Forum
merak ediyorum,yorumlrınızı bekliyorum...
1- imkansızlık
2- destek görememeleri ...
SABHANKRA - Guitar/Vocals
1- imkansızlık
2- destek görememeleri ...
bunlarda var tabi ama destek gormek için yapılması gerekenleride coğu grup yapmıyor.
bunlar
1- 3 şarkılık demo yapıp rock star havalarına girmemek. Underground arkadaşlıkları ve yazışmaları sıkı tutmak.
2- Kayıt kaliesini yükseltmek. Aynı şehirde iyi studyoda varken aman ucuza gelsin diye evde uyduruk studyoda boş beleş demo doldurmamak. İlk intiba cok onemlidir. Haa bestelerin cok iyidir kayıt kalitesi falan tanımaz o ayrı. burda bide demoyu sunuş olayı var bookletine ozen gostermek falan filan ama onlara girmiyom.
3- Beste yapısına dikkat etmek riff yazıp boncuk gibi dizersen arkadaşların eğlenir ama hiçbir şirket yüzüne bakmaz. Şarkıyı dinleten organizasyondur.
4- Sahne performansı. (bunu bizde beceremedik) Seyirciyi sahnede vurursan gider demonu alır demon kaliteliyse destekler forumda seni konuşur. Abi bu gruba dikkat edin der. Organizatorler seni konsere çağırır arkadaşın olmasada. (anladınız)
Bunlar yapılamayacak şeyler değil. Yapanları şimdi forumlarda konuşuyoruz zaten. Şimdi sanki bunlar sadece bizim sorunlarımız değil biraz myspaceleri gezerseniz ne boş beleş avrupalı gruplar ne berbat kayıtlar var gorursunuz. Ben şu anda Turk gruplarının yükselişte olduğunu düşünüyorum. Çok kaliteli işler yapılıyo. Dahada iyi olcaz.

www.myspace.com/thetrustedband
nausea çok güzel yerlere değinmiş en önemlisi güzel müzik yapmalarına rağmen kalitesiz kayıtlarda insanın dinleme hevesini kaçıra biliyo kendi besteleri çok olan gruplşarımız olsada kendi besteleri olamayan gruplar sürekli olarak olarak 1 hafta konuşulup unutuluyo çünkü iyi müzik yapıyolar diye geçmiyolar iyi çalıyolar diye geçiyolar ve gidiyo kendi besteleriyle akıllarda yer edenler zaten gittikçe hızlı ilerlemeye başlıyo ![]()
Destek görmemeleri diyoruz peki neden destek görmüyorlar?.Dinleyici kitlesinde mi bir problem var yoksa grupların kendilerinde mi bunuda sorgulamak lazım cevap herkese göre değişicektir ama müşterek karar sanırsm her ikiside olucaktır.Kaliteli birşeyler yapılıyorda mı dinleyici kitlemiz bunu desteklemiyor.Aham şaham bir destek olmadan,başka grupların kopyası haline gelmeden sadece etkileşimle özgün bir sound ve kaliteli birşeylerde üretilebilirmi işte olay burada kilitleniyor.Kaçımız yabancı grupların parçalarının 10 da biri kadar kendi gruplarımızın üretilerini biliyoruz konserlerde bu parçalarla coşuyoruz..
Demo dan bahıssa konu;sound'un kalitesi çok çok önemli bir kriter değildir zaten demo grupların tanıtımı için yapılır.Yurtdışında yerlerde sürünen sound larla demo yapıp en kral şirketlerle anlaşma yapan onlarca grup örneği var ama bu bizim ülkemizde geçerli mi işin o yönüde var.Ne zaman konserlerde bilindik grupların coverları ile coşan kitleler yerine grupların kendi parçalarını isteyen bilen tanıyan insanlar olucak ve bu nasıl mümkün hale gelicek.
Oldukça derin bir konu.Sorular ve cevaplarla konuyu dahada açabiliriz...
And just look at these men: their eye saith it- they know nothing better on earth than to lie with a woman.Filth is at the bottom of their souls; and alas! if their filth hath still spirit in it!
bence
1-coverlamak
2-tekdüzelik.orjinallikten yoksun olmaları.
geçen söz ettiğim gibi bu iki engeli aşan her grub kendini en üst düzeye atar.
sonsuza dek yatabilen ölü deildir uzak tuhaf zamanlarda ölüm bile ölebilir...
kıytırık salla sıyır bir demonun ardından bile burunlarının beş karış havada olması...kendilerine özgün bir tarz..müzikal yapı içerisine girmek yerine,iyi olanı tekrar etme ısrarı..sadece ve sadece isim duyurmak..ortamdan taze hatun kaldırmak ve yerli gruplara sahip çık!! sloganının ardına sığınarak,duygu sömürüsüyle bir yerlere gelme çabası.
iyi olan zaten desteklenir,kötü olanları gereksiz pohpohlamanın alemi yok..zaten piyasayı takip edenler kimin ne olduğunu biliyor..yukarıda yazdıklarım genele ait değil yanlış anlaşılmasın..onlar kendilerini biliyor nasılsa..
kendi soundunu yakalayan her yerli grup başarıya ulaşır
pentagram buna çok gzl bi örnek bnce
S.A.B.A vokal olarak bir çok grupla yakınlasmandan dolayı birçok eksik görme fırsatım oldu...
1- kendi tarzını oluşturamamak
örneğin: heavy metal diye yola çıkarak trash metalde çalmaları
2- hemen 2 cover parça çalarak kendileri rock star olarak görmeleri...
3- diğer gruplarla iyi geçinememek...
4- dinleyicelirin desteklerini esirgemesi
5- parasızlık ve imkanların kısıtlılığı
şuan aklıma gelenler...
http://www.myspace.com/sabaontheroads
[email protected]
F.O.X Vokal
Motörhead fan hatta birebir yaşıyor ve yaşatıyor
long live rock n roll
elimden geldiğince amatör grupları takip etmeye çalışıyorum(Ankara da) arkadaşlar genel olarak değinmişler sorunlara ama bence bu grupların çoğu üniversite öğrencilerinden oluşuyor ve en büyük sorun maddi sorun oluyor gördüğüm kadarıyla.kaliteli konser verebilecekleri bar veya konser alanı olmaması .olan birkaçınında ses sisteminin bok gibi olması.grupları burnu büyük diye eleştiren insanların 1 bira parasına kıyıp konserlere gitmemesi, onun yerine barlarda metalcilik oynaması vs. vs. vs. İlk aklıma gelen bunlardı bir izleyici olarak.
elimden geldiğince amatör grupları takip etmeye çalışıyorum(Ankara da) arkadaşlar genel olarak değinmişler sorunlara ama bence bu grupların çoğu üniversite öğrencilerinden oluşuyor ve en büyük sorun maddi sorun oluyor gördüğüm kadarıyla.kaliteli konser verebilecekleri bar veya konser alanı olmaması .olan birkaçınında ses sisteminin bok gibi olması.grupları burnu büyük diye eleştiren insanların 1 bira parasına kıyıp konserlere gitmemesi, onun yerine barlarda metalcilik oynaması vs. vs. vs. İlk aklıma gelen bunlardı bir izleyici olarak.
abi haklısın
hatta en büyük neden bence maddi olan kısım
adam gibi ekipman olur ama para olmaz veya ekipman pahalıdır
stüdyoya para bilmemneye para
zaten ülkenin en büyük dertlerinden biri para dimi a.q
para yok çünkü destek yok
destek yok çünkü orjinallik yok
orjinallik yok çünkü yanlış gurupları örnek alınıyor. bence olay burada bitiyor. yeni nesil death, black guruplarını örnek alıp orjinal bir şey ortaya koymak BENCE pek mümkün değil. o yüzden eskilerin örnek alınmasını tavsiye ediyorum. özellikle progresif rock çünkü en büyük orjinallik o guruplarda yatıyor. (örneğin opeth'in camel'i örnek aldığını sürekli dile getirmesi gibi.) ha bu durum BENCE dir. herkes istediğini örnek alır, kimse zorunda değil derseniz de haklısınız.
devilation'ın yorumunu aynen yazmak isterdim, çok doğru dedi aklımdan geçenler direk ![]()
Volkan senin gibi insanlar çok az bu alemde S.A.B.A olarak desteklerin için teşekkür ederizelimden geldiğince amatör grupları takip etmeye çalışıyorum(Ankara da) arkadaşlar genel olarak değinmişler sorunlara ama bence bu grupların çoğu üniversite öğrencilerinden oluşuyor ve en büyük sorun maddi sorun oluyor gördüğüm kadarıyla.kaliteli konser verebilecekleri bar veya konser alanı olmaması .olan birkaçınında ses sisteminin bok gibi olması.grupları burnu büyük diye eleştiren insanların 1 bira parasına kıyıp konserlere gitmemesi, onun yerine barlarda metalcilik oynaması vs. vs. vs. İlk aklıma gelen bunlardı bir izleyici olarak.
http://www.myspace.com/sabaontheroads
[email protected]
F.O.X Vokal
Motörhead fan hatta birebir yaşıyor ve yaşatıyor
long live rock n roll
bence burada yazılan yorumların hepsinin etkisi var... ekipmanın pahalı olması en büyük sebeplerden zaten... Bir de çoğu grubun cover yapmaktan öteye gidememeside büyük bir neden... cover tabiiki yapılacak ilk olarak çıkan bir grubun orjinal şarkılarını ne kadar sağlam olursa olsun kimse bu ülkede dinlemez, sıkılır... ama cover parçaların yanında 1 tane bile olsa orjinal parça çalınması lazım sonsuza kadar cover çalınmaz...
While you were asleep I was awake to be part of the dark
While you were asleep I was awake to find the truth I had sought for