Forum
Thrash metal demişken, geçtiğimiz günlerde Headabang dergisi'nin, metal müzik sevenlerine kıyak misali verdiği ''Get Thrashed'' adlı, Thrash metal adına yapılmış en kapsamlı belgeselini edinin derim. İzledim, doyurucu bir belgesel. Tabi Headbang dergisi, Blue Jean adlı bir pop ve rap apırlıklı bir dergiyle veriliyor malesef, ama belgeseli arşive katmak için buna katlanmak gerekecek. Gerçi şu Headbang dergisi tek başına bir dergi olaraka çıksa iyi olacak ama, neyse.
Belgeselden bir kaç anekdot daha aktarmam gerekirse eğer; 100 dakikalık bir belgesel. Thrash metalin kuruluşundan günümüze kadar, yükselişe geçtiği ve durakladığı dönemler, o dönemlerin grupları eşliğinde anlatılıyor. Grup elemanlarıyla röportajlarda cabası. Fakat, takıldığım bir nokta var; belgeselin kapağında bulunan James Hetfield ile röportaj yapılmaması dikkatimi çekti, ve ayrıca moralimi bozdu. Kendisini tapar derecede sevmem ayrı bir konu ama, thrash metal hakkında yapılmış en kapsamlı belgeselin kapağında koyduğun adamla röportaj yapmıyorsun, ilginç Hadi adam tabutun içinde uyuyor olsa anlayacağımda, sapasağlam ayakta duruyor ve müzik yapmaya devam eder. Bence en büyük eksiklik bu. Belgeseli izleyince artık karar verirsinizi iyi olup olmadığına.
Aziz Magnolia
bu belgeseli izledim izlememde ama sadece afişteki gruplara bakarak söyleyebilirim ki bir içini boşaltma bir sindirme olayı bekliyorum bu belgeselden
ıssız
THRASH den gerisi yalan!
imza
Chakal-The Man Is His Own Jackal
Chakal şu brezilyalı olan mı?
Felaket bi' grup
it can't rain all the time
Şu sıralar en fazla dinlediğim thrash grubu Kayser. İsveçli thrash grupları genelde death/thrash üzerine yoğunlaşırlar ama saf thrash de yapılır İsveç'te diyerekten çıkmış bu arkadaşlar ve de felaket kaliteli müzik yapıyorlar. Grubun 2005 ve 2006'da çıkan, birbirinden harika iki albümü bulunuyor. İlk dinlediğimde Tom Araya'nın yeni grubu mu acaba diye düşünmüştüm. Solistlerinin sesi ona bir hayli benziyor. Riff yazma konusunda müthiş yetenekli bir grup, mutlaka dinlenilmesi gerekenlerden. Cheap Glue, A Note From Your Wicked Son, Born Into This, Like a Drunk Christ, Evolution şarkıları da benden tavsiye olsun.
R.I.P Miika Tenkula (1974-2009)
Kayser çok baba grup da adamların liriklerini bile bulamıyordum ilk dinlediğim zamanlarda şu an düşmüşmüdür ki nete bi bakmak lazım merak ediyorum ![]()
I think I have a little bug inside my head
Evet, ben de o konudan muzdaribim=) Çok ilginç, hiçbir yerde bulamadım adamların şarkı sözlerini, aramadığım yer de kalmadı üstelik. Google'da, özellikle ileriki sayfalarda Kayseri ile ilgili sonuçlar çıkıyor genelde ![]()
R.I.P Miika Tenkula (1974-2009)
Annihilator Thrash değil bence.Thrash Metal'deki hırçınlığı ve agresifliği onlarda göremedim ben.Thrash-Heavy karısımı bişey.Ama çok iyi bir grup efsane alice in hell albümü süperdir.
Die With a Beer İn Your Hand
Annihilator tür olarak Jeff Metaldir
) de thrash agresifliği görememeni neşekilde değerlendirmek lazım anlamadım
Alison hell dinledin mi?
Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
Soru 28:Hangisi Gelmiş Geçmiş en iyi 5 Thrash albümünden biri değildir?
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain
Her şey boş, thrashle coş!
öyle de nerde bu tireşırlar..ne konserler oldu bu sene tek yazı yazan yok şuraya ![]()
Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
Soru 28:Hangisi Gelmiş Geçmiş en iyi 5 Thrash albümünden biri değildir?
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain
Thrash hayattır, hayat güzel. Teutonic thrash in üretkenliği bay area nın güzelliği olmasaydı şu anda bitik olan thrash hiç olmazdı. Brezilyadan çıkan gruplar çok taştır, bilmeyenler araştırsın baksın derim. Tavsiye isterlerse öncelikle Violator dan başlasınlar. Albüm olarak da Chemical Assault.
United for Thrash
thrash kandır candır
ben eskileri dinler severim. bay area yada alaman gruplardan
aç bi kreator , aç bi slayer, çoş eğlen headbang yap ![]()
Blood is the Life and it Shall be Mine
Old School Thrash bugünlerde yine parlamakta.SUICIDAL ANGELS ve MANTIC RITUAL gibi grupları dinlemenizi tavsiye ederim.
Thrash till Death
...