İçeriğe geç

Forum

Metal niye dışlanır...

Bildirimler
Tümünü temizle

Metal niye dışlanır ve suçlanır

343 Gönderiler
202 Üyeler
0 Reactions
65.6 K Görüntüleme
(@metabolic)
Gönderiler: 1741
Noble Member

evil_church:

ya dedıklerıne bende katılıyorum ama prenses bıraz fazla dalgaya sardı dusuncelerını doru duzgun anlatmak yerıne baskalarıyla dalga gecıyor ee o zaman bende aynı sekılde karsılık verırım

bılıyor musun su anda askerlık yaptıgım yerde bır yazı yazıyor konusmak yaradılıstan gewlır susmak ıse akıldan gelır.. bence sen sus .. o da bır sure sonra kendı kendıne konusur ve susar.. sonsuza kadar knousacak degıl ya...yanı durur en sonunda degıl mı?

bin schon zu alt und zähl sie doch
kein Engel kommt um euch zu rächen
Heimlich werd ich auferstehen
Gott weiß ich will kein Engel sein

Gönderildi : 25/08/2006 6:25 pm
(@olusair-27808)
Gönderiler: 133
Estimable Member

durdu zaten nese cıdden coluk cocuk muhabbetı olmaya baslamıstı en ıyısı susmak haklısın

Gönderildi : 25/08/2006 6:29 pm
(@metabolic)
Noble Member

aslında bu konuyu da tartısma yapmak tersız cunku yıllardır tartısılıyor ama sonuc sıfıra sıfır elde var sıfır.. gene aynı.. balık bastan kokarmıs derler .. kesınlıkle cok dogru bır deyım..

Gönderildi : 25/08/2006 6:32 pm
(@fredegar-27490)
Gönderiler: 246
Reputable Member

nickime bakarak yorum yapan insanların,bilip bilmeden metali eleştirdiği için kızdıkları insanlardan farkı kalmamış.

ayrıca şu gerçek metalciydi bu özentiydi tartışmasının üzerinde düşünülmez bile

Gönderildi : 25/08/2006 9:09 pm
November
(@november)
Gönderiler: 52
Trusted Member

metal neden suçlanır ve dışlanır?
Aslında bu sorunun cevabı bu müzik tarzını suç unsuru olarak gören insanlarda saklı. Bişeyleri yeterince iyi tanımadan yargılamak kolay geliyor. Bir de medyanın bu müzik türünü insanlara yansıtma şekliyle alakalı. İnsanlar heavy metal' i satanizmle özdeştiriyorlar. Bunun nedeni de heavy metal gruplarında değil. Bunun sorumlusu kendisini metalci olarak tanımlayan ve kendilerini black metal olarak tanımlayan ve müzik namına hiçbir şey üretmeyen (Kuru gürültüden başka) bir grup insan ve onların müzikle ilgisi olmayan davranışlar içerisine girmesiyle alakalı. İŞte bu nedenle heavy metal hep suçlanılagelmiştir. Uzun saçlı, küpeli, siyah t-shirtli gençler yıllarca toplumca kötü gözle görülmüştür.

Gönderildi : 25/08/2006 9:33 pm
doris
(@doris)
Gönderiler: 1133
Noble Member

lütfen kavgalarınızı özel msjlarla devam ettirin...

november güzel demiş. ayrıca birileride metal müziğin bi çeşit isyan olduu için dışlandığını söylemişti onlarada katılıyorum... ama böyle olması bence şundan kaynaklanıyor. metal müziğin isyan olduğunu bilen ve bu tarz müzik dinleyenleri bi çeşit tehdit olarak gören bazı "büyük kişiler" kendi bitaraflarını kurtarmak için cahil olan halka bu tarz müziği dinleyenleri satanist,kötü alışkanlıkları olan sorunlu gençler olarak empoze etmeye çalıştığı için doğal olarak da insanlar anlamadan,dinlemeden hemen her söylenene inandığı için metal müzik dışlanıyo. biraz fazla için demişim ya neyse :) tabi bu benim fikrim :) neyse bizimde umrumuz değil ya zaten boşverin kim ne derse desin önemli değil,bizi böyle tanısınlar...

ex lanetli_peri

Gönderildi : 25/08/2006 9:49 pm
death06chuck
(@death06chuck)
Gönderiler: 166
Estimable Member

türk halkının kolaya kaçma alışkanlığının sanata verdiği zarardır metalin dışlanması..bi çok örnk var aslında..ortalama bir türk vatandaşı iyi bir yönetmenin elinden çıkmış sosyal içerikli bir film yerine aliye dizisini neden izler acaba..anlamak daha kolaydır çünkü..dışlanma dediğimiz durum bu tablonun yansıması bence..orospu ya dönmüş medya da eksik kalmıyo tabi...

Gönderildi : 26/08/2006 1:08 am
(@metabolic)
Noble Member

Gönderen: @death06chuck
türk halkının kolaya kaçma alışkanlığının sanata verdiği zarardır metalin dışlanması..bi çok örnk var aslında..ortalama bir türk vatandaşı iyi bir yönetmenin elinden çıkmış sosyal içerikli bir film yerine aliye dizisini neden izler acaba..anlamak daha kolaydır çünkü..dışlanma dediğimiz durum bu tablonun yansıması bence..orospu ya dönmüş medya da eksik kalmıyo tabi...

kesinlikle sana katılıyorum arkdasım.. aslında bu olayların yuzde 90 ı gorsel medyanın olayları farklı ve abartılısekılde topluma aktarması ... ama bunda bızı sucumuz yok kı.. adamlar reyting için olabılecek en uc seylerı bıle yapabılırler... bu arada bızde kaynadık tabııkı..

Gönderildi : 26/08/2006 12:36 pm
(@elizabeth-bathory-4)
Gönderiler: 5
Active Member

olay çok basit esasen
bilindiği üzere metallica ın ilk dönemlerinde şu civciv ezmeler,ne biliym konser basılmaları ,ardından hemen hani o dönemlerdki 12 eylül şokundan yeni çıkmış ancak şu anda pişman olan harbi satanistleri yakalamalarıve onalrın ''biz metallica '' dinleriz demesiyle te o dönemlerde başlad.ı bizim mahalle hatunalrı ve onalrın yetişdirkleri şimdiki tiki tayfası ''aaa evet bu metal satanist müziği''falan diye ortalara aslında az biraz doğruluk payı olan laflar attılar..!!zira;hemizi biliyoruz içinde şiddet ve isyan olmayan metal parçası yok...
Klipler desen adamı sakinleştirecek dercede uçuk cinseten..sonra sözler zaten genelde okült,paganizm,satanizm falan içeriyo haliyle öyle şeylerin olması doğal helede bizim gibi bi toplumda.. metalci dediğin sayko olur düşüncesi te o zamanlarda genç,yaşlı tüm beyinlere girmiş orada yer almış...az biraz hoş görmek lazım
ve bütün bunalrın dışında bu bahsettiklerimi bilmeypte , öğrenme zahmetine girmeyipte,skindirik ve cahilce laflar edenleri çok da sallamamak gerek diye düşünüyorum...

bööö böö bööö
korktun mu??

Gönderildi : 26/08/2006 6:22 pm
(@fredegar-27490)
Gönderiler: 246
Reputable Member

Gönderen: @elizabeth-bathory-4
içinde şiddet ve isyan olmayan metal parçası yok...
..

anathema-lose control
my dying bride-she is the dark
epica-solitary ground
metallica-nothing else matters
nightwish-sleeping sun
lacuna coil-enjoy the silence

we bu liste bitmek bilmez...

Gönderildi : 26/08/2006 7:41 pm
death06chuck
(@death06chuck)
Gönderiler: 166
Estimable Member

Gönderen: @elizabeth-bathory-4
olay çok basit esasen
bilindiği üzere metallica ın ilk dönemlerinde şu civciv ezmeler,ne biliym konser basılmaları ,ardından hemen hani o dönemlerdki 12 eylül şokundan yeni çıkmış ancak şu anda pişman olan harbi satanistleri yakalamalarıve onalrın ''biz metallica '' dinleriz demesiyle te o dönemlerde başlad.ı bizim mahalle hatunalrı ve onalrın yetişdirkleri şimdiki tiki tayfası ''aaa evet bu metal satanist müziği''falan diye ortalara aslında az biraz doğruluk payı olan laflar attılar..!!zira;hemizi biliyoruz içinde şiddet ve isyan olmayan metal parçası yok...
Klipler desen adamı sakinleştirecek dercede uçuk cinseten..sonra sözler zaten okült,paganizm,satanizm falan içeriyo haliyle öyle şeylerin olması doğal helede bizim gibi bi toplumda.. metalci dediğin sayko olur düşüncesi te o zamanlarda genç,yaşlı tüm beyinlere girmiş orada yer almış...az biraz hoş görmek lazım
ve bütün bunalrın dışında bu bahsettiklerimi bilmeypte , öğrenme zahmetine girmeyipte,skindirik ve cahilce laflar edenleri çok da sallamamak gerek diye düşünüyorum...
güzel anlatmışsın,haklısın da ama bi şeyi atlamışsın..metal e olan tepki yada dışlama girişimleri her toplumda aynı seviyede değil..bence iş sandığın kadar basit de değil..bir iki saçma sapan olay gelir geçer müziğin köküne balta vuramaz..ama dikkat çekmek için sahnenin ortasına sıçıp sonra bokunu yüzüne süren hastaları medya metalci diye gösterirse ve bu olaylar sık sık tekerrür ederse işte yıkım o zaman başlar..herkes işin bi parçasını söylüyo aslında sende öyle yapmışsın..

Gönderildi : 26/08/2006 7:49 pm
(@olusair-27808)
Estimable Member

november arkadasım tamam ya heavy metal dınleyenlerın sucu yok butun suc bız black metal dınleyenlerın bız satanıstız ya bız gıdıp bagırıyoz satanıstız dıye mıllete reklam yapıyoz tabı...ne alaka ya hem bu tarz ayrımcılıgı nedır metal bı butun bana gore hem ben sadece heavy dınlıyorum sadece doom dınlıyorum dıyen kısı yalan soler yok heavy yok black falan gecın bu ıslerı ve ınsanlar bıze satanıst dıyorsa nıye dıyor gıyınıslerımızden dolayı belkı sen sıyah gıymıyorsun ama sonucta toplum bundan da etkılenıyor...lanetlı_perı nıcklı arkadasım bende bundan bahsetmıstım malesef sıstemler ulkelerın ıktıdarları yada ulkemızın ınsanlarını koyun surusune andıran sekle sokanlar bızım gıbı ısyana yonelık hareketler pesınde yada dınledıgımız muzıgın buna yonelık oldugunu gorunce malesef camur atıyorlar!!

Gönderildi : 26/08/2006 8:22 pm
SatanicaBeer
(@satanicabeer)
Gönderiler: 400
Reputable Member

yalnız şuda var ki black metal şarkıları genelde paganizmi konu alır ve panagizm-satanizm arası farkları toplum anlamaz. o yüzden black metal satanist müziği olarak lanse edilir. norveç black metalcilerininde çoğu zaten satanisttir. "müziğiniz hakkında ne dersiniz?"e "Satan.." diyorlar, kilise yakıyorlar (ki hepsi tarihi önemi olan kiliseler).

metal bir bütündür diye birşey yok. Hammerfall ile Behemoth yada Motorhead ile Korpiklaani bir midir?

Heavy metal! ..or not metal at all..

Gönderildi : 26/08/2006 8:51 pm
(@olusair-27808)
Estimable Member

ya abı sımdı norwegıan black metal cok genıs bısı yanı paganızmı konu alanı var satanızmı konu alanı var her ıkısının bırbırıne baglı oldugunu soyleyenı var ne dıyım karısık bısı ama cogu grupların kılıse yakmasının nedenı zamanında hrıstıyanların paganları katletmesı ve pagan kılıselerını yakmasından dolayı bı nefret var...bunun dısında tabıkı motorhead ve behemoth aynı degıl ama ıkısınınde ortak olan bısıyı var tarzlarının metal olması benım asıl bahsettıgım sey orda ınsanların ben su tarzı dınlıyorum sunu dınlemıyorum demesıne karsı bısıydı.

Gönderildi : 26/08/2006 8:57 pm
SatanicaBeer
(@satanicabeer)
Gönderiler: 400
Reputable Member

valla ne diyim ben death-black dinlemiyorum :D deahtte var hadi bir iki sevdiğim grup ama black, ı ıh..

Heavy metal! ..or not metal at all..

Gönderildi : 26/08/2006 8:59 pm
Sayfa 4 / 23
Paylaş: