İçeriğe geç

Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

300

32 Gönderiler
26 Üyeler
0 Reactions
8,180 Görüntüleme
remezan_5
(@remezan-5)
Gönderiler: 316
Reputable Member

Gönderen: @implosion
Gönderen: @grimminal
Tarihin ilk faşist devleti olan " bembeyaz " Sparta'nın, yaratıklardan ve şeytanlardan oluşan pers ordusuna karşı gösterdiği ultra direnişi konu alan bir film; medeniyetleri incelemeden onlara hakaret edilen ve sadece İran'ı değil tüm doğu medeniyetlerine toptan kara çalmak isteyen, basit bir yapım...

Efektler süper; nesillere olan efektleri ise...vahim...

Böyle bir mantalite yok abi.Şeytan ve yaratıklardan oluşan ultra direniş filan :) Bu hikaye gerçek ne şeytanı :D Yunan tarihinde olmuş bir olay.
ama tarihçilerin çoğunluğu böyle bir olayın olmadığını söylemiş ve filmi inkar etmişler yaratıklarda saçmaydı biraz

ÖLMEK İÇİN ÇOK ŞİRİNİM:(

Gönderildi : 24/03/2007 12:53 pm
robertpaulson
(@robertpaulson)
Gönderiler: 1559
Noble Member

Film Sİncity nin de yazarı olan Frank Miller ın ellerinden çıkma Dark Horse Comics ten dağıtılma bir mini çizgi romanın çevrimidir..

Filmden politik anlamlar çıkaranyada tarihle bağdaştırmaya çalışan insanlara gotumle guldum kusura bakmayın..Film adı ustunde tarhi kitaplarından çevirme değil çizgi romandan çevirme..Ayrıyeten çizg romanda tarihte bahsedilen bir savaştan esinlenilmiş."Yani şole dovuşmuyorlardı şu kadar kişi değillerdi persliler yaratk olmuş bush çok kotu biri" falan gibi anlamlar çıkarmayın..

Tekrar soluyorum bu bir çizgi roman çevrimi gerçklik dışı bir hikaye en başta mitoloji...Kaynakçasıda yunan tarihinden gelme...

Yani tarihteki savaşı fantazi dunyasıyla harmanyalan bir çizgi roman çıkmış bu çizgi romanda filme çevrilmiş daha basit nasıl anlatabilirm acaba :D

Gönderildi : 24/03/2007 5:46 pm
aargh
(@aargh)
Gönderiler: 1661
Noble Member

İyi güzel demişsiniz de ne olursa olsun çizgi roman da bilmem ne de olsa Pers kültürüne zartına zurtuna yüklenen bi film. Sinema salonundan kalkan insanlar Persler hakkında çok güzel düşüncelerle ayrılmazlar heralde. İnsanlıktan çıkmış tipler olarak gösteriyorlar onları, Spartalıları da hayvani derecede gururlu onurlu cesaret timsali, savaş makinesi falan. Her ne kadar kurgu da olsa gerçek bir olaydan esinlenerek yapılmış bir film ve insanlar bu noktada neyin gerçek neyin kurgu olduğu konusunda yanılgıya düşebilir. Tam tersini yapsınlar, batılı medeniyeti barbar göstersinler doğu medeniyetinin güzelliklerini göstersinler o zaman diyelim biz de kurgu lan bu film işte, zırlayan batılı arkadaşlarımıza. Her zaman Asya'lı -Doğulu medeniyetler bu tür şeylere aşağılanmak zorunda mı? Biz de bu medeniyetlerin parçası olarak tepki verdiğimizde neden aşağılık duruma düşmüş oluyoruz? anlaması güç,

Öyle ya da böyle Persleri ki İranlıların atası oluyo zat-ı muhteremler kötü gösteren bir film. Efekti cartı curtu güzel olmasının haricinde bi halta benzediğini düşünmüyorum.

İranlıların tepki vermesinin nedeni, kanımca (ben olsam ben de tepkirdim) kurgu olmasından şundan bundan ziyade filmde Perslerin temsil edilmiş olması, barbarlıkla itham edilmesi. Hangi millet evet lan biz barbarız insanlıktan çıkmış kana susamış hayvanlardık istilacıydık zarttık zurrtuk der? Bugün Amerika'ya kızılderilileri kazıdınız memleketten dendiğinde evet yaf sorry bab mı diyolar size? Hadi yapın bi film öyle bakalım bu taraftan. Amerika'yı yada başka bir batılı ülkeyi tenkit eden bir film çevirin de görün dünyanın kaç bucak olduğunu. Uluslararası arenada gücü olmadığı için İran'da yazık, protesto etmekten kınamaktan öteye gidemiyor. İran'ın icraatlarını şusunu busunu onaylamıyor olabilirsiniz ama sonuçta bir ülkeden ve milletinin tarihinden bahsediyoruz. Adamların imajından bahsediyoruz.
Bu konular bence hassas konular. Çevrilen bir filmi milyonlar hatta milyarlar izliyor, insanlarıun izledikleri şeylerden okudukları kitaplardan ve buna benzer şeylerden etkilendiğini herkes biliyor. Tüm dünyaya Persler kötüdür derseniz insanların zihnine bunu sokarsınız. Herkes neyin ne derece doğru yada yanlış olduğunu kavrayacak olgunlukta, eğitimde ya da kültüre dahip değil. İran'ın filme tepki vermesini normal karşılıyorum ben.
Saygılar.

Scream dinmez flag of hate inmez! :D
Haadi hayırlı thrashler!

Gönderildi : 25/03/2007 5:43 pm
exsaddam
(@exsaddam)
Gönderiler: 15628
Illustrious Member

tarafsız bir hollywood filmi beklemek hayalcilik olur sanırım.yine tarafını seçmiş normal olarak.bu filmi pc de seyretseydim fazla bir anlamı olmazdı herhalde.efekt açısından sinemada izlemek iyi oldu.ama senaryo biraz hafif kalmış baydı bir noktadan sonra.sırf efekt için gitmeyede değmez bence.vakit öldürdüm.birkaç etkileyici sahne dışında kayda değer fazla birşey bulamadım.

http://exsaddam.mybrute.com

Gönderildi : 25/03/2007 8:37 pm
aargh
(@aargh)
Gönderiler: 1661
Noble Member

Filmle ilgili komik bir anımı aktarayım sizlere. Cezmilere koltuk numaramı söylemeden önce doğru salonda olup olmadığımı öğrenmek için, "300 Ispartalı filminin bu salonda mı gösterimi var?" şeklinde bir soru yönelttim. Ne de güzel gülümsediler. :lol: Ağzımdan öyle çıktı, ne yapayım. :D Unutmadan tüm Isparta'ya buradan sevgiler...

Scream dinmez flag of hate inmez! :D
Haadi hayırlı thrashler!

Gönderildi : 26/03/2007 3:25 am
kalihora87
(@kalihora87)
Gönderiler: 105
Estimable Member

ufak mantık hataları ve matriximsi şekilde yavaşlatılmış sahneler dışında bir eleştirim yok..
işin içine tarihi gerçekleri katmazsak oldukça güzel bi filmdi..

life down here is just a strange illusion...

Gönderildi : 26/03/2007 7:54 pm
Grimminal
(@grimminal)
Gönderiler: 107
Estimable Member

Tarihin ilk faşist devleti olan " bembeyaz " Sparta'nın, yaratıklardan ve şeytanlardan oluşan pers ordusuna karşı gösterdiği ultra direnişi konu alan bir film; medeniyetleri incelemeden onlara hakaret edilen ve sadece İran'ı değil tüm doğu medeniyetlerine toptan kara çalmak isteyen, basit bir yapım...

Böyle bir mantalite yok abi.Şeytan ve yaratıklardan oluşan ultra direniş filan :) Bu hikaye gerçek ne şeytanı :D Yunan tarihinde olmuş bir olay.

" Şeytanlardan oluşan pers ordusuna karşı gösterdiği ultra direniş " dedim bende zaten, filmdeki "süper Batı" - " Pis doğu " ayrımcılığından bahsediyorum. ırkçı bi film işte kardeşim.

Cthulhu for President !! Why vote for a lesser evil ???

Gönderildi : 27/03/2007 4:21 pm
inborn_lifeless
(@inborn-lifeless)
Gönderiler: 1255
Noble Member

senaryosu olmayan bi film.ama gaz mı gaz.her sahneyi bullet time'da ve fonda savaşa götürecek şarkılarla izlettiriyo kendini.valla benim de leonidas gibi bi kralım olsa 1 milyon kişinin üstüne koşa koşa giderim :D

Gönderildi : 29/03/2007 11:36 am
(@kahretsin)
Gönderiler: 2037
Noble Member

Grafikleri kaç Mb ekran kartı istiyor ?

кคђгєtรเภ

Gönderildi : 29/03/2007 6:51 pm
darkness_ishtar
(@darkness-ishtar)
Gönderiler: 114
Estimable Member

eet haklsın bu savaş gerçek ama arkadaşın yorumun neden sadece bir kısmına bakıyorsun ki savaş gerçek ama ordaki yaratıklar gerçekmi düşün bak bir filme spartalılar la ilgili olan herşey aynen tarihi gerçekliği anlatıyor evet çok büyük bir direniş gösterdiler ama pers tarafının nasıl anlatıldığına bir bak hepsi canavar , vahşi , barbar , yaratıkların bir sürü olduğu bir ordu daha sı ölümsüzlerin mantığı da çarpıtılmış onlara tarihte ON bin ölümsüzler denir çünkü bir savaşta 10 kişi ölürse hemen yerine yeni yetiştirlen on kişi daha geliyor bunun yanı sıra en büyük saçmalık ta pers kralının çizimi olmuş bir pers kralının nasıl olduğunu koskoca anıtlardan bile bakılarak görülebilir filmde olduğu gibi kel , mısırlı yada afrikalı biri gibi koyu kara derili değildi onlrada yunanlılar gibi beyazdılar ve ayrıca uzun saçları ve sakalları olan kişilerdi ... bu arada hiç bir pers askeri peçeli olmaz ... eet savaş olmuş bir olay ama sparda tarafı için herşey gerçeğe uygun ama pers tarafı için ise her şey doğunun pis kötü büyük canavarları olarak nitelenmesi çok saçma sanrım bir üssteki arkadaşın dediği gibi

bU arada filmin effectlerine film yapımcılığına bir şey demiyorum effect teknik yönünde ii ama tarihi anlayıştan yoksun bir film her ne kadar çizgi roman uyarlaması olsada bu sadece bir film densende o zaman her iki taraf içinde canavarlar ve yaratıklar olgusu yapılmalıydı (bir tek ephorlar geçrek dışı yapılmış oda milletini paraya satanlar olarak nitelendirildiği için yani yine aynı mentalite hatası :D)

LETHE give me the drink of the fluid
That disintegrates
Ann lend me the sweet balm and blessing
Of Forgetfulness,empty and strong......

Gönderildi : 31/03/2007 3:35 pm
SkidRow
(@skidrow)
Gönderiler: 31
Eminent Member

Pek beklediğim gibi değildi.Ama aklımda kalan tek şey Spartalıların inancı ve zeki oluşlarıydı.Daha küçük yaşta savaşa karşı eğitilmeleri ve okadar zorlukla mücadele etmeleri inanılmazdı.300 adamla binlerce yunan askeriyle savaştılar.ama çok fazla abartı efekt kullanılmış...Filmdeki bazı dialoglarda çok hoşuma gitti.

---->> oklarımız güneşinizi kesecek..
......>> o halde biz de gölgede savaşırız..

,,,,,,,, bu dialog süperdi..

^^I Surrender My Soul Odin Hear My Call...One Day Ill Sit Beside Your Throne In Valhallas Great Hall^^

Gönderildi : 03/04/2007 3:12 pm
(@taniquetil)
Gönderiler: 2875
Famed Member

göndermeler bayağı var persler vs ama genede onu yansıtabilmeleri çok ses getiricektir ilginç sevdim ben gerçekten gerçek veya ne değil o an izledim ve beğendim açıkçası ne tür konuları eleştirmiş yermiş pek ilgilendirmez beni gayet başarılıydılar fantazi olması ayrı bi lezzet tabi spartalıların azınlık olup çoğunluğa kafa tutmaları vs.. güzel şeyler zaten anlayabilenler içinde tutuldu film..kısacası tekrar tekrar izlerim

MAKE A CHANGE... KILL YOURSELF!

Gönderildi : 04/04/2007 10:45 pm
robertpaulson
(@robertpaulson)
Gönderiler: 1559
Noble Member

Abi hala gonderme bilmemene falan filan yonetmen kendi diyor film gerçekleri yansıtmıyor diyor filmin anlatışılının abartılı olmasının sebebi..olayı bir spartalının gozunden anlatması...dikkat ederseniz arkada bir ses hikayeyi anlatıyor boşluklarda film leonidas ın olumunden sonra ordusuna hikayesini anlatan adamın ağzından goruntu halini alıyor.

Bizimde bir suru efsanemiz var duşmanlarımızı yaratık gibi tasvir etitğimiz gosteridğimiz...Efsaneler bunun içindir savşta ordulara anlatılmak için boylece moralman askerlierni depolarsınız.Yonetmenin bile gerçeklik kaygısının olmadığı(ki ne yediklierne ne içtikleri nasıl yaşadıklrı gib idetaylara girmedim sadece bir spartalının ağzından anlatılanbir hikayeyi goruntuye doktum epik bir abartılı hikaye anlattım diyor yonetmen)

Millet filmden niye bir "Troy" bekliyor anlamadım..Yonetmen bile neden çektiğini soyluyor hala satıraltı msj arıyorsunuz Senaryo beklemeyin gorselliğin ve şiirselliğin allahı var filmde.Millet zaten işine geldiği filmlere senaryo bile demeden gider işine gelmeyenlerede "aa senaryo yokmuş kıl tuy" nasıl milletiz herkes eleştirmen.Çizgi Roman amma çok meşgul etti milleti guzelim film işte istemeyen seyretmesin :)

eheheh daha iyisini çekin o zaman biz seyredelim alkışlayalım sizde batılıları öcü gibi gosterirsiniz :lol:

DVD sini beklemekteyim..(dunyada herşeyin artniyetle yapıldığın zannedenlere)

Gönderildi : 05/04/2007 1:10 am
ThEsEA
(@thesea)
Gönderiler: 418
Reputable Member

beklediğim kadar güzel bir film değildi konu bütünlüğü yoktu bikere ama savaş sahneleri fene değildi hane :D
o kadar abarttılarki film gelmeden önce yok lord of the rings ten daha güzel falan deyince herkez gaza gelmiştim ama dediğim gibi beklediğim kadar iyi değildi yada çok abarttıkları için öle geliyor bilmiyorum :D

•●...tanımak bir vücudu, yavaşça öğrenmek, alışmak ve kaybetmek..●•

Gönderildi : 05/04/2007 11:11 pm
(@pearldrummer)
Gönderiler: 87
Estimable Member

hala bızı yanı DOGUYU hazmedememe batının ıcıne dert olmus... bu boyle devam eder gıder... bu elemanların atacak taşı cok bakalım bır yerını karalama calsıması nezman gelcek!!! olayy gelecek bollumde barbar dogulular romalı aydınları katlettı hurrrraaa......
!!!! ne kadar ayıp...
secici olmamız gerek bence...

cevrede dengesızler varken ve bunca suc ıslernıken kımse bızden hafıf muzık yapmamızı ıstemısın metal up your ass....

OLD SCHOOL BRUTAL DEATH METAL
http://www.myspace.com/necrotomyband

Gönderildi : 29/04/2007 11:53 pm
Sayfa 2 / 3
Paylaş: