Forum
Genelde zaten türkiye metal gruplarının demeyelimde türkiyenin genelinde kalite ilgi ve inançsızlık hakim. Geri ülkede geri imkanlarla belki bunlar iyidir bile... (:
My `Brave´ Bride
İşte onlar şööle bi çeki düzen verseler hal hareket ve giyimlerine , sahnede kendilerine güvenir bir şekilde dursalar işte o zaman Türkiye'den gruplar sallar Avrupa'yı...Pentagram duruşu ve vizyonu ile bunu kısmen başarıyor..Knight Errant da gayet potansiyel var,Uçk umut vaadediyor, Soul Sacriface olabilir ne biliim ilk aklıma gelenler bunlar
potansiyel ve sahne deneyimi..birazda tip
işi yapacaklarına inanmaları gerekir... bir çoğunda bu yok.. herkes kafasına göre grubal triplere giriyor... buda olmaması gerekiyor.. birazda sahnede görsellik açısından çok eksiklerimiz var.. hemen hemen herkes popstar yarışmasına katılmış gibi bi sahne duruşu var.. ayrıca enstrüman zenginliğide çok önemli.. senfonik gruplarımızdan bazıları tek keman ile sahneye çıkmakta.. hane bu işin rengi nerde diye sormadan edemediğimiz bir durum bu ...!!!
ŞEREFSİZLERE, RUH HASTALARINA, KALLEŞLERE, ADİLERE, RUHSUZLARA, İKİ YÜZLÜLERE, KARAKTERSİZLERE, KORKAKLARA, YALANCILARA RAĞMEN, DURMADAN, YILMADAN.. `METAL`
Güven
İmkanların kısıtlılığı
Ave S6th6n6s
"Acı çekmenin,tekelinizde olduğunu mu sanıyorsunuz?"
"Merciful,Angel of Death! How you love your precious guilt?"
üretici olmamak sanırım ama.. sanırım bızde de hata var.. yeterlı destek vermıyoruz... metal genelde yada turk gruplar da konustyuklarımız metal genelde konusulanların yarısı .. bızımde desteklerımız eksı.. kendılerıne yeterlı destegı vermıyoruz gıbıme gelıyor...
%100 katılıyorum, üretici olmamak en önemli neden... tamam sevdiğin grupların şarkılarınıda çal, onlar sana yol gosterici olsunlar fakat sen otur kendinde bir şeyler üret sonsuza kadar cover çalınmaz -ki ben şahsen cıver çalan bir grubun konserne gtmek istemem 5 şarkıdan en azndan 2 tanesninin orjinal şarkı olması lazım.. Metallica da bir cover grubu olarak yola çıkmıştı fakat Mustaine gruba girdikten sorna konser vermeye başlayıp Hit The Lights ve The Mechanix'i yazmış, cover şarkıların yanında bu 2 orjinal şarkıyı çalıyorlardı ve tabii popülariteleri ve yazdıkları şarkı sayısı arttıkça cover şarkılarında sayısı azaldı... Bunun örnek alınması lazım aslında...
While you were asleep I was awake to be part of the dark
While you were asleep I was awake to find the truth I had sought for
bana göre ilk başta üretici olmamak en önemli etken,o gruptan bi riff dier gruptan bi solo araklanılarak üretici olunmaz bir yere gelinmez ilk başta bu önemli bnce ve yaptıkları işlere özen göstermemeleri insanlara kendilerini tanıtmaları için bir çaba sarfetmemeleri,kız yada erkek arkadaş edincez die müzik yapmaya çalışmaları,kendilerine has bir sound oluşturmaları çok önemli eğer ben bir müzik dinliorken grubun adını görmeden şu grubun şarkısı çalıyor die içimden geçirebiliyorsam o grup özgün olmuş demektir diye düşünüyorum.Türkiye'de metal müzik yeni gelişen bir müzik olduğu için destek görmekte zor oluyor.Çünkü bana karşı da çıksanız sonuçta müslüman bir ülkeyiz metalci gençlere/gruplara hangi açıdan bakıldığını nasl hor görüldüğünü ve içi boş inançlarla dolu olduğumuzu düşündüklerini bilebiliyorum.Ha bizleri anlayan değer veren bir kesim yok mu war ama Avrupa daki gbi deil.En azından insanlar hor görülmüyor.Yani bir bakıma özgürlük,buna bağlı olarakta ekonomik destek görmek zor oluyor.Hepsi birbirine bağlantılı bnce
Darkness has its attractions, which everyone can feel only hypocrites deny, its time to remove the blindfold of hypocrisy. Stay true to yourself...
Şimdi yerli grupların eksik yanlarını gormek için ilk once yerli dinleyiciye bakmak gerekir.Çünkü yerli gruplarda yerli dinleyicilerin arasından çıkar...Bu da şöyle bir soruyu doğuruyor:
Yerli dinleyicinin elle tutulur yanları neler?Neler yapıyoruz neler yapmıyoruz?Yada hangi platoları aşmalarını sağlıyoruz yerli grupların ki eksik yanlarını soyleme hakkını kendimizde görüyoruz?
Bana göre hiçbirşey..
Biraz da değişik bir yana kaydıralım bu açıdan konuşalım muhabbeti...
1- imkansızlık
2- destek görememeleri ...
kitle..ciddi bi dinleyici olursa imkanda elde edilir zaten diye düşünüyorum.
bence özgünlük. ama yerli grupların iş görememesinde en büyük etken de dinleyici kitlesi. maalesef yerli gruplara karşı çok büyük bi ön yargıyla yaklaşım var ve bu çok fazla. bence eleştirmek yerine desteklemeliyiz.. yerli gruplar hakkında yapılan yorumlar da kırıcı değil yapıcı olmalıdır..
Kendıne aıt bı sound yakalayan her grup basarıyı tadar.Turk gruplarının en buyuk eksıklıklerı kendılerıdır basta.Onlar soundu yakalasa herkes destek cıkar dıye dusunuyorum.Iı bıseyler yaparsalar destek cıkmayacak kımseyı tanımıyorum.Sonra reklam...
][a]v[aR]-[a]{
Amduscias
destekten daha çok dinleyici yok hani dinleyen olsa belki destek werir ![]()
millet tutturmuş bi dimmu börgır, morbid encıl falan ![]()
sürekli eksik yanlarıyla uğraşan odun seyircilere sahip olmaları.
Şimdi yerli grupların eksik yanlarını gormek için ilk once yerli dinleyiciye bakmak gerekir.Çünkü yerli gruplarda yerli dinleyicilerin arasından çıkar...Bu da şöyle bir soruyu doğuruyor:Yerli dinleyicinin elle tutulur yanları neler?Neler yapıyoruz neler yapmıyoruz?Yada hangi platoları aşmalarını sağlıyoruz yerli grupların ki eksik yanlarını soyleme hakkını kendimizde görüyoruz?
Bana göre hiçbirşey..
Biraz da değişik bir yana kaydıralım bu açıdan konuşalım muhabbeti...
az biraz şu adamın sölediklerini okuyun.Adam o kadar doğru konuşuyorki tebrik edeceğiniz yada desteklicenize abuk sabuk tartışmaya devam ediyorsunuz. Forumlarda boşuna yazı yazılıyor herkes gene bildiğini okuyor. Nereye kadar böyle devam edicek?
ya bazen insan karsındaki gruptan müzikten fazlasını istior...Müzikten fazlası derken nasıl anlatsam ... Yani mesela duygulu bir anda arkadasınmıs gibi hissediyorsun sarkıyı... Yada yalnız kaldıgın zamanlarda sarkıyı dinleyince arkadasın varmıs gibi oluyor.... Bizim gruplarımızdan bazıları bu duyguyu hissettirmekte zorluk çekiyor yada hissettiremiyor
gittim benim ..