Forum
ben sadece kendi düşüncelerimi söyleyeceğim çok beğendiğim kitaplardan birisidir kavgam ben zaten nazileri hep tarih boyunca haklı bulmuşumdur he tabi avaşın ilerleyen zamanlarında adolf hitlerin büyük hataları olmuştur ve denetimini yitirmiştir aklının bunun sebebide tüm dünya nın onlara karşı birleşmesidir o yüzden iyice olayı ritmini kaybederek birçok ülkeye saldırmışlardır
Cynic Birdir ..! Ve Bütün Gruplar Onun Elçisidir !
Power Of The Dark Side!!!
ALL THE WAYY! FROM TAMPA,FLORİDAA!! OBİTUUARRYYYYYY!!!
Ülkeler. Biz burada insan psikolojisiyle dünya savaş tarihindeki hamleleri tartışıyoruz. Evet. Birkaç söylemde bazı noktalar çok iyi yakalanmış: '' O zamanın gerekleri, başka devletlerin, milletlerin takındığı tavır vs. ''
Tarihte her ülkenin o -insan psikolojisi- ne göre bir alçaklığı vardır. O alçaklıkları burada tartışma konusu olan Alman'lar, Yahudi'ler hatta Osmanlılar bile yapmıştır. Günümüze dek tarihte varolanlar eğitim kitaplarına çabucak işlenmez. Olayın sıcaklığının sona erdiği zamanlarda objektif bakışın yakalandığı düşünülür. Ama iş bu kadar basit değildir tabi.
Menfaat ve Politika (Politika yunan kökenli bir kelimedir ve ''ikiyüzlülük'' anlamına gelir) demek tüm insancıl değerleri yerle bir ederek sınırın içindekileri düşünmek, onları en önden Nuh'un gemisine bindirmek demektir. Devletler bunu yapar. Almanların, Yahudilerin, lanet İngilizlerin, Fransızların, Osmanlıların yaptığı gibi. Bunu hafiften şu tartışmayı yumuşatmasını umarak ironik bir örnekle dile getireceğim:
Osmanlılar ve Haçlıların bir savaşında Türklerin kalesini kuşatmasına rağmen bir türlü ele geçiremeyen haçlı ordularından bir asker'e Yeniçeri kıyafeti giydirilir ve bu şekilde kaleye gönderilir. Haçlıların tasarladıkları başarıya ulaşır ve kale ele geçirilir. Bunu anlatan kitaplarımız ise ,
'' Alçakça planları sayesinde ancak ele geçirebildiler'' der.
Yine Hristiyan bir devletle yapılan bir savaşta (ismini hatırlayamayacağım) papaz kıyafetiyle düşman topraklarının keşfine giden bir yeniçerinin sağladığı başarıyı kitaplarımız :
'' Keskin zeka '' olarak adlandırırlar.
Örneklendirme yaptığım bu kitap ise Milli Eğitim Bakanlığının müfredatta yer verdiği bir yayındır. Yani demem o ki okuduğunuz '' Kavgam '' isimli kitapta anlatılanların tek güzel yanı '' Edebi dil'' dir.
Hararetle tartıştığımız bu karakterin övüleceği TEK YÖNÜ, zekası olmalı. Ha! Tabi bu övmede o zekanın dünyaya yaşattıkları yüzünden dudak bükülerek söylenmeli
ben zaten nazileri hep tarih boyunca haklı bulmuşumdur
Ama yinede böyle şeyler söylenebiliyor bazen
dediğim gibi bubana ait bir düşünce veAma yinede böyle şeyler söylenebiliyor bazen
başka arkadaşlarda farklı düşünebilir
Yorumların hepsini okudum ve de şoktayım. Bunları okuduktan sonra gençliğimizin bir 20 yıl sonra nerede olacağını kestirmek güç değil. Dünya tarihinin en kanlı savaşının sebebi olan ve de milyonlarca MASUM insanın ölümünden sorumlu(nedenleri her ne olursa olsun) gelmiş geçmiş en büyük katilin bu kitabı yazmakla amacına nasıl ulaştığını görebiliyoruz böylece. Araştırıcı özelliği olmayan, okumayan Türk gencinin tek bir kitapla nasıl propagandalara alet edildiği, ne tarz insanlara sevgi beslediğini görmek içler acısı bir durum. Hitler'e saygı, sevgi veya sempati besleyediğini iddia eden insanlar kendilerine bahşedilecek sıfatları peşinen kabul etmeliler. Bu özellikteki insanlar asla Atatürkçü veya hümanist olduklarını iddia etmesinler, bıraksınlar da bu sıfatlar onları hak edenlere verilsin.
Haaaaa! ben bu mesajı görmemiştim. Görseydim 1-2 şey söylemekten kendimi alamazdım aynen şimdiki gibi...O katil,Senin şimdiki,Yahudi imparatorluğu A.B.D 'in ile savaştı. Fuhrer ozaman Yahudilerin, Avrupaya egemen olmasına son vermeye çalışmıştır. Ki bunu sonralarda Joseph Stalin' de yapmaya çalışmıştır.Oha diyeceğimiz 1 diğer 2 yüzlülükte 2. dünya savaşı sırasında fark edilen ve Müttefik Kuvvetlere son zamanlarda 1 görüş olarak hakim olan.''Hitlere silah verilse ve Ordu desteğiyle,Moskova düşürülse!'' Çünki Uzaktan 1 Kızıllık yüzünü gösteriyordu. Ki sonralardan bu kızıllık tam tahmin edildiği gibi 55 yıl boyunca A.B.D ve İngilterenin başını ağrıtmıştır.
Yani anlıyacağınız bu insanlara nekadar ''Vampir'' veya ''Hasta ruhlu'' lakapları yakıştırılıyorsa da bence bu lakapları yakıştırmaya çalışanlar,bu lakapları en çok kendileri hakediyor.Her milletin bu sülüklerden zamanında dili yanmıştı tarihi iyi anlayınız. Hiroshima ve Nagazakiye Atom bombası attıran adam Yahudidir. Ve Türlü millete Soykırım gerçekleştiren Millet ve Onun 2 büyük devleti A.B.D ve İsrail.
Ki günümüzde Şeriat Uygulanan 2 devlet var İsrail ve İran !
İsrailide söyledim yanlış duymadınız.Son olarak
Atatürk'ün,milliyetçi 1 insan olduğunu bilmiyor herhalde arkadaş
Hümanizm demiş üstelik ki hümanizm dandik 1 felsefedir. Dandik oluşunun sebebi çok iyimserdir çoktan kastım aşırılıktır,abartıdır.Bıçak bileyen düşmanın 1 insan olduğunun yanı sıra 1 düşman olduğunuda bilmesi gerekmektedir.
Adama kendi önderinmiş gibi Führer demen bile senin milliyetçiliğinin ne kadar fos olduğunu gösteriyor. Gerisini yorumlamaya bile gerek yok.Ki zaten milliyetçilik çok daha derin bir şekilde üzerine düşülmesi gereken bir kavram ancak bu 'Edebiyat' başlığı bunun yeri değil.
Fuhrer desem nolacak benimi döveceksin.
Milliyet duygusu olmasa benim elin herifinden ne özelliğim kalır heleki kendi ülkemde.Tüm dünya devletleri Milliyetini kabul ederken milliyetçilik kavramını ortadan kaldırma sevdası neden Benim ülkemde uygulanıyor. Bizler Denekmiyiz! Veya Bunu isteyenler Deynek birilerinin deyneği...
Darkness Always Kill The Light!
Blessed with Blood!
Müthiş bir kitap, kaç kere okuduğumu hatırlamıyorum .. Her okuduğumda, saygum daha da artıyor Fuhrer'e ..
her annenin onunla oyna dediği çocuğum ben .. gerisi hafif matematik, biraz kimya . güneşe çizme resmimi, alev alır .. tutuşur dünya
arkadaşın dediğine katılıyorum bütün devletler kendisine göre milliyetçidri ama biz türkiye olarak bnu yaptığımızda nedense aşırı şekilde rencide edilir ve yerden yere vuruluruz ve özellikle faşistlikle suçlanırız peki zamanında masum olan !!!! :s yahudiler katlettikleri filistin halkıyla faşits olmuyolarmı yoksa tam tersi son derece hümanist mi oluyolar yoksa peki abd nasıl bir hümanist bir millettir değilmi dillere destandırYorumların hepsini okudum ve de şoktayım. Bunları okuduktan sonra gençliğimizin bir 20 yıl sonra nerede olacağını kestirmek güç değil. Dünya tarihinin en kanlı savaşının sebebi olan ve de milyonlarca MASUM insanın ölümünden sorumlu(nedenleri her ne olursa olsun) gelmiş geçmiş en büyük katilin bu kitabı yazmakla amacına nasıl ulaştığını görebiliyoruz böylece. Araştırıcı özelliği olmayan, okumayan Türk gencinin tek bir kitapla nasıl propagandalara alet edildiği, ne tarz insanlara sevgi beslediğini görmek içler acısı bir durum. Hitler'e saygı, sevgi veya sempati besleyediğini iddia eden insanlar kendilerine bahşedilecek sıfatları peşinen kabul etmeliler. Bu özellikteki insanlar asla Atatürkçü veya hümanist olduklarını iddia etmesinler, bıraksınlar da bu sıfatlar onları hak edenlere verilsin.
Haaaaa! ben bu mesajı görmemiştim. Görseydim 1-2 şey söylemekten kendimi alamazdım aynen şimdiki gibi...O katil,Senin şimdiki,Yahudi imparatorluğu A.B.D 'in ile savaştı. Fuhrer ozaman Yahudilerin, Avrupaya egemen olmasına son vermeye çalışmıştır. Ki bunu sonralarda Joseph Stalin' de yapmaya çalışmıştır.Oha diyeceğimiz 1 diğer 2 yüzlülükte 2. dünya savaşı sırasında fark edilen ve Müttefik Kuvvetlere son zamanlarda 1 görüş olarak hakim olan.''Hitlere silah verilse ve Ordu desteğiyle,Moskova düşürülse!'' Çünki Uzaktan 1 Kızıllık yüzünü gösteriyordu. Ki sonralardan bu kızıllık tam tahmin edildiği gibi 55 yıl boyunca A.B.D ve İngilterenin başını ağrıtmıştır.
Yani anlıyacağınız bu insanlara nekadar ''Vampir'' veya ''Hasta ruhlu'' lakapları yakıştırılıyorsa da bence bu lakapları yakıştırmaya çalışanlar,bu lakapları en çok kendileri hakediyor.Her milletin bu sülüklerden zamanında dili yanmıştı tarihi iyi anlayınız. Hiroshima ve Nagazakiye Atom bombası attıran adam Yahudidir. Ve Türlü millete Soykırım gerçekleştiren Millet ve Onun 2 büyük devleti A.B.D ve İsrail.
Ki günümüzde Şeriat Uygulanan 2 devlet var İsrail ve İran !
İsrailide söyledim yanlış duymadınız.Son olarak
Atatürk'ün,milliyetçi 1 insan olduğunu bilmiyor herhalde arkadaş
Hümanizm demiş üstelik ki hümanizm dandik 1 felsefedir. Dandik oluşunun sebebi çok iyimserdir çoktan kastım aşırılıktır,abartıdır.Bıçak bileyen düşmanın 1 insan olduğunun yanı sıra 1 düşman olduğunuda bilmesi gerekmektedir.
Adama kendi önderinmiş gibi Führer demen bile senin milliyetçiliğinin ne kadar fos olduğunu gösteriyor. Gerisini yorumlamaya bile gerek yok.Ki zaten milliyetçilik çok daha derin bir şekilde üzerine düşülmesi gereken bir kavram ancak bu 'Edebiyat' başlığı bunun yeri değil.
Fuhrer desem nolacak benimi döveceksin.Yiğit namıyla anılır ayrıca orada kasıtlı 1 şey yoktur.
Milliyet duygusu olmasa benim elin herifinden ne özelliğim kalır heleki kendi ülkemde.Tüm dünya devletleri Milliyetini kabul ederken milliyetçilik kavramını ortadan kaldırma sevdası neden Benim ülkemde uygulanıyor. Bizler Denekmiyiz! Veya Bunu isteyenler Deynek birilerinin deyneği...
aslına bakarsanız yeryüzünde bizden başka bütün milletlet hümanisttir ama maalesef biz daha olamadık!!!!!!!!!!!1
Naziler'in içrek eğilimlerini araştırmak isteyenlere Thule Gesselschaft örgütü ile ona ilişkin konuları araştırmalarını öneririm..
Adolf Hitler'i Führer diye anmış bir arkadaş ona laf atmışsınız, adamın düşüncesine göre ad takma özgürlüğü mü yok ne? yoksa siz şekilcilik gördüğünüz şeylere şekilcilikle mi karşılık verirsiniz? ben de olsam Führer demezdim ama diyene de nedir bu tepki, bu tartışmaların yanında gereksiz gibi..
bir de Hitler'in amacı bildiğiniz üzere küreseldi, oraya buraya saldırdı diyo'sunuz, evet saldırgan bir politika ama adam sapık da olsa psikopat da olsa amacını şu ya da bu biçimde yalandan güzel görünen insanlık maskeleriyle süslemeye çalışmamış, "kesecem" demiş yıllar öncesinden 1926'da, yılı geldiğinde de 1939'da kesmeye başlamış, peki sizce aradaki 13 nasıl geçmiştir, demek o toplum o ara ona yatkındı ya da ona yatkınlaştırıldı, işlerin henüz başındayken olan birahane darbesini anımsayın 1923'de nasıl sarpa sarmışlardı değil mi? böyle büyük bir denklem de yalnızca politik değişkenlerle kurulamasa gerek..
bir de bizim Türkler ile ilişkilerine gelelim, hepsini bir kıyıya koyun - kesinlike babasının hayrına yaptığını söylemiyorum ama - ikinci dünya savaşında Kırım ile Kafkasya'da sovyetlere karşı örgütlediği battalyonlar ya da o dönemlerde Balkanlar'da kurulan Türk fesli müslüman Waffen SS birlikleri bile orada bir sempati yaratmış olsa gerek, sovyetlerin Anadolu'nun belli bir bölgelerinde yaratmış olduğu gibi, ne dersiniz.?.
Atatürk ile ilgili olan bölüme değinecek olursak Atatürk'ün de bilinmeyen birçok yönü vardır, Anıtkabir'deki kütüphanesine bir bakın, Ata'mın özel yaptığı-yaptırttığı araştırmalar falan var, o açıdan kimi noktalarda ortaklık görebilirsiniz, bakın kesişme demiyorum ortak araştırma noktaları diyorum ona göre yanıt yazınız.!.
Naziler'in içrek eğilimlerini araştırmak isteyenlere Thule Gesselschaft örgütü ile ona ilişkin konuları araştırmalarını öneririm..Adolf Hitler'i Führer diye anmış bir arkadaş ona laf atmışsınız, adamın düşüncesine göre ad takma özgürlüğü mü yok ne? yoksa siz şekilcilik gördüğünüz şeylere şekilcilikle mi karşılık verirsiniz? ben de olsam Führer demezdim ama diyene de nedir bu tepki, bu tartışmaların yanında gereksiz gibi..
bir de Hitler'in amacı bildiğiniz üzere küreseldi, oraya buraya saldırdı diyo'sunuz, evet saldırgan bir politika ama adam sapık da olsa psikopat da olsa amacını şu ya da bu biçimde yalandan güzel görünen insanlık maskeleriyle süslemeye çalışmamış, "kesecem" demiş yıllar öncesinden 1926'da, yılı geldiğinde de 1939'da kesmeye başlamış, peki sizce aradaki 13 nasıl geçmiştir, demek o toplum o ara ona yatkındı ya da ona yatkınlaştırıldı, işlerin henüz başındayken olan birahane darbesini anımsayın 1923'de nasıl sarpa sarmışlardı değil mi? böyle büyük bir denklem de yalnızca politik değişkenlerle kurulamasa gerek..
bir de bizim Türkler ile ilişkilerine gelelim, hepsini bir kıyıya koyun - kesinlike babasının hayrına yaptığını söylemiyorum ama - ikinci dünya savaşında Kırım ile Kafkasya'da sovyetlere karşı örgütlediği battalyonlar ya da o dönemlerde Balkanlar'da kurulan Türk fesli müslüman Waffen SS birlikleri bile orada bir sempati yaratmış olsa gerek, sovyetlerin Anadolu'nun belli bir bölgelerinde yaratmış olduğu gibi, ne dersiniz.?.
Atatürk ile ilgili olan bölüme değinecek olursak Atatürk'ün de bilinmeyen birçok yönü vardır, Anıtkabir'deki kütüphanesine bir bakın, Ata'mın özel yaptığı-yaptırttığı araştırmalar falan var, o açıdan kimi noktalarda ortaklık görebilirsiniz, bakın kesişme demiyorum ortak araştırma noktaları diyorum ona göre yanıt yazınız.!.
gayet bilgilendirici konusmussun ama bunlari bilen zaten biliyor aga.
kendini kandıran obsesif ve psikopat ruhlu bi anlayışın sizi de kandırma çabasıdır kavgam
encumbered forever by desire and ambition, there's a hunger still unsatisfied.
our weary eyes still stray to the horizon, though down this road we've been so many time...
O kadar korkunç şeyler yazmışlar ki bazıları, gerçekten ürktüm. Hitler gibi bir sapığı 'haklı' bulmak, 'kurtarıcı' olarak görmek nasıl bir fikir anlayabilmiş değilim. Sizler devlet ile halkı ayıramıyorsunuz. Bir devletin yaptığı haraketin acısını o devletin halkından çıkartıyorsunuz. Hümanizme 'dandik' demiş birisi. Nazizm ve Faşizm çok bu güzel, toplumların yararına işleyecek bir şey peki. Bu kadar yaşanan şeyden sonra hâlâ böyle zihniyetler var. Her milliyetçilik diğer bir milletin milliyetçilik anlayışı ile kendini kuvvetlendirir, besler. Bakın şimdi Almanya'daki Neo-Nazi'ler Türklerin oturdukları binaları yakıyorlar. Bunu da savunun hadi. Tabîi işin ucunda sizin milletiniz var. Hatta onun kabahatını da Yahudilere yüklersiniz. Sizin gibi düşüneceksek benim de 80 darbesini yaptığı için Türkiye'deki herkesten nefret etmem gerekecek. O kadar dar kafalı, düşünemeyen, sadece itaat eden insanlar olmuşsunuz ki ne desem boş. Sizin gibi düşünen hiçbir kimseye kesinlikle saygı duymam. Atatürk Milliyetçiliği ile hitler'in Fazşimini aynı kefeye koyabilecek kadar düşmüşsünüz. Şiddetten başka bir çözüm göremiyorsunuz, 'insanlık'tan anlamıyorsunuz. II. Dünya Savaşı sırasında Türkiye Cumhuriyeti hitler'in kankası mussolini tarafından tehdit edildi. Gayet de güzel bir cevap verilmiştir kendisine. Sırf bu kadar psikopatça, canice ve sadistçe bir örgütlenmeyi kurguladığı için hitler'e 'zeki' gibi bir sıfat yüklemek aptalıktan başka bir şey değildir.
Yankee Rose
yani Atatürk hitlere katliamı,işkenceyi mi öğretti eğer Hitler,Atatürk'ün talebesi olsaydı bu savaşlar olurmuydu bu kadar insan ölürmüydü?
Katliyam dediklerine nereden baktığına bağlı Yahudi gibi bakarsan bu katliamdır. 1 Alman gibi bakarsan bunlar intikamdır. Sen ne gibi bakıyorsun peki? Objektif 1 şekilde baksan olaylara ne görürdün?
Bence yeteri kadar objektif bir şekilde bakmış. Ben senin dediğini düzeltmek istiyorum 'Bir faşist, nazist olarak bakarsan intikamdır.
Bir insan olarak bakarsan katliamdır, genositdir.
Yankee Rose
kendini kandıran obsesif ve psikopat ruhlu bi anlayışın sizi de kandırma çabasıdır kavgam
bi' laf vardır ya "kaza geliyorum demez" diye, işte senin obsesivite adını yakıştırdığın olay "geliyoruuum" diye anırmış, yazar bilindiği - ya da birçok kez belirtildiği - gibi kavgam 1926 yılında yazılmıştır, Adolf Hitler'in şansölye (başbakan) olması ise 1933 yılında gerçekleşmiştir, onları da bir kıyıya koyalım, birçok yerde Nazizm olayının köklerinin 1840'larda aranılması gerektiği de yazar, o dönemin düşünürleri, sanatçıları belli işler yapmışlardır, sence obsesivite adını taktığın şey nerden gelmekte?
kitapda ilgimi çeken bir deyişi paylaşmak istiyorum:
"tarih doğanın kendi kendine oluşturacağı yeni bir ırksal hiyerarşi sonucunda eşi benzeri olamyan bir imparatorluk meydana getirecekdir..."
Ölümle haşır-neşir olmanın en iyi yolu, onu ahlaksız bir fikirle bağdaştırmaktır (!)
bilimsel hiçbirşey bulamayacağın bir kitap ama mükemmel duygusal çıkarımlara gidebilirsin...bu açıdan sağlam bir duruşa sahip tamamen kin ve nefrete dayalı bir ideolojinin sistematiğini anlatıyor.
Yaratmak güç istencinin en kudretli belirtisidir.
Karanlık da ona yataklık eder !
http://www.felsefehayat.net/