İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

[Sabit] Thrash Metal

439 Gönderiler
164 Üyeler
0 Reactions
113.2 K Görüntüleme
MaNoJaN
(@manojan)
Gönderiler: 51
Trusted Member
 

Gönderen: @symphony
''Thrash'' metal bence,coğu metal türünden iyidir.. Hatta bence en iyisi.. Metallica en iyi thrash grubu olarak kalamadı,eger ilk zamanlardaki albümleri gibi devam etselerdi olurdu fakat ettiremediler..
bence thrash te iyi olan gruplar SLAYER.. Destruction.. KREATOR.. Annihilator... böyle gider..

metallica devam ettiremedi deil devam etmediler..metallica hep aynı tarz devam etseydi bugun bu kadar populer olabilirmiydi? eger devam etselerdi bugun bi sad but true , unforgiven yada enter sandman çıkarmıydı ortaya? pek sanmıyorum..metallica kendi türü içinde kalmak istemedi sadece thrash in en ii grubu kalmak istemedi , metal müziğin en ii grubu olmaya çalıştı.. bunda ne kadar başarılı ldular tartışılır ama şu bi gerçektir dünyada en çok tanınan metal grubudur metallica buda bence bir başarıdır..

thrash metale gelirsek.. bambaşkadır thrash metal.. tarihe bakarsınız mega gruplar hep bu türden çıkmıştır.( metallica,slayer,megadeth vs vs..)
konuyu açan arkadsıma teşekkürlerimi iletiyorum


 
Gönderildi : 30/01/2007 3:35 pm
Symphony
(@symphony)
Gönderiler: 272
Reputable Member
 

ben orda metallica ya kötümü dedim ? .. sadece kendi fikrimi belirttim.. bencede metallica çok tanınan bir metal grubu fakat en iyi thrash metal grubu değil !


 
Gönderildi : 30/01/2007 7:55 pm
MaNoJaN
(@manojan)
Gönderiler: 51
Trusted Member
 

yok dostum ben sana kötü dedin demedim yanlış anladın sanırım .. ben sadece devam etmek istemediler dedim


 
Gönderildi : 30/01/2007 9:12 pm
Symphony
(@symphony)
Gönderiler: 272
Reputable Member
 

peki tmm :D


 
Gönderildi : 30/01/2007 9:28 pm
Lost_Heaven
(@lost-heaven)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

Her yerde Metallica nın kötü de olsa adının geçmesi bile ne kadar büyük olduğunun kanıtıdır.Thrash metalin kurucularından Exodus ve Overkill bu klasmanda birinciliği paylaşıyorlar.Ve ayrıca thrash metalin ilk kurucusu kimdir sorusuna da çıkılan zamana ve yapılan işe göre cevaplar verebiliriz.

Her güzide türün başlangıcının bir sahibinin arandığı gibi Thrash Metal türünün de başlatanı merak edilir durur.Başlangıçları nelere göre değerlendirmeli ? Kuruluş tarihine göre mi,çıkarılan albümlerin tarhilerine göre mi ? Sevip sevilmeyen gruplara göre mi [ ] , resmiyete göre mi ? Yoksa ilk konserlere göre mi ?

Thrash Metal türü bilindiği üzere 80 lerin o kasıp kavurucu Heavy Metal çılgınlığı döneminde daha fazla hız,daha yüksek tempo ve daha kafa kopartıcı rifflerin oluşturulması sevdasıyla başladı.

O zamanlar şahıslar henüz gruplaşmaya daha küçük adımlarla başlamışlardı.En büyük arzuları öncelikle Motorhead,Judas Priest gibi grupların parçalarını coverlamaktı.Dolayısıyla zevk için yapılan bu çalışmalar resmi bir grup kurma isteğine itemiyordu şahısları.Yeterince çalabilecek ve bu coverları yapıp zevk unsuru bırakabilecek eleman arayıp,istediklerini yapmaktı amaçları.Ancak birileri bir yerden daimi ve devamlı grup olabilmek için sağlam elemanlar arayışına girmeliydi.O zamanlarda James Hetfield ve Hugh Tanners in "Hit The Lights" çalışması,Exodus un Kirk le birlikte grup coverları ve Overkill e Rich Conte nin gelmesi ile Thrash Metal adına yapılacak çalışmalar hızlanmıştı.Bu karmaşa ve heyecan döneminde "ilk" resmiyetliği kim almıştı ?

Otoriterlere göre Bobby nin gitmesi ile Rich in Overkill e dahil olmasından sonra [James&Hugh un Hit The Lights ından dahi önce] cover yapmayı bırakıp yeni birşeyler üretmeye girişmeleri bilinmektedir.Bu çalışmanın başlamasından sonra Overkill'in ilk resmi parçaları belki de Thrash Metal in "ilk parçaları" oldu.[“Grave Robbers”, “Overkill” ve “Unleash The Beast Within”].Yıl 1981...Aynı yılda “Death Rider” ve “Rotten The Cure” (1982) parçaları piyasaya sürüldü.Bu sıralarda Exodus ta bulunan Kirk Metallica ya geçti.Metallica Dave li zamanında başlattığı konserleri Kirk le sürdürür.Aynı şekilde Exodus da Kirk le başlattığı konserleri Rick Hunolt la devam ettirir.Bu iki grup konserleri sürdürürken Overkill "single çıkarma" avantaj ile New Jersey de çoktan meşhur olmuştu.Exodus ve Metallica nın meşhurluğu ise genelde konserlerle gerçekleşmişti.Yani Overkill in konser eksiği,bu iki grubun da albüm ya da single eksikliği vardı.Metallica 83 te ilk albümlerini Kill'em All adı altında çıkardı.Ve Thrash Metal piyasasında albüm çıkaran ilk grup olarak tanındı.Bunlar yaşanırken Exodus henüz bir plak şirketi ile anlaşamamanın verdiği gecikme ile çalışmalarını ta 85 e kadar uzattı.Nihayetinde onlar da 1985 te Torrid Records ile birlikte "Piranha" "Metal Command", "Bonded by Blood", "A Lesson in Violence" gibi müthiş parçaları çıkarırlar.Bu parçalarla Overkill den sonra “albüme girmeden single çıkaran” unvanını alırlar.Metallica “direk albüm çıkarma” ile bu işe girmenin avantajını yaşıyordu.

Bu zamanlarda Overkill birçok eleman değişikliğine girmek zorunda kalmıştı.Gruptan ayrılan ve kayıplara karışan Lee Kundrat,ondan sonra gelip gidenler vs..Overkill 90 lara kadar bu ayrılıklar artı çalışmalarla uğraşırken Metallica ve Exodus yollarına daha hızlı bir şekilde devam etti.

Elbetteki Overkill in "daha hızlı davranıp" "ilk singel ları"çıkarmaları Metallica Ve Exodus için bir örnek teşkil etmişti.

-Metallica ve Exodus konserlerle tanınırken Overkill 81 de “Grave Robbers,Overkill ve Unleash The Best Within” parçaları ile piyasada “ilk resmiyet kazanan” grup olarak anıldı.Çünkü parçalar kendilerine aitti.

-Overkill ve Exodus single çıkarma işini devam ettirirken Metallica Kill’em All ile “ilk albüm çıkaran grup” unvanını aldı.

-Metallica ve Overkill kurulmadan elemanları bir çatı altında toplayan Exodus ise “ilk kurulan thrash metal grubu” olarak bilindi.

Thrash Metal macerası bu üç grubun çevresinde başladı.


 
Gönderildi : 31/01/2007 12:26 pm
(@lawyerofsatan)
Gönderiler: 2
New Member
 

4EVA Megadeth beyler
Killing Road solosu kadar güzel birşey zor duyulur
Mustaine'in olmadığı bir Metallica bana bişi ifade etmiyor. Adamımı kovanlara Mustaine en iyi cevabı Megadethle verdi. Bugün çoluk çocuk ilk örnek gördüğü Metallicayı dinlerken bilenler Megadethten vazgeçmiyor. Ayrıca son zamanlarında sürekli dağıldı dağılacak muhabbeti dönen bir grup son noktadadır.
Sert kalın taviz vermeyin gençler !


 
Gönderildi : 02/02/2007 8:09 pm
CountessBathory
(@countessbathory)
Gönderiler: 13
Active Member
 

Thrash yapan adam gibi grup kalmadı ki...


LOVING DEATH
Like she was at the End..
LOVE and DEATH
Can unite their souls again
LOVING DEATH
Hell make it through it all
LOVE and DEATH
Go hand in hand once more..

 
Gönderildi : 09/02/2007 10:05 pm
exsaddam
(@exsaddam)
Gönderiler: 15628
Illustrious Member
 

Gönderen: @countessbathory
Thrash yapan adam gibi grup kalmadı ki...
arayan bulur


http://exsaddam.mybrute.com

 
Gönderildi : 09/02/2007 11:16 pm
CountessBathory
(@countessbathory)
Gönderiler: 13
Active Member
 

Eskisi gibi parçalar bulabileceğini sanmıyorum ben.


LOVING DEATH
Like she was at the End..
LOVE and DEATH
Can unite their souls again
LOVING DEATH
Hell make it through it all
LOVE and DEATH
Go hand in hand once more..

 
Gönderildi : 09/02/2007 11:44 pm
Anarchy_Atheism
(@anarchy-atheism)
Gönderiler: 2832
Famed Member
 

Gönderen: @countessbathory
Eskisi gibi parçalar bulabileceğini sanmıyorum ben.

Ben sana Flesh Made Sin öneriyorum..Grubun kesinlikle Dark Angel ile kavrulduğuna eminim...

Bir de İngiltereden çok sağlam gruplar var...Benim keşfettiğim ve keşfettiklerim arasında beğendiklerim sonrada arşivime kattığım bazı thrash ve heavy/thrash grupları...
Pitiful Reign,15 Times Dead,adrenicide,Chokehold,Mass Extinction,Dead To Sin,AggressoR,Amenti,Craven Idol,Amok,Damnas,Matricyde,Deadfall,Psyonide,Rager,Sekhmet,Sick To Death,Slazbian,Suicide Watch,Apex,ASMODIA,Elimination,Coma,Blood Vigil,Call the Fuzz,Carnal Rites,Deceptor,Empathy,Demagogue,Let 'Em Burn,Distortia,Mutant,Divine Chaos,Hydra Vein,Enemy Unknown,Nefarious,Hostile,For The Masses,Exocet,Muted,Nebukadnezza,Evile,Gama Bomb,Order of the black Sun,Imprisoned,Hallowed Point,Heretic,Masters of the 42nd Fathom,Nuclear Reign,Novacaine...

Başka bir zaman başka bir ülkeyle tekrar birlikte olana dek artık thrash yok,thrash öldü felan dememeniz dileği ile...


Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
Soru 28:Hangisi Gelmiş Geçmiş en iyi 5 Thrash albümünden biri değildir?
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain

 
Gönderildi : 10/02/2007 3:57 pm
CountessBathory
(@countessbathory)
Gönderiler: 13
Active Member
 

Peki. Önerilerini dikkate alacağım Anarchy_Atheism.


LOVING DEATH
Like she was at the End..
LOVE and DEATH
Can unite their souls again
LOVING DEATH
Hell make it through it all
LOVE and DEATH
Go hand in hand once more..

 
Gönderildi : 10/02/2007 11:17 pm
ancientsign
(@ancientsign)
Gönderiler: 720
Honorable Member
 

Gönderen: @countessbathory
Thrash yapan adam gibi grup kalmadı ki...

Birşey araştırmadan sallamak ne kadar kolay..


Good friendly violent fun in store for all..

Hammer of Justice Crushes You,Overpower
I Cant Believe The Things You Say
I Cant Believe
I Cant Believe The Price You Pay
Nothing Can Save You
Justice Is Lost
Justice Is Rape
Justice IS Gone..

 
Gönderildi : 11/02/2007 7:17 pm
Lost_Heaven
(@lost-heaven)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

İnsanlarda biliçaltı müziği denen bir gelişim var.Sana Testament tan Metallica dan ve Overkill den riffleri birbirine çok benzer şarkılar gösterebilirim.Hepsi de Metallica-Master Of Puppets taki rifflere benziyor.Ama aynısı değil.Taklit de değil.[Zaten öyle olacağını düşünmek de çok saçma] Peki ne ? Bİlinçaltı müziği .İnsanlar ister istemez oluşturdukları rifflerde bilinçaltlarına yerleşen şarkılardan esinitler yakalarlar.Bugün amatör grupların da aralarında oluşturmak istedikleri bestelerin oluşum sürecinde ne kadar zorlandıklarını örnek olarak da gösterebiliriz.Çünkü bilinçaltlarında birçok riff ve beste yerleşmiş durumda.Yeni şeyler çıkarmak çok zor.Yapan yapar,yapıyor da.Ama gel görki bir iki parçanın birbirine benzemesi hasebiyle "hemen" çalıntı lakırdını yapıştırmak ne kadar doğru ?!?!?!?!?!


 
Gönderildi : 13/02/2007 3:54 pm
Anarchy_Atheism
(@anarchy-atheism)
Gönderiler: 2832
Famed Member
 

Motorbreath_345:

Darkness Descends şarkısına bi dikkat edin;

Girişteki twin One'da var (metallica çormuş oluyor)

İlk girişteki riff Raining Blood'ın tamamen aynısı.

Thrash dayanışması mı yoksa bi aşırma mı söz konusu...

Raining blood ve Darkness Descends??
Ben bir alaka göremedim..Hem herhangi bir alaka olsa bile birbirinden 40 gün farkla çıkmış iki albüm arasında çalıntıdan söz edemezsin...Hemde her açıdan dark angel slayera fazlasıyla koymuş durumdayken...


Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
Soru 28:Hangisi Gelmiş Geçmiş en iyi 5 Thrash albümünden biri değildir?
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain

 
Gönderildi : 17/02/2007 5:46 pm
Lost_Heaven
(@lost-heaven)
Gönderiler: 26
Eminent Member
 

Gönderen: @anarchy-atheism
...Hemde her açıdan dark angel slayera fazlasıyla koymuş durumdayken...

:lol: :lol: :lol:


 
Gönderildi : 17/02/2007 8:13 pm
Sayfa 8 / 30
Paylaş: