İçeriğe geç

Forum

insan mı tanrıyı ya...

Bildirimler
Tümünü temizle

insan mı tanrıyı yaratmıstır tanrı mı insanı?

266 Gönderiler
104 Üyeler
0 Reactions
61.4 K Görüntüleme
Rainbowglow
(@rainbowglow)
Gönderiler: 1442
Noble Member

Arkadaşlar, teker teker örneklerle birşeyleri izah etmeye çalışıyorsunuz.

Biri çıkıp bunu kişisel sorunlara bağlar. Biride bunun sıcaktan dolayı olduğunu dile getirir.

Ben örnek veririm. Sen örnek verirsin. O örnek verir. Bu böyle sürüp gider. Genel kabul görmüş kuralları işin içine katıyorsunuz. Bunu bu şekilde sonuçlandıramazsınız. Zaten nerede sonuçlanmış ki burada farklı birşey olsun.

Görüşlerinize baktımda neredeyse hepsi tek bir perspektifle bezeli cümlelerle anlatılmaya ifade edilmeye çalışılmış. Fakat ben sizi farklı bir noktadan gökyüzüne bakmaya davet ediyorum:

İnsanların tamahkarlıklarını, vahşiliklerini bütün insan alemi olmasada o inanç sahiplerini yatıştıran, bu arzularını bastıran bir kavram ? Yapacağı çılgınlıkların ardından bir yaptırımın olmayacağına inananlarla dolu dünya bu zamana kalmadan yerlebir olurdu.

Bunu tıpkı lidersiz bir grup, yada kaptansız bir gemi gibi düşünmeliyiz. Ben tanrının varolduğuna inanıyorum. Fakat yinede bu konuşmada bu açıdan bakmayacağım.

Tanrı gerçekte olmasada ona inananlarla dolu gemi ancak batmaz

Evet. Aynen bunları düşünüyorum.

Gönderildi : 26/11/2007 8:50 pm
Vergorgen
(@vergorgen)
Gönderiler: 162
Estimable Member

evet işte bu da tanrıya inanıyor musun yoksa dini mi kabul ediyorsun sorusuna dönüyor yine.. farzedelim ki tanrının gerçekte olmadıgını bilsek te, ona inananları bir gemide buluşturan düşünce, emir ya da artık onları oraya doluşturan her neyse, dindir.. siz durduk yere tufan kopacak gelin gemime sıgının bu gemi batmayacak derseniz, hadi be sen kimsin der insanlar sana. ama sen peygambersen senin dinine baglanmış insanlar sorgusuz gelirler zaten ve doluşurlar.. örnegi büyütelim senin de anlatmak istedigin gibi. gemiyi dünyayla özdeşleştirelim, o dünya batmaz evet.. ama ya batması gerekiyorsa.. şimdi de diyeceğizki, insan mücadelesiyle varlıgını sürdürür, evet öyledir.. peki ya, inanç.. sosyalizm ya da anarşokomünizme inanıp bağlanmış insanlar, onlar din için savaşmadılar, onların toplumunu biçimlendiren din değildi, aksine dini ve sabitliği asla kabul etmeyen diyalektik mantığı kullanan insanlardı.. şimdi denilecekki, onların sonunu gördük, hepsi fahişe oldular.. evet.. işte bizden bir ardım öndeler.. çünkü kollektivizmi de yaşadılar, çözülmeyi de ve çözülmenin verdigi berbat bataklıgı da. şimdi rusyada katolikler ortodokslar var iktidarda.. bu onların üstün toplum düzeyini yakalayacagını göstermez fakat din çatısı altında değişen rus toplumunun bu deneyimini nasıl atlatacagını izleyen bizlere çok şey gösterir ve ögretir.. tabi biz anlamayı bilirsek.. bazı insanlar tanrının diyalektik-bilimsel yolla bulunamayacagına işaret eder ve asla kabul etmez.. diyalektik mantıgın ortaya çıktıgı yıllarda belki de tanrı olmayabilir evet istersek böyle kabul edelim.. peki ya evren, sürekli değişmektedir.. dün tanrı yoksa, bugün tanrısal bir gücün ortaya çıkmayacagı anlamına gelmez.. bugün tanrı olmaması, evvelki gün tanrının olmadıgını belirtmez.. tanrıyı bilimsel yolla bulamayanlar, tanrının bulunamayacagını söyleyemezler.. bilimsel yolla tanrının bulunabilecegini iddia edenler de, tanrının bilimden başka bir yolla bulunamayacagını söyleyemezler..

bir de baş ve vücut örtüsü konusuna geleyim.. zinayla ilgili ayetlerde kadının teşhircilik konusuna deginilmiştir.. şimdi numara ve adını hatırlayamacagım ayetlerin, yolcuyum birazdan.. fakat, şunu da belirteyim; din bir yaşam biçimidir ve 6666 ayetin içinde şunu şöyle yapacaksın diye illaki bir emirle belirtilmek zorunda değildir hiç bir şey. zaten bunu tamamlayan da muhammedin sünnetidir.. hadisi şerifleridir.. illaki ayetlerde aramak yanlıştır.. dogru olan, çagdaş ve devrimci düşünmektir.. bundan benim ateist, komünist, anarşist vs oldugum anlaşılmasın.. olabilirim de.. o bana kalmış ama en azından öyle oldugumu düşünmeden objektif eleştiriler almak isterim ;)

neyse :) yine söyleyim kendi adıma.. inanç in, din out..

Lord Bael vokal
Infernal Heils!!

Gönderildi : 26/11/2007 11:17 pm
R-ainmaker
(@r-ainmaker)
Gönderiler: 1398
Noble Member

arkadasımın sölediği doğru inanc var din yoq bendede aynı sekil basortulu universiteyi hic düsünemiorm zaten konu nerede basladı nerede bitti bu arada ama gercekten bu kanunda cıkarsa en cenabet üniversiteye gidecem :D

My Life İs Metal

Gönderildi : 15/12/2007 10:48 pm
WastingMyHate
(@wastingmyhate)
Gönderiler: 2309
Noble Member

Gönderen: @hyperborean
Tanrı var ama din yok! :Zuhahaha! Tanrının belirlediği sınırlara din diyoruz saf arkadaşım...

Tanrı bizi öteden izleyen suskun ve depressive varlık heralde... :D

Neden kendisine tapmamızı istiyor? İstemek yerine bizi tapınma programına alsaymış? He kendi irademiz ile tapmamızı istiyorsa tanrı sevgiden yoksun bir varlıkmıdır? Yada en basit kendisine inanmamızı istiyorsa neden içinde çelişkiler olmayan bir kitap göndermemiş?

The Broadcast like their prayers went unanswered and ignored
god, like the rest of the world, just watched in silence

Gönderildi : 16/12/2007 12:35 am
konserve
(@konserve)
Gönderiler: 3587
Famed Member

DeathWave:

Gönderen: @hyperborean
Tanrı var ama din yok! :Zuhahaha! Tanrının belirlediği sınırlara din diyoruz saf arkadaşım...

Tanrı bizi öteden izleyen suskun ve depressive varlık heralde... :D

Neden kendisine tapmamızı istiyor? İstemek yerine bizi tapınma programına alsaymış? He kendi irademiz ile tapmamızı istiyorsa tanrı sevgiden yoksun bir varlıkmıdır? Yada en basit kendisine inanmamızı istiyorsa neden içinde çelişkiler olmayan bir kitap göndermemiş?

programlasaymış insanların birbirinden nasıl bir farkı kalacaktı?
tapmanı istiyor sevgindende yoksun olmadığını o hiçbir zaman eline almadığın kitabında belirtiyor zaten! E taib eline almadığın içinde çelişki olup olmadığınıda bilemiyorsun.... doğal....

http://metaltr.mybrute.com

Gönderildi : 16/12/2007 12:50 am
WastingMyHate
(@wastingmyhate)
Gönderiler: 2309
Noble Member

Tabi zaten tanrı her akşam bizelere uğrayıp ben varım bana inanın diyip gidiyor, o yüzden bunca insan hala tanrının olup olmadığını tartışıyor.

Ayrıca, çelişki olup olmadığını ben mi bilmiyorum? Yoksa kurandakilerle çelişenleri sen mi bilmiyorsun?

The Broadcast like their prayers went unanswered and ignored
god, like the rest of the world, just watched in silence

Gönderildi : 16/12/2007 1:06 am
konserve
(@konserve)
Famed Member

Tanrının varlığını göremeyecek kadar kör olununca öyle saçma cümleler kurulabiliyor tabii ki... sen her akşam uyuduğunda tekrar uyanabiliyorsun ya Tanrına şükret....
İnsanlar herşeyi istedikleri gibi anlamaya çalıştığı sürece tüm varlık, kavram vs. de bir çelişki bulabilir...

Gönderildi : 16/12/2007 1:12 am
Borlach
(@borlach)
Gönderiler: 2899
Famed Member

Birkaç sayfa önce Volkan belirtmiş..

Bu konuda her iki görüşü savunan insanlarında görüşleri değişmeyecek kadar katı.. Ve kendi görüşü benimsenmediği taktirde herkes geriliyor ve kırıcı olunuyor..

Tartışmanın temelinde 'saygı' yatar..

Ve malesef bu gibi konularda kimse saygı duymuyor karşıdakinin görüşlerine..

O yüzden bu tarz başlıklar nadir olarak gergin atışmaların ötesine geçebiliyor..

Gönderildi : 16/12/2007 1:31 am
konserve
(@konserve)
Famed Member

haklısın, bu tür konularda her iki tarafta saygı duymuyor. çünkü bu konu her iki tarafada yahu nasıl olur saçmalamayın gibi laflar dedirtebiliyor. Her iki taraf için de kendi görüşü kesin ve net olduğu için korkusuz, saldırgan olabilir...
ben de bazen kendimi tutamıyorum.. :S

Gönderildi : 16/12/2007 1:40 am
R-ainmaker
(@r-ainmaker)
Noble Member

todes_angel şöle laflar etme yani s.dkmi yarıstırıor felan die ama bu konu çok uzar yani allah varmı yokmu?neden bizi yaratmıs?nicin bize sölemiyor var olduğunu ve daha nicesi

My Life İs Metal

Gönderildi : 16/12/2007 7:25 pm
Ruben
(@ruben)
Gönderiler: 563
Honorable Member

evet :)

Ders bitmi$tir.!
Scum fucking bitch, cum guzzling whore
eating the dick like a revolving door
you suck on my cock but dont swallow shit
your nothing but a worthless ass bitch

Gönderildi : 18/12/2007 3:51 pm
(@darcoturco)
Gönderiler: 243
Estimable Member

Beni inanıyorum Tanrı'yada dinime de ..Her gerektirdiğini yapıyor muyum.?Tabi ki hayır...Aslında belki saçmalıyor diyeceksiniz ama böyle konuları sabaha kadar tartışabilceğiniz bir ilahilatçıyla falan konuşmak gerekiyor.Ama insan 7'snde neyse 70'dede odur..İnanmayan birisine istediğin kadar ikna etmeye çalış kanıt koy kendince o hep kendine göre haklı sebepler bulup inanmamaya devam etcekdir(yanlış anlaşılmasın bu arada saygı duyarım herkesin inancı kendine)Ya da inanan birine istediğin kadar Tanrı'nın var olmadığını anlatsan o da inanmaya devam etcektir..İçten gelen birşeydir yani..Konu biraz değişecek ama ben yinede söyleyeyim İnancı yaşamanın en güzel yolu vicdandan geçer.Geceleri yattığında vicdanın rahat uyuyorsan en güzeli budur..Tabi bu bencesi.Saygılarımla..

I cAn n0t Live,I cAn n0t Die...

Gönderildi : 21/12/2007 4:31 am
R-ainmaker
(@r-ainmaker)
Noble Member

örtünmeyi hc sevmiorm bu arada cok sacma bisey günümüzde sacmalığın daniskası oldu artık bn hic istemiorm böle seyler

My Life İs Metal

Gönderildi : 24/12/2007 9:22 pm
radser
(@radser)
Gönderiler: 674
Honorable Member

Gönderen: @darcoturco
Beni inanıyorum Tanrı'yada dinime de ..Her gerektirdiğini yapıyor muyum.?Tabi ki hayır...Aslında belki saçmalıyor diyeceksiniz ama böyle konuları sabaha kadar tartışabilceğiniz bir ilahilatçıyla falan konuşmak gerekiyor.Ama insan 7'snde neyse 70'dede odur..İnanmayan birisine istediğin kadar ikna etmeye çalış kanıt koy kendince o hep kendine göre haklı sebepler bulup inanmamaya devam etcekdir(yanlış anlaşılmasın bu arada saygı duyarım herkesin inancı kendine)Ya da inanan birine istediğin kadar Tanrı'nın var olmadığını anlatsan o da inanmaya devam etcektir..İçten gelen birşeydir yani..Konu biraz değişecek ama ben yinede söyleyeyim İnancı yaşamanın en güzel yolu vicdandan geçer.Geceleri yattığında vicdanın rahat uyuyorsan en güzeli budur..Tabi bu bencesi.Saygılarımla..

tamamen katılıyorum dostum inananda inanmayanda zaten ikna olmucak hiçbişeye kasmaya ne gerek var.bole konularda yorumlar çoğaldıkça sorularda çoğalıcaktır buda bizim için en büyük zaman kaybıdır.Önemli olan kendini bilmek.başkasını ikna etmee gerek yok...

bu arada imza süper=)

Kendimi başkaları,başkalarını kendim için kurban etmeyeceğime varoluş aşkım üzerine andiçerim...

www.soulflytr.com | Soulfly Türkiye Fan Sitesi

Gönderildi : 24/12/2007 9:35 pm
(@scraping)
Gönderiler: 220
Estimable Member

çokta tın tındı haaaa. o mu yaratmış ben mi yaratmışım bunu bilemeyiz....lakin çokta önemli değil.....ben yaratmış olsam hayatım bi şekilde değişir ama sanki çok mu iyiye döner yada çok mu kötüye döner....
o yaratmış olsa hayatım çok mu iyi yada çok mu kötü....
işin aslı şu...nietzche ve spinozanın da dediği gibi üst bi iyi yok..herkese göre iyiler değişiyor...
bu muhabbette aynı muhabbete denk geliyor...bazısı aşkın tanrı tasarımı yapar o yarattı der...bazısıda içkin tanrı tasarımı yapar ben yarattım der....
kim mi yaratmış....umrumda bile değil...

Gönderildi : 27/12/2007 5:35 pm
Sayfa 5 / 18
Paylaş: