İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Cehennem?

93 Gönderiler
51 Üyeler
0 Reactions
17.6 K Görüntüleme
anguish
(@anguish)
Gönderiler: 3334
Famed Member

Siktiretizm gibi bi kavramı savunuyorsanız niye siktir edemiyorsunuz ve bu başlığa bişeyler yazama eğiliminde bulunarak kendinizi zorluyorsunuz . İlla fikirlerinizin alkışlanması yada kabul görmenizi istiyorsanız ve onlarada inanıyorsanız gidin kitap falan yazın bilginseniz okadar .
Reklam kokan hareketler diyorum bu tarz ifedelerinize :D

Ölüm dansı yapan kelebekler gibi, yüzüm hep ışığa doğru...

Gönderildi : 04/11/2008 1:21 pm
deephuman
(@deephuman)
Gönderiler: 3259
Famed Member

Biz de bu akımın savunucusuyuz da ondan yazıyoruz :D

Yalnız bu sadece dinle alakalı bir durum benim için. Tartışıyoruz da nereye varıyoruz sanki. Var olan yok mu oluyor, ya da yok olan var mı oluyor ? Birbirlerinizin fikirlerini tartışırken saygı elden gidiyor, kavga ediyorsunuz boş yere o kadar..

Anam karışık işler bunlar, hayat koşuşturmacası içinde git gide yok olup giderken hiç beynimi yormuyorum açıkçası bu konular için..
Gece yattığımda bana güç verdiğini, yanımda olduğunu bildiğim bir arkadaşım var sadece. Hepsi budur gerisini SİKTİR ET gitsin :)

Biz de öldük, ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya..

Gönderildi : 04/11/2008 3:08 pm
Freddy_myers
(@freddy-myers)
Gönderiler: 1823
Noble Member

Bence Cennet ve Cehennem akıllının birinin zamanında insanlar raydan çıkmasın diye uydurduğu bir yalandır.

Veya insanların yok olma karşısındaki korkularını örtmek için - kendilerini kandırmak için - uydurulan sistemli ve inandırıcı bir yalandır.

Benim de yok olma korkum olmadığı için bunu rahatlıkla kabullendim.!

it can't rain all the time

Gönderildi : 03/02/2009 8:13 pm
MethaL
(@methal)
Gönderiler: 5081
Illustrious Member

Cehennem yoksa ben nereye gidicem arkadaş ? Bu kadar günahla beni nereye alırlar ki..

Nefrete Sevgiden Daha Çok Güvenirim Dedi ŞeYTaN..ÇÜNKÜ NEFRETİN SAHTESİ OLMAZ..!

Gönderildi : 09/02/2009 10:31 pm
sentenced_1303
(@sentenced-1303)
Gönderiler: 810
Prominent Member

Gönderen: @metalgods
bunlar hakkında fikir üretmek bile saçmadır.... ve gereksizdir.....

Bence saçma olan en iyisini ben bilirim, ya da doğrusu budur gerisi yalandır mantığı. Fikir üretmek asla saçma veya gereksiz olmaz, konu her ne olursa olsun. Burda amaç çözüme ulaşmak değil, fikir alışverişi sayesinde düşünmeyi öğrenebilmektir yalnızca. Şayet ki böyle bir şeyi daha gerekli konulara yoğunlaşmak adına söylemişsen de sana gereksiz gelen başka bir insanın hayatının anlamı olabilir derim, aynen senin hayatının anlamı olan şeyin bir başkasına son derece gereksiz gelebileceği gibi... Herhangi bir konuyu kendi kendine çözüme kavuşturup doğrularından kuşku duymamak kibirden başka bir şey değildir.

R.I.P Miika Tenkula (1974-2009)

Gönderildi : 09/02/2009 11:40 pm
Freddy_myers
(@freddy-myers)
Noble Member

yok olmaktan korkanlar var arada sanırım !!
Üzgünüm yeğenim hepimiz öleceğiz birgün kalan bir kaç dakikanın tadına varmaya bak!

Gönderildi : 12/02/2009 8:11 pm
dawnofthedead
(@dawnofthedead)
Gönderiler: 1304
Noble Member

Gönderen: @freddy-myers
Üzgünüm yeğenim hepimiz öleceğiz birgün kalan bir kaç dakikanın tadına varmaya bak!

Çok teşekkürler bu aydınlatıcı bilgi için. Zira ben hiç ölemeyeceğiz sanıyordum ...

belki de en güzeli böyle...

Gönderildi : 13/02/2009 11:05 pm
Dushatar
(@dushatar)
Gönderiler: 1235
Noble Member

ve cehennemden bir gece daha...

Gönderildi : 14/02/2009 12:16 am
_MeT_
(@met)
Gönderiler: 1933
Noble Member

Metalogy hayatımda gördüğüm en dengesiz konulardan birisini açmışsın :D yani tanırının en büyük affedici olduğunu söyleyip çok büyük günahların bile olsa cehennemin nasıl sadece vicdan azabı olduğunu düşünürsün anlamadım misal ben hayatımda hiç vicdan azabı çekmedim hadi beni geç çok büyük suçlarım yok katliam falan gibi ama böyle adamlardada vicdan yok zaten, vicdanın azabımı olur onun için dönüp eee yaptıysam noldu burdadamı hapse atıcaksında konuşup duruyosun başımda gibi cümleler tanrıya söylense hiç hoş olmaz gibi dimi :D o din kitaplarında tanrının en büyük adelet sağlayıcısı olduğunuda bu adeletin yargısınında cennet ile cehhennem olduğunuda görürsün bazı dinlerdede ahiret yada ölüm sonrası dünya, gölgeler dünyası, fiziğin ötesindeki dünya herne ad verirsen artık orası ile bu dünya arasındaki boşluk olan cennet yada cehhennem olmayan yerde var orayada büyü yapan insanlar atılıyomuş bide hayvanlar ve diğer canlılar gibi gibi şeyler herneyse sonuç olarak inançlara göre zaten değişir. İnandığımızı varsayarsak ki inandığımız dinide islamiyet olarak sayarsak cehhennem ateşinden tek kıvılcım dünyaya düşse bütün okyanuslar kurur diye geçer o kıvılcım vicdanım olamaz üstüne yine kur-an da bi yığın cehennemin yakıcı özellikleri not düşülmüştür. :D
tabi bunlar cennetin olmadığı anlamına gelmez ve gerçekten inannan her insan cezasını çektikten sonra cennete gidecektir. Tabi bunların hiç biriside yoktur kimine göre.
---
Aslında artık dinler ile alakalı konular açılmasa daha iyi olur gibi inanç konusu insanlar üstünde sabit bir kararın alınabilindiği yada düzgün bir tartışma, konuşma konusu değil artık anlamış olmamız lazım.
Sonuçta duygu, düşünce ve inançlar olan yada olmayan, var olmayanı var etme sistemi sadece o kadar.

Kahpe kızı avlamak..

Gönderildi : 14/02/2009 12:21 am
AmarTHs
(@amarths)
Gönderiler: 548
Honorable Member

öldüm koptum hahahaha :P :P :D :-D :o :o

Başkalarını affet, ama kendini asla.

Gönderildi : 08/03/2009 12:22 am
makeanangel
(@makeanangel)
Gönderiler: 264
Reputable Member

bu konu hakkında çok düşündüm..dile getirdiğimde dinsizlikle suçlandım çoğu kez..düşündüm düşündüm ama sonuç yok..fakat cennet varsa eğer ona inanıyorsak cehennemin olduğuna da inanmalıyız bence...yaratıcıya inanıyorum fakat sorgulamak en doğal hakkım..

Gönderildi : 08/03/2009 2:15 am
(@svarteridder)
Gönderiler: 130
Estimable Member

Senin dediğinin dinsizlikle hiçbir bağdaşımı yok makeanangel, tam tersine dini destekleyen bir tez. Ama dile getiriş biçimin ayrıdır, ona bişey diyemem.

Bir formda yaratık varsa, o formda yaradan ya da yaradanlar da vardır, bu bilimsel bir denklik. Sorgulamaya gelince de; mantık bunu ister, temel mantığa bile uymayan mantık üzeri olguları nasıl doyurabilir, dinsiz değilsin ama olmaktan da korkma!

Gönderildi : 10/03/2009 3:07 am
cof_death
(@cof-death)
Gönderiler: 402
Reputable Member

Passaparola Zekeriya beyaz

La Historia Me Absolvera-F.Castro

Gönderildi : 08/04/2009 3:19 pm
Freddy_myers
(@freddy-myers)
Noble Member

Gönderen: @dawnofthedead

Çok teşekkürler bu aydınlatıcı bilgi için. Zira ben hiç ölemeyeceğiz sanıyordum ...

bilmene şaşırdım açıkçası...

Gönderildi : 08/04/2009 6:35 pm
(@algos)
Gönderiler: 8
Active Member

H İ Ç B İ R Ş E Y !!!!:S :D :twisted:

Gönderildi : 08/04/2009 7:13 pm
Sayfa 5 / 7
Paylaş: