İçeriğe geç

Forum

metal gruplarının i...

Bildirimler
Tümünü temizle

metal gruplarının ideolojisi müziğinden önde mi

34 Gönderiler
27 Üyeler
0 Reactions
5,301 Görüntüleme
deady_666
(@deady-666)
Gönderiler: 125
Estimable Member

oncelıklı muzık tabıkı ama benı sevmeyen bı grubu dınlıcek dılım!!!!!

Gönderildi : 27/06/2006 11:07 am
(@asmodaeus)
Gönderiler: 20
Eminent Member

abi olay bizi sevip sevmemeleri degil.
konu oraya kayacak. soad falan diceksiniz. daha oncede cok konusuldu bu..

olay su.
atiyorum "x" adinda bir metal grubu var. aşiri "y" gorusunu benimsemis bi grub. bu grub ilk once muzigini mi one cikarir yoksa dusuncelerini mi?
dinleyip dinlememek onemli degil, konusu degil. (zaten kim ne dinliyor dinlemiyor kime ne bize ne...)

children of bodom

Gönderildi : 27/06/2006 11:20 am
Linwe_Tiwele
(@linwe-tiwele)
Gönderiler: 3569
Famed Member

En önce müzik önemlidir tabiiki.. Ama rahatsız edici bi ideolojileri varsa insan ister istemez rahatsız olabilir.. kendi ideolojilerini ortaya koyan gruplar bence hayran kitlesini o yöne itmeye çalışmaz ''Bu da bizim düşüncemiz işte'' demek için bunu yaparlar ki liriklerde falan zaten ister istemez grup hakkında yada grup üyeleri hakkında insanların kafasında bazı fikirler oluşur.. Ama ben yinede müzik herşeyden önce gelir diyorum (istisnalar hariç)

hedon!
your children wild and filled with death...

:.::ђανєη

Gönderildi : 27/06/2006 3:52 pm
HolyWars
(@holywars)
Gönderiler: 1978
Noble Member

Müziğini beyenmediğim bir grubun kalkıp da ''acaba bunlar neye karşı'' yada nebiliyim ''dünya görüşleri nedir?'' gibi soruların cevaplarını almak istemem..Bu yüzdendir ki ; ilk önce müzikalitesi beni tatmin etmeli...
Ha bu demek değil ki , lay şay lom sadece müzik dinliycem tepinicem zıplıycam...Aynı zamanda ''bilinçli dinleyici'' de olmak lazım..!

:smt068 Prepare for the Pyrotoxic Thrash Metal Assault!!! (:rock:

Gönderildi : 27/06/2006 4:56 pm
VentoR
(@ventor)
Gönderiler: 657
Honorable Member

insanı kendine ilk çeken müziktir onun için grubun ideolojisi 2. sırada gelir...yani yeni duyduğum bir grubun müziği bana uyuyorsa dikkatimi çeker ama 'ulan müziği boktan ama bide sözlere bakalım' demedim hiçbir zaman...zaten sözlerini merak ettiğim grup sayısı pek fazla deil ama genel düşüncesi ve tavrını sevdiğim gruplarda var...

antiAnathema

Gönderildi : 27/06/2006 5:14 pm
(@elodia-3458)
Gönderiler: 647
Honorable Member

benim icin ideoloji ön plandadır

Gönderildi : 27/06/2006 5:32 pm
(@duumsellrayz)
Gönderiler: 58
Trusted Member

Gönderen: @exsaddam
genellikle hardcore gruplarında ideoloji önde geliyor biohazard A.B.D. nin sömürü düzenine karşı bodycount ve suicidal tendencies ırkçılığa karşı sözlerle ön plana çıkmışlardır.

aynı $ey Pantera içinde geçerli.texasın yerlileri.
birde $öyle bir$ey yakaladım ben; Müslümanlarda we Texas ın yerlilerinde bekaret olayı war. :/

göz yaşlarınızı süzün.önünüzde kalanları bana verin.gerçeklerle yüzleşin.

Gönderildi : 28/06/2006 4:19 am
(@duumsellrayz)
Gönderiler: 58
Trusted Member

sistem çatışması yada fikir çatışması vb ise soad neyi sawunuyorsa tam aksini Türk ,yunan , ingiliz de sawunabilir. bun akarşı gelebilir.oyüzden sawunamaz diye birşey yok.itiraz etmek ,tabuları yıkmak bir anlamda metal.aksi iddia bile olamaz?
***soruya yanıt veriyim.metal müzikte İDEOLOJİ önde olmak zorundadır.yoksa birşey ifade etmez.ha bugün etrafa bakın bir sürü grup var.benim için birşey ifade etmiyor.s,z,nde metale ne gözle baktığınıza bağlı.kalmışkicaz cuzzz sesten ibaretse çoğu kişi için metal o kişi sadece görüntüden ibarettir... mistik yada ideolojik fikirler güden albümleri vs o metaldir,öyle olmalıdır.

yoksa bakınız:>>>

METAL MÜZİK DİSTORŞIN VE ÇIĞLIKTAN İBARET DEĞİLDİR.YAŞAM BİÇİMİDİR.

herşeyi açıklıyor bu işte.

göz yaşlarınızı süzün.önünüzde kalanları bana verin.gerçeklerle yüzleşin.

Gönderildi : 28/06/2006 4:28 am
November
(@november)
Gönderiler: 52
Trusted Member

İdeolojisi yaptığı müziğin önüne geçen SOAD gibi gruplar var. Şarkılarında, kliplerinde tarihte gerçekleşmemiş soykırım ve olaylar için düşmanca ve ırkçı yaklaşımda bulunan grupların ne kadar müzikle ilgili olduklarını sorgulamak lazım sanırım.

Gönderildi : 25/08/2006 10:28 pm
(@olusair-27808)
Gönderiler: 133
Estimable Member

ıdeolojısı olmayan muzıgın poptan farkı kalmaz yanı arkadaslar yok fasızm falan bokunu cıkardılar dıyorlarda napalım a.q black metal grupları fasıst degıl mı dıyelım adamların ıdeolojısı bu ıster uy ıster uyma secenekler cok ama bı muzık grubunun ıdelojısı yaptıgı muzıgı dayandırdıgı bısıler olmalı kı ılgı ceksın!!

Gönderildi : 26/08/2006 9:16 pm
SatanicaBeer
(@satanicabeer)
Gönderiler: 400
Reputable Member

Gönderen: @holywars
Müziğini beyenmediğim bir grubun kalkıp da ''acaba bunlar neye karşı'' yada nebiliyim ''dünya görüşleri nedir?'' gibi soruların cevaplarını almak istemem..Bu yüzdendir ki ; ilk önce müzikalitesi beni tatmin etmeli...
Ha bu demek değil ki , lay şay lom sadece müzik dinliycem tepinicem zıplıycam...Aynı zamanda ''bilinçli dinleyici'' de olmak lazım..!

kesinlikle katılıyorum. müziği sadece müzik olduğu için değil anlattığı şeyleri göz önüne alarak dinlemek gerek bencede..

Heavy metal! ..or not metal at all..

Gönderildi : 26/08/2006 10:02 pm
uther
(@uther)
Gönderiler: 332
Reputable Member

Gruplarin da idolojileri olmali ve bunlari dile getirmenin yollari hakarete varan noktalarda olmadigi sürece msj baska yollarla verip müzigide onunla destekledigi sürece hiç sorun kalmaz

DÜNYADAKİ TEK GERÇEK "sex uyuşturucu alkol rockn roll"
Lord BAEL: jonhny(emrah) basçı

Gönderildi : 06/04/2007 2:53 pm
psk_bela
(@psk-bela)
Gönderiler: 403
Reputable Member

Gönderen: @duumsellrayz
METAL MÜZİK DİSTORŞIN VE ÇIĞLIKTAN İBARET DEĞİLDİR.YAŞAM BİÇİMİDİR.

güzel söylemişsin. zaten sadece bunlardan ibaret olsaydı metal ne farkı kalırdı poptan... açık söyleyim metal müziğin beni ilk çeken tarafı sağlam düşüncesi ve bir amacı olan insanların yapıyor ve dinliyor olmasıydı (istisnalar hariç). bu yüzden hiç bir fikir ve mantık kırıntısı barındırmayan metal metal değildir benim için...

HERŞEYE; HERKESE İNAT YAŞAMAK...
HERŞEYE, HERKESE İNAT SAVAŞMAK...
ÖZGÜRLÜK İÇİN...

Gönderildi : 06/04/2007 4:43 pm
Hannibal_Barca
(@hannibal-barca)
Gönderiler: 83
Trusted Member

SAOD meselesi.Bu grubu hiç sevmezdim yaptıkları müzik çeşidinden dolayı hala da sevmem ama yeni nesil modalardan 'anti-saodçılık' çıkınca bu anti-soadçılığı da kıl olduğum için adamlara sempati de denmezde bi yandaşlık oluştu.YOKSA MÜZİK ve İDEOLOJİ olarak hiç sevmem MTV Anaraşistleri sonuçta!
ideolojisiz müzik olmaz!Bu en önce müzik dinlerim diyen 'sanal alem metalcilerinin' bile kendilerinin haberi olmasa bile bir ideolojileri var!Ama cehalet işte!
İkincisi ideolojisi o müziği şekillendirir.Eski Megadeth,Dave babanın o gitarı otomatik tüfek gibi kullanışı,blues tabanı vs hep o zamanki sahip olduğu yaşam felsefesinden,yaşayış tarszında yani kısaca ideolojisinden gelir.
SOAD da öyle adamlar MTV anarşistleri olduğu için ucuz müzik kolay yutulabilir endüstriye hitap eden müzik adamlarınki...
Kısaca bu ama sanal alem metalcileri beğenmeyebilirler.Elbette beğenmeyecekler bende beğensinler diye söylemedim
Saygılar

"Sonuna sonsuza sonuncumuza kadar" Hannibal Barca

Gönderildi : 07/04/2007 3:06 am
damnedlord
(@damnedlord)
Gönderiler: 566
Honorable Member

''yaa hepsi metal diil mi offf ya ne saçmaa...''

gibi zihniyetler arasında bu sorunun cevabı belli.

soad fanı milliyetçiler var bu ülkede. sex with satan'a eşlik edebilen şayet cuma namazlarını kaçırmayan elemanlar var.

siz neyi tartışıyorsunuz?

boşverin hepsi metal değil mi? siyah tshirtümüzü giyip rexx'in önünde asilik yapalım. bize ne kim ne anlatıyor...!

ibneler sizi

Gönderildi : 07/04/2007 1:50 pm
Sayfa 2 / 3
Paylaş: