tutturmuşuz yabancı gruplar ama şurda pentagram la ilgili bir başlık yok biz böyle yaparsak türkiyede metal ilerlemez
http://www.metaltr.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=135&highlight=pentagram
http://zapzup.deviantart.com
My Photography
yerli grupların eksikliği demeyiyim de yanlış olan tarafı diyeyim, özgün değiller. ürettikleri şeyler 2-3 seferden sonra dinlenmiyor. elbette piyasadan kaynaklanan sorunlar var ama dünyada bizim kadar da ağlayan sızlayan bi piyasa yoktur herhalde. "paramız yok" "imkanlar kısıtlı" gibi şeyler işin içine katılacak ruhla ekarte edilebilir. önemli olan yapılmamış olanları yapmak için çaba harcamaktır bence.
yerli piyasada kaç grubun kaç şarkısını bıkmadan usanmadan dinleyebiliyorsak o derece iyiyizdir. bahaneler ardından gelir.
erdemliliğe tükür, masumiyeti küçümse...
Maddi ve manevi destek yok.. Bunlar yoksa başka sebep saymaya bile gerek yok.
Nefrete Sevgiden Daha Çok Güvenirim Dedi ŞeYTaN..ÇÜNKÜ NEFRETİN SAHTESİ OLMAZ..!
destekleyenlerin az olması..
Blondemess..I can still smell your wifes pussy sting on my gun.
Hepsi için geçerli değil de çoğu için yani her eline gitarı bası alan grup kuruyor sürekli aynı tarzlar melodiler yaratıcılıkda olması gerekiyor ben çogu yerli grubu dinlemekten zevk almıyorum açıkcası basit geliyor çoğu ,ama içlerinde hakket budur denenleri de var tabi onlar da piyasanın içinde kaybolup giyorlar ve maddi yetersizilikler yüzünden olduğunu düşünüyorum metal müziğe okadarda açık değiller yapımcı müzik şirketleri Türkiyede .
Ölüm dansı yapan kelebekler gibi, yüzüm hep ışığa doğru...
bu sıradanlık konusunda haklısın çoğu grubumuz öyle ve buda tat vermiyor
Blondemess..I can still smell your wifes pussy sting on my gun.
biz,yani destek.dinleyicisi az.
yerli grup olmaları. insanlar aynı kalitede müzik olsa bile batı hayranlıgı olduğundan gider onu dinler.anlaşılmaz ...
yerli grup olmaları. insanlar aynı kalitede müzik olsa bile batı hayranlıgı olduğundan gider onu dinler.anlaşılmaz ...
bir bakıma haklısın ama şu acı gerçeği kabüllenmemiz gerekmezmi bu müzikte bizden daha iyiler ondan dinleniyorlar.
şu megalomanlığı yani herşeyde en iyi biz olma sevdasını bırakmalıyız bence bazı şeyleri kabuletmeliyiz
örneğin macarlar, paraguaylılar,çinliler de belki yırtınıyor biz niye finliler gibi değiliz diye kendi gençliğine kızıyordur
şöyle anlatayım biz tekstilde özellikle halılarımızla dünyada birinciyiz şimdi finlandiyada birileri "niye bizim halılarımız yok nedir bu türk hayranlığı sizi melunlar sizi" dese saçma olmazmı
Kimse kızmasın darılmasın tümü için konuşmuyorum ama bir çok grup daha ilk demosunu çıkartır çıkartmaz bir havalara girerse daha çok eksik kalırlar. Bir ikincisi de atak yok. Sağlam bir menejerle neler yapılabileceğinin örnekleri var karşımızda. En samimi arkadaşını menejer diye gösterip ayda bir bar konserine çıkmakla olmuyor malesef.