İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

[Sabit] Thrash Metal

439 Gönderiler
164 Üyeler
0 Reactions
111.9 K Görüntüleme
FireBrain
(@firebrain)
Gönderiler: 594
Honorable Member

Gönderen: @anarchy-atheism
bence mutlaka dinlemişsindir...
D.R.I,Attitude Adjustment,Municipal Waste,S.O.D,M.O.D falanlar filanlar crossover thrash denilen her şey..Ancak ben şey diyorum sadece crossover thrash grupları dinleyerek punky Thrash olayı kavranamaz.Bu yüzden crust gruplarıyla başlamak çok daha faydalı olur..Aslında direkt ramones olmasa da sex pistols,crass,87 öncesi exploited,dead kennedy's ve GBH ile filan başlamak lazım..Sonrasında punk ve hardcorepunkı iyice anladıktan sonra discharge ve 87 sonrası the exploited ve sonrasında da crusta yönelinilebilirse muhteşem olabilir.Amebix,Nausea,Behind Enemy Lies,Antisect,Aus Rotten,Civil Disobedience,Extreme Noise Terror(ilk zamanlar),Napalm Death(Barney öncesi hatta Scum öncesi...Özellikle de 1982 Punk Is A Rotting Corpse Demosu)hmm hatta S.O.B... Dinleyiniz efendim zaten tüm bu aşamaları yaparsanız adam gibi grindcore gruplarını thrash punk diye dinlersiniz : ))

Bu adamı seviyorum... Thrash/Punk candır, kandır, bugün sokakta punkım (pardon "pankçıyım") diye gezen vans-converse bebelerine aldanıp içinde punk geçen her terime burun kıvrılmamalıdır... Dinleyiniz efendim, yaklaşık 1 ay kadar sonra F.T.L. adında güzide bi crossover thrash grubu çıkıcak ülkemizden onu da dinleyin hehe... (Di mi Anarch?)

I think I have a little bug inside my head

Gönderildi : 22/08/2008 10:42 am
bloodyslayer
(@bloodyslayer)
Gönderiler: 2128
Noble Member

iyi bi noktaya değindin punk müziği severim ama punkcılardan nefret ederim hatta punkcı gördüğümde direk boğazına yapışasım geliyo:D thrash punk ında dinlenmesi gerekir en azından saygı duyulması gerekir dostlarım

Ölümünüz için seçtiğim yol
Yavaş ölüm büyük çöküş
Hayatınızın akıp gittiği duşlar altında...

Gönderildi : 30/08/2008 8:59 pm
DeViLseeD
(@devilseed)
Gönderiler: 1190
Noble Member

punk dinelmeden thrash metalin anlaşılabiliceğini sanmıyorum bende en azından sex pistols dinleyin (:

ıssız

Gönderildi : 30/08/2008 11:17 pm
(@pathological-drummer)
Gönderiler: 159
Estimable Member

punk sucks

Studyo Nanotech prova-kayıt studyosu Kadıköy/barlar sokağı

Gönderildi : 31/08/2008 6:04 pm
killingismybusiness
(@killingismybusiness)
Gönderiler: 404
Reputable Member

Gönderen: @pathological-drummer
punk sucks
thrash-speed rocks

Schizos are never alone

Gönderildi : 01/09/2008 4:22 am
Anarchy_Atheism
(@anarchy-atheism)
Gönderiler: 2832
Famed Member

Gönderen: @firebrain
Bu adamı seviyorum... Thrash/Punk candır, kandır, bugün sokakta punkım (pardon "pankçıyım") diye gezen vans-converse bebelerine aldanıp içinde punk geçen her terime burun kıvrılmamalıdır... Dinleyiniz efendim, yaklaşık 1 ay kadar sonra F.T.L. adında güzide bi crossover thrash grubu çıkıcak ülkemizden onu da dinleyin hehe... (Di mi Anarch?)
İşte müzikal ikizim :)) F.T.L çok pis geliyor..Bence Türkiyede çok müthiş işler başarmaları neredeyse kesin ama şu da var yurtdışında daha çok tutulacaklardır...Metaltrnin sayıca çok olan t - rashçilerinin arasında azmış gibi görünen gerçekten thrrash metal tutkunlarının bi göz atmasını şimdiden tavsiye ediyorum...OSUFTM psiklojisinin en güzel örneklerini bulacağımızdan hiç şüphem yok...

---

"Punk sucks' alıntı : thrash-speed rocks..."

İşte tam da bu yüzdendir ki o çok sevilen Megadeth,Slayer,Anthrax,Motörhead,Overkill,Sepultura,Destruction vs. speed ve thrash grupları da boşu boşuna coverlamışlardır o kadar punk parçasını(!)

Sadece punk sucks diyen bir adamın pogo,wall of death,stage dive,crowd surfing falan filandan da uzak kalarak tutarlı olmasını diliyorum..

Thrash de speed de anarcho hardcorepunk kökenlidir ve bir punk metal ile thrashi ayrı tutar..Veraset davası gibidir bu olay..Babası metal olsa bile annesi olan punktan kişiliğini özünü almıştır..Mitokondri DNAlarının anneden geldiği de unutulmamalıdır..Yani enerjkliğini annesi punktan almıştır..Ama o babasıyla yaşamaktadır ve onun evinde kalmaktadır..Peki thrash annesine bağlı mıdır??Evet..Öyle olmasaydı old school thrash metal hala yaşatılamazdı...

Hiçbir şık doğru olmadığı için iptal edilen soru...
ÖSS Metal Müzik-2 Testi
Soru 28:Hangisi Gelmiş Geçmiş en iyi 5 Thrash albümünden biri değildir?
a)Darkness Descends
b)Pleasure to Kill
c)Terrible Certainty
d)Extreme Aggression
e)Endless Pain

Gönderildi : 01/09/2008 5:29 pm
ancientsign
(@ancientsign)
Gönderiler: 720
Honorable Member

Gene gitmediysen hoşgeldin Anarchy epeydir yazmıyordun :)

Yazdıpın ikinci paragraftaki eleştirine kesinlikle katılıyorum..Thrash Metal başlığında "punk sucks" yazısı görmek ilginç...Zat-ı muhterem diyor ki "Slayer süper kral aslan kaplan süper thrash punk kötü"....Undisputted Attitutude?....Ben kaydedebilmeyi isterdim ama Slayer etmiş(!)...Slayer ile olan cümlem yukardaki punk geçen yazıya ithafen değil sadece sık karşılaşılan bir durum...

07/08 Wacken'da bulunan şanslı bir arkadaşımla yaptığım sohbet sonucu gerçekten de thrash metalde bir canlanma varmış ki bu oldukça sevindirici...Bize nazaran her türlü olanakları çok fazla olsa,dinleyici çok daha bilgili de olsa thrash metal'in eskisi kadar popüler olmadığı aşikar-ki popüler kavramıyla thrash ne kadar yanyana gelir o da soru işareti...Kastetmeye çalıştığım metal camiası içinde de old-school thrash denemelerinin çok daha fazlalaştığı...Orda bulunamadığım için doğruluğu %100 diyemiyorum tabii ki ama çok güvendiğim emo/trashsavar thrash tutkunu olduğundan inanıyorum...İnsanların eski thrash albümlerine ilgisi çok daha fazlalaşmış...

Bu aralar Sex Pistols ve Toxic Holocaust&Violator'a teslim olmuş durumdayım...Güney Amerikalı grupların önünde saygı ile eğilmek lazım herhalde hiçbir dönem bu müziğin peşini bırakmadıkları ve bugün de muhteşem bir şekilde temsil ettikleri için...Japonya&Amerika ve Batı&Kuzey Avrupa ülkelerinden de bu derece amele tireşi yapanlar var hala...

Türkiye'de bence old school Solitude ile tavan yaptı o seviyeye çıkabilen olduğunu düşünmüyorum...Electrocute hakkında epeydir bilgi alamıyorum benim hatam o biraz ya da göremiyorum olduğu halde :) Rectifier inanılmaz çıktı çok da seviyorum müziklerini ve kendilerini ama tatil evresindeler şu an galiba diye düşünmeden edemiyorum....Thrashfire dinlediğim kadarıyla çok zevk aldığım ve beğendiğim bir grup İstanbul'da yaşadığım için daha canlı izleyemedim aslında arada bir uğruyorum Ankara'ya denk gelse :) Şu an Rectifier&Thrashfire benim en beğendiğim,çok daha iyi olacağına inandığım ve bu müziği her yönüyle çok güzel icra eden iki grubumuz eğer hala aktifse Electrocute de dahil olur..

Ve açıkçası F.T.L.'yi inanılmaz merak ediyorum bu denilenlerden sonra :)

Good friendly violent fun in store for all..

Hammer of Justice Crushes You,Overpower
I Cant Believe The Things You Say
I Cant Believe
I Cant Believe The Price You Pay
Nothing Can Save You
Justice Is Lost
Justice Is Rape
Justice IS Gone..

Gönderildi : 02/09/2008 6:29 pm
FireBrain
(@firebrain)
Honorable Member

Bi gitarcı bulunursa en kısa zamanda merakın sonlanıcak :D

Gönderildi : 02/09/2008 10:41 pm
Freddy_myers
(@freddy-myers)
Gönderiler: 1823
Noble Member

Sepultura da trash death karışımı müzik yapıyor ben ce eklenseydi iyi olurdu

it can't rain all the time

Gönderildi : 04/09/2008 2:48 pm
FireBrain
(@firebrain)
Honorable Member

Ekle o zaman kuzum :D ... Da nereye ekleyecez liste tutmuyoruz ki hehe...

Gönderildi : 04/09/2008 3:27 pm
zirtapoz
(@zirtapoz)
Gönderiler: 327
Reputable Member

Sepultura trash death arası tarzı var doğru. benim sevdiğim bi guruptur aynı şeyi yeni nesil olan Trivium da da görüyorum( vokalistte melez saten)
kreator da 90 larda biraz death metal e kaymış ama bazı hayranları okuduğuma göre harcamış hemen onları ,ne olmuşsa, sanki çok mu sapmış!!!! çokmu uzaklaşmış!!!!! adamlar tarzlarından.

Gönderildi : 04/09/2008 7:27 pm
ancientsign
(@ancientsign)
Gönderiler: 720
Honorable Member

Gönderen: @zirtapoz
Sepultura thrash death arası tarzı var doğru. benim sevdiğim bi guruptur aynı şeyi yeni nesil olan Trivium da da görüyorum( vokalistte melez saten)
kreator da 90 larda biraz death metal e kaymış ama bazı hayranları okuduğuma göre harcamış hemen onları ,ne olmuşsa, sanki çok mu sapmış!!!! çokmu uzaklaşmış!!!!! adamlar tarzlarından.

Sepultura Chaos A.D.'den beri thrash metal adına hiçbir şey çıkarmamıştır..Önceki albümleri hakkında-özellikle de ilk 2-thrash/death/black gibi şeyleri nette bulmuş olabilirsiniz...Arise ve Beneath The Remains iki efsane thrash metal albümüdür...

Trivium'un bu başlık adı altında adının geçmesi acıdır...

Kreator olayının da binlerce ünlem,caps lock,zuhaha,muhaha,sekiz nokta,yirmi smiley gibi terimler kullanmadan doğrusunu öğrenirsen senin için daha iyi olur..

Var bizim milletde arkadaş,bu kadar bilmeden konuşan bir millet yok dünyada...

Good friendly violent fun in store for all..

Hammer of Justice Crushes You,Overpower
I Cant Believe The Things You Say
I Cant Believe
I Cant Believe The Price You Pay
Nothing Can Save You
Justice Is Lost
Justice Is Rape
Justice IS Gone..

Gönderildi : 04/09/2008 7:38 pm
dawnofthedead
(@dawnofthedead)
Gönderiler: 1304
Noble Member

metallica slayer Megadeth gibi devleri barındıran ve dinlemekten hiçbir zaman bıkmayacağım metal türü

belki de en güzeli böyle...

Gönderildi : 04/09/2008 11:02 pm
zirtapoz
(@zirtapoz)
Gönderiler: 327
Reputable Member

Gönderen: @ancientsign
Sepultura thrash death arası tarzı var doğru. benim sevdiğim bi guruptur aynı şeyi yeni nesil olan Trivium da da görüyorum( vokalistte melez saten)

Sepultura Chaos A.D.'den beri thrash metal adına hiçbir şey çıkarmamıştır..Önceki albümleri hakkında-özellikle de ilk 2-thrash/death/black gibi şeyleri nette bulmuş olabilirsiniz...Arise ve Beneath The Remains iki efsane thrash metal albümüdür...

Kreator olayının da binlerce ünlem,caps lock,zuhaha,muhaha,sekiz nokta,yirmi smiley gibi terimler kullanmadan doğrusunu öğrenirsen senin için daha iyi olur..

Trivium tartışılan biguruptur bazıları onu metalcore olarak kabul eder ama

bazı kaynaklarda thrash gurubu olarak ta geçmektedir hatta bazı

hayranları "nasıl söyliyeyim metalcore-thrash -biraz death karışımı" gibi tabirler kullanır

ben metalcore u tanımam bubenim görüşüm ve bu gurubun bazı

parçalarını (evet herparçasını değil) dinlediğimde death/thrash

hissediyorum bu benim hiissim ,benim kulağım ve buyüzden sepultura hakkında dediğim gibi kesin konuşmadım çünkü evet onların tarzı böyle.

triuvum için ise "trivium da öyledir" değil," trivium da da bu tarzı görüyorum" dedim.çunkü bu konunun tartışılabilir olduğunu biliyorum GÖRÜYORUM demek benim açımdan demektir .

Ama tabiki Trivium ;sepultura,pantera,possesed,the crown gibi tam anlamıyla death/trash ekolünde değil ama olabilirler bu potansiyeli ben onlarda görüyorum

triviumun bu başlıkta olması acı olamaz onlar megadeth,slayer,overkil gibi guruplardan etkilenmişlerdir.

nokta ünlem smiley gibi şeyleri sen daha çok kullanıyosun

"tencere dibin kara seninki benden kara"

Gönderildi : 05/09/2008 8:42 pm
FireBrain
(@firebrain)
Honorable Member

Gönderen: @ancientsign

Trivium tartışılan biguruptur bazıları onu metalcore olarak kabul eder ama

bazı kaynaklarda thrash gurubu olarak ta geçmektedir hatta bazı

hayranları "nasıl söyliyeyim metalcore-thrash -biraz death karışımı" gibi tabirler kullanır

ben metalcore u tanımam bubenim görüşüm ve bu gurubun bazı

parçalarını (evet herparçasını değil) dinlediğimde death/thrash

hissediyorum bu benim hiissim ,benim kulağım ve buyüzden sepultura hakkında dediğim gibi kesin konuşmadım çünkü evet onların tarzı böyle.

triuvum için ise "trivium da öyledir" değil," trivium da da bu tarzı görüyorum" dedim.çunkü bu konunun tartışılabilir olduğunu biliyorum GÖRÜYORUM demek benim açımdan demektir .

Ama tabiki Trivium ;sepultura,pantera,possesed,the crown gibi tam anlamıyla death/thrash ekolünde değil ama olabilirler bu potansiyeli ben onlarda görüyorum

triviumun bu başlıkta olması acı olamaz onlar megadeth,slayer,overkil gibi guruplardan etkilenmişlerdir.

nokta ünlem smiley gibi şeyleri sen daha çok kullanıyosun

"tencere dibin kara seninki benden kara"

Bence "Destruction" amfiribibik gothsal pop grubudur kulağım böyle alıyo desem burada bana dalarlar değil mi? :-)
Kaldı ki Trivium elemanları bi dönem saçlarını emolar gibi yapıp, clean vokali bol bol kullanıp karı-kız yapma peşinde bile gitmişlerdir, evet, thrash metalle Trivium'un yan yana anılması bile acıdır.
Konu "terimler" olduğu zaman bunun "sencesi - bencesi" yoktur, eğer parçanın kompozisyonu "thrash"se "thrash"tir.
Kaldı ki Children Of Bodom denen grup da son dönemlerde bol bol thrash etkili riffler yazmıştır, in your face gibi bikaç parçaları direk thrash hissiyatı vermektedir, ama bu etkilenimleri onları "thrash" yapmaya yetmez, türlerinin yanına "thrash" yazamazsın.
Trivium çatır çatır bi metalcore grubudur, sevmek - sevmemek ayrı...
Sepultura'ya gelince,(ilk 2 albüm için) onlara Death/Thrash demek yanlış olmasa da pek doğru da olmuyo, o albümlerde black metal etkileri de bolcadır fakat genel yapı "Thrash" direk...

Gönderildi : 08/09/2008 2:39 am
Sayfa 25 / 30
Paylaş: