>>  Site Map >>  Forums >>  Karalamalar

Forum module - topics in forum:



Karalamalar - Kafa öne eðilir ve yazýlar çýkar..



Ya yanılıyorsak ?

İlk bakışta belki sadece bir deli saçması olarak göreceksin, belki gülüp geçeceksin ama şunu bilmelisin ki; bunu düşünceyi yanlışa düşürebilecek herhangi materyalist bir düşünce öne süremezin, belki bu da bu düşünceyi zevkli kılandır???

Annenden, babandan veya çevrenden, anne, baban adına duymuş olabilme ihtimalin fazlaca olan, bir cümle var: "Annen ve baban olmasa sen olmazdın. " Biyolojik olarak da
doğru gibi ama...

İş burada başlıyor aslında. Ya sana dayatılan bu düşünce göründüğü gibi değilse? Kısaca annen veya baban senin sayende var olmuşlarsa?
Evren senin için var oldu. Bu denizler, bu doğa, bu tarih,,,,ve tüm İNSANLAR. Her şey senin için sana olan görevini yerine getirmek için var oldu.

Bu şu demektir: Evrende görmediğin, duymadığın her şey senin için bir ölüden farksızdır. Sen sadece sana olan görevini yerine getiren insanları duyar, görür, bilirsin. Bunun dışında hiçbir şey yoktur, olamaz.Yolda yürürken yüzlerce insan görürsün, belki bir daha göremeyeceğin insanlar ama emin ol ki onlar her zaman senin için çalışacaklar, görevlerini yerine getirecekler. Belki yediğin bir yemeğin içinde, belki soluduğun havada, belki başka bir şeyin içinde o seni mutlaka bulacak. Şunu aklından çıkarma: Gördüğün, bildiğin her şeyin sana karşı bir görevi var ve bunu yapmak zorunda.

Peki ya hiç karşılaşmadığın insanlar?
Aslında karşılaştığın her insanı senin yaşamına karşı olan görevini yerine getirmek zorunda olduğundan dolayı tanıyorsun veya görüyorsun. Onlar sana karşı olan görevlerini yerine getirme bilinci ile var oldular ve senin var oluş sürecinin sonunda yok olacaklar.
Peki ya tanımıyor ya da görmüyorsan?
Eğer yaşamında etkisi varsa uzak bir yerde dahi olsa senin için çalışıyorlar, görevlerini yerine getiriyorlar ama yaşamına etkileri yoksa zaten onlar var olmamış demektir.

Annen, baban da bunun bir sonucu. Var oluş sürecinle birlikte görev verilen iki insandan birine "anne" diğerine ise "baba" adı verildi. Görevleri senin büyümene katkıda bulunmak… olarak belirlendi. Sayende var olan insanlardan bazılarına da amca, dayı, hala, kardeş… adları verildi. Ama hiçbiri senden önce yoktu.

Şimdi bir bilgisayarı düşün. İlk aldığında içi bomboştur, zamanla sen ona bir şeyler yüklersin. Senin dışındakilerin “yaşamı” da bundan ibarettir. Sende öğrenme yetisi olduğundan sana hiçbir şey yüklenmedi. Sen bir şeyleri öğrendin. Kimisini kendi başına, kimisini başkasından öğrendin.

Peki ya kitaplar dan okuduğumuz o kadar tarihte mi yoktu?
Okulda sana Tarih dersi gösterdiler. Karanlık çağlardan başladılar, milada geldiler ve devam ettiler; bir sürü şey söylediler, yaşanmışlıklar anlattılar, kendilerince. Oysa işin iç yüzü böyle değildi. O tarih öğretmenine bu bilgiler yüklendi, bir hikaye yazıldı ve robot misali anlattı durdu. Sana tarihi eserleri gösterdiler, bak yaşamışlar dediler. Halbuki kimse yaşamadı, onlar seninle oluştu. Senin sayende varlar. Sen varsın diye var o anıtlar, yazılar, kaleler vb. ve seni geçmişin var olduğuna da en çok buradan inandırdılar. Amaçları sana karşı görevlerini yerine getirmekti ki; bu da sana yorum yapabilme ve bu yorumlar sonucu hayatta karşılaşacaklarına karşı izleyeceğin yolu gösterecekti.

Zaman geçiyor büyüyorsun. Etrafında arkadaşların, bir grubun oluşuyor. Sevdiklerin, sevmediklerin, seni sevenler, sevmeyenler, hatta nefret edenler… Bunların hepsi onların görevi; seni seven, seni sevmek zorunda, nefret eden de, nefret etmek zorunda. Ama sen kimseyi sevmek veya nefret etmek zorunda değilsin. Sen İSTERSEN SEVERSİN,
İstemezsen, geçer gidersin. Senin verilecek hesabın yok kimseye. Ama senden nefret eden adamın sana verilecek bir hesabı var "senden nefret etmek"!

Zaman geçiyor büyüyorsun.Etrafında arkadaş kitlen .bir grubun oluşuyor.sevdiklerin sevmediklerin seni sevenler,sevmeyenler hatta nefret edenler.Bunların hepsi onların görevi seni seven seni sevmek zorunda nefretedende nefert etmek zorunda.Ama sen kimseyi sevmek veya nefret etmek zorunda değilsin.Sen İSTERSEN SEVERSİN
istemezsen geçer gidersin.Senin veilecek hesabın yok kimseye.Ama senden nefret eden adamın sana verilecek bir heasbı var "senden nefret etmek"!!

İyice büyüdün ve artık eskiden gördüğün, bildiğin insanlar yavaş yavaş yok olmaya başlıyor. Buna ölmek diyorlar. Oysa onlar ölmüyor sadece görevleri bitiyor. Görevi biten uzaklaşıyor. Bu sayede yenileri doğuyor. İnsan bana yeni doğan bir bebeğin dahi sana karşı zorunluluğu var. Onun dünyaya gelme nedeni sensin, Sana olan görevi onu getiren.

Ve zaman hızla ilerleyip artık son kısıma geliyor. Kıyamet! Kıyamet sensin. Kıyamet senin yok oluşun. Şunu bilmelisin ki sen öldüğünde hiçbir insan yaşamıyor olacak. Herkes seninle var oldu ve seninle birlikte yok olacak.

VE ŞUNUDA BİLMELİSİN Kİ BUNU OKUYAN SEN
VARLIĞIM SAYESINDE VARSIN.(SENLERIN HEPSI BEN)


yardımlarından oturu BİLGE'YE sonsuz tesekkurler ......duslemselboyut






ihtimallerle ve nedenlerle bir ömür geçmez.hayatı düşünmeyip akışına bırakmak en doğrusu.






hyr işte bu duşunce bu inanç kitplardan okumadım başkalarından duymadım ama bnm içimde varoldu ilk ölümü yaşayışımdan itibaren
Kimse yanlış anlamasın çalıntı değil ama aynısı bu bnm inançlarımla
yalnızca yazmamıştım biyere gömülü olduğu tek yer bnm zihnim...
konuşmadım çünkü diğerlerinin bunu onları hiçe saymak olduğunu düşünüceklerini sanmıyordum nitekim öylede oldu hep...
eminim sende benim için görevini tamamlayacak bir varlıksın

zamanın içinde yaşam yok zaman bizden buyuk değil ve bizde ona paralel giden varlıklar değiliz

aradım zamanı , ararken yaralandım yaralarım iyileşti kendi kendine peki bu yaralarımı iyileştiren zamanmıydı ? hayır bndim işte ozaman anlaşılır olur sn zamanla aynısın aslında sen sona erersen zamanda yok olur zamanın tanımı farklı bana göre... ve işte bu yuzden diğer herkes benim için burda bn onlar için değil...

şimdiye dek bu kuramı bozabilicek kimseye rastlamadım kimse aksini idda edemedi saçma dediler kestirip attılar ... Bu onlara saygısızlık değil önlar öyle sandılar

ama yine en buyuk soru yanıtlanamadı "neden ??"
görevim ne neden bunu yaşadığımı sanıyorum??
işte bu başlangıç noktasının sonunda belli olucak bnce görevim tamamlanınca öğrenicem bunu ama önce yapmam gerekenler var...

duslemselboyut bu yazı için çok teşşekür ederim ama bu konu ortalığa dökülmüyor her yerde biçoğunun görevi beni bunu anlamamak bnce

onlar sadece yalnız kalmaktan korkuyolar bnce...
ama burda yalnız olan benim...






benimde bunu bir çok zaman düşünmüşümdür başkalarının da düşünmesi beni sevindirdi ztn ben anlamazdım buyuk ihtimal : ) ama hiç inanmadım






yalan herşey... insanlar sinirini bir yumrukla senden çıkarabiliyorsa... ucundaki şey sırf paraysa... yalan artık herşey... biten masalların arkasından... uzaklaşıyorum artık buralardan...






sagolun mıllet sızlerıdende benzer seyler hıssetmenız sevındırdı.


gorevlerınızı aksatmayın...






eyw aradabi çıkarım karşınıza ....






bendee güzel bir yaklaşım olduğunu belirtiyor , sana karşı görevimi tamamlıyor ve yok oluyorum Smile






ben küçükken hep benim gittiğim yerde insanların hareket ettiğini ben dönünce durduklarını düşünürdüm o geldi aklıma:) bence güzel ya bunların düşünülmesi bende görevimi yapim senin için yorum yazim dedim hoşça kal hadi:)






bu tür seyleri düşündükce icinden cıkılmaz bir hal alıyor.en iyisi oldugu gibi yasayıp gitmek




Attention! You are currently viewing sitemap page!
We strongly suggest to look at original content

Search from web

Valid HTML 4.01 Valid CSS