Forum
Derginin Heavy Metal'den tutun da Black Metal ve Nü Metal'e kadar kayan içeriği beni rahatsız etti. Çorba gibi , bir sayfayı açtıktan sonra Judas Priest , bir sayfayı açtıktan sonra Cradle posteri hiç güzel bir görüntü değil.
Satış olması için böyle her telden bir derginin çıkarılması hoşuma gitmedi. Zaten her telden metal siteleri internet aleminde çok var. Girdiğiniz vakit , Slipknot'dan Iron Maiden'a bir sürü albüm kritiği yapan ve haber yazan siteler var. E madem şebekten Köprü altından gelen nesilsiniz , bastırın ROB HALFORD posterini , asan assın , asmayan derginin arasında saklasın. Sonra ben bu nü metal ve black metal gruplarının arasında Iron Maiden'ın isminin de geçmesinden artık bıktım. Duman dinleyen adam da biliyor artık Maiden'ı , Manga dinleyen de biliyor. Bu beni rahatsız ediyor. Ya oradan yakın ya buradan yakın , yani bu işin bir çizgisi olması lazım.
iron maiden efsane olmuş isminide çoğu kişi biliyor bu saatten sonra mangacısı nucüsü bilse ne yazar bilmese ne yazar yorumunu görende iron maiden underground takılmaya çalışan grup sanır

biraz yılan hikayesine döndü biliyoruz ama bu ay headbang yok. ama headbangcileri sevindirecek süper bir güzellik var! herkese SUMMER ROCKS davetiyesi veriyoruz. Çekiliş yok, kura yok, dergiyi alan herkes derginin içinden çıkan Summer Rocks kitapçığının son sayfasındaki davetiye ile festivale tek gün girebiliyor. 3 gün girmek isteyenler 3 dergi alıp festivali beleşe getirebilirler. Davetiyeye kamp olayı dahil değildir.
Peki neden bu ay headbang yok? Bu ay, görsel yönetmenimiz değişti. Deli Kasap, Yuxexes gibi dergileri tasarlayan Mazhar Bilgiç'i transfer ettik. Kendisi derginin görsel anlayışını baştan sona değiştirdi. O yüzden geceli gündüzlü bi çalışma temposuna girdik, bu tempoda iki dergi yapmamız imkansızdı. Ha yine kasar yapardık ama headbang el emeği göz nuru olduğu için aceleye getirip vasat bir headbang'le karşınıza çıkmak istemedik. bu süre zarfında çok özel röportajlar yaptık, yazılar yazdık, hepsini de büyük olasılıkla Eylül'de çıkacak olan Headbang'in 5.sayısına sakladık.
Kıssadan hisse; bu ay Summer Rocks'da kelime anlamıyla headbang yapacağız, eylülde dergisini![]()
bu arada yukarıdaki tartışmayla ilgili olarak; eğer headbang'in çorba olduğunu düşünüyorsanız, günümüzde rock hard'dan powerplay'e terrorizer'dan metal hammer'a kadar her dergi sizin tabirinizle "çorba" niteliğinde. black metal ve numetal de metal'in alt dallarından ikisidir. Ki şu ana kadar bir numetal grubu bile yer almadı dergide. Numetal kritiği bile çıkmadı, zaten numetal diye bir tür de birkaç grup dışında kalmadı. Sanırım metalcore'u kastediyorsunuz ama metalcore camiasından da sadece Lamb of God, Shadows Fall yer aldı, ve bu gruplar tüm metal dergileri, festivalleri ve eski metal müzisyenleri tarafından onaylanmış isimler. Neyse yüzyıllardır devam eden tipik metal tartışması bu, bir türlü bıkamadık valla![]()
bir de bu sayının içeriğinden bahsedeyim:
Dergide yer alan konulardan başlıcaları ise şöyle:
Evanescence (özel - yüzyüze röportaj)
Porcupine Tree (özel - yüzyüze röportaj)
Udo (özel röportaj)
The Horrors (özel - yüzyüze röportaj)
Tori Amos (özel - yüzyüze röportaj)
Chris Cornell (Graspop konser kritiği)
Franz Ferdinand (özel röportaj)
Korn (Dev Jonathan Davis posteri + 3 sayfa yazı)
Prince
Joss Stone (özel röportaj)
Billy Talent
The Good The Bad and The Queen
Festival & konser raporları
Harry Potter
Deli (röportaj)
+ Herkese SUMMER ROCKS kitapçığı!
Zaten her telden metal siteleri internet aleminde çok var. Girdiğiniz vakit , Slipknot'dan Iron Maiden'a bir sürü albüm kritiği yapan ve haber yazan siteler var
İyi de güzel kardeşim dergi kültürü denen bir olay var. İnternet sitesiyle dergiciliği neden birbirine karıştırıyorsun ki?
-Abi şimdi buraya illa ciddi şeyler mi yazmak lazım?Hebele hübele yazsak?
-Lan manyak mısın?! Romantik ol olm azcık. Biraz da karamsar takıl. Şimdi bu moda
-Hmmm tamam
"Gözlerin ıslanmış kadınım. Yağmur mu yağıyor yoksa?" Oldu mu
-Aferin
-Ehe
Zaten her telden metal siteleri internet aleminde çok var. Girdiğiniz vakit , Slipknot'dan Iron Maiden'a bir sürü albüm kritiği yapan ve haber yazan siteler var
İyi de güzel kardeşim dergi kültürü denen bir olay var. İnternet sitesiyle dergiciliği neden birbirine karıştırıyorsun ki?
Katılıyorum; ayrıca olsun internet siteleri de dergiler de çoğalsın, yazanlar da çoğalsın; albüm, konser vs kritikleri yazan insanlar da çoğalsın; rağbet olsun, rekabet olsun, kalite de yükselsin. Ben hiç bir zarar göremiyorum, yeter ki emeğe saygı olsun, herşey usulünce ve yürekten yapılsın.
Bu arada bu konuda en iyilerden biri olan Deli Kasap da artık kağıda dökülüyor, bu sadece bir kere mi olacak bilmiyorum ama iyi olduktan sonra herşeyin devamı için destekçiyiz her zaman.
Ayrıca, Maiden ne yazmakla biter; ne de okumakla ya da izleyip dinlemekle ![]()
Kevin Lomax ne derse o ![]()
ıron maiden nın black metal gruplarının yer almasının yararı var şöyleki sadece black metal dinleyen arkadaşlar yada yeni dinlemeye başlıyanlar en azından ıron maiden metal müziğine bir çok şeyler kattığını görecektir manga dinleyen yada duman dinleyen kişiler içinde geçerli metal müziğinin nerden geldiğini öğrenmek için en azından ıron maiden yada judas priest yer alması gerekli bu o kadarda kabullenemeyecek bir şey değil ve manga ve duman dinleyen ıron maiden ve judas priest dinledikten sonra duman ve mangayı dinleyecekleri sanmam![]()
Yeni Headbang bomba gibi, kapağı bile almak için bir sebep; direkt posterlik...
Bu arada acilen yeni güzel Iron Maiden posterlerine ihtiyacım var, gelecek sayılarda bekliyoruz efendim ![]()

http://www.myspace.com/headbangmagazine
Neler mi var ?
DIO VS OZZY
Müzik dünyasında yıllardır tartışılan bir konuya ışık tutmaya çalışacağız. Bu konuda oldukça objektif olmaya çalıştık. Konumuz Black Sabbath'ın Ozzy'li ve Dio'lu dönemleri. Kariyerlerindeki hamleler, Black Sabbath için yaptıkları ve her ikisinin de Black Sabbath'la çalıştıkları dönemlerde kazandıkları liste başarılarını derledik. Ve şimdi karar zamanı. Sizce hangi efsanevi vokalist Black Sabbath için daha iyi?
NIGHTWISH
Finlandiya'nın dünyaya ihraç ettiği en popüler metal grubu Nightwish etkileyici solisti Tarja'dan sonra da ayakta dimdik durabileceğini yeni albümü "Dark Passion Play" ile kanıtlama derdinde. Anette Olzon isimli tanınmamış bir solistle yoluna devam eden Nightwish'in bana yaşattığı duygular çerçevesinde grubun geleceğine ışık tutmaya çalıştım...
OMINOUS GRIEF
Geçtiğimiz haftalarda "Nothing In Rememberance" albümlerini kendi şirketleri Kastenfaal (Türkçe okuyunuz) etiketiyle yayınlayan Ominous Grief'in bas/vokalisti Guun (Çağrı) ile karşılıklı oturduk, Türkiye'nin en umut vaadeden gruplarından birini masaya yatırdık. Çağrı'yı uzun yıllardır tanıdığımdan anlatacaklarının bir bölümünü zaten biliyorum ama her şeyi başlangıcından bugüne konuşuyoruz.
SHINING
İlk günlerinden beri sansasyon ile el ele giden Shining, "ya çok sev ya nefret et" tarzı gruplara verilebilecek en iyi örneklerden biri. Tıpkı punk müziğin en sansasyonel ismi G.G. Allin gibi Shining lideri Kvalforth da kendini istismar eden, vücudunu şiddet için bir araç haline getiren bir kült figür artık. En son "Halmstad" isimli harika albümleri ile dinlediğimiz grupla röportaj yapmak, liderleri Niklas Kvalforth göçebe bir yaşam sürdüğünden sebep kolay olmadı. Ama sonunda kendisini saklandığı delikten çıkardık ve kendilerine ayrılan sayfada okuyacağınız söyleşi ortaya çıktı. Bu arada Mert'le Niklas arasındaki muhabbete kulak misafiri olan Doğu "Manyakla manyak dertleşiyor" yorumunu yaptı.
GOREFEST
Death Metal dendiği vakit akla ilk gelen (gelmesi gereken) gruplardan biri olmayı başarmış, bir dönem dağılmış olsalar da onları hiçbir zaman yalnız bırakmayan sadık dinleyicilerinin ısrarları katkısıyla 2005 yılında yeniden bir araya gelmiş, Hollanda'nın "müzikal yıkım makinesi" GOREFEST'in yeni albümü "Rise To Ruin" raflardaki yerini aldı. Biz de grubun gitaristi Frank Harthoorn ile laflamak üzere telefonun diğer ucundaki yerimizi aldık.
GARGOYLE
Gargoyle ilk albümü "March of the Heroes"u Atlantis Müzik etiketiyle geçtiğimiz günlerde yayınladı. Grup İstanbul'un fethini konu alan şarkı sözleri ve çarpıcı albüm kapağı ile dikkat çekiyor. Zeynep grup hakkında merak edilenleri sizler için sordu...
KAMELOT
Amerikalı heavy metal grubu Kamelot yılın en iyi albümlerinden biri olduğuna inandığımız "Ghost Opera" ile yükselişini sürdürdü. Grubun Norveçli solisti Roy Khan ile telefonda görüştük.
MOONSPELL
Bu röportajı Summer Rocks'tan iki hafta önce yaptık, geçen sayıya yetişmedi, bu sayıya nasipmiş. Moonspell'in büyüleyici sesi, büyük karizma, gotik şair Fernando ile konuştuk. Türkiye'den Portekiz'e, dinden edebiyata, black metal'den küresel ısınmaya kadar konuşmadığımız şey kalmadı. Buyurun muhabbete...
KETUM
Sert müzikte Ege'nin sesini duyurmaya aday isimlerden Ketum'un ilk albümü "Monetary Chronicles" Anger Epidemic etiketiyle piyasada. Grubun vokalisti Ulaş Gürsoy ile Ketum ve ekstrem müzik üzerine söyleştik.
GRASPOP METAL MEETING
Festival gediklisi insanlar olarak bu yılın en cazip metal festivallerinden biri olan Graspop'a katılmamamız düşünülemezdi. Biz de birikmiş paraya, banka kredisi ekleyerek festivalin yapıldığı, normalde son derece sıkıcı ve sakin olan, ama festival zamanı tam bir metalik ülkeye dönüşen Belçika'ya hareket ettik.
METAL DÜNYASININ KEPAZI OLAYLARI TOP 10
Tüm müzik akımları içinde heavy metal kadar ortamı heyecanlı ve eğlenceli başka bir akım daha yoktur. Bu ortamın bireyleri de hemen her fırsatta yaşamlarını etrafında şekillendirdikleri bu müziğe bağlılıklarını tutkuyla ifade ederler. Biz de benzer duygular içinde olsak da, fanatizmi bir kenara bırakıp bir tabuyu yıkarak, bilinmeyen, bilinse de konuşulmasından itinayla kaçınılan metal dünyasına yakışmayan olayları sizler için derledik. Des Mond ve Mert keyifle okuyacağınıza inandığımız bu derlemede en sevdikleri grupları bile yerden yere vurmaktan çekinmediler. Daha önce DvK forumunda yayınlanan bu yazı ileriki sayılarda Headbang'de devam edebilir de, etmeyebilir de. Biraz da sizden gelecek tepkiye bağlı aslında
Bizde materyal çok nasılsa...
DEVILDRIVER
Müzikal evrimin en çarpıcı örneklerinden birine imza atmış olan vokalist Dez Fafara, öfkeli ekibi Devildriver ile 4'üncü yıllarında 3'üncü albümleri ile ortalığı tarumar etmeye ant içmiş gibi görünüyor!
MURAT NET
Ogün'den sonra bir başka eski Pentagram üyesi olan Murat Net'i gözümüze kestirmiştik. Pentagram'ın ilk albümünde çaldıktan sonra Reflex'le ve kendi solo albümleriyle karşımıza çıkan, yakın zaman önce "Selami Çeşme Blues" albümünü çıkaran usta gitaristle Summer Rocks'taki performansının hemen ardından teri daha soğumadan konuştuk.
Duygu sen "marketing" işinden anlıyorsun abicim
Ben almıştım ama yazdıklarını okuyunca bir daha alası geliyor insanın. Yapma böyle ben fakir adamım ![]()
Enfes bir çalışma olmuş. Hatta o kadar ki çabuk bitmesin diye sindire sindire okuyorum. Yavaş yavaş![]()
-Abi şimdi buraya illa ciddi şeyler mi yazmak lazım?Hebele hübele yazsak?
-Lan manyak mısın?! Romantik ol olm azcık. Biraz da karamsar takıl. Şimdi bu moda
-Hmmm tamam
"Gözlerin ıslanmış kadınım. Yağmur mu yağıyor yoksa?" Oldu mu
-Aferin
-Ehe
Stajımı sales&marketing departmanında yapmıştım, ben nabim ![]()
Bu ay hem Bluejean dolu hem de Headbang süper.
Derginin öncelikle tasarımı, yazıları, röportajları, resimler kısaca; Herşeyi mükemmel! Helal olsun!
İyi ki vazgeçilmemiş, her ay yola devam...
[url=http://www.guvenceylan.net]
[url=http://www.kapakmagazin.com]
hehe yine gorefest ama bu sefer röportaj saolsunlar ya bu dergidekiler de beni şımartıyolar amaaaa :p walla saolun yeni haberim oldu bi dışarı çıkıp almak lazım!
........
Murat NET roportajı garip olmuş adam delirmemiş iyi =) Üstünhe basa basa bananae pentagramdan onlarla ilgili bir soru sormayın desede adama 6 sorudan 4 ü pentagramla ilgili sorulmuş eheh
Yazılar ve roportajlar süper kesinlikle okuyun dergiyi...
[url=http://www.guvenceylan.net]
[url=http://www.kapakmagazin.com]
güzel bi dergi,neden her ay vermiyolar ki ??
to live is to die