İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

[Sabit] Gothic Metal

325 Gönderiler
244 Üyeler
0 Reactions
69.7 K Görüntüleme
Darius
(@darius)
Gönderiler: 359
Reputable Member

him düpedüz alternative rock yapmaktadır , siz gothic metal'den bahsediyorsunuz. him'in kullanmış olduğu tüm riffler , distortionlar lacuna coil'in theatre of tragedy'nin yapmış olduğu gothic metal'den çok çok uzaktır. cradle of filth de son dönem gothic'e kaymıştır.

Gönderildi : 18/07/2007 12:32 pm
PHYROSS
(@phyross)
Gönderiler: 31
Eminent Member

gothıc müziği hiç sevmemekteyim bana bütün şarkıları bunalım hüzün arayış blabla dan başka duygu vermiyo heavy thrash yada power daki gazı kesinllikle alamıyorum ayrıca goth tiplere gıcığım var... üzgünüm

Gönderildi : 20/07/2007 9:35 pm
callap
(@callap)
Gönderiler: 807
Prominent Member

Türk gothic metalde Catafalque'nin eline su dökülmez... Type O Negative bnm favorimdir...

Gönderildi : 20/07/2007 11:03 pm
(@choledecholithotomy)
Gönderiler: 8
Active Member

gothic metal değil de tam anlamıyla gothic sınıfına sokulan gruplar , diva destruction , tristania , moonspell ( özellikle wolfheart albümleriyle ) type 0 negative ( çok değişik bir tarzı var ve bu yüzden çok tepki alıyor ) , lacrimas profundere ( gothic doom ) theatre of tragedy ( eski albümleri ) , theatres des vampires ( black - gothic karışımı ) , myriads , the birthday massacre , lacrimosa , the sisters of mercy , diamanda galas , corpus delicti , christian death ,sirenia , macbeth gibileridir.

Gönderildi : 25/07/2007 11:50 pm
CursedBlacK
(@cursedblack)
Gönderiler: 227
Reputable Member

Gothic Metal Şarkılarını Açıkcası Ben Dinlemeye Değer Görmedim Hiçte Gothic Metal ile ilgilenmedim biraz denemek istiyorum belki güzeldir bana iyi gruplar önerecek varsa yazsin.

Not : Öle Duygusal Abuk Zubuk Aşk Şarkıları Falan olmasın Ha !

Karanlıkta Hiçbir LİDER'e ihtiyaç YOK !

Gönderildi : 08/08/2007 2:59 pm
mielikki
(@mielikki)
Gönderiler: 120
Estimable Member

Sirenia,Lacrimas Profundere,Tristania(World of Glass) dinle kafanda bişeyler oluşur..Pek hoşlanmam gerçi ama müziği iyi yapanlara da saygı duyarım..

Gönderildi : 08/08/2007 8:51 pm
NeFtiS
(@neftis)
Gönderiler: 2160
Noble Member

lacrimas profunderenın nesi gotik doom yapıyor adamlar..bazı gotik öğeler taşıyabilir ama genel olarak doomdur..
gotik deyince ilk olarak aklıma lacrimosa,tot,nightwish(ah tarja ah),moonspell(ilk albümleri özellikle wolfheart)paradise lost,The sins of thy beloved gelir..

Bugüne dek alçalmadım,düşmedim,sarsılmadım.

Gönderildi : 10/08/2007 9:33 pm
black-voyage
(@black-voyage)
Gönderiler: 4
New Member

lacrimas profundere goth doom .. gotic ögeler taşıo bunu rededemezsin. Böle bi grubun saf grup olduunu iddia edemezsin bence tekrar dinlein öle bişey yazacaksanız yazın

Gönderildi : 11/08/2007 7:22 pm
NeFtiS
(@neftis)
Gönderiler: 2160
Noble Member

'bazı gotik öğeler taşıyabilir ama genel olarak doomdur'diyorum ben..gotik/doom ama genel olarak doomdur..saf demiyorum bende zaten..

Bugüne dek alçalmadım,düşmedim,sarsılmadım.

Gönderildi : 12/08/2007 5:07 pm
bindokuzyuz84
(@bindokuzyuz84)
Gönderiler: 3149
Famed Member

olay öyLe deil pek arkadaşlarım..

lacrimas'ın bazı aLbümleri farklı havalardadır..
kısacası;

1995 - And The Wings Embraced Us
1997 - 1997 - La Naissance D’Un Rêve
...albümleri doom olarak harika aLbümlerdir..

1999 - Memorandum
..qrubun asıl oturduğu sound burdadır..

2001 - Burning A Wish
...alternatif ve qotik esintiler bu aLbümle başlar..

2002 - Fall I Will Follow
...Soundları değişmiştir ancak eski soundlarından örnekleri ara ara vardır...kısaca qothic diyebiliriz..

2004 - Ave End
2006 - Filthy Notes for Frozen Hearts
...işte bu noktaya qelelim..burdaki tarzla 1999 Memorandum dahil olan tarz bambaşkadır..

nihayet olarak 2002 itibariyle bambaşka ve kanımca hiç olmamış bi tarza adım atmışlardır ne yazık ki ..!!

..Notalarına yaklaş aşkın !

Gönderildi : 12/08/2007 5:33 pm
CenotapH13
(@cenotaph13)
Gönderiler: 22
Eminent Member

tartısmaya gerek yok after forever ve silentium bu tarzda cok iiiler

-/- I LIKE OF DEATH -/-

Gönderildi : 21/08/2007 11:29 pm
denumi
(@denumi)
Gönderiler: 391
Reputable Member

Bir sürü var ama ilk akla gelenler after forever,nightwish,epica,theatre of tragedy..Türkiye'de de ilk catafalque gelir..

@NeMeSiS_ Evanescence grubunun yaptıkları müziğin uzaktan yakından gothicle alakası yoktur.Amy Lee kendi çapında goth havalarda takılıyor işte.

Annon Edhellen edro hi ammen!

Hiç kimse misin bilmem ki nesin

Gönderildi : 24/08/2007 7:20 pm
silent_massacre
(@silent-massacre)
Gönderiler: 1812
Noble Member

üstteki adı gecen grupların da hiçbiri saf gothic metal değil.. symphonic gothic- symphonic power ve atmospheric gothic/doom grupları (sırasıyla)...

Arnold Civardagezer

Gönderildi : 24/08/2007 7:31 pm
denumi
(@denumi)
Gönderiler: 391
Reputable Member

Aslinda Gothic metal; Celtic Frost, bir kaç yil sonra Paradise Lost ve Theatre of Tragedy gibi, bayan vokal, melodik klavye ve agir doom riffleri kullanan gruplardan evrimlesmedi mi?Dolayısıyla onlardan tam anlamıyla arındırmak zor olsa gerek.1990'ların sonlarına doğru da ortaya daha yumusak bir goth metal tarzi çikti. Bu tarzi benimseyen gruplar da temel olarak kendilerine bayan vokali belirlediler ama doom metal ögelerinden ve erkek death vokallerden uzak durdular.İşte bu saf gothic diye adlandırılanlar ki bunlar arasında (sanırım senin kastetdiklerinde bunlar)Within Temptation, Lacuna Coil ve Lacrimosa gibi soft goth tarzında olanlar..Ama benim hoşuma gidenler yukarıda saydıklarımdır saf gothictir demiyorum zaten ..(Nightwish in bunlardan daha farklı olduğu doğrudur ama onun da sözleri gothic tarzın ruhunu yansıttığı için burada yazmıştım.)

Annon Edhellen edro hi ammen!

Hiç kimse misin bilmem ki nesin

Gönderildi : 24/08/2007 8:47 pm
blacktear
(@blacktear)
Gönderiler: 9
Active Member

moonspell gothicten tam anlamıyla sayılmasalarda bikaç albümlerinden dolayı üstüne tanımam,
ayrıca tabiki 1 numara yurdum malı Catafalque'tur.sonrasında theatres des vampires,within temptation,theatre of tragedy ve lacuna coil'ide çok severim...

im too weird to live but much too rare to die...

Gönderildi : 25/08/2007 9:48 pm
Sayfa 17 / 22
Paylaş: