Forum
*iş yaşamının müzik zevkini değiştirmediği insandır.şirkette bilgisayarından metal gruplarının ezgileri yükselirken,serviste gömlek kravat üzeri walkman yada discmani ile görülürler.
*beyaz yakalı olmalarına rağmen içlerinde hala siyah metalci tişörtleri taşıyan bu tiplerin bir de kendi arabalarındaki cd çalarlarında sepultura dinleyenleri vardır, müziği kendileri için dinlerler, halbuki bu durumda statüleri gereği çoktan ambient house dinlemeye geçmiş olmaları gerekir*, yaşıtları öyle yapar çünkü*, ama bunlar bir de ara sıra kemancı'ya gidip anthrax la headbang yaparlar, iyi de olur..
*cogu zaman plazalardaki insanlar tarafindan bir garip bakilirlar, daha isimleri ogrenilmeden haklarinda fisir fisir konusulur
*dişi versiyonları beyaz yakalı mini etekli metalci modelidir. serviste walkmandan yükselen sesleri can kulağıyla dinler iş arkadaşları uzaylıya bakar gibi zira türk pop dinlemesi gerekmektedir (!)
*bir işin yapılması için mail atarken "acele yapılmasını rica ederim" yerine "be quick or be dead" yazmak isteyen insan ornekleri..
*ayrıca gece 12:00'den sonra bira içip manowar dinleyen hayvanlara dönüşen insanlardır.
*beyaz yakalı olması heavy metal tutkusundan vazgeçtiği anlamına gelmez. masa başı işindeyse bilgisayarında music klasörü yerine metal klasörü vardır, mp3leri buradadır. iş çıkışında serviste, yolda, otobüste bangır bangır müziğini dinlemeye devam eder. dinlerken de aklında olan en önemli şey eve gidip gömlek ve pantolondan kurtulma isteğidir.
*beyaz yakali olan metal sever arkadasin maddi durumunda da lise yillarina gore gelisme olacagi icin lisedeki gibi walkman yerine artik mp3 player gibi daha cagdas ensturmanlari calmayi ogrenir.
*beyaz yakali tanimi sadece yaptigi isin idari oldugunu belirtmek icin kullanilan, gonlundeki rock, heavy metal aski olmemis olan insan tipidir. is cikisi eve ugramadan uzerinde tayyorle, takim elbiseyle gittigi rock barda kendisine tuhaf tuhaf bakan uzun sacli, deri ceketli kisilerden muzik zevki acisindan bir farki yoktur. zaten rock'n'heavy ruhu sekilden bagimsiz degil midir? her deri ceket, yirtik kot giyen uzun sacli erkekler "metalci"dir de, is icabi takim elbise giyenler muhallebi cocugu mudur?
*sabah işyerine geldiklerinde bilgisayarlarını açtıktan sonra sıkı bir parça dinleyip uyanayım * derken daha introda "ben kimim ? burası neresi ?" deyip yabancılaşmak suretiyle uzunca bir süre hayatlarını sorgulayan sonra uyanmak bir yana daha da depresyon kaynaklı miskinleşme sürecine giren kişilerdir
*makam mevki sahibi olup ta dinlediği müzikten taviz vermemiş olan övünülesi insan modeli.
*saat 18:00 olduğunda ofisinde ya da en yakın tuvalette üstünü değiştirip, manowar konserine, hala eskisi gibi büyük bir heyecanla giden kişidir. istediği konsere bilet alması artık sorun değildir. konser günü şirketten çıkarken "aaa, bu pazarlamadaki x bey değil mi? ne yapmış kendine?" gibi konuşmalara kulak asmayan kişidir, mutlu olandır.
*pazartesi sabahları işe giderken gözlerinin altı mosmor olabilir; saat 4 e kadar içer, eğlenir özgürmüşçesine... ama artık sorumlulukları ağır basar. küfrederek iş yerinde gider ve bilgisayarının başında hemen mp3 lerine bir göz atar. uyuz bilgi işlemci çocuklar onun mp3lerine uyuz olurlar, silerler... kavga çıkarır beyaz yakalı metalci...
Aptallık en büyük günahtır
nefreti daha çok sewerdi şeytan çünkü nefterin sahtesi olmaz
*bir işin yapılması için mail atarken "acele yapılmasını rica ederim" yerine "be quick or be dead" yazmak isteyen insan ornekleri..
bunu sevdim
de neden sadece manowar dinlio ![]()
i see dead people!
bu ozelliklere uyan bi vokalim var. kendisi muhasebeci
gerci 4 aydır işsiz ama ![]()
www.corona-borealis.com
bende muhasebeciyim galiba sonum senin eleman gibi olcak yakında bizim işyerindeki danalar yüzünden işten atılcam
)
walla atıolar acımıolar. attılar elemanı bak
sen dikkat et manowar tshirtunu içine giy ![]()
www.corona-borealis.com
ben dinliorum bizim işte serbest
Bir gün herşeyi bırakıp güneye yerleşicem
bizim işyeri bayaa bi ciddi koskoca muhasebe servisinde tek metal müzik dinleyen ben warım etraf havalı tikilerle dolu hemen yanımda oturan mini etekli boyalı tiki akşama kadar serdar ortaç,hande yener bilmem ne abuk subuk şarkılar dinnio bi de o bet sesiyle eşlik etmez mi
geçen gün bide sordu bana"ay sen ne dinnion öle die"bende Everytime I Die dedim demezmi sende bi garipsin tuhaf tuhaf müzikler dinnion sanki normali akşama kadar serdar itiotunu dinlemek![]()
okul bitince girecegim işteki halim anlatılmıs adeta ![]()
off ya bi de takım giycez baska derdimiz yok gibi ![]()
Is life over? This life is over! Or has it only just begun?
suan etrafimda konuclanmis 6 kisi var...ofisteyim...hoparlörü acar hergün dinlediiim gibi müzigimi dinlemeye taaa sabahin 8:30'da baslarim...önce kisik sesle kendi duyabilecegim sekilde acar, günün ilerleyen saatlerde de ses yavas yavas artar ve hatta istek parca bile alirim..alistirdim milleti, ben onlara degil onlar bana benzemeye basladi...nihahahaa...
![]()
Uyarı: Imzaya resim koymak yasaktır.
sadece adliye yollarında ve haciz arabasında sıra beklerken dinlemek mümkün... zaten çok çalışıorm ![]()
Ben de insanım lan!
sende hukuk burosunda çalışıon galiba..sadece adliye yollarında ve haciz arabasında sıra beklerken dinlemek mümkün... zaten çok çalışıorm
öğlen kısık ses dinlerim akşama doru açarım iyice. sabah öteki kız bangır bangır radyo şahin dinlerken bizimkisinin nedense çok gidior sesi..
istediim gibi giyinirim. muhallebiler gibi giyinmemi istiolar aslında ama bişey demiorlar..
saçıma karışıorlar bazı ama bildiimi yapıorum ben gene..
zorlamaya kalkan olursa çıkar giderim walla..
Alive with the sounds of the pain, I die to want to live.
henüz iş hayatına atılmış olmama rağmen yazıyı okuyunca epey bi daraldm...ne yani metal dinleyince garip bakışların etkisnde mi kalcaz...bu olamaz...
ayrıca heran ağzımdan böle bşide çıkabilir...zor bi hayat bni beklio ![]()
sometimes;the death is the last way to put an end your pain...
walla bende muhasebeciyim istediğimi giyiyorum hatta çenemde koca bi spike la çalışırım karışanım yok pek, ama müzik konusunda biraz takılıyorus şimdi ben burda cannibal c..,cenotaph vs yüksek sesli bir şekilde dinlersem pek sağlıklı olmas
o yüsden büroda kimsenin olmadığı zamanlar dinlerim diğer zamlar rock la yetiniyorum...
.........................................
walla çocuklar eğer ilerdeki mesleğinizi yapıosanız, giyim-kuşam-konuşma vb diğer durumlarda iş hayatının gereklerine göre davranmak zorundasınız... Sonuçta yanında çalıştığınız insanları temsil ediyorsunuz. Benim şimdiye kadar giyimime karışan olmadı, ama zaten bende bu durumu suistimal edecek kıyafetlerle gelmedim ofise... Çünkü iş yaşamı sadece para kazanmak için yapılan zorunluluklardan ibarettir. Özel yaşam iş hayatına karışmamalı, iş hayatı da özel yaşama karışmamalıdır. Bu çizgi dahilinde, ben elimden geldiğince insanların iyi niyetini suistimal etmeden onlara yararlı olmaya çalışıyorum, onlar da beni daha rahat bırakmaya çalışıyorlar. Eğer zaten bu sıkıntıya gelemeyecekseniz, avukatlık yapmanın alemi ne? O zmn açın bi bar yada açın bi bakkal dükkanı... kimse karışmasın?
Ben de insanım lan!
ben su an bi ozel okulda staj yapıom kurban bile dinlesem ters ters bakıolar takmıom cunku oraya muhtac değilm ![]()
yok bişiy !!