İçeriğe geç

Forum

Black, Death, Doom ...

Bildirimler
Tümünü temizle

Black, Death, Doom dinleyicileri ve Tarz sürtüşmeleri

94 Gönderiler
67 Üyeler
0 Reactions
26.7 K Görüntüleme
ravenkind
(@ravenkind)
Gönderiler: 252
Reputable Member
Konu başlatıcı

[#11226]

Metal müziğin diğer tarzlara karşı soğuk olmasını ve eleştirmesini kabul ederim hatta desteklerim..

Fakat kendi içinde olan bu anlaşmazlıklar bana ters geliyor..
Death, Black, Doom,bla bla bla bunların hepsi metal müzik sıfatını taşıyor... Hepsi Distortion müziği.. Demekki müzikte bir sorun olamaz bence..
Death de doom da blackte istediği kadar basitleşip istediği kadar komplike olabilen tarzlar.

İşlediği konseptlerdemi sorun?
Hadi ona bakalım...
Black neyi konu alıyor genelde "Din karşıtlığı, dini eleştirmek vs.vs."
Doom metalin ağır toplarından Katatonia nın "1993 Dance Of December Souls" "Without God" adlı şarkının işlediği konsepte bakın.

Bu sadece bir örnek bunun gibi yüzlerce örnek yazabilirim buraya bu tarzlar ve etkileşimleri arasında..
Hatta önümüzde herkesin en sevdiği şarkılar arasında bir şarkısı olma ihtimali en çok olan grup "Moonspell" gibi bir örnek var ki Moonspell bu etkileşimin en büyük kanıtıdır..

Son olarak..
Black sadece tarama ve scream vokalden ibaret değildir..
Doom sadece aşk acısını konu almaz..
Death sadece basit rifflerden oluşmaz ve her zaman nefreti anlatmaz..

Benim görüşlerim düşüncelerim bunlar.. Diğer insanlarınkileri merak ettim bu yüzden açtım bu başlığı..

"My beginnings are lost in the darkness of the past. I am not dead nor am
I alive? I am undead, forever!"

Gönderildi : 06/03/2006 5:27 pm
(@elifela3-7329)
Gönderiler: 1026
Noble Member

gereksiz buluyorum kitle içinde tarz çatı$malarını dolayısıyla öleleriyle alı$weri$ içinde bulunmayarak en doru olanı yaptığıma inanıyorum.almaktan çok wermeyi bilenim doru olanıda yaptığıma inananım.elbet görecekler gerceği...[içinde kanamaya meiilli fikriler barındıran kitle,millet ,toplum herneyse zaferi kaybetmenin acısını tatmaya mahkumdur.!]

Gönderildi : 06/03/2006 7:11 pm
SuffeR
(@suffer)
Gönderiler: 35
Eminent Member

Gönderen: @ravenkind
Metal müziğin diğer tarzlara karşı soğuk olmasını ve eleştirmesini kabul ederim hatta desteklerim..

Fakat kendi içinde olan bu anlaşmazlıklar bana ters geliyor..
Death, Black, Doom,bla bla bla bunların hepsi metal müzik sıfatını taşıyor... Hepsi Distortion müziği.. Demekki müzikte bir sorun olamaz bence..
Death de doom da blackte istediği kadar basitleşip istediği kadar komplike olabilen tarzlar.

İşlediği konseptlerdemi sorun?
Hadi ona bakalım...
Black neyi konu alıyor genelde "Din karşıtlığı, dini eleştirmek vs.vs."
Doom metalin ağır toplarından Katatonia nın "1993 Dance Of December Souls" "Without God" adlı şarkının işlediği konsepte bakın.

Bu sadece bir örnek bunun gibi yüzlerce örnek yazabilirim buraya bu tarzlar ve etkileşimleri arasında..
Hatta önümüzde herkesin en sevdiği şarkılar arasında bir şarkısı olma ihtimali en çok olan grup "Moonspell" gibi bir örnek var ki Moonspell bu etkileşimin en büyük kanıtıdır..

..Son olarak..
Black sadece tarama ve scream vokalden ibaret değildir..
Doom sadece aşk acısını konu almaz..
Death sadece basit rifflerden oluşmaz ve her zaman nefreti anlatmaz

Benim görüşlerim düşüncelerim bunlar.. Diğer insanlarınkileri merak ettim bu yüzden açtım bu başlığı..

evet arkadaşım doru sölemişsin..

Reklam yaptigi icin banlandi.

Gönderildi : 06/03/2006 7:19 pm
grokzurbdruk
(@grokzurbdruk)
Gönderiler: 876
Prominent Member

bir tarzı sevmeyen insanlar saygı göstermeyi de bilmiyorsa insan yerine koymam açıkçası. tarzlar arasında tıkılıp "bunu dinlemem pure black değil" demek çok saçma. beğendiği şeyi türü uğruna dinleyemeyen kişi müzik dinliyorum diye karşıma çıkmasın.

www.myspace.com/nocturnacy

Gönderildi : 06/03/2006 7:42 pm
jason_pitbull
(@jason-pitbull)
Gönderiler: 45
Trusted Member

herşeyde çok haklısınız bu forma yazan arklar... ama unutmayın bunları sadece sizler we sizin gibiler anlıyor...peki diyerleri...bece tarz çatışmalarında asıl nokta death,black.doom değil asıl olay bu tarzları kendine uyarlıyıp yaşayanlarda.. metal bir yaşam tarzıdır..ama dozunda..

†Ã–lü sonraki Ruh Ölüsonraki Kýz Ýçindir†

Gönderildi : 06/03/2006 8:14 pm
(@elodia-3458)
Gönderiler: 647
Honorable Member

Gönderen: @implosion
Hiçbir zaman anlayamamışımdır tek bir türü savunmayı, bu tür bunları savunur bu yükselir bu ilahdır vs denen insanları, sonuçta bir ağaç gibi düşünmeli..Metal kök..tarzlarda dalları...yerine göre hepsi değişebilir..hepsinin ağır bastığı noktalar ayrı olabilir ama hepside 1 kabugun eseri..

hemde müzik psikolojiye göre değişir bunuda unutmamak lazım..24 saat black dinleyip black yiyebilirmisin? hiçmi üzüntülü halin olmaz ? hiçmi sevinçli halin ?
benim görüşüm böyle geliyor belki konuyla biraz alakasız kaçıcak sordugun soruyla ama..bencede tarzlar dagılımı konusunda biiraz saçmalamış duırumdayız..ülkecenek..

katılıyorum buna ama daima bi yana gir basar iste kimisi abartip diyer tarzlara olum boyutuna getiriyo isi cok sacma

Gönderildi : 06/03/2006 10:00 pm
violate
(@violate)
Gönderiler: 2424
Noble Member

yaa ben metal muzikte hepsini dinnerim yane ole pek ayırtetmem ztn bence yannıs ole metal muzik icndeki tarzların aralarında ki surtusme sacma bence yaa ::P:P

Şehr-i Harabe

Gönderildi : 06/03/2006 10:48 pm
(@asit44-22907)
Gönderiler: 1656
Noble Member

yok bence bu tarz sürtüşmeler hiçç saçma değil... black&detah metale toz konduramıyorum nedense bence bu isimler adı altında işini cok iyi yapanlar var .ayrıca death ve black metali doom metal(?) le aynı başlık adı altında yazmak bile yeteerince gurur kırıcı . ha ! eğer death ve black metal olrak tarzını doru düzgün yansıtamayan gruplar varsa onları yazın genelleme yapmayalım.ki ben dinlediklerim arasında göremiyorum.doom metal yapanlar belki saygı duyulması gereken insanlar ama ben nedense dinleyip ağlamak için ıkınan , doom metal dinleyip bunalıma giren insanlar yüzünden gruplara olan saygımı da yitiriyorum sonucta metal müzik oturup ağlamak değil elde edemedğini kazanabilmek için savaşvermektir..... bu yazıyı buraya yazmamın sebebini soracak olursanız BLACK,DEATH, doom METALLE AYNI BAŞLIK ALTINA KOYMANIZZ...sinirlendim birden bunu görünce gerildim ...

Gönderildi : 06/03/2006 11:00 pm
endless
(@endless)
Gönderiler: 646
Honorable Member

insanlar neden sevdıgı seyı sessız sakın dınlemezde bole etrafa saldırır anlamam..

damned in black

Gönderildi : 06/03/2006 11:02 pm
(@asit44-22907)
Gönderiler: 1656
Noble Member

Gönderen: @endless
insanlar neden sevdıgı seyı sessız sakın dınlemezde bole etrafa saldırır anlamam..
saydığı sevdiği şeyin haksızlığa uğradığını görünnce

Gönderildi : 06/03/2006 11:04 pm
endless
(@endless)
Gönderiler: 646
Honorable Member

ya sevıdıgın seyın saygısızlıga ugradıgı yok sen sevdıgın seyı yap yter sana, kasmaya grek yok, bu bole şu şöle dıe, sevdıgın seyı dınle gel keyfım yan gel yat, ıllakı her turunu sevcen dıe bısı yokkı zaten

damned in black

Gönderildi : 06/03/2006 11:23 pm
Supreme_Vempire
(@supreme-vempire)
Gönderiler: 998
Noble Member

Metal müziğini hakkıyla dinleyen birisi diğer türlere b:k atmaz zateN

Bahaneler gıç deliği gibidir her insanda bulunur.

Gönderildi : 07/03/2006 12:34 am
(@elodia-3458)
Gönderiler: 647
Honorable Member

black_doll666:

yok bence bu tarz sürtüşmeler hiçç saçma değil... black&detah metale toz konduramıyorum nedense bence bu isimler adı altında işini cok iyi yapanlar var .ayrıca death ve black metali doom metal(?) le aynı başlık adı altında yazmak bile yeteerince gurur kırıcı . ha ! eğer death ve black metal olrak tarzını doru düzgün yansıtamayan gruplar varsa onları yazın genelleme yapmayalım.ki ben dinlediklerim arasında göremiyorum.doom metal yapanlar belki saygı duyulması gereken insanlar ama ben nedense dinleyip ağlamak için ıkınan , doom metal dinleyip bunalıma giren insanlar yüzünden gruplara olan saygımı da yitiriyorum sonucta metal müzik oturup ağlamak değil elde edemedğini kazanabilmek için savaşvermektir..... bu yazıyı buraya yazmamın sebebini soracak olursanız BLACK,DEATH, doom METALLE AYNI BAŞLIK ALTINA KOYMANIZZ...sinirlendim birden bunu görünce gerildim ...

sen burda tartisilan konuyu anla bence..tarzlar arasindaki surtusmeden degil farkli tarz dinleyen dinleyiciler arasindaki anlamsiz atismayi tartisioruz..death ve black metal doom metalle yanyana yazilamazmis..burda o turler bagdastirilmiyorki farkli tarzlari belirtmek icin yazmis arkadas.

Gönderildi : 07/03/2006 12:35 am
grokzurbdruk
(@grokzurbdruk)
Gönderiler: 876
Prominent Member

darnhag:

black_doll666:

sen burda tartisilan konuyu anla bence..tarzlar arasindaki surtusmeden degil farkli tarz dinleyen dinleyiciler arasindaki anlamsiz atismayi tartisioruz..death ve black metal doom metalle yanyana yazilamazmis..burda o turler bagdastirilmiyorki farkli tarzlari belirtmek icin yazmis arkadas.

+1

www.myspace.com/nocturnacy

Gönderildi : 07/03/2006 9:08 am
dbantichrist
(@dbantichrist)
Gönderiler: 415
Reputable Member

Gönderen: @jason-pitbull
herşeyde çok haklısınız bu forma yazan arklar... ama unutmayın bunları sadece sizler we sizin gibiler anlıyor...peki diyerleri...bece tarz çatışmalarında asıl nokta death,black.doom değil asıl olay bu tarzları kendine uyarlıyıp yaşayanlarda.. metal bir yaşam tarzıdır..ama dozunda..

+99999999

Gönderildi : 07/03/2006 9:48 am
Sayfa 1 / 7
Paylaş: