İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Metal ve Yaş

172 Gönderiler
136 Üyeler
0 Reactions
33.2 K Görüntüleme
ZandaM
(@zandam)
Gönderiler: 513
Honorable Member

metal müziğin tiryakiliği sigara tiryakiliğine benzemez onu 'bırakmak' söz konusu bile olamaz. yıllar sonra durup 'ben artık metal dinlemiyorum' diyen birisi hiçbir zaman tam anlamıyla metalci olmamıştır , olamaz da .. zaten ne bırakması yaa herifler cenazelerinde bile şarkı çaldırıyolar Kiss bayrağına Manowar bayrağına sarılı gömülüyorlar ....

Düşünde bile göremez işler , düşlerin gördüğü işleri..

Gönderildi : 22/05/2006 11:56 am
tarhantas
(@tarhantas)
Gönderiler: 883
Prominent Member

yaşlı bunak olunja arabeske mi geçices şimdi ya sacma :D o zaman kulaklar da tam duymas zaten, müsiin sesini hepten fulleriz bence :twisted:

sentenceeeeeeeed!!!

Gönderildi : 22/05/2006 5:07 pm
Supreme_Vempire
(@supreme-vempire)
Gönderiler: 998
Noble Member

forumdaki bi dünya saçma konudan sonra bu konu çok iyi gitti valla açan arkadaşa teşekkürler :) neyse,bende metal müziğini dinleyeli bi 7 sene oldu önceleri çok sertim ağır abiyim filan diyodum death black dinliyodum başka tarz dinlemem diyordum sonraları sıkmaya başladı ve heavy,thrash,power dinlemeye başladım şimdi ise metalin her türünden iyi grupları seçerek dinlemeye çalışıyorum bu metalcore bu doom diye ayrım yapmıyorum,sadece biraz değişiklik yapmak lazım bende 6-7 sene boyunca bi adamın death-black dinleyeceğine inanmıyorum açıkçası velhasıl bunca zamandır dinliyorum bu müziği ölene kadarda aynı heyecan ve hevesle dinliycem herkesin huzurunda yemin ederim burda :)))))

Bahaneler gıç deliği gibidir her insanda bulunur.

Gönderildi : 22/05/2006 6:26 pm
Hellcruiser
(@hellcruiser)
Gönderiler: 1531
Noble Member

eX-LoMBaRDo:

saçma.

Kesinlikle!!!

eliminate all the feelings...

Gönderildi : 22/05/2006 6:59 pm
Dawy
 Dawy
(@dawy)
Gönderiler: 103
Estimable Member

Ben şu anda 15 yaşındayım ve yaşım ilerleyince de devam edeceğim Metal dinlemeye. Yaşla bir alakası yok bence. Ayrıca yaşlılar Blues ve Jazz dinler diye de bir şey yok. Çünkü ben Blues da, Jazz da dinlerim yani.

a.k.a FloydianDM

Gönderildi : 22/05/2006 9:00 pm
devils_N_angels
(@devils-n-angels)
Gönderiler: 1608
Noble Member

hayat gün geçtikçe deişiyor insanoğluda buna ayak uydurmak zorunda..elbette zamanla müzik kültürümüzde ufak tepek değişiklikler olacaktır.Şu an genciz rahatız,özgürüz..Deli gibi black,death dinleriz.Benim görüşüm ileride bunun değişim göstereceği yönünde.Evleneceğiz ve sorumluluklar alacağız,çocuk bir yandan hatun bir yandan geçim sıkıntısı,bazı ailevi sorunlar vsvs..sorunlar ortaya çıkacak bu problemler içindeyken şahsen hala black veya death dinleyebileceğimi düşünemiyorum açıkcası.Daha hafif müziğe doğru yönelmemiz beklenebilir.Metalmania TR arkadaşımız emek harcamış ve bir yazıu yazmış,onada teşekkür etmek istiyorum.Düşüncelerinide güzel belirtmiş eyvallah.

Öyle büyük ki içimdeki boşluğum,ne koyarsam koyayım dolmuyor...

Gönderildi : 23/05/2006 9:59 am
(@therionist)
Gönderiler: 19
Active Member

bazi seylerin bilincinde olan insanlar kaliteli müzigi ve yasam tarzini birakmazlar diye düsünüyorum

Gönderildi : 23/05/2006 4:25 pm
informal
(@informal)
Gönderiler: 1152
Noble Member

tüm yorumları tek tek okudum...gercekten cok yararlı oldu öncelikle yorumları yapan ve makaleyi yazan arkadaşa teşekkür ederim...

birincisi şöyle birşey var ki metal müzik [benim kanaatimce] diğer müziklere benzemez...gercekten bu müziğe bağlı olan kişi her zaman dinler...verilen bir örnek vardı kiss bayrağıyla sarılı tabut falan...işte bu en ii belirten örnektir...
ikincisi ise metal sadece bir tür dinleyerek olmaz bence...ben şahsen death dinlerim,doom dinlerim,thrash dinlerim,black dinlerim,kafama esince nu metal bile dinlerim...korn'un cok sevdigim parcaları vardır...neyse konu sapmasın...
sonuncusu ise bence yaşla bir alakası yoktur müziğin...ben hep bu müziği dinlerim cünkü kendimde onu görüyorum...müziğe olan bi aşkım var...şunu da söyleyeyim ben 92 doğumluyum ve müziğe sıkı sıkı bağlıyım...6 yaşımdayken unforgiven'i söyleyip abimle kafa sallıyoduk...şu anda da bir unforgiven dinleyip hala kafa sallarım her ne kadar bir sürü yeni grup ve şarkı öğrensemde...
yazımı okuyan herkese teşekkür ederim...

Gönderildi : 23/05/2006 4:34 pm
(@elifela3-7329)
Gönderiler: 1026
Noble Member

Gönderen: @metalmaniatr
METAL VE YAŞ

Güncel bir konuya değinmek istedim.Çoğu arkadaşımız abilerine, ablalarına kısacası büyüklerine "Metal" dediğinde "En geç 5-6 seneye kadar bırakırsın bunu, bu bir gençlik hevesi" cevabını yapıştırıveriyor.Bunu tartışalım biraz.

Gerçekte olaylara bakarsak bu doğru.Çünkü "Metal" denilince akla ilk gelen müzik oluyor.Müzik hevesi de gençlikte dinlenebilen bir olay olduğu için ( müzisyenler dışında ) burada hak verebiliriz.Yaş kemale erince iş, para, çoluk çocuk derdi derken arada kaynayıveriyor bu müzik.Müzisyenlik mesleğini seçenler de ise böyle bir sorun zaten yok, onlar zaten parasını bu yolla kazanıyor.Bizim işimiz "Metal ve Yaş"
Yazan: MetaLManiaTR

hepsini okumadım gerekte yok.katılmıyorum..FAKAT olayı ruhunda ya$ıyorsan o sözlerin hepsi yalan.örnek ben:tüpra$ta önemli mevkiide iken işi bıraktım bu müzik yüzünden aptalmıyım?belki çouna göre ewet.ama benim yaşamım bu.dinlersin ayrı birde yaşarsın.hertürlü ekmeiini kazanırsın geç gerisini.sistem çarpık beyinlerin çarpık otoriteleri üzerine kurulmu$ ama bi $ekilde dewam edersin tabiki olayı ruhunda ya$ıyorsan.benim için çok saçma bu o yazı.
!!OLAYI RUHUNDA YAŞAMIYORSAN!! bu felsefenin farkında değilsindir zaten,dolayısıyla uzun sürmez bu müzik hayatında we sadece müziktir senin için.nekadar süre dinlemişsen senin kaybındır bu anlamda.ama benim gibileri için değil.bilmem anlıyormusunuz.ilgimi çekmedi yaram depre$ti sadece...bu benim görü$üm benim doğrularım kendimce.[senide anlamadım değil] ;)

Gönderildi : 23/05/2006 6:40 pm
terliksi-havyar
(@terliksi-havyar)
Gönderiler: 356
Reputable Member

sonuç olarak hiçkimse ''ee evet geçen yaz biraz slayer takılmıştım ama bıraktım'' diyemez heralde... bu bağlamda özelden genele çıkarım yaparak bunun heavy metal müzik için de geçerli olduğu kanısındayım.

pariah ...

DADAöldüYAŞASINdada !!!

boşlukta çiçek yetiştirenlerin varisi ...

Gönderildi : 23/05/2006 11:16 pm
(@umalos-22069)
Gönderiler: 2847
Famed Member

diyemez tabi :P

Gönderildi : 23/05/2006 11:20 pm
gor
 gor
(@gor)
Gönderiler: 523
Honorable Member

metal yaşken eğilir.

fuck you i wont do what you told me!

Gönderildi : 23/05/2006 11:24 pm
(@umalos-22069)
Gönderiler: 2847
Famed Member

Gönderen: @gorcanabi
metal yaşken eğilir.

:lol: fdsafşhjşlashfasfasdjfgkjh..

Gönderildi : 23/05/2006 11:28 pm
aargh
(@aargh)
Gönderiler: 1661
Noble Member

Kafa kaldırmaz bi yaştan olayı cidden saçma.

KAfası kaldırmayacak kişi zaten hiç dinlemez. Dinlemişliği varsa da yalandan dinlemiştir bizim oğlen.

Dinleyen adam da cidden seviyorsa, bağlıysa bu müzik türüne köküne kadar dinler abicim.

Pariah777 'in bahsettiği bi durum var. Belki de direnmek, mücadele etmek için o insan da enerji kalmamış olabilir dedi. Metal dinleyen birisinde o his körelmez bence. Ne olursa olsun atamazsın. Bilirsiniz işte...

Scream dinmez flag of hate inmez! :D
Haadi hayırlı thrashler!

Gönderildi : 24/05/2006 2:08 am
devils_N_angels
(@devils-n-angels)
Gönderiler: 1608
Noble Member

Gönderen: @gorcanabi
metal yaşken eğilir.
+1 :d

Öyle büyük ki içimdeki boşluğum,ne koyarsam koyayım dolmuyor...

Gönderildi : 24/05/2006 4:41 pm
Sayfa 2 / 12
Paylaş: