İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Din Felsefesi - Ateizm

173 Gönderiler
57 Üyeler
0 Reactions
43.9 K Görüntüleme
(@aletheia)
Gönderiler: 1089
Noble Member

Gönderen: @darcoturco
Sanki Kur'anı Araplar kafalarına göre yazmı$lar gibi..Kur'anı kafana göre yorumlarsın ama kafana göre yazamazsın..Zaten o dönemlerde Arap Milleti sapıttığı için İslam dini Arabistanda ortaya çıkmıştır.Arap milletini düzeltmek için..

Yanlış anlama düşüncelerine saygım var ama sadece bir üst mesaja bakıpta hemen dini kötülemek için evet böyle bişiy yazıyordur Kur'anda diye kesin ifadelerde bulunma..Biraz araştırırsan öyle saçma cümlelerin geçmediğini görürsün..

sen inançların doğrultusunda böyle diyorsun, yani kuranın vahiy yoluyla geldiğini savunuyorsun. saygı duyuyorum, ben de böyle olmadığına inandığım için yani kuranın tanrı tarafından gönderilmediğine ama insanlar tarafından yazıldığına inandığım için o doğrultuda yorum yaptım. saygılar..

Gönderildi : 21/12/2007 11:57 pm
(@darcoturco)
Gönderiler: 243
Estimable Member

Arkadaşım benimde senin inancına saygım var tabiki.Demek istediğim sadece yobazların söylediği ve kulaktan yayılan şeyler benim inancıma göre olan İslam olan şey değildir.Sizde haklısınız ülkede o kadar cok yobaz var ki onlar yüzünden böyle biliniyor sadece demek istediğim inanmasan bile benim inandığım İslamda böyle bi olay yok umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..:) Saygılar..

I cAn n0t Live,I cAn n0t Die...

Gönderildi : 22/12/2007 7:30 pm
R-ainmaker
(@r-ainmaker)
Gönderiler: 1398
Noble Member

Ateşten varoldu değil big bang ten söz ediyorum burada :D

My Life İs Metal

Gönderildi : 30/12/2007 9:18 pm
konserve
(@konserve)
Gönderiler: 3587
Famed Member

Tanrı'ya inanıyorum denilmesi, onun herşeyin yaratıcısı olduğuna tüm varlığının nedeni olduğuna inanmak değil midir? O halde ben varlığına inanıyorum ama kurallarını sevmiyorum demek biraz saçma değil mi :)

http://metaltr.mybrute.com

Gönderildi : 31/12/2007 12:06 pm
konserve
(@konserve)
Famed Member

Mezhepler için ayrı ayrı kural belirtmemiş ki mezhepler sonradan insanlar tarafından kurulmuş ve örnek aldıkları kişilerin davranışlarına göre kurallar koymuşlar...

Gönderildi : 31/12/2007 1:00 pm
psYchotic-eYes
(@psychotic-eyes)
Gönderiler: 2411
Noble Member

Evet burada hangi tanri inancindan bahsediyorsun diye sorarlar adama.. Dine ait olan tanrı inanciysa , farkli farkli dinler mevcut dunyada ve hepsinin kurallari da birbirinden farkli .. Tanriya inaniyorum ama kurallarini reddediyorum diyen kisi , neyin öngördüğü kurallardan bahsettigi de belirtmelidir.. Ona soru sorarak cevap veren kişi de; tanrinin varligina inanan birisine, sadece yaşadığı toplumdaki dini perspektiften bakmadan daha geniş düşünerek sorular sormalıdır.

www.turandursun.com

EVRİM gerçeği: http://www.metaltr.net/modules.php?name=Kose_Yazilari&op=viewarticle&artid=158

Gönderildi : 31/12/2007 1:05 pm
psYchotic-eYes
(@psychotic-eyes)
Noble Member

Arkadaslar burda tartisilan konu Atheism felsefesi ve siz kurandan yola cikip dinlerdeki celiskilerden bahsediyorsunuz, birileri de buna anti-tezler sunmaya calisiyor vs. burasi bunun yeri degil ve yazilan bu postlari silmek zorunda kalacagim.. Eger dinlerdeki (ozellikle islam) celiskileri ve belirtilen ayetlerde ne kadar akıl ve mantık dışı seyler yattıgını gostermek istiyorsanız yeni başlık açarak tartışmayı ordan sürdürebiliriz.. Ayrica bu konuda dünyadaki tartışmasız en büyük otorite olup da hain bir CIA suikastına kurban gider TURAN DURSUN'nun sesine kulak vermenizi tavsiye ederim.. www.turandursun.com sitesinden cok daha derin ve gercekci bilgilere objektif bir sekilde ulasabilirsiniz.. Saygilar..

www.turandursun.com

EVRİM gerçeği: http://www.metaltr.net/modules.php?name=Kose_Yazilari&op=viewarticle&artid=158

Gönderildi : 01/01/2008 12:32 am
konserve
(@konserve)
Famed Member

Gönderen: @psychotic-eyes
Arkadaslar burda tartisilan konu Atheism felsefesi ve siz kurandan yola cikip dinlerdeki celiskilerden bahsediyorsunuz, birileri de buna anti-tezler sunmaya calisiyor vs. burasi bunun yeri degil ve yazilan bu postlari silmek zorunda kalacagim.. Eger dinlerdeki (ozellikle islam) celiskileri ve belirtilen ayetlerde ne kadar akıl ve mantık dışı seyler yattıgını gostermek istiyorsanız yeni başlık açarak tartışmayı ordan sürdürebiliriz.. Ayrica bu konuda dünyadaki tartışmasız en büyük otorite olup da hain bir CIA suikastına kurban gider TURAN DURSUN'nun sesine kulak vermenizi tavsiye ederim.. www.turandursun.com sitesinden cok daha derin ve gercekci bilgilere objektif bir sekilde ulasabilirsiniz.. Saygilar..

O imzanı bir gün görüp dikkatimi çektiği için çok şanslıyım.. hem turan dursun hemde nurettin veren için çok teşekkür ediyorum sana bak ne zamandır aklımdaydı. Şimdi gelmişken söyliyim iyi ki koymuşsun imzana :)

Gönderildi : 01/01/2008 1:21 am
psYchotic-eYes
(@psychotic-eyes)
Noble Member

Görüp de faydalandıysan asıl ben sansliyim :) rica ederim ayrica , ne kadar cok dogru ; okadar ileri bir insanlik ..

www.turandursun.com

Gönderildi : 02/01/2008 3:27 pm
R-ainmaker
(@r-ainmaker)
Gönderiler: 1398
Noble Member

Ateizm,korkak olmayanların ve bana göre boyun eğmeyenlerin felsefesidir.

My Life İs Metal

Gönderildi : 03/01/2008 2:39 am
(@darcoturco)
Gönderiler: 243
Estimable Member

Gönderen: @implosion
İslamdamı parçalara bölündü senin islamın benim islamım diye..

Aman dikkat. :)

Yok arkadaşım islam parçalara bölünmedi senin islamın benim islamım diye.İnsanlar farklı oldukları için ve farklı düşündükleri için sadece islama bakış açısı ya da islamda anlatılanlardan anladıkları ortaya cıkıyor.

I cAn n0t Live,I cAn n0t Die...

Gönderildi : 04/01/2008 4:59 pm
devils_N_angels
(@devils-n-angels)
Gönderiler: 1608
Noble Member

herkezin düşüncesini belirtmesi çok güzel fakat nedense insanlar düşüncelerini karşısındakine kabul ettirme çabası içerisine girmişler ki bu da konuyu çok farklı yerlere sürüklüyor...üstelik bu konuyu ne kadar tartışsak da bi sonuca varamayacağımız belli.Aramızdan birisini öldürelim,eğer diğer dünyada internet varsa girer neyin ne olduğnu yazar foruma..saçma pöh :)

Öyle büyük ki içimdeki boşluğum,ne koyarsam koyayım dolmuyor...

Gönderildi : 11/01/2008 4:11 pm
(@eternal-lies)
Gönderiler: 367
Reputable Member

Arkadaşlar bazı kavram karışıklıklarından kurtulalım.

Herkes inanç konusunda tamamen özgürdür; fakat!, bilimsel düşüncenin önderliğini benimsemiş bir insanın dinsel kavramlar konusundaki düşünceleri onu tamamen idealist kılabilir.

Bir çok yerde belirttiğim gibi din ve tanrı kavramları idealist düşünce yapısının ürünüdür; ideal toplum yapısını ve de dogmatik ahlaki ve toplumsal kuralları içerir.

Yani şunu diyorum, bir insan günümüz gerçekliği içinde doğa bilimlerini savunup, sonra Tanrıdan dem vuruyorsa ortada ciddi bir problem var demektir. Bugün evrim teorisini gerçek bulmamak bir saçmalıktır. Onun karşısına konlan yaratılış teorisi ise daha bir saçmalıktır, bilimsel bir gerçekliğin karşısına bir şey koyuyorsanız, onu kanıtlamanız gerekir. Böyle bir şeyin de bilimsel eksene dökülemeyeceğini hepimiz biliyoruz sanırsam.

Tarih, kapıldığı idealist din düşüncesinden dolayı bir çok bilimsel çelişki yaşayan bilim insanları ile doludur. Eğer teretdütünüz varsa Einstein'a bakın. Kendisi ideal bir düşünce yapısı ile düşünülen zavallılıkları çok iyi kavramıştı; bu nedenle Einstein bilim alanında bir devrimcidir.

Gönderildi : 17/01/2008 2:51 pm
metalwarriorsbydn
(@metalwarriorsbydn)
Gönderiler: 147
Estimable Member

Din bir vicdan özgürlüğüdür.

Ben emekli Kerem im
Aslım dijital olmuş
http://bit.ly/kdsVC1

Gönderildi : 09/03/2008 2:34 pm
wes_dex
(@wes-dex)
Gönderiler: 186
Estimable Member

Her dinin ve her inancın kendisine göre bir veya daha fazla kuralı oluyor.Din ve inaclara inanmam.Ateizm de bir inanctır ve bir sürü kuralı vardır.Bir cok din ve inanc arastırdım ve hepsinde de kural olmasından dolayı hayal kırıklıgına ugradım.Tanrının olmadıgını düsünüyorum.İnanc ve dinlerin de bir sekilde ortaya cıktıgını fakat nasıl oldugunu bilmiyorum.Doga üstü güc diye bir sacmalık yoktur.Bugüne kadar inanan insanlara karsıda hicbir zaman saygımı yitirmedim.Her kezin düsüncesi kendisine.

Eger bana inancın veya dinin ne diye sorsalar ne cevap verirdim bilmiyorum.Tanrının varlıgına inanmıyorum fakat ateist değilim.İnsan icin en önemli seyin özgürlük oldugunu düsünüyorum.Böyle bir dinde yok.Uzun zaman düsünme sürecimden sonra hangi dinden yanayım diye düsündüm.Benim inancım dünyada yok (varsa bile ben bulamadım).Din ve inancların da sacma oldugu görüsündeyim.Her din ve her inanc özgür iradeye karsıdır.Her dinde veya inancta bir seye zorlanırsın cünkü.

Leather Charm

Gönderildi : 13/03/2008 1:16 am
Sayfa 6 / 12
Paylaş: